Stormberger blir til

Arbeidet med å skrive boken Stormberger har kommet såpass langt at Statsminister Jens Stoltenberg, som den første eksterne, har fått overlevert kapitelet om inkluderende arbeidsliv.

Statsministeren fikk kapitelet i forbindelse med hans besøk hos oss den 6. mars. I løpet av den timen han var hos Stormberg møtte Jens Stoltenberg flere av mine medarbeidere, også de som har bidratt med sine historier i boken.

Både overfor Statsministeren og i kapitelet om inkluderende arbeidsliv, så beskriver mine medarbeidere hvordan de har klart å komme tilbake til arbeidslivet. De har virkelig noen sterke og flotte historier. Jeg er stolt av å ha dem med på laget!

Da jeg overleverte kapitelet til Statsministeren, så fikk det nesten form av en seremoniell handling. Han reiste seg høytidelig opp og takket flere av de ansatte som hadde delt sin historie med ham. Over lunsjbordet så lovet han å ta seg tid til å lese kapitelet. Jeg må vel innrømme at vi alle er spent på hva han synes om innholdet.

I kapitelet beskriver jeg Stormbergs rekrutteringspolicy og våre verdier, samt viser til konkrete eksempler på hvordan disse følges praktisk opp i hverdagen. Jeg håper at dette kan virke som inspirasjon for andre arbeidsgivere som ønsker og forsøkte dette ut i sin virksomhet. I Stormberg har dette vært en stor suksess. Vår måte å rekruttere på gjennom de 12 årene vi har eksistert, har gitt oss dyktige, stabile og lojale medarbeidere.

Jens-med-bok_blogg.jpg

Resten av innholdet i boken begynner nå å finne sin form. Det blir blant andre egne kapitler om etisk handel, miljø, grunder- og oppstartsfasen, stamme- og bedriftskultur, samt et eget kapittel om kommunikasjon og bruk av sosiale medier.

Jeg har også vært så heldig å få tekstbidrag fra ledende representanter fra blant andre NHO, Røde Kors og LO. Det er jeg svært takknemmelig for. De bidrar til å sette våre satsninger inn i en større sammenheng som forhåpentligvis blir til inspirasjon for leserne.

Men boken er ikke helt ferdig. Jeg vil gjerne ha flere innspill fra deg til hva jeg bør skrive om. Om ikke alt for lang tid kommer jeg til å legge ut et utkast til kapittel fra boka slik at jeg kan få innspill og korrigeringer til både form og innhold. Noe av innspillene håper jeg også å kunne bruke i selve boka. 

Se også bloggposten: To års fritak fra arbeidsgiveravgiften

Kommentarer

Kommentarer

4 Comments
 1. Takk for innspill.

  Jeg er enig med dere, Åse og I.J.L., at den jevne forbruker har størst påvirksningsmulighet overfor næringslivet ved å "stemme med lommeboka".

  Gjennom å være bevisst på hvor de legger igjen pengene sine, så kan forbruker utvilsomt være med på påvirke i positiv retning. Penger er et språk næringslivet forstår!

  Jeg er også enig i at det er vanskelig å være en bevisst forbruker. Det er ikke alltid lett å vite hvilke valg som er riktige og hvilke som ikke er like riktige å gjøre.

  Et grunnleggende krav jeg mener man som forbruker må kunne forvente følges opp av merkevarer, butikkjeder m.m., er at de forteller HVOR produktene produseres.

  Jeg har laget en egen bloggpost om hemmelighold av fabrikker i lavkostland:
  http://blogg.stormberg.no/post/Hemmelighold-av-fabrikker-i-lavkostland

 2. Jeg er enig med Åse Lange. Det er egentlig vi forbrukerne som er sjefene,og vi trenger å bli mer bevisste denne sjefsrollen. Vi må ikke lenger la oss narres av glorete innpakninger,men få forutsetning for å velge ut fra kvalitet og ut fra våre grunnholdninger. Da må det bygges opp en standardisert merking av varene ut fra forskjellige kriterier. Det gjør ikke godt å ha en mistanke om at de varene vi bruker er produsert gjennom en grov utnyttelse av andre mennesker, ved at dyr lever et vondt og naturstridig liv osv.

 3. Jeg ser gjerne at du skriver om hvordan det kan gjøres enklere for forbrukere å treffe etiske valg, altså å velge sosialt rettferdige, miljømessig bærekraftige osv. varer. Gjerne på bakgrunn av hvordan Stormberg har valgt å profilere dere på og informere om dette, men også generelt om hvordan det politisk og på andre måter kan legges mer til rette også i andre bransjer.

  Jeg mener at i dagens samfunn har den jevne borger antagelig størst påvirkningskraft på samfunnet ved å konsekvent stemme med lommeboka, og jeg tror (håper?) at mange ville tilpasset forbruket sitt mer dersom det ble tilstrekkelig oversiktlig og brukervennlig å velge i en travel hverdag. Dagens merkeordninger er en start, men både for få (savner f.eks. selv merking av dyrevelferdsnivå på kjøtt) og for mange (uoversiktlig miljømerking, hva betyr de egentlig alle sammen og hvilke er etterrettelige?).

  Sikker på at du har noen kloke innspill til dette emnet. Ser frem til å lese boken; har allerede lagt inn søk/varsling hos Deichmanske bibliotek så jeg kan reservere den raskt når den kommer ut! ;o)

Comments are closed.