Sjakktrekket

Det er ganger da man vet at man har bommet og sitter med masse skjegg i postkassen. Så finnes det også ganger en skjønner at en har gjort et godt sjakktrekk og truffet skikkelig godt. Jeg sitter med en slik god følelse nå. På Stormbergs vegne, på våre leverandørers vegne og på egne vegne. En stormberger i Shanghai er et trekk i riktig retning.

En av de mest siterte stormbergtesene er at «endring er det eneste konstante«. Derfor sitter en av og til å klør seg i det som er igjen av hår og lurer på hvordan en skal møte den stadige endringen. Ikke minst gjelder dette etisk handel og et stadig økende antall leverandører og fabrikker å holde styr på.

Samtidig er det produkter og programmer som skal følges opp og en logistikk som skal gå i orden. Helst som et konstant velsmurt maskineri. Så er teori og praksis av og til lite kompatible og gir utfordringer i flere ledd. Å sitte et par verdensdeler unna gjør en sjelden mer handlekraftig når det brenner.

Å da ha Allan i Shanghai som på kort varsel kan kontakte og om nødvendig være fysisk tilstede der det skjer kan være uvurderlig. Det bringer oss ganske enkelt tettere på våre leverandører. Vi har hele tiden ment at gode og langsiktige relasjoner er en forutsetning for positive endringer på så vel etisk handel som pris og levering. Når dette nå ser ut til å bli bedre og bedre med en kinesisk stormberger i Shanghai så skjønner vi at vi har truffet. Et sjakktrekk vi håper og tror vi får mye nytte av.

Les også bloggposten: «Store turer blir stadig mindre»

Jan Halvor Bransdal, CR Ansvarlig, Stormberg AS

Kommentarer

Kommentarer