Viktig signatur

I dag har Stormberg signert The Copenhagen Communique on Climate Change. Dette er en kampanje etter initiativ fra Cambridge University og The Prince of Wales’s Corporate Leaders’ Group on Climate Change. Over 500 bedrifter og konserner over hele verden har signert dette kommunikeet.

 Cop_15_signed_logo.jpg

Kommunikeet har til hensikt å presse på for en ambisiøs, robust og rettferdig global klimaavtale i København i desember. Verdens 20 største økonomier (G-20) har tidligere sagt at det skal gjøre whatever necessary for å komme ut av finanskrisen. Dette kommunikeet vil forplikte verdens ledere på det samme ambisjonsnivået i forhold til klimautfordringene.

Her er det både store multinasjonale konserner og små- mellomstore bedrifter representert. Blir tilstrekkelig mange virksomheter med og støtter dette initiativet, så blir det kraft bak det. Er du bedriftsleder eller har du mulighet til å påvirke virksomheter til å bli med, så oppfordrer jeg deg til å ta en kikk på kommunikeet. Husk; små engasjementer er også store. 

Kommentarer

Kommentarer

5 Comments
 1. Takk for interessante linker, Børge.

  Vi har allerede igang en vurdering på om vi skal bli med i 10:10 initiativet. Det er i "vår gate", så det er interessant å vurdere.

  Enig med deg i CAPTCHAS funksjonen. Vi forsøker å finne en bedre løsning. Takk for tipset:-)

 2. Dette er kjempeflott!

  To andre initiativer dere kan vurdere å delta i er http://www.onepercentfortheplanet.org/en/ (dere gjør jo på en måte dette fra før av), og http://www.1010uk.org/ (egentlig britisk kampanje, men burde vel være åpen for alle).

  PS: CAPTCHAS er onde (og fungerer som oftest ikke). Hadde vært veldig fint om dere kunne fjærne det herfra, eller ihvertfall bytta til reCAPTCHA, som hjelper med å digitalisere bøker: http://recaptcha.net/learnmore.html

 3. Takk, Øyvind, for hyggelig og oppmuntrende kommentar!

  Mange bedrifter gjør mye bra og har et aktivt samfunnsengasjement, men jeg er enig i at mange er trege og har et stort forbedringspotensiale.

  Årsaken til at mange ikke tar det ansvaret de har er nok sammensatt.

  Kanskje noe av årsaken er at jo rikere vi blir, jo mer egoistiske blir vi? Det kan også være at mange bedrifter føler det risikabelt og utrygt å gå nye veier slik som Stormberg i en del tilfeller har gjort. Det er lettere å gjøre "slik man alltid har gjort".

  Dessuten har vi en sterk stat i Norge, og da er det kanskje en del bedrifter som tenker at "vi konsentrerer oss om å tjene penger, og betaler skatter og avgifter, så overlater vi til myndighetene å stelle med samfunnsproblemene.."

 4. Supert Steinar, men hvorfor er andre bedriftseiere så trege med å jobbe slik dere gjør? Jeg og mange jeg kjenner kjøper kun Stormberg nettopp på grunn av ditt engasjement i miljøsaker, vanskeligstilte voksne og barn og ikke minst disse øremerkede midlene deres.
  Bare returpanten på klærne er jo en innovasjon i seg selv, på akkurat dette området/produktgruppen.
  Flott Steinar og resten av Stormbergfolka!

Comments are closed.