Gjesteblogger: Når du er alene

Det å være ufrivillig alene er ingen spøk. Det vet barna som bor i SOS-barnebyen i Urumqi bedre enn de fleste. I tillegg får de erfare hvordan det er å være en del av en stor søskenflokk, i motsetning til det fleste jevnaldrende barn som er født under ettbarnspolitikken i Kina. Selv om de ikke er naturlige søsken så vokser de opp i fellesskap, med en felles «mor», i et felles hus og må forholde seg til hverandre i det daglige.

Mennesker over hele kloden kan oppleve å bli ufrivillig alene på et tidspunkt i livet. For de som blir det før de er i stand til å ta vare på seg selv så er konsekvensene ofte ekstra dramatiske. For de som blir inkludert i SOS-barnebyen i Urumqi så er sjansene for verdige og gode barne- og ungdomsår betydelig bedre. Trygghet, skolegang, lek og moro burde være ethvert barns rett. Det er det i SOS-barnbyen i Urumqi. Bli med og se hvordan de har det i en av familiehusene.


Les mer om samarbeidet med Sos-barnebyer

Jan-Halvor.jpg

Jan Halvor Brandsdal, CR ansvarlig

Kommentarer

Kommentarer