Gjesteblogger: Lyden av Stormberg

Hva er lyden av Stormberg? Fossefall og fuglekvitter, kun avbrutt av fornøyde sauer som rusler i det fjerne? Eller lyden av regn og vind som pisker mot trærne? Personlig vil jeg si en blanding. Stormberg er lange turer i fjellet, og fremfor alt er det også små turer i nærmiljøet. Derfor kan du blande fossefall, sauer, regn og vind og få lyden av Stormberg.

Da det ble fremmet et forslag for å lage Stormberglyden, fikk jeg straks assosiasjoner til hvilke lyder jeg mente måtte komme frem. Det måtte være typisk norsk, hvor jeg fikk følelsen av skog og fjell. Men samtidig måtte den være frisk og enkel, vi ønsket at folk skulle ønske seg ut på tur når de hørte den. Vi fikk presentert flere retninger av lyder, hvorav en skilte seg mer ut enn andre. Vi spilte lydene for Stormbergansatte og fikk tilbakemeldinger der. Og vi la den foreløpige Stormberglyden ut på Facebook, hvor vi på det tidspunktet hadde over 7000 tilhengere, og fikk opp mot 150 kommentarer på denne.

Blant kommentarer vi fikk var at den var for enkel, det måtte mer trøkk til og at naturassosiasjonene ikke var så sterke. Men vi fikk også mange positive tilbakemeldinger. Vi tok med oss alle kommentarene videre i prosessen, og endte opp med lyden som vi i dag kjenner som lyden av Stormberg. Det er brukt ulike instrumenter som kassegitar, mandolin, piano, bass, synth, trommer, perk og dobroslide i denne melodien og det gir til sammen en glad, ekte, litt skjev og lett gjenkjennelig melodi med undertoner av norsk natur. 

Vi er veldig fornøyde med lyden, og har i dag flere lydsnutter på ulike lengder, og en som varer i ett minutt. Det er også den du kan høre på turtipsfilmen. På denne lyden har vi også mulighet til å legge inn effekter som rennende vann, fuglekvitter etc som kan tilpasses bestemte formål.

Line Skaane, markedssjef Stormberg, twitter: @lineskaane

lineskaane.jpg

 

Comments

comments