På plass hos söta storebror!

Så var altså dagen kommet. Stormberg lanseres i Sverige. Etter 14 barne- og ungdomsår  i Norge, åpnet vi i dag vår første svenske butikk!

Vi håper turglade svensker tar like godt imot Stormberg som nordmenn har gjort. Vi vet vi ikke får noe gratis i Sverige. Konkurransen på det svenske sportsmarkedet er minst like tøff som i Norge, men vi kommer ikke til å gi oss før vi har fått et like godt fotfeste hos söta bror som vi har fått hjemme. Stormbergs utholdenhet vil komme til nytte på eksportmarkedet.

Jeg ble for noen dager siden spurt om hvilke undersøkelser vi har gjort i Sverige siden vi nå våger å satse i nabolandet. Vi har ikke gjort noen undersøkelser. Vi har brukt magefølelsen.

Forberedelsene til lanseringen i Sverige har riktignok pågått i to år, men vi har ikke brukt tid og penger på markedsundersøkelser, kartlegging av målgruppe, undersøkelser av måten konkurrenter driver på osv.

Vi ønsker ikke å lansere et annet eller et tilpasset Stormberg på det svenske markedet. Vi ønsker å være oss selv, også på eksportmarkedet. Vi vil drive på Stormbergmåten, være en utfordrer til etablerte tankesett, og gjøre vårt beste for å praktisere verdigrunnlaget vårt.

Snoren klippes under den offisielle åpningen av Stormberg Emporia, Malmø. Steinar med gode Stormbergkollegaer.

Snoren klippes under den offisielle åpningen av Stormberg Emporia, Malmø. Steinar med gode Stormbergkollegaer.

Vi har en god magefølelse i forhold til Sverige. Derfor har vi i dag startet opp.

Magefølelsen har vi tradisjon for å stole på i Stormberg. Jeg lyttet til magefølelsen da jeg bestemte meg for å ikke bruke såkalte profesjonelle modeller i Stormberg, men heller “folk flest”. Jeg lyttet til magefølelsen da jeg sommeren 2002 for første gang rekrutterte en medarbeider fra et fengsel. Jeg lot også magefølelsen bli avgjørende da jeg bestemte meg for at Stormberg skulle være en merkevare som snobbet ned og som skulle ha fokus på gi folk mye turtøy for pengene, i stedet for å gjøre som resten av sportsbransjen og ha fokuset rettet mot elite- og ekstremutøvere.

Jeg tror det å lytte til magefølelsen ofte er undervurdert i næringslivet. Det tryggeste synes å være at avgjørelser skal tas ut fra et grunnlag som kan presenteres på et regneark. I privatlivet derimot, så tar vi stadig avgjørelser på bakgrunn av magefølelsen. Vi lytter til erfaring, hjertet og nedarvet klokskap: magefølelsen.

Nå satser vi på at norsk magefølelse fungerer også i Sverige:-)

Se også bloggposten: Bekreftelsen

Steinar J. Olsen, Gründer og daglig leder, Stormberg

Steinar.jpg

 

Kommentarer

Kommentarer