Slik starter boken

Stormberger er på plass hos trykkeriet i Finland og boken blir lansert 1. uken i mai måned. Forhåndssalget av boken har nå startet her

Det har tatt mer en halvannen år å skrive boken. Hverdagen er travel, og det har til tider vært vanskelig å avsette nok tid til bokskrivingen. Skriveprosessen har likevel gått jevnt og trutt fremover ved at jeg har satt av litt tid hver måned.

Jeg har hatt to medforfattere som blant annet har skrevet en del av de mer objektive tekstdelene i boken. De har intervjuet de av mine medarbeidre som deler sine historier i Stormberger og de har skrevet intervjuene med organisasjonene som bidrar med sine synspunkter i boken.

Stormberger_oms.jpg

Her skal du få introduksjonen og starten til Stormberger skrevet av mine to medforfattere:

 

Introduksjon til boken:  

          Det var aldri noen tvil. Fra jeg var 12 år var planene klare. Jeg skulle starte min egen virksomhet og skape en formue på 9,99 millioner kroner innen utgangen av 1999.  For pengene skulle jeg bygge et hus stort hus med en dynastiaktig trapp til andre etasje. Før jeg passerte årtusenskiftet og ble 30 år, skulle mine økonomiske bekymringer være en sagablott. Slik skulle det ikke gå.

 

          Nyttårsaften 2000 ble feiret med noen få nære venner, maten var delvis handlet på kreditt hos den lokale kjøpmannen, jeg måtte begjære flere av butikkene mine konkurs, og hadde med et nødskrik klart å etablere Stormberg. Jeg var midt i en av mine tøffeste perioder i livet.

  

Da vi startet arbeidet med denne boken viste det seg raskt at det ikke var mulig å fortelle historien om turtøyprodusenten Stormberg uten også å fortelle historien om gründeren Steinar J. Olsen (40). Boken handler i hovedsak om inkluderende arbeidsliv, etisk handel, miljø- og klimautfordringer. Men for å skape en bedre forståelse for Stormbergs forretningsfilosofi, og hvorfor Steinar J. Olsen har valgt å bygge selskapet rundt verdiene inkluderende, ærlig, modig og bærekraftig, så ble vi nødt til å gå tilbake i tid.

 

Steinar J. Olsen har et brennende samfunnsengasjement og mener at alle mennesker fortjener å få en sjanse uansett hvilken fortid de har. Dette engasjementet har blant annet ført til at han i 2006 fikk prisen ”Leder viser vei” av Rådet for Psykisk Helse og at Stormberg i 2009 ble kåret til Norges mest familievennlige arbeidsplass av Norske Kvinners Sanitetsforening.

 

Noe av forklaringen på at historien starter med Steinar J. Olsens erfaringer som ung entreprenør er tilbakemeldinger fra lesere som følger Stormberg på blogg, facebook og twitter. Her er det gjentatte ganger kommet kommentarer som tyder på at mange tror det er enkelt for Stormberg å fronte kontroversielle standpunkt som for eksempel Nei til oljeboring i Lofoten og Vesterålen, homofiles rettigheter eller krav om boliger til tidligere kriminelle. Kommentarer som: – Det er lett for dere å si, som er lever et liv uten økonomiske bekymringer. – Hva vet vel du som er født med en sølvskje i munnen.

 

Flere har også etterlyst bakgrunnen for Stormbergs samfunnsengasjement, stilt spørsmål ved om dette er naiv snillisme og hva Stormberg har gjort for å ”knekke koden” i forhold til å tjene penger samtidig som selskapet har så fokus på samfunnsengasjementet sitt. Gode innspill, men det viste seg raskt at det ikke fantes noen enkel forklaring på Stormbergs suksess. Det var heller ingen enkelt hendelse som hadde formet Stormberg-filosofien.

Historien om Stormberg og Steinar J. Olsen er på sett og vis en fortelling om å lykkes mot alle odds.

 

Jørn Wisløff og Leif Iversen, medforfattere

Se også bloggposten: Lettere å være meningsløs.

Steinar J. Olsen -Stormberger
Steinar-bloggbilde-0313

Kommentarer

Kommentarer

5 Comments
 1. Er så glad for at det finnes bedrifter som Stormberg og folk som deg, Steinar. Stå på! Gleder meg til å lese boka.

 2. Takk skal du ha:)
  Miljøtekstilene inngår i flere av menyene, så eget menyvalg er kanskje ikke løsningen, men du har rett i at vi kunne få frem miljøtekstilene på en klarere måte i nettbutikken. Vi skal lage en kampanjeside med link fra fremsiden slik at det kommer klarer frem.

 3. Så flott at boken nå er i farta 😀 Gratulerer !
  Jeg vil også kommentere at Thomas Dall har et poeng i dette med økotekstiler, de er nemlig ikke så lett å finne frem til selv om Stormberg sin nettbutikk er svært oversiktlig og plaggene har god informasjon. Hva med å legge inn slike valg i menyen for å lettere finne frem slike plagg ?

 4. Fleeceproduktene våre laget av polyester har et lavere klimafotavtrykk enn eksempelvis bomullsplagg. Derfor har vi jobbet for å redusere bomullsforbruket og blant annet produsert t-skjorter og gensere i bambus som alternativ til bomull:
  http://blogg.stormberg.no/post/Trc3a6r-rett-pa-kroppen
  http://blogg.stormberg.no/post/Bomull-er-en-miljc3b8versting

  Vi har også fleece som er laget av resirkulerte plastflasker og produkter laget i hamp. Du finner flere spennende miljøprodukter i nettbutikken vår.

  Jotne er en serie som nettopp er ankommet, produsert i hamp og økologisk bomull: http://www.stormberg.no/no/sok#&&s=rdPRDSEARCHVALjotne

  Boken er klimanøytralisert og medfører dermed ingen miljøbelastning, selv om den er trykket i Finland.

 5. Hvis så veldig miljøengasjert, hvorfor bruke så mye fleece-stoff som er lagd av plast som igjen er lagd av olje?
  Hvorfor er boken trykket i Finland og ikke Norge, hadde ikke boken vært mere "kortreist" hvis trykkingen hadde skjedd i Norge?
  Og hvor er satsing på økotekstiler, jeg er klar for å betale litt mer for plaggene jeg kjøper?!

Comments are closed.