Lyngbrann

På dagens skitur med familien fikk vi en god påminner om hvor stor skogbrannfaren er for øyeblikket.

Siden det ikke har blitt 15. april ennå, er det fortsatt lov å brenne bål ute, så lenge man er forsiktig, tar hensyn til de lokale forholdene og ikke tenner opp bål i et område med stor skogbrannfare.

Ved å plassere bålet i en liten fjellgrop nærme vannet, trodde jeg vi var på den sikre siden, spesielt siden mye av vegetasjonen var snødekt og snøsmeltingen var i gang. Problemet var imidlertid at det kom noen sterke vindkast som gjorde at det tok fyr i den tørre lyngen like over fjellgropen.

Ved hjelp av rask innsats fra familiens små og store, så unngikk vi heldigvis at lyngbrannen spredde seg.

Et lykkelig utfall på skituren, og vi ble minnet om at vi neste gang må tenkte oss enda bedre om før vi bestemmer oss å brenne bål.

Se også bloggposten: Rik og rik?

Steinar J. Olsen, Gründer og daglig leder, Stormberg

Steinar.jpg

Comments

comments