Earth Hour skapte varig endring

28. mars i år slukket hundrevis av millioner mennesker over hele verden lyset for å demonstrere engasjement for klimaet og viljen til å gjøre noe konkret for å spare. Det er et av de største symbolske aksjonene i moderne historie. Men ble det bare en symbolsk handling, eller ble det en start på noe varig?

I tillegg til å slukke lysene denne kvelden så har Stormberg tatt konsekvensen av ansvaret vi har for å redusere avtrykket vi setter på jorden ved vår daglige drift. Earth Hour ble derfor starten på nytt fokus og nye rutiner i forhold til lysbruk. Over et halvt år etter Earth Hour ser butikkene våre fortsatt mørke ut etter stengetid. Det gjør at de kanskje ikke ser like fine ut etter stengetid og reduserer muligheten til vindusshopping, men vi tror likevel dette er riktig i et større perspektiv.

 Konsept_Oslo.jpg

Verden er for tiden full av ulike små og store initiativer og kampanjer for en mer klimavennlig klode. Det er veldig bra, og små engasjementer er også store. Men det blir ganske tannløst om ikke får noen varige konsekvenser som faktisk HAR en betydning for klima og miljø.  

De langvarige konsekvensene av Earth Hour ble spådd å være relativt beskjedne, men med såpass mange mennesker involvert så er det å håpe at noen varige endringer ble skapt.

Her er noen initiativer som kan hjelpe deg og dine i gang:

Kommentarer

Kommentarer

One Comment
  1. Flott Steinar!!!
    Hver minste ting vil hjelpe hvis alle gjør det! Og gode eksempler som deg og dine trenger vi alltid!

Comments are closed.