Små selskaper er også store!

Dette er en dag som går inn i Stormbergs historie med store bokstaver. Dette er en dag vi ikke kunne forestilt oss. Dette er en dag hvor lille Stormberg heies frem foran veletablerte og store selskaper som Ikea, Vinmonopolet, Tine, TV2, Statoil og mange flere. Dette er dagen hvor Stormberg er kåret til Årets omdømmevinner blant de mest synlige selskapene i Norge.

Vi tror det vel ikke helt selv ennå. At Stormberg, som ikke engang er blant Norges 500 største selskaper, skal kunne gå til topps i en slik kåring. 14 år etter at selskapet ble etablert, mener altså nordmenn at Stormberg er selskapet med best omdømme i Norge.

Først og fremst må vi rette en stor takk til alle våre Kunder, hovedforhandlere, leverandører og samarbeidspartnere. Det er en selvfølge at dette ikke hadde vært en realitet uten dere! Så tusen takk alle sammen for gode innspill, kritiske tilbakemeldinger og konstruktive diskusjoner, både i og utenfor de sosiale mediene. Dere har gjort oss bedre så denne prisen deler vi med våre mange støttespillere!  

Omdømme er et ledelsesansvar. En stabil ledelse hvor ord og handling samsvarer, gir grobunn for godt omdømme. Først må ledelsen tro på det de ønsker å gjøre, og så gjøre det. Så må medarbeidere, leverandører og samarbeidspartnere tro på selskapets visjon og verdigrunnlag. Og til slutt Kundene.

Det må være samsvar mellom ord og handling. Alle medarbeiderne i Stormberg har i aller høyeste grad bidratt til dette. De har trodd og handlet i tråd med vår misjon, visjon og verdier. Hadde ikke medarbeiderne gjort det, hadde jeg ikke kunne skrevet denne bloggposten i dag. 

Stormberg-modeller.jpg

I Stormberg har vi hatt stor fokus på spesielt tre punkter som nok har påvirket omdømmet vårt: 

Inkluderende arbeidsliv: 25% av alle medarbeidere skal være rekruttert blant mennesker som har hatt problemer med å komme uti arbeidslivet.

Miljø: Alle produkter er klimanøytrale, vi har økt bruk av bambus og hamp og redusert bruk av bomull. Vi har utarbeidet en kjemikalieliste våre samarbeidende fabrikker må følge og vi har innført pant på alt vårt sports- og turtøy.  

Etisk handel: Åpenhet om fabrikker og leverandører, uavhengige inspeksjoner og rapporter, samt fokus på kontinuerlig forbedring. 

Dette er områder vi skal fortsette å ha stor fokus på, og som vi både må og kan forbedre oss på.

Dagens omdømmekåring forteller meg at vi i Stormberg må bli enda bedre. Det er mange områder vi ikke er så flinke på som denne målingen kan gi inntrykk av. Det er ikke alltid vi klarer å praktisere verdigrunnlaget vårt slik vi ønsker. Men vi forsøker, og vi kommer til å forsøke enda hardere i fremtiden.

For Stormbergs misjon om at vi vil gjøre verden til et litt bedre sted, skal også i fremtiden være retningsgivende for hvordan vi driver virksomheten.

Se også bloggposten: Om å hoppe etter StatoilHydro

Steinar J. Olsen, Gründer og daglig leder Stormberg

Steinar.jpg

Kommentarer

Kommentarer

8 Comments
 1. Jøss , så bra . Dere i Stormberg har en bit av hjertet mitt .

 2. Fantastisk og gratulerer!!
  Jeg setter veldig pris på at min dårlige miljøsamvittighet kan tildels oppheves ved at jeg handler produkter hos dere.
  Den norske befolkning har i økende grad blitt mer miljøbeviste men har fremdeles en lang vei å gå, og det er bra at dere griper fatt i dette.

  Stå på og i fremtiden prøv og få en større del av produksjonen til Norge,
  (kortreiste klær/arbeidsplasser i Norge/mindre CO2-utslipp) gjør ikke noe om klærne koster litt mer, kvalitet koster men varer lengre.

  Ytterst velfortjent!!

 3. Tusen takk for gratulasjoner og gode ord. I dag er jeg ekstra stolt av mine medarbeidere. Det har vært en minnerik dag i Stormbergs historie:-)

 4. Grete, RepTrak undersøkelsen til BI/Apeland i dag viser nettopp at kundene i stadig økende grad verdsetter selskaper som tar etikk og samfunnsansvar på alvor. Gledelig at denne utviklingen nå også har kommet til Norge.

 5. Gratulerer med prisen til alle ansatte hos Stormberg!
  Og tusen takk for den flotte takketalen du holdt i dag på Omdømmedagen!
  Gjorde et sterkt inntrykk!
  Hanne

 6. Kunne ikke vært en bedre kandidat til prisen! Velfortjent – gratulerer 🙂

 7. Gratulerer! Det er fantastisk godt å se at et firma som har sosial rettferdighet som byggestein, lykkes med å få publikums oppmerksomhet og tillit! La oss håpe det sporer flere norske firmaer til å se verdien av å jobbe med inkluderende arbeidsliv, miljøhensyn og etisk handel!
  Dette gir meg også troen på at norske kunder i større og større grad blir bevisst på disse temaene og handler ut fra det, selv om undersøkelser i liten grad viser at det er slik. Ennå.

Comments are closed.