Krystallkula for mer etisk handel

Det var alltid fascinerende når en som guttunge så tegnefilmer der figurer kunne se inn i fremtiden gjennom en krystallkule. Tenk så greit det måtte være å kunne sånt. Suksessen ville vært sikret om jeg visste det ingen andre visste om morgendagen. Nå er det kanskje slik at noen faktisk sverger til denne type planleggingsverktøy, men her i Stormberg sverger vi til den kula som sitter over halsen til oss ansatte.

En blir bedre og sterkere på det en trener på. Å få verdikjeden i Stormberg til å fungere optimalt er et C-moment som vi fortsatt trener på. Logistikk og koordineringen med fabrikkene i Kina er en vital del i denne verdikjeden. Bommer vi grovt her så blør både vi i Stormberg og fabrikkene. Det er en tap-tap situasjon. Nå tror jeg derimot vi er inne på vinnersporet også her.

"Colourful Crystal Ball" av Cillian Storm. Tilgj. under C.C. License 2,0.

«Colourful Crystal Ball» av Cillian Storm. Tilgj. under C.C. License 2,0.

Da jeg startet i Stormberg for snart fire år siden opererte vi gjerne med ledetider på cirka fire måneder. Det skapte utfordringer i forhold til punktlige leveringer, kvalitet, overtid på fabrikkene, og tidvis guffen stemning med stress og høyt blodtrykk. Så har vi sakte, men sikkert blitt bedre til å bruke kula for å planlegge lengre fram i tid og trimme saker og ting. Det har gitt resultater.

Nå er ledetiden oppe i mellom 6 og 10 måneder. Det betyr at leveringstidene stort sett alltid overholdes, reklamasjons andelen går ned, og ikke minst at fabrikkene er meget fornøyd med at de kan planlegge og fordele produksjonen til det beste for arbeiderne. Forutsigbarheten er i det hele tatt mye bedre i store deler av verdikjeden. Det er en vinn-vinn situasjon. Og vi fortsetter å trene…

Les også bloggposten: Det er min feil

Jan Halvor Bransdal, CR Ansvarlig, Stormberg AS

Kommentarer

Kommentarer