Del turtips og vinn billetter til Dyreparken!

Konkurransen er nå avsluttet, og vinnerne er kontaktet. Tusen takk til alle som delte sitt beste turtips for sommeren. 

Vil du vinne billetter til Dyreparken? Det eneste du trenger å gjøre er å dele ditt beste turtips for sommeren.

Skriv inn ditt turtips i kommentarfeltet nederst på siden. Vi deler ut 2 stk familiepakker tirsdag 17.juli.

Lykke til!

Se også bloggposten; Barn og sol

Hilde Sande, markedskonsulent Stormberg

Hilde_S_-_2.jpg

Kommentarer

Kommentarer

30 Comments
 1. Mitt turtips er ganske enkelt å gi kartet til barna. La barne få lese kart og geleide alle trygt frem til målet. Man må selvfølgelig hjelpe der det trengs og lære dem så godt som mulig hvordan de skal finne ut av det. Men når ungene(egentlig alle) er sysselsatt med noe så går turen så lett, oftest med stor iver og glede.

  Sitat fra 4-åring på tur: «Jeg går meg ihvertfall ikke vill, for jeg har jo kartet» Det er kanskje ikke så enkelt, men tanken og entusiasmen er flott:)

  God somme rog god tur.

 2. Fem ting på…

  En morsom lek for både barn og voksne. Man bestemmer seg for en bokstav, og så går man rundt i naturen og finner fem ting som begynner på denne bokstaven. Første mann som har funnet fem ting bestemmer neste bokstav 🙂 Gøy og lærerikt!

 3. Ta på gode klær og pakk en kurv med kjeks, niste og noe godt å drikke. Ta med fiskesnører og anker, dette er alt en trenger for noen opplevelsesrike timer på sjøen. Her kan man lære mye, samtidig få noen koselige timer sammen, dette passer uansett alder 🙂

 4. Man behøver ikke være barn for å dra på tur!!To godt voksne mennesker i fjelltelt på en holme i skjærgården i TO måneder kan OGSÅ være deilig.JEG har opplevd det,vi bygde vår egen leirplass av ting og «rakaved» vi fant i fjæresteinene.Etterhvert ble det hjemmelaget kjøkkenbenk,dusj i fjellsprekken med EKTE vann,samt latrine borti småskauen,den aller beste ferien jeg har hatt,vandrende over knausene i solskinn,måneskinn………

 5. turtips fra jente 5 år:
  Syns det er greit å gå på besøk på lekeplassen, og gøy å gå i skogen, for da kan vi klatre i trær! Jeg liker også når vi griller pølser, for jeg blir alltid sulten når vi er på tur.

 6. Hjemme på ferie:) Jeg ser alltid frem til å pakke sekken med pølser, kjeks og kaffe. Fiskestang i den ene hånden mens en balanserer seg frem på bergene og finner den beste fiskeplassen ved sjøen. Joda, jeg har et favorittsted:) Rett og slett avslapning, og det koster ingenting:)

 7. Mange småturer!
  Når barna er små, kan det være vanskelig/stressende å legge ut på veldig lange turer. Legg derfor turen rundt i nærmiljøet. (Skogen, stranda, sjøen, severdigheter, gårdsbesøk etc)
  Så blir både du og barna bedre kjent på hjemstedet også 🙂

 8. Mitt beste turtips må være en tur til London,mer spennende og triveligere by skal du lete lenge etter.Aldri kjedelig og er det regn så er det bare å gå inn på de mange pubene som er der og mange spennende butikker.
  Kan anbefales

 9. Hvis Du Har Dårlig økonomi: Ta en tur med Color Line fra Sandefjord-Strømstad det koster 10,- for et barn en vei! JA JEG SA 10,-! Det koster 25,- for voksen! Ha en Fin Tur

  Hvis Du Har Middels Økonomi: Ta en tur innom Danmark! I billiund finner du nemmelig Legoland! Et fantastisk sted for barn og voksene! Det går egene båter til Danmark som for eksemper Stena Line, DFDS Seaways!

  Hvis Du Har Høy Økonomi: Bestill Flybilletter til Frankrike! Dra til Nice og lei en leilighet i en hel sommer! Det er et fantastisk sted med strand, shopping, sport og musikk! Dette Er Byen For Deg!

 10. Mitt beste turtips handler nok ikke om hvordan få barna med på tur, eller om å pakke med seg nok klær. Det handler rett og slett om å huske å ta med kaffi! Ingenting smaker så fantastisk på en fjelltopp som en kopp kaffe. Bare prøv!

 11. Alle barn i alle aldre kan bli med på tur. La de gå fremst og bestemme tempo. Ta dere tid til lek og opplevelse underveis. Lag båtrace med barkebåter, demninger i bekken og legg sokkerbit i maurtua. Nyt turen, selskapet og du har masse opplevelser og minner med hjem i sekken. God Tur!

 12. Turtips for store og små:
  La barna være med på planleggingen av turen, dette gir barna følelsen av å bli hørt. Ikke ha for høye ambisjoner, det finnes mange fine teltplasser i kort gå avstand fra bilen. Ha med telt, spikkekniv, fiskestang og engangskamera på overnattingstur. Med engangskameraet kan barna selv dokumentere turen og vi voksne trenger ikke være redd for at kameraet skal gå i stykker. La barna bestemme farten og gi de tid til og oppleve ting underveis. selve turen er like viktig som målet. Ha alltid en godbit i sekken og kle deg alltid etter været. Tørre og mette barn har det gøy på tur 🙂

 13. Trondheims-tipset: Ta med barna på fisketur i Bymarka! NTNU setter ut massevis av ørret hvert år, så sannsynligheten for å få fisk er veldig stor. OOOh store fiskelykke hver gang barna får napp (hvilket de får innen 10min!)

 14. Det aller første man må huske på når man skal på tur, vær beredt. Man vet aldri hva slags vær man kommer utfor, spesielt i fjellet. Pakk med vindtette klær, en varm genser osv. Kle ikke på deg for mye før du går, man blir alltid svett. Da er bedre å kle på seg underveis. Pakk alltid med nok drikke, kald drikke på varme vår og sommerdager, varm drikke på høst og vinterdager pluss litt kald drikke. Ha alltid med en liten sjokolade, kjeks eller annet du kan friste små barn med når det begynner å «tære» på kreftene:). Ellers, kos deg på tur:)

 15. Turtips for familier:
  Legg opp turen etter barna, det er viktig at man ikke har for høy ambisjoner til de små. Alle har noen små perler i nærområdet, sjekk på turistforeningens nettsider eller spør venner om du ikke er kjent. Invester i en god spikkekniv (speiderkniv) dette vil hele familien ha stor glede av. Lær barna å bruke kniven, dette skaper stor mestringsfølelse. Kle deg etter værforholdene og la barna bestemme farten. Og sist men ikke minst ha noe godt i sekken, dette er alltid en motivasjon for store og små 🙂 Har barna det bra har vi voksne det også. Tur skal være gøy 🙂

 16. Masse godteri! Da er man hyper hele veien og man kan gå dobbelt så langt! 😀

 17. Hvorfor må man alltid dra på tur? Det er jo ikke alle som har råd til dette.. Mitt beste «turtips» er: Ta med deg venner, barna, mannen eller alle sammen på stranden, lei en båt og ta med fiskeutstyr, spill beachvolleyball, grill, bad og kos dere 😀

 18. Utebursdag! Isteden for 10-15 unger inne i stua, arranger ut på tur-bursdag. Aktiviteter etter år.stid og alder. Ski, lage hoppbakke, snøborger og snøballkrig, i all vennskapelighet, ake, grave snøhuler osv om vinteren. Skattekart på sommerstid, eller gasse i vannet, hinderløype, lete etter dyrespor, fugler osv. Husk kikkert! Bål er obligatorisk der det er tillatt. Ta med pølser og pinnebrøddeig og la alle steke sin egen mat. Varm kakao og mashmallows om vinteren, frisk frukt og bær om sommeren. Ps inviter gjerne gjestenes foreldre også med, dersom gjestene er små. Fin anledning til å bli kjent med andre foreldre. Vær etter klær. Det fins ikke dårlig vær, bare dårlige klær, dog ikke fra Storberget. 😉

 19. Bytte lån barn på tur, altså bland sammen søsken sammen med en annen familie som har barn.
  Helst barn som man vet er venner, eller går greit i sammen.
  Da er alle garantert en tur uten krangling og masing.
  «Ute på tur, aldri sur!»

 20. Mitt beste turtips når man går tur med ikke alltid like velvillige unger er å alltid ha en «motivator» i enden av turen—-f.eks. når vi kommer fram skal vi grille pølser på bål e.l… alt ettersom hva barna liker 🙂 og ikke stresse 🙂 Stresse på tur er usunt for alle….

 21. MItt beste tips er PLANLEGGING!

  Legg til rette for å være spontan på selve turen men god planlegging i forkant gir gode turopplevelser. På den måten slipper du å finne et apotek eller klesbutikk eller hva det nå skal være,når det er noe du har glemt å pakke. Du slipper å opp med kartboka fordi du vet hvor du skal kjøre. Slik slipper du å kaste bort verdifull tid , som heller kan brukes som kvalitetstid med hele familien.

  På sommeren anbefaler jeg «små» toppturer. Finn ruter til gjennomførbare topper slik at barna får en mestringsfølelese av å faktisk greie å nå toppen. Gjerne i et terreng med både skog og fjelllandskap og sildrende bekker man kan dype tærne i når det blir varmt. Følg gjerne turistforeningens merkede stier, de er utmerket for barnefamilen:)

 22. Vi har kjempegode erfaringer med å ta barna med på ulike avdelinger hos VestAgder Museene og hos Naturbotanisk museum i Kristiansand. Dette er steder hvor barna får lage ting selv, veldig populært og lærerikt. Det aller mest populære er Skjølingstad ullvarefabrikk i Mandal. Her får barna tove/nålefilte egne sitteunderlag eller bilder. Omvisning på museumsfabrikken der har også vært kjempesukse hos våre barn. Dette er flott å kombinere med en tur til Risøe Bank i Mandal. Ta med turtøy/badetøy og god niste og ta en tur eller et bad. Og husk selvsagt foto/videoapparat! God tur og god fornøyelse!

 23. ta med barna på biblioteket og lån billedbøker om fisker og fugler i naturen. Barna syntes det er spennende og bli med på fisketurer og turer i skogen når de har lest om og ser bildene av fisken de fanger og fuglene de kan se i trærne. Så lenge barna er godt kledd er været ingen hindring på turer i skog og mark. Nystekte boller i tursekken og noe godt å drikke så er de aller fleste unger godt motivert til lærerike og flotte turer i naturen!

 24. La barna bestemme! 🙂
  Gi barna frie tøyler i å planlegge en tur! (Kan være i skogen bak huset, et annet sted, dyreparken e.l, – fortell barna først hvor det er aktuelt å dra)
  Så lar du barna smøre med niste til alle, lage liste over hva de vil ha med seg og hva de har lyst å gjøre på turen!
  Det blir garantert en morsom og koselig tur sammen 🙂 (Samt at planlegginga blir nesten like moro) 🙂

  Man kan også gi med barna et kamera, så de kan ta bilder selv. Så kan man printe ut bilder fra turen når man kommer hjem, og lage en «tur-perm» med barnas egne bilder og forklaringer 🙂

 25. Hei! ..sitter inne på hytta, på «snaufjellet». -ute blåser det så surt, at lite minner om sommer. Det minner meg på et godt Turtips!! 😉 -Ta med fleesgenser! Vi er helt «avhengige» av Stormberg sin fleesgenser. -en skikkelig favoritt for oss alle! Perfekt for å holde varmen. Og er det varmt vær, så kan den funke fint som sitteunderlag :). Takk skal dere ha :). Mvh Silje Pernille Kristoffersen

Comments are closed.