Grill og spikk

Engangsgrill er et praktisk og raskt alternativ når man skal på tur og grille. Det er ikke alltid det passer å sanke ved eller å ta med ved.

Selv om ikke bål lages fra bunnen av, er det viktig å ha med kniven slik at barna kan spikke det vi trenger til grillingen:

Denne dagen ble det pølsegrilling. Enkelt og godt, selv om jeg nok synes Gilde bommet litt med teksten på pakningsfremsiden når de fremhevet at pølsene var laget av «ekte naturtarm». En påminner jeg gjerne kunne vært foruten..:-)

Minner meg om han som sa det var to ting som hadde forandret livet hans: Da han ble far og da han lærte hvordan pølser ble laget!

Her finner du noen spennende turoppskrifter.

Se også bloggposten: Sårbart på høyfjellet 

Kommentarer

Kommentarer

7 Comments
 1. Fy Fy! Friluftsfolk lager enten bål eller så tar man med seg pølser på termos. Engangsgrill hører ikke hjemme andre steder enn i parkene i Oslo!

 2. Hei Steinar. Fy fy til engangsgrill

  Skal man på tur og bruker bil eller båt så er små transportable griller veldig greit, f.eks

  http://www.webergrill.no/Default.aspx?ID=397

  Skal man på lengre turer og det ikke er lov å lage bål i skogen, er jo primus av forskjellige typer greit. Gass er jo det enkleste, men en som går på parafin eller andre brennbare væsker er jo også fint. Bruker selv en slik type :

  http://www.sportsnett.no/q?primus&gclid=CJeK14yl76ACFcIsDgodyy6QFw

  Velger man gass kan man f.eks bruke en slik
  :

  http://www.sportsnett.no/q?primus&gclid=CJeK14yl76ACFcIsDgodyy6QFw

  Det aller enkleste er jo et godt gammeldags stormkjøkken:

  http://trangia.se/5607.serie_25_ul.html

  God tur!

 3. Selvfølgelig hadde det vært mulig å klare seg uten engangsgrill på denne turen, men av og til velger jeg enkle og praktiske løsninger, selv om de miljømessig ikke er optimale. Det har jeg aldri vært redd for å innrømme.

  Du er inne på et viktig poeng når det gjelder all unødvendig emballasje som følger med produkter. I Stormberg har vi begynt en prosess for å redusere emballasjeforbruket vårt, blant annet har vi fjernet forpakninger og esker fra disse produktkategoriene:
  http://blogg.stormberg.no/post/Na-tar-vi-av

 4. Tre problemer slik jeg ser det: Emballasjen som rir samfunnet som en mare. Det er alt for mye staffasje rundt de tingene vi skaffer oss. Trenger vi plasten og papiret som følger med en engangsgrill?

  Jeg ser fint at selve grillplaten som følger engangsgrillen kunne blitt brukt igjen hvis den var litt tykkere, det samme med det lille stativet som følger. Enkelt å bruke, enkelt å avkjøle og ta med seg. Selve grillkullene kunne vi fyllt på med små poser som kunne vært solgt i butikken. Lagret i en metallholder hadde dette vært transportabelt og lett å bruke igjen.

  Myten om at "noen ganger trenger vi det og det er praktisk". Det er den største demperen for nyvinninger og kreative løsninger. Klart du hadde klart deg uten engangsgrillen på denne turen hvis du hadde brukt en halv time på å tenkt ut andre løsninger.

 5. Hyggelig at du følger bloggen min, Trond!

  Enig i at engangsgrill ikke er det mest miljøvennlige grillalternativet. Det beste er å lage bål av det man finner i naturen.

  Som jeg skrev i bloggposten er det imidlertid ikke alltid det er tid til eller muligheter for å sanke tørr ved på turen, så da blir det til at jeg noen ganger velger et lettvint alternativ som engangsgrill. Det forsøker jeg ikke å legge skjul på:-)

  Det største miljøproblemet med de ca 1,2 mill engangsgrillene som årlig selges i Norge, er forsøplingen, og det forhold at mange lar engangsgrillene ligge igjen i naturen.
  Har skrevet en bloggpost om temaet:
  http://blogg.stormberg.no/post/Forsc3b8pling-pa-fjellet

 6. Hei Steinar, alltid fint å følge dine innlegg! Så også denne gang – men med ett unntak: Synes det stikker seg litt ut for deg og Stormberg å reklamere for bruk av engangsgrill. Ha ellers en fortsatt flott påske! 🙂

Comments are closed.