1% redder liv

Torsdag ettermiddag fikk jeg mail fra president i Røde Kors, Sven Mollekleiv. Han var nettopp kommet tilbake fra en reise i Somalia og beskrev den ufattelige katastrofen som i disse dager utspiller seg på Afrikas Horn.

Over 13 millioner mennesker er som kjent rammet av sultakatastrofen etter den verste tørken på nesten 60 år. En stor andel av de som er rammet er barn. Mange er døde og flere kommer til å dø i dagene og ukene fremover.

Røde Kors og andre humanitære organisasjoner gjør en fantastisk innsats og redder mange liv. Hver eneste dag. Røde Kors har allerede distribuert 160 tonn nødhjelp, blant annet mer enn 310 000 norskproduserte ernæringspakket, men behovet er fortsatt stort.

Røde Kors og Stormberg har samarbeidet i flere år, og vi vet at Røde Kors gjør en solid jobb for mennesker i nød. Når situasjonen er som den er på Afrikas Horn, måtte vi derfor gjøre noe mer enn vi allerede har gjort.

Stormbergs Kunder gir oss mulighet til å bidra. Vi avsetter nemlig 1% av vår omsetning til samfunnsnyttige og humanitære formål. En del av beløpet disponerer vi i samarbeid med Stormbergs største enkeltkunde, XXL Sport & Villmark.

every_time_you_spend_money.jpg
Danish Design Centre, Copenhagen. Tilgjengelig under CC 2.0 lisens.

Ansatte i XXL oppfordret oss i går å prioritere bidrag til sultkatastrofen i Afrika, og i samråd med XXL Sport & Villmark har vi derfor nå besluttet å bidra med 700 000,- kroner til Røde Kors sitt nødhjelpsarbeid.

Ifølge Røde Kors er dette beløpet nok til å livnære 3500 barn en hel måned. Det er et bidrag som redder mange liv. Det er utrolig hvor mye et 1% bidrag kan bety.

Jeg kan forstå de Kunder som tror det er uvesentlig når de ser at kjøpet de foretar i en Stormbergbutikk fører til at 1%-avsetningen vår vokser med 10-20 kroner, men i sum blir dette store beløp. Tusen takk til alle som kjøper Stormbergprodukter og som dermed setter oss i stand til å støtte Røde Kors og andre humanitære organisasjoner!

Tenk om alle selskaper i Norge hadde brukt 1% av omsetningen sin til samfunnsnyttige og humanitære formål? Tenk hvilken forskjell det ville gjort.

Her kan du bidra dersom du ønsker å støtte Røde Kors sitt nødhjelpsarbeid. La deg inspirere av det fantastiske engasjementet fra Erlend Schei og Nerd Aid! Og husk, små kroner er også store.

Se også bloggposten: Barna blir slått og glemt

Kommentarer

Kommentarer