Gründerprinsipper

Kategorien «Gründerfasen» var opprinnelig ikke en del av denne bloggen. Etter at jeg hadde blogget noen måneder, fikk jeg imidlertid flere og flere kommentarer og spørsmål om gründervirksomheten Stormberg.

Da jeg i sommer hadde en avstemming om hvilke av kategoriene bloggleserne ønsket flere bloggposter fra, havnet kategorien «Grûnderfasen» på 2. plass blant alle bloggens kategorier.

Dette var årsaken til at jeg bestemte meg for å legge inn et eget kapittel i boken Stormberger om nettopp gründervirksomhet og det jeg tror er de 10 viktigste gründerprinsippene.

steinforstein.jpg

Her har du en liten smakebit fra utkastet til Gründerkapitlet:

En ekstra innsats

Ingenting kommer gratis, spesielt ikke i en gründervirksomhet. Alle må yte for å nyte. Hvis man forventer at man som grunder skal få arbeidsdager som vanligvis går 8 til 16, så bør man ikke bli grunder. For å skape noe nytt må man være villig til å jobbe hard. Lenge, hardt og smart.

Det er mange ting jeg ikke er spesielt flink til, men jeg er flink til å jobbe, og det kompenserer for det meste av det jeg ikke er flink til. Jeg har alltid tenkt at mellom 8 og 16 så holder jeg følge med konkurrentene mine, mellom 16 og 8 tar jeg innpå dem.

Når jeg har noen av mine nattarbeidsøkter, har jeg ofte tenkt at leder for Bergans, Fjâllrâven eller Helly Hansen neppe sitter og jobber nå. Med så flinke konkurrenter som Stormberg har, så er det helt nødvendig å yte en ekstra innsats.

En grûnder må være innstilt på hardt arbeid, og anerkjenne det som noe positivt. Det å jobbe er dessuten god medisin. Jeg er overbevist om at flere mennesker i vår vestlige verden har dødd av latskap enn av hardt arbeid.

Se også bloggposten:  Gründerfokus på videregående

Kommentarer

Kommentarer

4 Comments
  1. Er helt enig med deg. Hvis man har en drøm om å starte et nytt firma, må man nok være villig å jobbe mye over en lengre periode. Dette vil være helt nødvendig for å kunne gjøre firmaet synlig i markedet. Det tar mye tid å gjøre bedriften kjent i markedet. Samtidig tror jeg det er viktig å opparbeide seg "ekspert kunnskap" på sitt felt, slik at man skiller seg ut.

    Har selv startet et firma i Lofoten. Og det er mye jobb for tiden. Men jeg stortrives. Legger ved en link til vår bilutleie i Lofoten, og håper du tar en titt. Kom gjerne med innspill.

    http://www.lofoten-rorbuopplevelser.no/bilutleielofoten.html

  2. Jeg snakket med en kollega om dette med arbeidstid. Han utsagn var talende for hvilken arbeidsinnsats som (må) ligge bak enhver grunder: "Vet du, den siste uken har jeg nesten ikke jobbet på kveldene, det føles helt merkelig."

Comments are closed.