Skal strupe oss

Stormberg har mange dyktige konkurrenter. De fleste av de er store, internasjonale merkevarer som har eksistert i en evighet i forhold til 12-åringen Stormberg.

De siste par årene har vi også fått en del nye konkurrenter, blant annet nyetablerte selskaper med meget pengesterke eiere som ser forretningsmuligheter i sportsbransjen.

Det var i forbindelse med en artikkel Finansavisen lagde om to av Stormbergs nye konkurrenter, Next Sport AS og Active Brands AS, at «Skal strupe Stormberg» overskriften ble brukt på fremsiden. 

En av de nye konkurrentene som er omtalt i artikkelen, er eid av milliardær Kjetil Holta. Et eksempel på at mange av våre konkurrenter har langt større finansielle muskler enn Stormberg noen gang vi få.

Faksimile-Finansav-180509.jpg

I Stormberg liker vi konkurranse, og vi er vant til å konkurrere. Helt siden vi startet opp i 1998 har vi vært en utfordrer i sportsbransjen som har gjort ting på vår måte. Vi har vist at vi kan konkurrere med sterke aktører og overleve. Vi vet konkurransen har økt de siste årene, og vi tror konkurransen blir enda tøffere i årene som kommer.

Den type overskrifter som Finansavisen brukte, styrker oss i denne konkurransen, for den er glimrende indremedisin for Stormberg! Saken viser med all mulig tydelighet for mine medarbeidere at vi ikke har noen lauvbær å hvile på. Vi må fortsatt jobbe hardt for å overleve i fremtiden. Lite skaper så godt samhold som en sterk, ytre «fiende».

Stormberg er klar til å konkurrere med hvem som helst, og den fantastiske mottakelsen vi har fått og får i markedet, gir oss grunn til å være optimister.

Takket være mange lojale Kunder over hele Norge, har Stormberg hvert eneste år opplevd vekst i omsetning. Klarer vi også fremover å gi nordmenn mye turtøy for pengene, tror jeg Kundene vil støtte oss ved å kjøpe produktene våre også i fremtiden.

Ja, i Stormberg er vi optimister:-)

Se også bloggposten: Bekreftelsen 

Steinar J. Olsen, Gründer og daglig leder Stormberg

Steinar.jpg

Kommentarer

Kommentarer

7 Comments
 1. Stå på og finn gode nye løsninger. Hightech tekstiler og nye gode behandlinger av ullfibere gir mange nye muligheter for nye produkter. Samt ny- retro classic sportswear .

  Å se nye muligheter der andre ikke kan .

  Tro på egne krefter og ikke se for mye til høyre og venstre.

  Funksjon, funksjon og funksjon .

  og til slutt : tenke lokalt og globalt samtidig.

  Lykke til :
  Hilsen Roar Aune, Designer/Skredder , ( tidl. bl.a. HH, Ricco Vero, VOE, Faglærer i D&H, mm.

 2. Ja, Rune, det er viktig å hele tiden ha fingeren på markedspulsen å gjøre nødvendige endringer. I Stormberg sier vi at forandring er det eneste konstante.

  Det vi gjorde i går er ikke nødvendigvis dagens løsning. Det som funker i dag, funker ikke nødvendigvis i fremtiden.
  Har blogget om det du er inne på i ditt spørsmål:
  http://blogg.stormberg.no/post/Husblind

  Det som ligger fast i Stormberg er vår merkevareprofil og det vi skal gi våre Kunder mye turtøy for pengene. Verdigrunnlaget ligger også fast, men hvordan vi skal praktisere verdigrunnlaget på best mulig måte, vil også måtte vurderes jevnlig.

  Godt sagt, Are! Enig:)

 3. Penger alene gir heldigvis ikke konkurransekraft. Det gir handlingsrom og trygghet.

  Men gode produkter, fornøyde kunder og glade ansatte kan en ikke kjøpe. Der kommer de nok til kort hvis de tror at lommeboka skal "strupe" dere. 🙂

 4. Rune har et poeng, ivertfall i den siste kommentaren. Stormberg har blitt den man må slå, dvs, markedslederen 😀
  Dette fortjener en tirsdags-sigar ^^,

 5. At noen ønsker å strupe dere forteller vel mer om dere enn dem, dere Er blitt et begrep og har et stort grep i markedet, og lojale kunder vil følge dere, ikke bare på grunn av navnet, men på grunn av det totale produktet dere serverer, og måten dere serverer dette på. Dette skal dere ta til dere og bygge i samme retning dere allerede bygger på. 🙂

 6. Stå på Steinar 🙂 Tiltross for sterke finansielle muskler, så har ikke disse selskapene sett det markedet du så for 12 år siden. De ser derimot et Stormberg som vokser seg store, og ønsker seg en del av kaka. Selskaper med mye kapital kan få markedsandeler med tap, en strategi som gang etter gang har vist seg mislykket. Årsaken i henhold til innovasjonsguru Clayton Christensen er at de ignorerer signaler fra markedet. Jeg vil anta at du har foretatt dine justeringer i strategien i søken etter bedre lønnsomhet? Jeg vil tro at ansatt-medbestemmelse er en av mange elementer i Stormberg som er vanskelig å kopiere, og som vil gi dere et konkurransefortrinn. Lykke til! Så får vi håpe merkevarenavnet og kjedeavtalene er sterke nok 🙂

 7. "Next Sport AS og Active Brands AS" hah, alt for dårlige navn til at de en gang kan konkurere mot ei lita bestemor med symaskin oppe i gata. Stormberg er som Coca Cola i navn-sammenheng, umulig å glemme, mens Next Sport AS og Active Brands AS er som Pepsi Cola, de vil alltid tape mot Coca Cola sine salgstall, punktum ^^,

  Kanskje noen uavhengige parter kan lage en annen telle-klokke, under Stormberg sin "Dette er hvor mye av inntektene Stormberg har brukt på å gjøre verden bedre" klokke blir det da en teller som sier "dette er hvor mye en viss milliardær har brukt for å strupe Stormberg" 😀

Comments are closed.