Kreativ walkabout

Et selskap kan bli for avhengig av sin daglige leder, kanskje spesielt når lederen også er gründer og aktiv eier, stortrives med å være på kontoret og frem til i fjor ikke hadde tatt ferie på 30 år.

Inspirert av stresstesten europeiske myndigheter i fjor høst gjennomførte overfor diverse banker, bestemte jeg meg for at det var på tide at Stormberg også ble utsatt for en stresstest.

Jeg fant fort ut at noe av det som ville være utfordrende for Stormberg, var dersom jeg skulle forsvinne fra den ene dagen til den andre. Jeg håper ikke jeg skal få en stein i hodet med det første, men uforutsette ting kan skje, og for meg er det viktig at Stormberg klarer seg godt dersom mot formodning jeg ikke kan jobbe til jeg pensjonerer meg 90-åring.

Jeg informerte derfor Ledergruppen i fjor høst om at jeg ville bli borte fra jobb i hele mai måned, uten å være tilgjengelig for mine medarbeidere verken per telefon eller pr mail. Problemer som måtte oppstå denne måneden, må således løses uten bidrag fra daglig leder.

Målsettingen med stresstesten er å få bekreftet at Stormberg kan klare seg godt uten meg over en lengre periode.

Alle lederne har forberedt seg godt på denne perioden, nytt delegasjons- og fullmaktsreglement er utarbeidet og Stormberg er nå kommet halvveis i stresstesten.

Siden jeg ikke har vært på kontoret de siste ukene, vet jeg ikke hvordan stresstesten for Stormberg har gått. Jeg har imidlertid en følelse av at stresstesten på selskapet har gått bra, og at de siste par ukene kanskje har vært en større stresstest for meg..:-)

Jeg stortrives med å jobbe, og har ikke savnet lange ferier en eneste dag. Det å jobbe med engasjerte kollegaer på en hektisk arbeidsplass som Stormberg, gir meg masse energi og mening. Èn måned uten kontorjobbing og gode kollegaer, er derfor ikke en ønskesituasjon, men jeg tror det er sunt, både for meg og for Stormberg.

Stresstest-Steinar.jpg

Denne flotte kaken bakte min gode medarbeider Mirsada til meg og kollegaer da jeg hadde min foreløpige siste dag på kontoret 27. april.

Jeg er overbevist om at alle Stormbergere kommer til å klare seg veldig godt uten daglig leder denne måneden, og at resultatene i mai vil bli solide.

Selv kommer jeg til å bruke mai måned til en kreativ walkabout. Det blir mange små og store turer rundt forbi i Norge, både i sør og nord, i fjelltrakter og langs kysten. Jeg har begynt i sør og håper å ende opp på Nordkapp før mai måned er omme.

I tillegg har jeg planer om å besøke flest mulig av de Stormbergbutikkene som våre hovedforhandlere driver i Nord-Norge. Butikker som jeg hittil ikke har hatt tid til å besøke. Stormbergs egeneide butikker må jeg holde meg borte fra.

Selv om jeg ikke er tilgjengelig for mine kollegaer i mai måned og ikke deltar i den daglige driften, er jeg fortsatt tilgjengelig for Stormbergs Kunder, følgere i sosiale medier og andre interessenter.

Mai har så langt vært en kreativ måned for min del, og jeg gleder meg allerede til å komme tilbake i juni og starte iverksetting av nye Stormbergideèr og planer!

Se også bloggposten: Magefølelse

Steinar J. Olsen, Gründer og daglig leder, Stormberg

Steinar.jpg

Kommentarer

Kommentarer

3 Comments
  1. Dette blir uten tvil en spennede og lærerik opplevelse, for både deg og dine kollegaer.

    Lykke til 🙂
    ,

  2. Med en slik stemning og flott tanke og arbeidsmoral, fikk jeg jo lyst til å jobbe i Stormberg selv. Men du klarer deg jo ikke helt uten jobben i mai når du skal besøke butikkene under ferieavviklingen? Men det er jo også kjekt å se butikkene rundt i landet når man har skapt det selv :). Men ønsker deg lykke til. Nyt ferien.

    En fornøyd bruker av en av stormbergs utedresser,-som mine kollegaer missunner meg 🙂

Comments are closed.