Hvem mener du bør få bokhonoraret?

Boken Stormberger handler om hvordan små og store virksomheter kan ta et aktivt samfunnsansvar. Den handler om å gå fra ord til handling.

Boken lanseres 1. uken i mai og går snart til trykkeriet. Det som gjenstår før boken kan trykkes, er å avgjøre hvilken samfunnsnyttig eller humanitær organisasjon som skal ha forfatterhonoraret.

Som jeg tidligere har blogget om, er det Hegnar Media som er forlaget som utgir boken. Forfatterhonoraret forlaget utbetaler, skal i sin helhet sendes videre til et samfunnsnyttig eller humanitært formål.

Hvor stort beløpet blir, er helt avhengig av salgstallene boken får. Forfatterhonoraret blir på minimum femtitusen, men det kan med gode salgstall bli på flere hundretusen.

 Honorar_bok.jpg
Books by shutterhacks, tilgjengelig under CC 2.0 lisens

Jeg har selv tenkt på WayBack, Røde Kors, Krisesentrene eller SOS barnebyer som aktuelle mottakere av forfatterhonoraret fra Stormberger, men jeg har ikke konkludert. Kanskje bør et lokalt idrettslag, korps, en nødhjelpsorganisasjon eller «din» organisasjon få pengene?

Hvem mener du forfatterhonoraret bør gå til?

Se også bloggposten: Nedturer og oppturer 

Kommentarer

Kommentarer

77 Comments
 1. STINE SOFIES STIFTELSE gjør en utrolig flott jobb for barn og unge som er rammet av vold og overgrep. Det er fler barn rundt oss som lider enn det vi aner… Jeg håper det er fler enn meg som vil gi stemmen til STINE SOFIES STIFTELSE!

 2. Jeg syns Kirkens Bymisjon fortjener bokhonoraret. De gjør en fantastisk jobb:)

 3. Jeg synes diabetesforbundet v/motivasjonsgruppen. De holder på for å få diabetikkere mere ut å gå og få dem i aktivitet slik at en går både ned i vekt og opp i kondisjon og lyst til å gå på tur. Rett og slett få oss diabetikkere i form.

 4. "Leger uten grenser" er uten tvil verdig mottaker av bokhonoraret!!
  🙂

 5. Jeg mener definitivt Leger uten grenser fortjener bokprisen 🙂

 6. Retretten får min stemme – jeg kan ikke tenke meg noen som fortjener den bedre. De gir håp til så mange 🙂

 7. Utrolig bra tiltak! Stormberg imponerer igjen! 🙂 Min stemme har gått til Kirkens Bymisjon ~ Kristiansand!

 8. Hei

  Vet ikke om det er for sent å komme med forslag, men jeg skulle gjerne sett at NORSKE REDNINGSHUNDER ble tilgodesett med noen kroner for den fantastiske innsatsen de gjør for å finne savnede mennesker. NORSKE REDNINGSHUNDER tidligere også kjent som LAVINEHUNDER driver redningsarbeid i alle årstider, mennesker som er tatt av snøras, begravet i ruiner, eller rett og slett folk som har gått seg bort i skog og mark. NORSKE REDNINGSHUNDER finner årlig igjen dusinvis av savnede mennesker. Organisasjonen er 100% frivillig og hundeførerne påkoster all utdanning av segselv og hundene sine selv, også hva angår kursing og utstyr. Å utdanne en vinterredningshund koster fort 200.000 kroner og tar fra to til tre år. Utdanning av instruktører må også påkostes av den enkelte. Menneskene i NORSKE REDNINGSHUNDER er dedikerte i sitt arbeid med seg selv og sin hund for å kunne yte best mulig innsats ovenfor savnede personer og deres pårørende.

 9. Jeg mener Livsgelder for eldre bør få bokhonoraret. De gjør en kjempejobb i forhold til de eldre!

 10. Ett vanskelig valg, det er så mange seriøse organisasjoner som en for seg gjør en god jobb.. Rusomsorgen, Frelsesarmeen, Sjømannskirken… osv
  Lykke til med utgivelsen og valg av formål for bokhonoraret..

 11. Viser til bloggkommentaren min ovenfor (fra 14.3.) Forslagsrunden om organisasjoner er nå over, og de 10 organsisasjonene som blir med i avstemmingen er plukket ut.
  Avstemmingsbloggposten ligger her: http://bit.ly/fzmUyO

  Du kan gi din stemme ved å klikke i avstemmingen på bloggens høyre side:)

 12. FHN (foreningen for human narkotikapolitikk) bør få pengene. De jobber for og med narkomane, på frivillig basis, hver eneste dag.
  FHN deler ut rent utstyr for å hindre smitte, går oppsøkende, motiverer og bistår brukere.

  De bryr seg og er der. FHN har stor aktivitet ikke bare på gata, men også opp imot politikere og rusfeltet generelt.
  Synes FHN er en soleklar organisasjon til å motta pengene.

 13. Boka handler om å ta et aktivt samfunnsansvar …

  Ansatte og brukere av Retretten gjør så uendelig mye mer enn å ta aktivt samfunnsansvar, de ER det å gå fra ord til handling.

  Som det står på hjemmesiden (retretten.no): Det handler ikke om å slutte og ruse seg, men å få en mulighet til å slippe. Avhengighet og rus preger livene til mange mennesker i samfunnet vårt, og Retretten gir folk overalt i samfunnet en mulighet til å finne sin mulighet – å slippe å ruse seg, finne igjen verdigheten i et samfunn hvor den kanskje er vanskelig å finne i hverdagen

 14. ** Stiftelsen Retretten får absolutt min stemme **

  Jeg oppfordrer ALLE å ta en titt på hjemmesidene til Retretten.no
  Da får man virkelig sett hva slags arbeid di som, jobber der for gjør for andre mennesker.

  "Hjep til selvhjelp !"

  Mvh L.N

 15. *** Stiftelsen Retretten får absolutt min stemme ! ***

  Jeg oppfordrer ALLE å ta en titt på hjemmesidene til Retretten.no.
  Da får man virkelig sett hva slags arbeid di som, jobber der for andre mennesker.
  " Hjep til selvhjelp "

  Mvh L.N

 16. Synes nok at Retretten fortjener anerkjennelse for jobben de gjør.

 17. Jeg foreslår Fattihuset i Oslo som trenger all hjelp de kan få for å hjelpe de fattige i Oslo og omegn

 18. Jeg stemmer helt klart på Retretten, det er ingen over eller under i deres øyne. Der ER DET rusfritt for de som ønsker en rusfri tilværelse, de gir trygghet og hjelp til videre hjelp til rusavhengige, straffedømte og pårørende gjennom å se de, lytte, være til stede og spre deres unnværlige kunnskap til de som ønsker å ta i mot. Der er stemningen alltid god og kjærligheten i rommene der sitter i veggene. Dit kan man også alltid komme tilbake til, hvis man havner utpå og ønsker tilbake, uten å bli dømt og sett ned på. Det er noen av grunnene til at jeg mener Retretten bør få denne Bokprisen. Kan ikke tenke meg noen som innfrir kriteriene på en bedre måte…og det helt gratis 🙂

 19. Min stemme går til retretten, som gjør en fantastisk jobb, for rusavhengige, i fengsel og utenfor. De gir også utrolig god støtte til de pårørende. Retretten gir utrolig mye håp for alle de som trenger det! De er fantastiske!

 20. Stemmer på Retretten. De gjør en kjempejobb både for rusavhengige i og utenfor fengsel og pårørende. Barn er også pårørende.

 21. Uten å nøle stemmer jeg på Retretten , en non-profitt org. som hjelper folk det siste stykket og første tiden i nykternhet. Samfunnsproblem nr.1 idag er narkotika , og alle andre org. sliter med å gi et skikkelig ettervernstilbud.
  Her kommer englene i Retretten inn i bildet. Få ,om noen , kan vise til lignende resultater her hjemme. I mine øyne er det bare en verdig vinner.

 22. Blandt mange verdige vinnere er Retretten min favoritt. De tar mennesker i en svært sårbar fase av livet , etter av-rusing , følger dem opp og støtter dem i kampen på veien mot en nykter tilværelse. Spør du alle rus-org. om hvor det svikter , er et felles svar ;ettervernet.
  Ps. La jeg til at Retretten er en non-profitt org , med et knippe ildsjeler i spissen. Godt valg !

 23. Min stemme går til Retretten.
  Det arbeidet de gjør der og den kunnskapen de villig deler med oss i en rehabiliteringssituasjon har for meg betydd forskjellen mellom et liv i rusavhengighet og et nyktert liv. Takket være Rita Nilsen og hennes Retretten gis håpet om et verdig liv uten rus tilbake til oss, og Retretten gir også rusavhengige muligheten til å tilegne seg kunnskaper om alternative behandlingsformer, som f.eks NADA-akupunktur.
  De som jobber i Retretten er for meg foregangspersoner som er gull verdt og absolutt eksempler til etterlevelse!!

 24. Retretten i Oslo gjør et flott arbeid for folk som sjelden får de store overskriftene.
  Fortjener absolutt støtte, økonomisk – og ikke minst som en moralsk oppmuntring. 😉

 25. Jeg stemmer på Retretten.Oppfordrer alle andre til å gjøre dette også.De hever kunnskapen og livskvaliteten til utallige rusavhengige hver dag!Hjelper man en person med å gi bort en liten sum eller en pose mat en dag har man gitt hjelp,men lærer man personen hvordan man skal overleve og ha det godt med seg selv resten av livet er dette uvurderlig hjelp!Derfor stemmer jeg på Retretten.

 26. Hei,

  Jeg synes redningsselskapet gjøre en fantastisk innsats langs kysten vår. Regjeringen bare kutter i støtten og overføringer til dem.

  Redningsselskapet arbeider hardt og målbevisst for å bedre sikkerheten for alle som ferdes på sjøen. Deres folk redder liv, berger verdier og verner kystmiljøet, og de driver et omfattende og viktig opplysningsarbeid langs hele kysten for å forebygge ulykker.

 27. Jeg synes pengene bør gå til regnskogfondet. De gjør en enorm insats med tanke på miljø, kulturbevaring og klodens biologiske mangfold. Hvordan kan man fortsette å produsere turklær dersom grunnlaget for den flotte turnaturen forsvinner? I tilegg er regnskogene en av de viktigste oksygen produsentene vi har – det er snakk om vår felles fremtid!

 28. Jeg foreslår SOS Barnebyer eller Røde Kors. Etter jordskjelv og tsunami i Japan denne uken, vil nok ønsket mitt være at Røde Kors skal få pengene. De kan utrette mye i dette katastrofeområdet, og trenger alle bidrag de kan få!!!!

  Lykke til med valget!
  Wenche :o)

 29. Støtter deg i at WayBack er en verdig mottaker,
  Fattighuset er en annen organisasjon som sliter i motvind, men som gjør en kjempe jobb – for de som trenger det mest. http://www.fattighusetoslo.no/

  Eller takk for innsatsen du / dere gjør.

  // Ola B.

 30. Støtte til BAR – Barn av rusavhengige vil være med på å videreutvikle et etterlengtet tilbud som nå erfarer en stor pågang etter etableringen. Endelig har man en organisasjon bestående av barn av rusavhengige, for den samme gruppen. Det planlegges en bok med historier som vil gi oss alle ett innblikk i situasjonen for de mange barn som daglig sliter med foreldrenes rusmisbruk. En stor gruppe barn som har fått lite fokus og som trenger hjelp og støtte i en sin vanskelige situasjon. Pågangen til organisasjonens chat er stor og vil hjelpe mange barn til å snakke om sin situasjon. Organisasjonen BAR er også pågående ift barnevernet, kommuner, skolene og alle de steder der man bør fange opp disse barne og gi de kvalifisert hjelp.

 31. Hei Steinar.
  Tusen takk for hyggelige ord:) Det ble jeg veldig glad for:)
  Så gøy å se engasjementet du setter i gang – også her med dette kommentarfeltet. Flott å se hvor mange gode organisasjoner som finnes. Og kanskje finner jeg også noen her vi kan bruke litt tid på med FRYD PAA JORD (selv om våre bidrag kun handler om små hundrelapper:)
  Leste mye på stormberg.no før, og har også intervjuet deg en gang om sosialt engasjement. Nå ble jeg litt nysgjerrig på Stormberg igjen, og sitter og leser gjennom gamle blogginnelgg hos dere – og synes det er en fascinerende bedrift! Håper boka vil utløse engasjement og innsatsvilje!
  God helg – håper du får med deg en skitur i det flotte været!
  Mvh Karen Kilane-

 32. Ser det har vært noen før meg, men ønsker å trekke frem Stiftelsen Retretten.
  Som de sier selv: Vi kan ikke hjelpe alle som trenger hjelp til ett eller annet, men vi kan bidra med noe for de som ønsker det vi har å tilby.
  HÅP TIL ALLE SOM ØNSKER Å BLI RUSFRIE OG STYRKE TIL ALLE NÆRSTÅENDE.

  Og de kan virkelig tilby noe! Man blir møtt med et smil og det er alltid noen som har tid til en prat, uansett om man har behov for å snakke om livssituasjon, hjelp til å finne frem i jungelen av tilbud eller bare om været. Ikke koster det noe og ikke må man bestille time, stikk innom når du har lyst og mulighet og det vil alltid være noen der til å ta deg i mot. De tilbyr NADA akupunktur hver time og nå har de klart å få til en gratis frisør for brukerne hver fredag.

  De har også fokus på en litt "glemt" gruppe PÅRØRENDE. Når man kommer dit blir man tatt på alvor og føler ikke at men "bare" er pårørende, men får hjelp og veiledning. Og IKKE minst, det er andre pårørende som er villige til å dele sin historie og erfaringer.

  De kjører rusmestringskurs ANTA for både kvinner og menn og har også et tilbud om NADA akupunktur og kurs for gutta i Oslo fengsel.

  Et raust tilbud som absolutt fortjener større og mer oppmerksomhet enn det får.

 33. RETRETTEN synes jeg er en VELFORTJENT kandidat.
  Ett sted hvor absolutt ALLE er velkommen og ett sosialt holdepunkt for de som har klart å komme seg ut av rusen.
  Der kan man få NADA- akupunktur, gratis, og en kaffetår og litt å bite i. Og ikke minst noen å snakke med.
  Julebord og annet steller de også i stand til de som vil. Antakurs for de som vil være med på det…….
  Gratis frisør har de også der…..
  Dette er bare ett helt fantastisk tilbud til tidligere rusmisbrukere og alle andre som trenger ett klapp på skulderen og noen å snakke med.
  Helt fantastiske mennesker som jobber der og der er det ingen forskjellsbehandling. Alle blir godtatt akkurat som de er og det er derfor det er så lett å ta turen dit.
  Man trenger ikke sette på seg en "maske" for å gå dit………
  RETRETTEN……..en VELFORTJENT KANDIDAT, helt klart!!!!

 34. FORUT er en liten, men utrolig dyktig, bistandsorganisasjon som har som formål å medvirke til sosial mobilisering av fattige og undertrykte i deres kamp for bedre levekår og grunnleggende menneskerettigheter, gjennom bistandstiltak, holdningsskapende virksomhet og politisk bevisstgjøring. FORUT er fast stasjonert i Sri Lanka, India, Nepal, Sierra Leone og Malawi, og er den eneste av de norske bistandsorganisasjonene som ser på rusmidler som et hinder for utvikling, og jobber systematisk og målrettet med forebygging i landene de er tilstede. Her i Norge er FORUT mest kjent for å drive barneaksjonen i barnehager og småskolen rundt i hele Norge.

  En fantastisk organisasjon som gjør utrolig mye bra!

  http://www.forut.no

 35. Med serien "Livet på vent" er temaet organdonasjon kommet frem i søkelyset igjen. Mange mennesker i Norge, unge og gamle, venter på nye organer for å komme videre med livet sitt. Hva med å gi pengene til Stiftelsen Organdonasjon?

 36. Hei 🙂 Dette hadde vært glitrende for Stiftelsen Retretten, som utrettelig jobber for at rusavhengige skal få et verdig tilbud på veien til rusfrihet.

  http://www.retretten.no

  Rita Nilsen, som er daglig leder og har mottatt flere priser for sitt engasjement innenfor rusomsorg, har skrevet utallige artikler og gjort utallige foredrag om dette feltet, som dessverre er så sørgelig nedprioritert i det offentlige.

  Lykke til!

 37. Hei:)

  Utrolig bra tiltak det her. Mitt forslag er Kreftforeningen. 1 av 3 får kreft i Norge i dag, så dette er noe som rammer alle. Kreftforeningen gjør en uvurdelig innsats for pasienter og pårørende – men også ved å gi store milder til kreftforskning.

  Hilsen Elisabeth i Oslo Cancer Cluster

 38. Hei.
  Gratulerer med bok om et viktig tema! Vi er imponert over ditt engasjement – og håper det vil være til inspirasjon for mange.

  Oddernes Menighet sitt diakoniutvalg arrangerer ”gjestebud” hver jul og påske.
  Høytidene kan være en krevende tid for mange, og vi synes det er gledelig å kunne invitere byens brukere av psykisk helsevern (mange fra kommunale bofellesskap) til en verdig, fin og feststemt feiring. Vi samler mellom 40-60 personer hver gang.
  Vi starter med gudstjeneste i kirken. Vi legger vekt på en vakker og verdig ramme – med stor delaktighet fra de besøkende. Brukerne deltar med sang, dikt, forteller om egen tro og liv – og bidrar med alle sine talenter. Disse samlingene er sterke påminninger og bekreftelser om at alle mennesker har samme verdi – og at alle har noe å bidra med i fellesskapet.

  Etterpå inviterer vi til koldtbord i mengihetshuset. Deilig mat, fin pådekning og varm stemning med mye latter og litt tårer.
  Oddernes Menighet har etter hvert fått et godt og nært forhold til mange i vår by som bærer tungt. På gjestebudene kommer det mennesker fra hele byen.
  Vi opplever at dette er en arena for verdighet og påminning om menneskeverd, og vi gleder oss over å kunne dele denne kvelden sammen. Mange frivillige i menigheten ser veldig fram til disse kveldene – og vi har mange gode hjelpere som arrangerer kveldene.

  Det hadde vært veldig gledelig med et bidrag til festmåltidet – og du er selvfølgelig hjertelig velkommen til å være gjest ved bordet når vi igjen samles i påsken.
  Mvh

  Liv Haraldsen, leder for diakoniutvalget (91844364)
  Ivar Nicolaisen, diakon i Oddernes menighet

 39. Hei Steinar!
  Stadig spennende å følge deg og prosjektene dine.

  Rett før jul startet vår familie og noen andre bloggen og engasjementet frydpaajord.com.
  Formålet var å skape nye, litt annerledes juletradisjoner – og å engasjere oss selv og våre barn for en mer rettferdig verden.
  Vi hadde samlinger hvor vi snakket om forskjellige nødhjelps- og bistandsprosjekt, hvorpå vi laget et produkt vi solgte til inntekt for den aktuelle organisasjonen. Feks laget vi tavler til inntekt for skole i Zambia, såper til inntekt for hygienepakker til Burma osv.
  Foreldrene betalte alle materialene, og hele salgssummen gikk til prosjektene.
  Min datter og mann sang også inn en julesang – som handlet om "skape en bedre jul" – som de solgte til inntekt for barnehjem.

  Prosjektet er livssynsnøytralt og vi ønsker heller ikke å være tilknyttet èn enkelt bistandsorganisasjon. Det var også et poeng for oss at prosjektene favnet både Norge og andre land. Vi samlet inn over 20.000, men likevel var hovedformålet holdningsendring.

  Noen måneder etter ser jeg at det har gjort noe med barna – og miljøet rundt dem. De snakker om det seg i mellom – og til og med førsteklassingene har på eget initiativ ønsket å stå foran 60 andre elever for å fortelle om fattigdomsbekjempelse.

  Vi har ønsket å fortsette FRYD PAA JORD, men jeg vet ikke helt hvordan.
  Vi har snakket litt om å sette opp en liten musikal med for eksempel globalt ansvar som fokus – hvor inntektene kunne gått til en bistandsorganisasjon. Så langt har vi foreldre selv betalt alle utlegg tilknyttet prosjektet, og det er bare en glede. Men en tildeling til gjennomføring av en slik musikal for eksempel hadde vært en god inspirasjon til å gå i gang.

  Og enda mer – det hadde vært veldig flott om du selv kunne tenke deg å besøke oss på Flekkerøy til en FRYD PAA JORD foreldrekveld feks hvor du kunne snakket om sosialt engasjement.
  Kanskje vi kunne hatt en prat?

  Med vennlig hilsen,
  Karen Kilane
  – med ønske om fryd paa jord.

 40. Så flott at du gir honoraret til et godt formål. Det er jo så mange som kunne fortjent det, og vanskelig å velge. Jeg foreslår enten Frelsesarmeen, Kirkens bymisjon eller Speiderne (her er det jo også både KFUK/KFUM og Speiderforbundet). Hvis det går an å dele på honoraret, så foreslår jeg at det blir gjort. Da får jo enda flere glede av det. Håper på et formidabelt boksalg så honoraret blir stort!

 41. Jeg foreslår Kristiansand Røde Kors.

  Det er en fantastisk organisasjon som innehar et bredt spekter av aktiviteter, frivillig hjelp og arbeide. Legger ved en link forå vise til ett av deres tilbud – og for å vise hvor mye slikt frivillig arbeid betyr for dem som er brukere av Røde Kors sitt tilbud:

  http://sornett.no/archives/31332

  Mvh
  Inger Mjøs

 42. Hva med å støtte den organisasjonen som arrangerer friluftssommerferie for barn fra familier som ikke har råd til ferie. Er det ikke Røde Kors skal tro? De kan støttes både med penger, publisitet og andre ting om ønskelig 🙂

 43. Hva med å bruke pengene på et prosjekt om hvordan man inkluderer alle de som er "annerledes" i samfunnet, feks i Norges Speiderforbund. Det er flere speidergrupper som jobber med å inkludere barn og unge med psykiske og/ eller fysiske funksjonshemminger, kanskje det kunne vært en mulighet?

 44. Hei Steinar!

  Takk for godt og inspirerende samfunnsengasjement, og for spennende bokprosjekt!

  "Jeg har lyst til å i ydmykhet lære noe nytt hver dag resten av mitt liv” , står det på en av veggene i Bymisjonskafeen på fiskebrygga. Ord til ettertanke og utfordring.

  I 2011 markerer vi 10 år med Kirkens Bymisjon i Kristiansand!

  Takket være gode støttespillere, har vi helt siden oppstarten, fått mulighet til å skape møteplasser for mange mennesker i vår by, hvor ”folk er folk” uavhengig av bakgrunn og livssituasjon.

  Det vi har erfart, er at når vi møtes med en positiv nysgjerrighet som utgangspunkt, skjer det noe magisk. Vi opplever at det gir en trygghet for å tørre å dele av det som virkelig betyr noe. Det er da vi ser at vi utvider vår horisont, og at relasjoner som er av betydning bygges opp, sakte men trofast.

  Kirkens Bymisjon ønsker å være et felleskap hvor den enkelte erfarer og bli sett, verdsatt og gitt nye muligheter til utfoldelse.

  Ved inngangen til et nytt tiår er vi 30 ansatte og 160 frivillige som er engasjert i ulike virksomheter av Kirkens Bymisjon i Kristiansand.

  På bymisjonssenteret på fiskebrygga, har vi bymisjonskafeen, bryggekapellet, sykkelverksted og kunstrom.

  Vi driver også Batteriet, kvinneverkstedet, og natthjemmet, et midlertidig overnattingsted for hjemløse.

  Kirkens Bymisjon kunne ikke tilbudt noe av dette, uten den tillit og støtte vi har blir vist gjennom innsats og gaver fra enkeltmennesker og næringsliv! Når vi nå tar fatt på det neste 10- året, er det med håp og forventning om å fortsatt kunne utgjøre en forskjell for enkeltmennesker og hverandre, sammen med gode samarbeidspartnere.

  Vi vil jobbe for at enda flere mennesker i vår by skal få oppleve å bli møtt og sett.
  Ingen er bare det du ser…

  Lykke til med utgivelsen og valg av formål for bokhonoraret!

  Med hilsen
  Elisabeth Knutsen
  Samfunnskontakt i Kirkens Bymisjon Kristiansand

 45. Interessant tanke, Paul Ottar, men det føles ikke riktig å skulle la pengene gå inn som risikokapital, selv om det er godt prosjekt som forsøkes realisert.

 46. bare en tanke…

  Kva med å støtte en gründer som mangler penger for å kunne utvikle hjelpemidler til funksjonshemmede?

  Skape verdier ved å investere..

 47. http://www.sens.org/
  De jobber for å kurere både meg, deg og alle andre for alle sykdommer, lidelser og død som følge av aldring (I envær film er leksen man lærer at det ikke er nok tid, så det er rart vi ser på forlengelse av denne tiden som mindre viktig enn våpen (statsbudsjett-vits der)).
  Om å leve for alltid ble det en gang sagt: "well, why don’t you just try a few houndred years and then decide if you want to live forever". Alle burde ha sjansen til å leve så lenge de vil.

 48. Jeg syns det bør gå til KUP (www.kirkensungdomsprosjekt.no) som driver med forebyggende arbeid for utsatte ungdommer i Kristiansand for å hindre utglidninger til belastede miljøer, rusmisbruk og kriminalitet bør få det.
  Et kjempetilbud basert på mye frivillig arbeid. Har selv sett fruktene av arbeidet, og hvor mye det betyr for hver enkelt ungdom.

 49. Det blir fort de tradisjonelle organisasjonene man tenker på, og foreslår. Men Stormberg er kjent for å tenke utenfor boksen.

  Mitt soleklare forslag er Nei til frontkollisjoner som gjør et utrettelig arbeid for at vi alle skal ferdes sikrere i trafikken – og der er vi alle hver eneste dag!

  Dette er en organisasjon med stor støtte i samfunnet, men hvor de engasjerte betaler av egen lomme for sitt arbeid. Ofte er det personer som selv har vært med i tragiske ulykker, eller som har mistet sine kjære som kjemper kampen om noen ekstre meter sikker vei.

 50. Mange store og tunge organisasjoner her… ? Organisasjonar som gjer mykje godt! Men kva med å leite fram til ein liten organisasjon der den donasjonen der vil utgjere ein enorm forskjell?

  Eg har dessverre ikkje nokre kandidatar, men håper du får inn mange gode forslag!

 51. WayBack – Deres prosjekt profiterer alle på, samtidig som det fordrer overblikk å se det.
  Særdeles mye av deres virke er turrelevant. Negative erfaringer kan bli nyttige erfaringer. De som har kompetanse på å karre seg ut av et uføre, bør andre "vandrere" lytte til. Når WayBack bruker sin kompetanse fra strafferetten, til å hjelpe dagens straffedømte tilbake til samfunnet og et lovlydig liv, fordrer det både aktiv støtte og respekt.
  Forøvrig all honør til Stormberg for bidrag til både Inkluderende arbeidsliv & rausere samfunn.

 52. Mener det bør gå til SOS barnebyer. har selv, siden 1987 hatt SOS baarn. En av de har to ganger besøkt i Norge fra venezuela. Har følt og sett hva SOS barnebyer kan gjøre for ett menneske.

Comments are closed.