Mer enn et godt rykte

Selv om vi ansatte tillater oss å suge på den karamellen det er å vinne årets omdømmekåring så blir vi fort ydmyke i forhold til arbeidet som er gjort og som fortsatt må gjøres. Vi har tydeligvis gjort noe riktig. Nå må vi bare fortsette å gjøre mer av det riktige. Med arbeidsmiljøet, i sosiale medier, på etisk handel, på miljø, på leveringstider, på kvalitet, kort sagt på alt det som gjør Stormberg til Stormberg.

At et godt omdømme lønner seg er det liten tvil om. Vi tillater oss også å tro at samfunnsansvar lønner seg. At samfunnsansvar da er med på å bygge et godt omdømme er da en kjempebonus. Hvem som helst er velkommen til å prøve. Tenk hvis denne prisen kunne være med å bidra til en litt bedre verden?!

Forbedringspotensialet på samfunnsansvaret er betydelig. Hos oss i Stormberg og hos mange andre. Både internt og hos eksterne samarbeidspartnere. Vi ønsker å bruke denne prisen til nettopp å utnytte mer av dette potensialet. Den kan være med å vise vei og også spille andre gode. Et ærlig og langsiktig samarbeid bygget på åpenhet og gode verdier gir resultater i hele leverandørkjeden. Det er bærekraftig.

Det har blitt påstått at «Evig eies kun et dårlig rykte». Det samme kan neppe sies om et godt rykte. Vi får bruke det vi har nå til å bygge videre på det vi tror på. Det betyr tross alt mer enn bare et godt rykte. 

Selv om kun fire av oss Stormbergansatte kunne være med og ta imot prisen, vet vi at de andre syntes dette var like stort som oss. Så en form for feiring blir det slik at alle får en liten del av prisen. Så fra alle de ansatte i Stormberg; tusen takk for prisen!

Siri, Carlos, Line og Jan Halvor

Omdømmeprisen-overrekelse2.jpg

 

 

Kommentarer

Kommentarer