Stormberger på protest

I kveld har jeg vært på Protestfestivalen. Jeg fikk en forespørsel i våres om å fortelle om boken Stormberger på årets festival. En festival som ønsker å engasjere og provosere.

Dette er den 12. Protestfestivalen i rekken. Primus motor, Svein Inge Olsen, for anledningen avbildet i Stormbergjakke sammen med Kris Kristoffersen, har mot alle odds klart å skape en annerledes festival som har fått nasjonal annerkjennelse.

Her kan du få en liten smakebit fra kvelden min på Protestfestivalen.

Protestfestivalen ble første gang arrangert sommeren 2000. Formålet var å protestere mot likegyldighet og avmakt. Følgende er hentet fra en artikkel i Ukeavisen Ledelse i forbindelse avvikling av den første Protestfestivalen:

Og likegyldighet var det de fikk, for publikum ga blaffen. Det gjorde imidlertid ikke lokalpressen, som slaktet arrangementet fullstendig. Heller ikke kreditorene var likegyldige, de krevde dekning for et underskudd på 160.000 kroner.
Huffameg, sier Svein Inge Olsen og blir litt fjern i blikket ved tanken. Ole Paus sto på gata og sang, og folk gikk forbi uten å ane hva som foregikk. Ifølge Fedrelandsvennen var det hele så pinlig at de nærmest ba oss om å flytte fra byen. Vi var temmelig langt nede da uka var over.

Selv er jeg imponert over stayerevnen som festivalens gründere Kai Erland og Svein Inge Olsen har vist. Det at festivalen fortsatt lever, til tross for en trang fødsel og tildels svært vanskelige økonomiske rammevilkår, viser at folkene bak festivalen virkelig har trodd på det de har holdt på med. Jeg er imponert over hva de har fått til!

Se også bloggposten: Nå har vi blitt tenåring!

Comments

comments