Gründerjubileum

I år har jeg et lite jubileum. Det er 25 år siden jeg startet egen virksomhet. Jeg har knapt tenkt på det tidligere i år, men roligere sommerdager gir rom for litt refleksjon, også rundt en liten milepæl som dette.

Jeg var 16 år da jeg startet for meg selv. De første årene drev jeg virksomheten min i kombinasjon med skolen. Da jeg var ferdig med videregående og ett år i militæret, jobbet jeg på fulltid med egen virksomhet. Etter noen år var grunnlaget for Stormberg skapt, og jeg etablerte Stormberg da jeg var 28 år.

Det har vært flotte, spennende og lærerike år preget av både nedturer og oppturer. Alle som har startet opp egen virksomhet, vet at det kreves stor arbeidsinnsats over lang tid å etablere en bærekraftig virksomhet. Jeg trives godt med å jobbe mye, og har i alle år hatt stor glede av arbeidet.

Introduksjonen til arbeidslivet fikk jeg da jeg som 12 åring fikk sommerjobb. Sommerjobben bestod i å klippe gress, luke i bedd og gjøre forefallende gartnerarbeid på grøntanlegget til to videregående skoler i Kristiansand. Min far var vaktmester på disse skolene, og jeg var derfor heldig å få denne sommerjobben, selv om jeg egentlig var for ung.

Det var en fantastisk sommerjobb som jeg hadde i flere år. Jeg kunne bestemme min egen arbeidstid, var ute i all slags vær og kunne samtidig tjene penger.

kaffe.jpg

Av Charlie & Kasie Bennett. Tilgj. Under C.C. License 2,0.

Året jeg fylte 11 var mitt siste år med sommerferie, så jeg har bestemte meg for at i år skal jeg ta ferie. De to første ukene i august er derfor møtekalenderen (nesten) ryddet!

Det blir ikke ferie bare fordi det er 30 år siden sist, men også fordi jeg har tenkt å jobbe i minst 30 år til!

Da kan det nok være fornuftig å sette ned tempoet et lite hakk før kroppen begynner å si ifra på egen hånd. Selv om jeg fortsatt ser på meg selv som ung og lovende, så er jeg vel i beste fall nå bare lovende:-)

Se også bloggposten: Slik starter boken

Steinar J. Olsen, Gründer og daglig leder Stormberg

Steinar.jpg

Kommentarer

Kommentarer