Alternativ jul og mat

Aldri har det vært flere. Aldri har en brukt så lang tid. Aldri har det vært vanskeligere. Nei, det er ikke snakk om skjorter som skal strykes før jul, men om søknader til høstens runde av Stormbergstipendet. Et luksusproblem som igjen viser et imponerende samfunnsengasjement i kriker og kroker av landet vårt. Vi takker for alle som sendte inn søknader, men måtte ta en avgjørelse. Nedenfor ser du hvem som vant.  

Det drar seg styggfort mot årets største forstørrelsesglass, populært kalt jul. Har en det bra så forstørrer gjerne jula det til et ekstra høydepunkt i året. Og ditto negativt for den som ikke har det så bra. Noen gjør noe ekstra for å gjøre jula til et høydepunkt for flere. De som driver Øygarden Frivillighetssentral er noen av dem. De arrangerer alternativ jul for de i nærmiljøet som ønsker det. Det er prisverdig i en tid på året som ofte kan arte seg som en navlebeskuelsesfestival. Stipend er på vei!

Fra Norges Nasjonalbibliotek.

God mat hører ikke bare jula til, men noe en også bør ha fokus på de andre 51 ukene i året. Geitmyra Matkultursenter lærer ikke bare barn om gleden ved å lage og spise god mat, men også om grunnleggende prinsipper bak matproduksjon og tilvirkning. Dette er samfunnsansvar i praksis og noen som flere tusen elever, og foreldre (?), får nyte godt av. Vi ønsker å støtte med stipend for å få enda flere barn skal få sunne matvaner.

Ordene «miljø» og «gøy» blir sjelden nevnt i samme setning. Det er det noen som gjør noe med. Bærekraftige liv er et initiativ som ønsker å sette fokus på hvordan vi kan jobbe med miljø- og klimautfordringen i eget nabolag og samtidig ha det gøy mens en gjør det. Dette må en kunne si går godt sammen med Stormbergs verdier og forutsetninger for Stormbergstipendet. Flere nabolag skal ha det gøy med miljø!

Vi gratulerer de tre vinnerne!

Klikk her for å søke Stormbergstipendet.

Av Jan Halvor Bransdal, CR Ansvarlig, Stormberg AS

Kommentarer

Kommentarer

One Comment

Comments are closed.