Sørlandet på tvers – hvem blir med på fottur?

Nå ser det nesten ut som jeg må begynne å forberede meg på at det kan bli en lang fottur på 217 kilometer! Jeg er overveldet over støtten Stormberg har fått i Fædrelandsvennens kåring av Årets Sørlandsbedrift 2012. 65% av stemmene i semifinalen var mer vi hadde håpet på. Nå har vi mulighet til å vinne finalen på fredag hvis mange nok stemmer. Det betyr i så fall at jeg må ta på meg turskoene, pakke gnagsårplaster og gå fra Flekkefjord til Risør – det har jeg lovet mine medarbeidere i Stormberg og de som har vært med på kåringen. Sånn er det å være tøff i trynet!

Kåringen av Årets Sørlandsbedrift har skapt stor entusiasme blant alle medarbeidere i Stormberg. De er stolte av arbeidsplassen sin. Jeg kan tenke meg at entusiasmen også har vært stor hos andre bedrifter som har vært med i kåringen. Selv om det til slutt kåres én vinner – er det ingen tvil om at alle deltagere fortjener honnør.

Kåringen skaper ikke bare entusiasme og engasjement på forskjellige arbeidsplasser i Agder-fylkene. Den gir også en gyllen mulighet til å rette søkelys mot næringsutvikling på Sørlandet og samarbeid mellom myndigheter, næringsliv og frivillige organisasjoner.

Før semifinalen utfordret jeg ordførere og næringslivsfolk i Agderfylkene, Agders kandidater på Stortinget og medarbeidere i Stormberg til å bli med Sørlandet på tvers, hvis vi skulle gå av med seieren. En av grunnene til det er selvsagt at jeg syns at det er kjedelig å gå en så lang tur alene. Men det er også en flott mulighet til å diskutere utfordringer for næringsutviklingen i Agderfylkene og hvordan vi skal få til et best mulig inkluderende arbeidsliv i vår del av landet. Mange av dem jeg inviterte har allerede takket ja, og flere andre har invitert seg selv.  Det setter jeg utrolig stor pris på.

I skrivende stund er det avklart at disse blir med på deler av Sørlandet-på-tvers-turen: stortingsrepresentantene/-kandidatene Freddy de Ruiter, Ingunn Foss, Kari Henriksen, Kristiansands varaordfører Jørgen Kristiansen, Gjerstands store politikersønn Torbjørn Urfjell, leder av Vest Agder Krisesenter Guri Wold, padleentusiast Lars Verket, leder av Sørlandsparken Næringsforening Erik Rostoft og mine entusiastiske kollegaer Leif Westgård, Christina Omland og Hans Jørgen Kile.

Det jeg i utgangspunktet trodde skulle bli en tur på 4-5 dager, har nå blitt til en tur på  over en uke. Det er mange som vil være med og mange bedrifter og organisasjoner jeg gjerne vi besøke.

Jeg er klar over at det er en risikabel strategi å utfordre høy og lav til å delta på en så lang fottur. Jeg tar likevel sjansen og vil gjerne ha dine forslag til hvem jeg bør ha med på turen. Hvilke næringslivsfolk og politikere bør bli med meg på turen, er det bedrifter jeg bør stoppe hos, finnes det frivillige organisasjoner jeg ville hatt nytte av å prate med, eller finnes det andre personligheter på Sørlandet jeg kunne hatt gode tursamtaler med?

Hvis du har anledning til å gi meg dine forslag innen fredag kl 10.00, hadde det vært fint. I morgen kl 12.00 kommer jeg til å offentliggjøre reiseruta og hvem som kommer til å bli med på deler av turen.

Det er nesten så jeg begynner å glede meg til de 217 kilometerne.. 🙂

Se også bloggposten: Stormberg trenger din hjelp i dag

Steinar J. Olsen, Gründer og daglig leder, Stormberg

Steinar.jpg

 

Kommentarer

Kommentarer

Posted in Ukategorisert
Bookmark the permalink.
23 Comments
 1. Hadde vært veldig hyggelig å få dere med på deler av turen, Bjørg og Harald. Det gir oss en fin mulighet til å få fokus på turmuligheter og fremkommelighet for mennesker med handicap. Jeg kommer tilbake med forslag om etappe og tidspunkt om et par måneder. Ønsker dere God Tur og God Jul:-)

  Takk for gode innspill og forslag, Lars. Dette kan bli veldig bra! Enig viktigheten av verdier som Glede – Glød – Galskap. Det må vi også ha mye av på Sørlandet-På-Tvers-Turen! 🙂

 2. Vi blir gjerne med på en dagsetappe eller to. Som du kanskje kjenner til har den ene av oss et handicap – Bjørg – bruker en «terrengrullestol». Hun kan kun gå korte strekninger selv – derfor er dette hjelpemiddelet greit å bruke. Dette gjør at vi har en utfordring med å ta oss frem på stier eller i ulendt terreng, men grusveier, turveier etc. er helt greit. Men vi er ganske mobile – har bl.a. gått pilegrimsleden Oslo-Trondheim i 2010/2011. Har mange ganger lurt på hvorfor ikke andre bevegelseshemmede bruker det samme hjelpemiddel når de er ute i naturen istedenfor vanlig rullestol som egner seg dårlig utenom på asfalt. Kanskje det på de etappen-/e vi deltar kan fokuseres på dette med handicap og bruk av naturen?

 3. Hei Steinar, jeg er med på en etappe eller to, så får vi tid til å diskutere hvordan vi kan legge forholdene enda bedre til rette for Sørlandske gründere og vekstbedrifter.

 4. Gratulerer Steinar!

  Dette blir moro! Fordelen med kajakk på en del av strekningen er jo at du slipper gnagsår på hælene! Men, kan ikke garantere at du ikke får noen blemmer i hendene…
  Vet ikke helt hvilke strekk du kunne tenke deg, og hvordan du legger dette opp. Fra Listeid til Farsund er det jo veldig skjermet. Vider innerst i Lyngdalsfjorden er det også greit på rolige dager. Søgne-skjærgården kan også være fin og skjermet. Samme med Blindleia. Fra Arendal mot Risør kan en gå veldig skjermet. Hvis du går mer tvers over kan jo strekket ut til Risør være fint, men er litt åpent. Mange muligheter!
  Jeg «inkluderte» meg jo selv etter et lengre sykefravær og et attføringsopphold m/utdanning. Jeg tror dette kan være et alternativ for mange flere, men skatte-, regnskaps og mva-regler er svært kompliserte. Selv for bittesmå enkeltmannsforetak. Jeg betaler min skatt med glede, og vil heller at det skal tilfalle storsamfunnet enn regnskapsfører…
  Dessuten har jeg klokkertro på Glede – Glød og Galskap som verdier i hverdangen. Både på jobb i i fritida. Dette kan vi gjerne snakke mer om underveis – i naturen. Den vi nå en gang stammer fra… Og er helt avhengige av!
  Ønsker deg lykke til med planleggingen (bare si i fra hvis du trenger hjelp)! Håper du setter av god tid – dette kan bli en reise som har ringvirkninger langt utover selskapet Stormberg! Faktisk kan det spille inn gode saker i valgkampen høsten 2013.

 5. Jeg blir med! Kanskje vi skal gå gjennom naturreservatet på Nedre Timenes? Eller kanskje vi ska gå Postveien fra Farvannet til Kjerrane og ned til Krossen/Grim? Ser fram til god samtale underveis. Håper du har noen gode råd til meg om hvordan vi kan få Høyre i Kristiansand til å bli mer opptatt av miljøvern… Hilsen Marte, leder av Naturvernforbundet i Kristiansand

 6. Jeg er med deg på tur, Steinar! 🙂 Gleder meg til en flott tur.

 7. Hei Steinar 🙂 Jeg er selvfølgelig med på tur! Kun en knapp time igjen til vi vet resultatet nå.. Go Go Go!!! 🙂

 8. Tusen takk for positivitet og alle kommentarer!

  Det har vært et fantastisk engasjement rundt den mulige fotturen, Sørlandet på tvers. Tusen takk til alle som har engasjert seg!

  Nå gjelder det å sende BEDRIFT 6 til 03811 slik at Stormberg vinner Årets Sørlandsbedrift!

  Vinner Stormberg i dagens avstemming, skal jeg blant annet innom disse stedene på min vandring fra Flekkefjord til Risør:
  Lyngdal: Her vi jeg besøke området hvor gründergenene er sterke og høre om planene for Knerten parken.
  Søgne: Her vil jeg ha en samtale med folkene i Utsattmann.no og i Forandringsfabrikken om barn- og unges psykiske helse.
  Kristiansand: Her vil jeg snakke med flere, blant annet Erik Rostoft i Sørlandsparken Næringsforening, vararordfører Jørgen Kristiansen og jeg håper å få besøkt det nye rusbehandling- og rehabiliteringssenteret på Jegersberg gård. I tillegg blir Natasha Pedersen i JLON (Ja til Lindrende enhet og Omsorg for barn)
  Arendal: Her vil jeg ha en samtale med direktøren for klima 2020, Svein Tveitdal. På vei til eller fra Arendal vil jeg også gå sammen med Karen Landmark ved Agderforskning hvor CSR og klima vil stå i fokus.

  Dette er blant de som til nå har sagt de vil være mine turvenner på deler av Sørlandet på tvers:

  Hans Antonsen
  Knut Tørum
  Torbjørn Urfjell
  Stig Ubostad
  Svein Tveitdal
  Dag Otto Lauritzen
  Karen Landmark
  Øyvind Aadland
  Natasha Pedersen
  Freddy De Ruiter
  Ingunn Foss
  Jørgen Kristiansen
  Guri Wold
  Lars Verket
  Kari Henriksen
  Erik Rostoft
  Jarle Holseter

  Siden dette er et såpass stort engasjement er det ikke mulig å få presentert hele reiseruta nå eller alle turvennene. Mange ønsker tydeligvis å bidra, så ruta må planlegges nøye. 217 kilometer skal dekkes, så det er fortsatt plass:-)

 9. For de som ikke vet det er jeg generalsekretær i Strømmestiftelsen. Vi har stor respekt for Steinars oppriktige sosiale ansvar i sin næringsvirksomhet, og opplever sterk støtte og bidrag til Strømmestiftelsens visjon: En verden uten fattigdom! Selvsagt blir jeg med på deler av turen!!

 10. Steinar, jeg er selvfølgelig med noen mil – når det passer for turen din, gjerne gjennom Grimstad! LYKKE TIL!

 11. Takk for utfordringen Steinar!!!
  Jeg elsker bruke tid med vinnere. Ser frem til tur og ikke minst en spennende prat underveis, om både Stormberg og andre gode historier 🙂

 12. Ny turvenner er klar for å bli med på turen hvis det blir seier i dag:
  Jarle Holseter i Utsattmann.no, Søgne
  Svein Tveitdal, direktør Klima 2020, Arendal

 13. I dag fikk jeg en svært hyggelig invitasjon fra Steinar, om jeg som ledere av «Ja til lindrende enhet og omsorg for barn» (JLOB) kunne tenkt meg å være med på tur sammen med Steinar. JLOB har sitt hovedutspring fra Kristiansand og dette vil også gi meg og Steinar gode muligheter til å bli bedre kjent. Jeg vil kunne få lært mye om hans virksomhet som også kunne vært nyttig å tatt med i vårt videre arbeid, og Steinar fått lært mere om hva vi jobber for. På vegne av » JA til lindrende enhet og omsorg for barn» har jeg takket ja til invitasjonen og håper at Stormberg blir Årets Sørlandsbedrift.

Comments are closed.