Feile for å lære

I Stormberg har vi i mange tilfeller utfordret etablerte tankesett. Både i forhold til merkevareposisjon, etisk handel engasjementet og rekrutteringspolicyen vår, så har vi i mange sammenhenger gått våre egne veier. Vi har gjort det vi har tro på, og ikke nødvendigvis det som har vært den vanlige måten å gjøre ting på.

Modig er en av de fire kjerneverdiene i Stormberg. Mot har vært viktig for å våge å gå nye veier. Det andre som har vært helt avgjørende i denne sammenhengen, er at vi har tillatt oss selv å gjøre feil.
bottlecap.jpg
Bottlecap Wisdom by vasta. Tilgjengelig under C.C 2.0 lisens

Det er helt ok å feile, så lenge vi lærer av feilene. Det å feile er en forutsetning for å lære. Albert Einstein sa det godt. «De som aldri har gjort en feil, har aldri prøvd noe nytt.»

Jeg har inntrykk at mange virksomheter er så redde for å feile, for å forsøke noe nytt, at det hemmer innovasjon og utvikling.

I Stormberg har vi gjort masse feil. Vi har gjort så mange feil, at vi er blitt skikkelig gode på å lære av feilene våre!

Se også bloggposten: Husblind

Kommentarer

Kommentarer

5 Comments
 1. Hei Bjørn.
  Jeg skal ikke si at jeg forstå hvordan du har det, for jeg har ikke vært gjennom det du har vært gjennom, og kan derfor ikke sette meg inn i situasjonen din.

  Det jeg imidlertid kan forstå, er at du har mye styrke i deg. Du har klart mer enn mange andre som har vært i din situasjon. Du har hatt styrke til å komme deg ut av en hverdag fylt av rus.

  Det er fortsatt mange ting som ikke er på plass, og jeg forstår godt at de økonomiske problemene sliter. Jeg håper du har en ansvarsgruppe rundt deg. Bruk den aktivt, også i forhold til gjeldsrådgivning/økonomisk rådgivning.

  Flere av mine kollegaer som er eksnarkomane, har fortalt meg at de ikke trodde de noen gang ville få jobb. Uventede muligheter kan dukke opp.

  Vær stolt av alt det du tross har klart å få til. Bruk styrken din til å kjempe videre – og ikke gi opp.

 2. Hei.Veldig synd dere ikke ligger i nærheten..Som uføretrygded 52 år gml, narkoman, er det noe av det værste dette med en elendig økonomi..når folk skal ut i ettervern eller hjem etter en tid på Rehab, da kan en dårlig økonomi ta knekken på deg..Etter 11 år uten et ,,skudd,, og 6 år uten en,,linje,,i nesa, er det LAr og metadon,that,s it .Har tatt Data.kort ++ meldekort om søke arb,,er levert hver 14 dag..Men mitt nervesystem er nesten ødelagt av et hardt liv,,Begravet to av mine døttre og moren deres etter fergebrann,,Det ble liksom hele fremtiden min i vasken,,& år på Evang,Senter,,,5 år med LAR, så skal altså økonomien knekke meg, der til og med farsarven gikk til betaling av gjeld,,Med tvangstrekk i utbeetalingen, og boutgifter, så sitter man fast her i Buskerud,hønefoss..Vet dere lå i K,sand,,men turde ikke gå inn,,,MEN stå på dere,,Flott engasjement ovenfor,,min,, gruppe..Mine egne spøkelser holdes unna med rein vilje,enda..Men en dårlig selvtillit, ødelagt av en slitsom økonomi,,hvor lenge går dette, tro..? Have it !Bjørn P.

 3. Godt innlegg om viktig tema!

  Dette sies alltid i festtaler, men jeg ser at du er en av få som faktisk følger opp det du sier.

  Min egen evne til å lære av mine feil, overgås bare av evnen til å begå nye feil. 🙂

Comments are closed.