Engasjement gir resultater

Som kjent går hele omsetningen fra Stormbergs nettbutikk og konseptbutikker i dag til hjelpearbeid på Haiti. Resultatet så langt er mange besøkende, og allerede i formiddag hadde vi passert omsetningen for hele forrige fredag på kr 207 000,-.

Butikkenes samlede omsetning ekskl. mva. går uavkortet gå til til Røde Kors’ hjelpearbeid i katastrofeområdet. Vi ser spent fram til fortsettelsen, og vi håper den endelige omsetningen viser at vi slår alle rekorder!Haiti22.jpg
Illustrasjonen er laget av Røde Kors

Jeg utfordrer alle norske butikker og virksomheter til å gi en dagsomsetning til nødhjelpsarbeidet på Haiti!

Se også bloggposten: Gi en dagsomsetning til Haiti!

Kommentarer

Kommentarer

4 Comments
 1. Jeg tror ikke, I.J.L, at det er noe stor utfordring at "hjelpeorganisasjonene begynner å gå i beina på hverandre".

  Dette er en stor naturkatastrofe, og i etterpåklokskapens klare lys, vil det sikkert være mye som kunne vært gjort bedre og annerledes, men utfordringen nå er å få mye og tilstrekkelig med hjelp raskt nok inn.

  Jeg er imidlertid enig med deg i at det langsiktig fokuset er viktig, og der vil også de humanitære organisasjonene kunne gi et avgjørende bidrag i månedene og årene fremover.

  Hovedfokuset er naturlig nok fortsatt nødhjelpsarbeid og bistand i forhold til akutte behov, men den fasen vil etter hvert gå over i en fase hvor fokus blir det langsiktige gjennomoppbyggingsarbeidet.

  Jeg har ikke forutsetninger for å vurdere ditt konkrete forslag i forhold til sementfabrikk/-blokker, men kanskje andre blogglesere har innspill i forhold til dette.

 2. Tiltaket er fint, men det virker som om hjelpeorganisasjonene begynner å gå i beina på hverandre nå. Hva med heller å forsøke å tenke litt langsiktig?

  Kanskje bloggverdnen sammen med myndighetene kan gå inn for å bygge opp en liten sementfabrikk i området? Da kunne det produseres bygningselementer etter de samme prinsipper som Systemblokk.

  http://www.systemblokk.no/pdfs/Systemblokk%20monteringsanvisning%20korr.pdf

  Jeg vet ikke om de vil gi fra seg rettighetene, men noen kunne kanskje utvikle noe lignende. Fordelen er at blokkene kan stables i hverandre som legoklosser uten mørtel. Det vil gjøre det lett for selvbyggere, og konstruksjonen vil bli stabil mot jordskjelv.
  I føste omgang burde det bygges mange helt små hus slik at barna får beskyttelse mot regn og vind. Sener kan den enkelte familie utvide husene etterhvert som de får råd til det.
  Takene kunne bygges flate og brukes som utgangspunkt for litt grønnsaksproduksjon.
  Bloggverdnen får stadig større innflytelse, så hvis vi velger å gå inn for noe slikt, så kanskje–.

 3. Kjempeflott tiltak 😀
  Nå kunne jeg hjelpe de som er i nød og samtidig få tak i noe jeg trengte selv også, et beundringsverdig tiltak fra Sormberg !

Comments are closed.