Hvilken logofarge synes du er best?

I forbindelse med Stormbergs fremtidige eksportsatsing, vurdere vi å endre logofargene våre og pay off som står under logo.

Vår nåværende pay off, «små turer er også store», må enten oversettes eller erstattes av noe helt nytt, eksempelvis: «Norwegian outdoor life», «Outdoor life», «Sport – Outdoor», «Outdoor friend», «Down to earth», «From Norway with love» e.l. Vi kan også velge en tradisjonell variant som «Of Norway».

Logofargene kan vi videreføre, eller vi velge ny fargesammensetning, for eksempel farger som gjør at logoen knyttes tettere til det norske.

Hva mener du? Hvilken av de tre logoene nedenfor liker du best?

Delta på avstemmingen til høyre og vær med på å bestemme hvordan Stormbergs fremtidige logo skal være.stormbergofnorway.png

Se også bloggposten: Stormbergs barnelogo

Kommentarer

Kommentarer

82 Comments
 1. Definitivt nummer 1 –
  den gjenspeiler renhet og gir et ryddig synsinntrykk.
  Rødfargene virker bare forstyrrende – men funker i pay-off-en.

 2. of norway er ganske genialt iht til markedsføring og brandinga av produktet. det henviser til den paraplyidentiteten produkter fra Norge har. Norske produkter har rykte på seg å være bra, Bergans, moods of osv.
  eneste dumme med dette er om marketingen går feil, kan dette også gå ut over de andre produktene som går under "norsk paraply".
  men Norge er kjent for gode produkter så "of Norway" er ingen dum ide internasjonalt.

  også til den logoen som passer best, etter min mening så ville jeg ønsket at stormberg skal holde seg til sitt varemerke, den blå logoen, så jeg stemmer på nr 1.

 3. Må da si at 71 kommentarer på dette området er litt vel dramatisk, ikke la investeringen i logovalget bli for stor nå (for mye å drøfte og diskutere og ta med i beregningene).

  Trykk noen logoer på A4 og vis de til noen hundre kinesere (farger osv har forskjellig betydning i andre land). Stormberg har da vel noen folk i kina en ukes tid vær mnd, gi de oppgaven og få noen test-resultater å basere beslutningen etter ("one test is better than a thousand expert-opinions").

 4. Alternativ 1!

  Selv om jeg er glad i rødt generelt syns jeg ikke den fargen passer i logoen. Som flere nevner virker den forstyrrende, på en eller annen måte.

 5. Takk for interessant kommentar, Øivind.
  Ja, logo alt 1 har samme farger som den innarbeide logoen, men fargene i fjellet er motsatt av nåværende logo og pay off er i ny farge.

  Ja, Gustav, det kan godt være vi følger innspillet ditt om å la pay off stå i lyseblå dersom det blir logofargene i alt 1 som blir stemt frem.

  Hei Sara. Det kan godt være vi ender opp med en ren blå/lysblå logo de som stemmer fremover også går for alternativ 1. Vi har stor tro på merkevaren og er samtidig lydhøre overfor våre Kunder og interessenter:-)

  Hei Pål. Den nye logoen med engelsk slagord skal brukes på alt av produkter, men skal i øvrig markedføring kun brukes utenlands. I Norge fortsetter vi med logo som har norsk slagord/payoff.

  Assosiasjonene du fikk, Ruben, var ikke tilsiktet, så kommentaren din er i seg selv et meget godt argument for logo nr 1:-)

  Takk for gode og kreative forslag til slagord, Cathrine!

  Det kan godt være vi ender opp med en "daglogo", Cecilieh, slik at det blir lysblått øverst i Oèn og mørkeblått nederst. Du har et godt poeng med at det kan fremstå som et "nattfjell".

 6. Umiddelbare assosiasjoner;
  Hvorfor forandre noe som er velkjent og fungerer godt?
  Dog; personllig likte jeg alternativ 2 best rent estetisk, selv om dagens farger "er" Stormberg for meg.
  Og trenger dere egentlig noen pay off utover den norske (som er fantastisk!)? La heller folk undre seg og finne ut hva det betyr hvis de vil (med google translate f.eks – kan sikkert bli artig på noen språk…), eller bare la det være hvis de bryr seg bryr seg mest om produktene. "of Norway" har jeg i alle fall veldig lite sans for, bl.a siden klærne lages i Kina.

 7. Takk skal du ha.

  Vi er allerede i gang i Sverige, og skal forsterke den internasjonale satsingen de kommende årene.

 8. Takk for veldig mange gode innspill. Rundt 200 har stemt til nå, og det er foreløpig en klar favoritt. Jeg lar avstemmingen gå noen dager til, og så jobber vi videre med det fargekonseptet som blir stemt frem.

  Payoff blir ikke avgjort i denne runden. Foreløpig er det fargekonseptet vi må lande. Det er imidlertid veldig interessant med forslag og innspill også på slagord/payoff.

 9. Genialt å utvikle seg og tenke fremover i forhold til bruk av logoen, men slik jeg ser det så er vel dette bare en "kopi" av en konkurerende bedrift i markedet, eller? De har også OF NORWAY under sin logo. Så kanskje nye tanker bør testet, og utvikle noe nytt i markedet. Hadde det kun vært disse forslagene ville jeg valgt nr 1, men med ønske om at det i rød skrift ble langt mindre og gjerne sentrert inn mot O’en, viktig å huske på at logoen skal bekles på mange plagg og fargealternativer… Men det var da bare noen tanker 🙂

 10. Stemmer for nr. 1. Nr. 2 ligner veldig på pepsi sin logo, og nr. 3 ser ikke bra ut. Syns forøvrig å bytte om på fargene på fjellet til lys himmel og mørkt fjell, slik det ble nevnt tidligere, kunne være en god ide.

 11. Nr 1. If it works, why fix it?

  Pay off; Stay warm when cold. Rain, snow, sun – it’s all fun

 12. Hilser til Stormpikene over her og stemmer også på nr 1. Himmelen bør være blå og ikke rød.

  Ellers så syns jeg det er spennende med "of Norway". Mer internasjonal satsing fra Stormberg fremover? Andre land elsker NORWAY så det er et smart trekk, tror jeg..

 13. Hvorfor er det "natt" i logo nr 1? Dvs lyst fjell og mørk himmel?

  Tror dere kan tjene på et slagord som reflekterer det hverdagslige i utendørsaktivitet, som det norske gjør. "everyday outdoor activity"

 14. Nr 2 minner for mye om Rossignol sin logo.
  Jeg holder en knapp på nr 1, den er ren og pen. 🙂

  Og hva er galt med "Ut på tur – aldri sur!" ? 😉

 15. Stormpikene heier definitivt på nr 1! Med en god oversettelse på en allerede veldig bra pay off 🙂

 16. Uten tvil nr.1…og jeg er enig med Aina som foreslår å kutte ut OF i of Norway

 17. Jeg synes nr 1 er den beste logoen.
  Den ser reinest ut og mest ryddig.
  Lykke til med valget!

 18. Nr.1!!

  Den ser mest ryddig ut. Rødt på flere steder virker forstyrrende!
  Lykke til. <3

 19. Nr 1. De andre ble for bråkete

  …for a pleasant hike

  Måtte inn med litt rettskriving 🙂

 20. Nummer 1. Vi har ingen røde fjell i Norge. Blå, grønn og brun er gode farger for å symbolisere natur og fjell. Rødt har ikke den samme effekten.

 21. Jeg får assosiasjoner til flyselskap med rød logo (#3). Så av disse 3 variantene, liker jeg #2.

  Hva om du benyttet logo #1 og skrev "OF NORWAY" med cyan? Er ikke så glad i Norge i rødt-, hvitt- og blått logoer. Men det kommer seg selvfølgelig an på eksportmarkedet.

  LYKKE TIL! 🙂

 22. "SMALL TRIPS – BIG EXPERIENCES" ikke bruk Of Norway…

  Logo nr. 1 liker jeg best! Hvis den røde teksten skal være nederst bør det riktig nok være rødt i o-logoen også… Så da blir det nr. 2.

 23. Dagens logo er fin, godt innarbeidet og lettfattelig. O- en i logoen på forslag 2 kan nesten minne litt om PEPSI, noe jeg ikke tror er en heldig assosiasjon…

  Dersom en kan oversette "små turer er også store" vil det være det beste. Denne setningen synes jeg er forklarende på hele stormbergkonseptet… jeg trenger ikke en jakke som er utformet til bruk på nordpolen når jeg skal på søndagstur med familien… Jeg er enig at Of Norway blir for likt Bergans, Moods etc. kanskje man kan spille litt på været?
  * Stormberg – come rain, snow or sunshine…
  * Stormberg – for mountaintops and walks in the park
  * Stormberg – makes every hike a walk in the park
  * Stormberg – everyday adventure

 24. Bare for å konstatere det aller viktigste med logo nr 2. Hvis det er presseomtale dere vil ha så velg denne logoen, fordi det kommer til å bli uhørt mye kritikk for kopi av Pepsi-logoen. Alle designere og marketinbyrå kommer til å slakte logovalget og det spørs om det er så mye å tjene på å være copycat.

  Det utrolig mange produkter som avslutter med "of Norway", og dette gir snart ikke den ønskede verdien av produktene som vil tilknyttes Norge. Bruk heller noe som kan bli ett helt nytt slagord. Noe som KUN kan tilknyttes Stormberg. Egen identitet kan i mange tilfeller være det sterkeste med hele produktet.

  Nr 1 er det beste logoalternativet, men revurder of Norway. Og stå så nært i både bransje og valg av slagord med tanke på Moods of Norway så burde Stormberg både sterk, modig og anerkjent nok til å tenke nytt og eget.

 25. Lovin’ outdoors

  …ved visse anledninger kan man da bruke en oppned fjelltopp i O`en (hjerte).

  A:)

 26. Uten tvil nr. 2 (med tanke på det internasjonale markedet):
  fordi:

  1) rødfargen gir en litt ‘ tøffere’ image > passer veldig bra til Stormbergs produkter og kvalitet (tøff & ærlig)

  2) de fleste i utlandet vet at Norge har en del fjell og det symboliseres best og finest med O’n i nr. 2: en mørk fjellside, hvit snø på toppen og en rosa-rød himmel bak det hele. Kjempelekkert!

  3) ikke minst har vi da samlet fargene i det norske flagget 🙂

 27. Raudt i logoen blir for varmt etter mi meining.

  Pay off:
  Noko i retning av: Moves warmly eller the warm outdoors seier meir enn of Norway som ikkje gjev mange assosisjonar ute i verda trur eg. Skal det vere for den norske marknaden er det vel eit poeng å bruke norsk språk?

 28. Nummer 1. Nummer 2 og 3 bryter opp "Stormberg" med kontrast mellom st rmberg og O.

 29. Hei! Nr. 1 er best fordi den best symboliserer fjell og snø/is. Tre farger (lyst blå, blå og rød) gjør dessuten at man får flere muligheter til design/layout omkring logoen. Med to farger (som i de to andre alternativene) får man mindre spillerom.

 30. Helt klart nummer 1 -uten "of norway", det er lissom Bergans sin!
  Heller oversette "små turer er også store"!
  Hele logoen ble rotete med rødt inni, så behold den gode gamle blå!:)

 31. Alternativ nr 1!

  Stormbergs opprinnelige logo ER Stormberg. Det er denne logoen som har skapt rennomé og skapt personlighet. Jeg stiller meg uforståelig til hvorfor dere skal blande inn rødt fordi dere skal internasjonalt. Personlig mener jeg det er helt feil å endre farger i en logo fordi en skal på nye markedet. Da kan man stille spørsmålet om en ikke tror på produktet? (Ikke meningen å være veldig kritisk, men er verdt å stille seg det spørsmålet). Videre er jeg enig med Gustav- skulle gjerne sett et alternativ der "of norway" ble skrevet i blått.

 32. jeg likte best nr. 2 🙂 , og "of Norway" er vel litt rip-off?? Bergans, og Moods

 33. Logoer kan være til besvær ja. Foreslår at dere vurder om dere må ha med of i OF NORWAY. Likte det røde innslaget, men kanskje mindre flaggrødt, enda en nyanse mer brunrød og bruke nr 3 fordi denne egner seg både i lite og stort format. Ville også gjerne sett en utgave med Stormberg i rødt og det andre i blått? Lykke til videre!

 34. Jeg liker definitivt nr. 1 best, for det er en rolig tonet logo. Tror faktisk jeg ville valgt å to opp blåfargen i fjellet " off norway" også- om ikke sløyfe hele den biten.

  For meg står Stormberg for aktiviteter med kvalitetklær, på både stormfulle og solrike dager.

  Live and breath outdoor, with the essence of Storm! 🙂

 35. Stemmer HELT KLART på nr. 1.
  Penest design, rett stemning og rette assosiasjoner.

  Oversett slagordet dere alt bruker. Det er bra.
  Et inkluderende slagord som omfavner alles turer, også
  de som av ulike grunner ikke kan bestige de høyeste toppene, gå grønnland på tvers
  eller padle rundt nordkalotten. En søndagstur i skog og mark…er også en tur.

  God tur!

 36. Nr. 2 er best, fordi: Den trekker "OF NORWAY" visuelt inn i STORMBERG. Både gjennom gjengivelse av Norges flaggfarger, men også ved å trekke rødfargen fra "OF NORWAY" inn i Stormberg-navnet.

  Det lyseblå elementet som finnes i alternativ 1, byr på en rekke ekstra kostnader og bidrar kun til større dybde i logoen. Ellers ville jeg valgt å ha "OF NORWAY" i samme farge (lyseblå), for å oppnå effekten definert i vinnerforslaget.

  Alternativ 3 må forkastes fordi den røde O-en fragmenterer inntrykket av logoen og man oppfatter den ikke som en, men flere elementer.

 37. Nr 1 er best! Likte ikke innspill av rød.
  Hvis det skulle vært en tredje farge der burde den nederste vært grønn…

  "OF NORWAY" ville jeg ikke brukt… Enig i at når produksjonen ikke er 100% fra Norge, så passer det bare ikke…
  Heller oversette "små turer er også store",
  for det er genialt og noe ALLE kan relatere til 😛

 38. Synes 1’eren er klart best, med assosiasjon til snø, is og dypblå vinterhimmel.

  Engelsk "slagord"?

  – "Every outing is a great outing"
  – "Even small outings are great"

 39. Heilt klart nr. 1 for meg. Syns det røde overskygger resten. Of Norway likte eg heller ikkje,einig i at det minna for mykje om Bergans. Kanskje noe ala: Fra fjord til fjell. ?? Vi bruker jo Stormberg til alt;)

 40. Nr. 1. Enig med Anja i Pepsi assosiasjonen og det ble for rødt i nr. 3. Jeg ville også kutta ut "of" og bare hatt NORWAY.

 41. Syntes først nr. 3 var finest fordi det røde i "bildet" og det røde i "of Norway" spilte sammen. Men etter å ha sett det på en større skjerm synes jeg logo 1 er finest. Som andre sier over her er det klarere at det er fjell og natur i den første varianten. I versjon 3 blir det nesten abstrakt og jeg får assoiasjoner til Quicksilvers logo.

 42. Helt klart nr. 1, nr. 2 ble for mye pepsi og for traust og nr. 3. mista effekten i symbolet. Ellers minte Of Norway om en Bergans reklame, uvisst hvorfor.

 43. Her står vel valget står mellom å assosiere norsk natur (1) versus norsk flagg (2). Jeg heier på alternativ 1.

  Lykke til!

  Hilsen
  @alftore

 44. Mørkeblå, blå og hvit er kalde farger fra samme pallett som henger godt sammen med navnet Stormberg. Det er med på å forklare hva symbolet forestiller utover enhver tvil.
  Dessuten er det allerede slik som dette logoen er innarbeidet pr. dags dato. Eller?

  Rødt er en varm farge som gjør symbolet mindre opplagt.
  Om symbolet likevel oppfattes, så ser jeg ikke noe veldig positivt med en blodrød himmel.
  Kan tenkes at noe av meningen med det røde er å ta opp fargen flere steder. Om det er det, så syntes jeg det virker mot sin hensikt. Om dere vil ha økt fokus på Norge i logoen så er "of Norway" som eneste røde element i logoen en god måte å gjøre det på. Well done.

  Lykke til med justert logo og videre satsing.

  Go, go, go nummer 1!

  Øivind

 45. Synes nr 1, da fjell og snø i logoen forsvinner med det røde.

  Synes "of Norway" ikke sier så mye. (Det kommer jo strengt tatt fra Kina 🙂

  En variant av "små turer" hadde sagt mer om firmafilosofien deres enn "of Norway".
  F.eks. "a short walk is still a walk"

 46. Hm, kom ikke på et godt "pay off". Går vel kanskje an å spille på at norske (varme) klær måtte bli oppfunnet før vi kunne finne opp landet? Ellers hadde vi jo aldri klart/giddet å bo her ^^,

Comments are closed.