Mobbere

En av fire unge homofile har minst 1 gang forsøkt å ta sitt eget liv. Mange har opplevd å bli mobbet. Dette viser at fordommene og de ekskluderende holdningene mange mennesker har i forhold til homofile, er et betydelig samfunnsproblem.

Det er ikke bare mange homofile som selv opplever mobbing på kroppen. Også barn av homofile foreldre opplever i mange tilfeller å bli mobbet og hetset. Årsaken er igjen fordommer og stigmatiserende holdninger overfor homofile.

Når jeg tenker på de sterke reaksjonene Stormberg fikk da vi begynte å brukte et godt voksent homofilt par som modeller, så forstår jeg at det er så mye fordommer i dette samfunnet, at barn av homofile foreldre i mange tilfeller kan være mer utsatt for mobbing enn om barnet hadde levd i en a4-familie. Dette er imidlertid ikke et argument for at homofile foreldre ikke skal kunne få barn, slik som enkelte hevder. Problemet er ikke de homofile foreldrene, problemet er manges holdningene overfor de homofile foreldrene.

Jeg mener personlig det er en bloggpost-familie.pngselvfølge at homofile foreldre skal ha samme rett til å få barn som heterofile foreldre. Den seksuelle legningen er ikke avgjørende for omsorgsevnen, men omsorgsevnen er avgjørende for om man er en god forelder eller ikke. Det er ingen ting som tyder på at homofile par har dårligere omsorgsevne enn heterofile par.

En undersøkelse blant 3000 10. klasser, viser at over halvparten av de homofile guttene som er med i undersøkelsen, selv mobber andre.  Trolig er dette som en del av en forsvarsmekanisme. Dette er selvfølgelig uansett ikke akseptabelt. Ingen har rett til å være mobbere. Mobbing kan ikke forsvares, uansett hvem som utøver mobbingen. Alle har et ansvar for å vise toleranse og respekt overfor andre mennesker.

Jeg har som forelder et spesielt ansvar for å formidle inkluderende og sunne holdninger til mine tre barn, slik at ikke de blir mobbere.

Jeg husker da min sønn for første gang kom hjem fra barnehagen og fortalte at «Pappa, nå har jeg fått meg kjæreste!». «Så gøy», sa jeg, «er det en gutt eller ei jente?». 4-åringen svarte, uten å være overrasket over spørsmålet, at det var ei jente han hadde fått som sin første barnehage-kjæreste.

Barn har som regel et avslappet forhold til de tradisjonelle kjønnsrollemønstrene, i alle fall frem til barna har blitt for mye påvirket av omverdenen.. Kommentaren jeg fikk fra Ernst Jarle Bjerke på bloggposten Fra homorefs til homounnskyldning, er et godt eksempel på nettopp det:

Sønnen hadde spurt hva det var å være homo, hadde hørt det i barnehagen.
Han svarte at det var at hvis f.eks. 2 gutter ble kjæresete så var de homo.
Hvor på poden svarte: «Da er jeg kjæresten til mamma, og homo til pappa»

Jeg har gjennom mine 39 leveår, opplevd at min foreldregenerasjon har mer fordommer overfor homofile enn min egen generasjon har. Mine barns generasjon har en enda mer avslappet holdning overfor homofile enn min generasjon igjen. Så det går fremover. Jeg tror vi har grunn til å være optimister når det gjelder inkluderende holdninger i samfunnet.

Steinar -Stormberger
Steinar-bloggbilde-0313

Kommentarer

Kommentarer

49 Comments
 1. Jeg mener, Matias, at kjønn ikke har relevans i forhold til foreldres omsorgsevne eller kjærlighetsforhold.

  Menneskets evne til å formere seg uroer meg ikke. En av utfordringene i verden er overbefolkning, og ikke at det fødes for få barn.

  Takk for en god og tankevekkende kommentar, Marius!

 2. Steinar: Fantastisk bra innlegg. Du skriver så godt om hva som faktisk er utfordringene med å la homofile få barn/adoptere. Det er jo slik at det er vi som samfunn som definerer "normalen," ikke barna selv:)

  Mathias: Jo kjønn spiller en rolle. Det å si at et barn er avhengig av en kvinne og en mann for å kunne få et "normalt" liv, er derimot å dra kjønnsrollene vel langt. Det er ingen tvil om at kvinner og menn utfyller hverandre på mange måter, men man er jo ikke avhengig av å ha en mamma og en pappa for å klare seg fint her i livet?!
  Hvis det skulle være slik så står vi ovenfor et stort problem med alle de som er aleneforeldre i dag. Mange barn vokser opp uten en mamma eller en pappa. Det er mange forskjellige grunner til dette alt fra at den ene parten velger å "stikke" til at en av partene dør. Innenfor denne skalaen er det mange historier, som også er tøft for barna, men det blir jo tøft for barna når vi lærer dem at du skal ha det litt vanskelig fordi pappaen din ikke ville vite om deg….

  Jeg er selv homofil og ønsker meg barn. Jeg mener at det er mitt ansvar å sørge for at mitt barn får best mulig utgangspunkt for å klare seg i livet. Det innebærer også å gi barnet et sosialt nettverk som består både av barn og voksne, kvinner og menn osv.

  Jeg mener det blir veldig feil å gi kjønnene så mye makt i en slik debatt at barn(som potensielt vil kunne bli adoptert bort fra en vanskelig situasjon) må lide for det. Kjønn og kjønnsroller får ikke mer "makt" enn det vi som et samfunn er villige til å gi.
  M

 3. Mener du, Steinar, at kjønn ikke har noen relevans? Hvorfor er vi da skapt som mann og kvinne? Tror du ikke kjønnene har en biologisk komponent som utfyller hverandre?

  Hvis kjønn ikke har noe å si, hadde verden skapt enkjønnede mennesker.

 4. Silje F skrev:

  "Jeg var forvirra nok som det var; bare det å være adoptert i seg selv er årsak til mang en søvnløs natt. Men det å være adoptert av homofile foreldre, aner jeg ikke hvordan jeg skulle forholdt meg til."

  Her er det et viktig poeng som må frem: Silje har hatt heterofile foreldre, og derfor er dette for henne blitt normen for hennes familie. Hun føler derfor at det ville vært vanskelig å forholde seg til en situasjon hvor foreldrene var to menn eller to kvinner.

  Men hvis hun hadde blitt adoptert av et homofilt par, så hadde hun vokst opp med den oppfatning at dette var like normalt som noe annet. Hun ville selvsagt sett at andre barn hadde heterofile foreldre, men hennes ville vært av samme kjønn, og det ville for henne ikke vært noe rarere enn slik hun opplever sine egne foreldre i dag. 🙂

  Poenget er at man ikke kan legge føringer på ting utfra hva man selv personlig ikke forstår, ikke klarer å tro på eller forholde seg til, etc. Argument from incredulity heter det, og det er ikke holdbart. 🙂

 5. Og etter at jeg skrev kommentaren så leste jeg innlegget ditt om akkurat denne boken hehe. Ja ja en god ting kan ikke sies for ofte!

 6. Et viktig tema som vi må snakke med barna våre om! Har akkurat lånt med meg en super bok fra biblioteket den heter Skapsprengere og handler om folk som kommer ut av skapet.
  Historier fra kjendiser og vanlige ukjente om hvordan de kom ut av skapet.
  Gleder meg til å lese denne og har tenkt at jentene mine skal få lese den også!

  http://www.regjeringen.no/nb/dep/bld/pressesenter/pressemeldinger/2009/skapsprengere–komme-ut-av-skapet-histor.html?id=573368

  En linke med litt mere info om boken!

 7. Takk Silje, for en tankevekkende kommentar.

  Det er ikke lett når man føler noe og mener noe annet, som du sier. Ikke lett når hjertet og hodet ikke går i samme retning, det har jeg selv følt på:-)

  Disse temaene er konfliktfylte, blant annet fordi mange føler at samfunnets forventninger, religiøse føring osv er forskjellig fra det man selv føler er riktig.

  Jeg vet ikke hvordan det er å være adoptert, så det er godt mulig at jeg ville oppleve dette spørsmålet som mer konfliktfylt dersom jeg selv kunne sette meg inn situasjonen.

  For min del har spørsmålet om homofile pars rett til å få barn, og også rett til å adoptere, vært enkelt, fordi jeg er ærlig overbevist om at homofile foreldre er like gode foreldre som heterofile foreldre:-)

  I den grad det er utfordringer knyttet til dette, så er det pga andre menneskers fordommer og holdninger, og det vil ikke være riktig å la dette hindre foreldre i å få barn…

 8. Trine Svendberg:
  Studier fra en rekke vestlige land har vist at homofile og lesbiske har større risiko for selvmordstanker og selvmordsforsøk enn heterofile. Det er derimot ikke vist at homofile og lesbiske har høyere forekomst av selvmord enn heterofile, ifølge Helsedirektoratet: http://bit.ly/4p7RpT

  Hvor mange som prøver å ta livet sitt, vet ingen. Men det er ca 10.000 mennesker som hvert år blir innlagt i sykehus etter selvmordsforsøk: http://bit.ly/6J7bv

 9. Det er ikke homofile og lesbiske generelt, men tre undergrupper innen homofili. Unge lesbiske, homofile og bifile.

  Helsedirektoratet peker på vold og trusler som viktige faktorer, samt også rus.

  http://www.helsedirektoratet.no/psykisk/selvmordsatferd_blant_lesbiske_og_homofile_75816

  Spørsmålet er sammensatt, men denne artikkelen fra Den Norske Legeforeningen gir gode tall, og støtter langt på vei helsedirektoratets konklusjon.

  http://www.tidsskriftet.no/?seks_id=302941

 10. SNADDER. Bjørlin og mann-uten-filter fant seg endelig et rom, ser jeg.

  Liker tankene dine, Steinar. Om jeg er aldri så ambivalent uenig. Liker ikke tanken på at kjønnene viskes ut, for det er det som i praksis skjer, om vi er aldri så godt forberedt teoretisk sett. Kjernefamilien er ikke hva det en gang var, men skapfeminist som jeg er, finner glede og trygghet i å ha en kjønnsrolle å forholde meg til.

  Selv ble jeg adoptert som treåring, og ikke alle adopterte har hatt et like turbulent følelsesliv som meg mht "hvem er jeg EGENTLIG?"-fenomenet. Jeg tenkte meg gjennom barn- og ungdom til jeg var ca 20 (er 25 nå) før jeg endelig tok et oppgjør med meg selv og spørsmålet.

  Jeg var forvirra nok som det var; bare det å være adoptert i seg selv er årsak til mang en søvnløs natt. Men det å være adoptert av homofile foreldre, aner jeg ikke hvordan jeg skulle forholdt meg til. Så er det da ikke en sak jeg klarer å forholde meg til, for det er ikke mitt tilfelle. Men jeg har lyst til å forstå det, selv om jeg er disippel og følger Jesus så godt jeg kan, og liker å bli kjent med mennesker.

  Dette er et ufattelig vanskelig tema når jeg føler noe og mener noe annet. Takk igjen for at du setter det på dagsorden.

  Btw, jeg har VELDIG respekt og sans for policyen dere driver i Stormberg. Rock on!!

 11. Tror nok at de homofile ikke er alene om å ha høy statistikk på området selvmord. Hvis vi definerer det til grupper av mennesker på utkanten av den normale ( i den grad noe slikt finnes ) vil jeg tro at tallene er annerledes enn det en tror.

  Men ja det er desverre en overvekt blant homofile http://www.homofili.com/sider/tekst.asp?SIDE=126

  http://www.tidsskriftet.no/?seks_id=302941

  http://no.wikipedia.org/wiki/Selvmord

  Alle grupper som kan mobbes vil ha en overvekt uansett

 12. Men hvor mange mennesker generelt har prøvd minst en gang å ta sitt eget liv? Er de homofile alene om å ha høy statistikk på dette?

  Trine

 13. Til Elise,
  i LLH er det vårt klare inntrykk at det er større risiko for at enkelte heterofile foreldre presser sine barn til å være heterofile enn det omvendte.

  Hilsen
  Karen Pinholt
  Leder LLH

 14. Selv ser jeg ikke helt hvorfor homofile ikke skulle kunne adoptere. Å ha barn er ingen menneskerett, men legning er ikke avgjørende for om du er egnet som ‘omsorgsperson’ eller ikke. Det finnes helt sikkert både heterofile og homofile som ikke egner seg som foreldre, på samme måte som det finnes heterofile og homofile som ville være utmerkede foreldre.
  Og det må jo være bedre for barnet å vokse opp i et hjem med kjærlighet enn på en slags institusjon?
  Jeg har hørt argumenter mot homofiles muligheter i fht adopsjon som sier at dette vil presse barna til selv å bli homofile. Nå preges vi nok mye av foreldre i oppveksten, men jeg tviler på at homofile som ønsker å adoptere har til hensikt å påtvinge barnet en legning.
  Og barn av heterofile blir jo aldri helt som foreldrene de heller? Hvorfor skal et barn som vokser opp med to fedre eller mødre nødvendigvis selv bli homofil?
  Når barn som vokser opp med mor og far åpenbart ikke alltid er heterofile?

  Og det er ikke slik at selv om noen er homofile så må vi alle bli som dem. Hele poenget er at det burde være like greit å være hetero som homo.

  Mobbing er galt, sårende og påfører andre større skader enn mobberen er klar over. Å være homofil er ingen unnskyldning.
  At man selv har blitt mobbet kan være en forklaring til hvorfor man mobber, men dette vil jo gjelde uansett legning.
  At unge mennesker vurderer å velge vekk livet fordi de mobbes er forferdelig. Uansett hva de mobbes for eller hvem de føler at de er. Det er kanskje den største utfordringen vi har i smafunnet som gjelder på tvers av grenser som alder, kjønn, miljø og sosial status.

 15. Vel, mobbingen har hverken avtatt eller antatt noen særlig nye former. Ble mobbeoffer i 1964 ! i alder av 5 år og vet hva utenforskap er for noe.

  Homo, hetero eller lesbisk har ingenting med dette fenomenet å gjøre. Jeg er hetero, men ble mobbet fordi jeg var snillere, mer inkluderende og veldig lite opptatt av å være "gutt".

  Jeg ville finne ut av hvordan ting og saker funket, og hadde ingen preferanser på maskuline dingsbomser eller feminine duppeditter. Når jeg så noe som fanget oppmerksomheten, ville jeg finne dette ut.

  Jeg ble mobbet fordi jeg "spilte på lag" med jentene og ville finne ut av deres verden tidlig. Denne kunnskapen ble oppdatert og blir oppdatert hele tiden den dag i dag.

  Alle som er "off-the-board" i en eller annen retning, blir mobbet for det på en eller annen måte. Basta !

  Vi ble det for 40 år siden, og nye ofre har ofte de samme "signaturer" i dag som den gang.

  Så det er ikke skjedd noe som helst på denne fronten siden 1964, det ser litt anderledes ut bare. Moderne teser om en forhindring gjennom lovgivning, er like fånyttes som andre offentlige virkemidler.

  Man må starte med foreldres roller, så sette struktur og nytenkning til barnehagene. Ikke likestilling !, men individuelle krav til de ansatte der personlige preferanser ikke skal nedsmittes til de som skal vokse opp.

  Det er der det begynner, ikke på skolene. Da er allerede offer-rollene delt ut.

 16. Jeg håper du har rett, Anders, i at det etter hvert blir slik at "brodden" forsvinner fra ord som "homo" og "hore":-)

  Dette er ord som på ingen måte burde vært brukt som skjellsord. For meg har ikke disse ordene noen negativ kraft. Uavhengig av det, så er det mangel på folkeskikk å skulle betegne andre med det man anser som et skjellsord. De som betegner andre med skjellsord forteller meg om seg selv enn om de som de forsøker å beskrive ved hjelp av skjellsord…

  Takk til Manfred Bjørlin og Halvor Bjørn for gode kommentarer i diskusjonen ovenfor med "ukjent", som operer med flere forskjellige navnebetegnelser. Noen ganger når man ikke frem med saklige argumenter, men dere skal ha kred for at dere gjorde et iherdige forsøk:-)

 17. En oppriktig og tankevekkende kommentar fra deg, Torveteran. Takk skal du ha.

  Jeg tror mange tenker som deg, og det er forstålig.

  Ved adopsjon så er det alltid barnets beste som skal være avgjørende. Uansett hvor mye foreldre, uavhengig av seksuell legning, ønsker barn, så skal de ikke kunne adoptere dersom de ikke anses som egnet.

  Det foregår en "kvalitetssikring" fra det offentlige i forhold til foreldre som ønsker å adoptere. Sosialtjenesten i hjemkommunen foretar et intervju og kartlegging av foreldre og foreldrene er gjennom en prosess som tar en del tid. Resultatet av prosessen avgjør om adopsjon anbefales eller ikke.

  Foreldre som får barn på den "naturlige måten" er ikke gjennom en slik kvalitetssikringsprosess. Det betyr at det er mindre risiko for at et barn gjennom adopsjon får foreldre som ikke er egnet som foreldre.

  Jeg mener at så lenge foreldreparet anses som egnet, så skal de kunne adoptere, uavhengig av seksuelle legning.

  Når det er sagt, så nekter de fleste adopsjonsland å adoptere til homofile foreldre, så her ligger det en begrensning.

 18. Takk for kommentaren din, NåEllerAldri!

  Jeg er enig i det du skriver i forhold til adopsjon fra homofile foreldre: "At den dagen kommer hvor vi er klare for dette er jeg sikker på. Kreftene som jobber for å få til dette er sterkere enn de som holder igjen."

  Fordommene i forhold til homofile bygges sakte men sikkert ned, så jeg deler din optimisme. Det går heldigvis fremover:-)

 19. Sammenligner ikke homofile med pedofile. Gud bedre, les og lær. Jeg sier at tankemønster i ettertid er i samme gaten. Det enkle, med å skylde på det eneste man har lært. At mennesker ser ut til å oppføre seg som dyr, og skylder på overgrep som har hendt. Glemmer man da bort det vonde, eller hvorfor stopper man da ikke? Selv ikke dyr har den egendskapen. Søken etter å gjøre andre vondt grunnet man selv har opplevd det samme. Der mener jeg altså at de homofile bør ha lært av sin vonde tid.

  Å skylde på alt og andre er og blir feil. Et hvert menneske i oppegående tilstand, utenfor selve overgrepet, bør kunne den forskjellen. Derimot støttes retten til å forsvare seg i de ulike situasjoner. Kaster noen en stein på deg, skal du selvsagt forsvare deg. Jeg kaster ikke bare en, men to steiner tilbake. Utover det? Lar jeg mennesker være i fred. For å forstå, så må man lære. Igjen mitt poeng: Burde ikke de homofile lært? Det var poenget.

  Enighet kom så ikke, men diskusjon ble det om kke annet.

  Mobbing over 10 år gjorde meg bare sterkere. Likeså bør en gruppe mennesker som hevder å oppleve så meget vondt grunnet legning lært litt, og oppført seg mot andre som seg selv.

  Ellers var min greie et stikk mot Dabladet. Så til de som hevdet at det her ikke var "noget jeg hadde noget med" …jovisst! Et hvert tenkende menneske har lov til å ha meninger. Og med tanke på de meninger som Dabladet til en hver tid trykker, så var det skuffende at de ikke tok tak i en undersøkelse som det her.

  Takk for diskusjon til mann som ikke over hodet er interessert i annet enn saken.

 20. Ok, der hadde du en diskusjon med deg selv, hvor du selv konkluderte og var enig med deg selv. Gratulerer til deg. 🙂 Da er det lett å ha diskusjon på sak, og ikke person. Det kan jeg si meg enig i.

  Når i all verden skrev jeg at vi bare skal akseptere at homofile mobber? Vi skal akseptere det like lite som vi aksepterer at heterofile mobber. Jeg klarer faktisk ikke se forskjellen der.

  Og der faller strengt tatt en del av de andre argumentene dine bort også. Det er ikke mer greit at heterofile mobber, eller mindre greit at homofile mobber. Uansett bakgrunn.

  Jeg forstår dette at du har blitt mobbet. Vet du, du er faktisk ikke alene om det. Du er heller ikke fasiten på hvordan andre takler ting. Igjen, jeg synes absolutt ikke det er riktig at en skal la sine egne problemer gå ut over andre. Men at dette skjer, er ikke noe som er særegent for homofile. Jeg har utallige historier om heterofile som har taklet lignende situasjoner på samme måten.

  Det å trekke inn pedofili og sammenligne dette med homofili, blir for banalt og userriøst til at jeg skal kommentere det noe videre.

 21. "Når man er klar over hvordan det er" …så bør man vel styre unna å påføre samme sak til andre?

  Om du denger en slegge på mitt bein, så bør jeg vel muligens ikke gå rundt å delje slegge på alle andre sitt bein? Eller er det ikke søkt, at forgripere ofte er overgriper?
  At det blir et forenklet svar med traumer og "det eneste man har lært"? Er det ikke å skyve skylden bort fra seg selv, til alle andre? Jeg har blitt mobbet over flere år. Jeg har til dags dato ikke følt lyst eller trang til å mobbe andre. Er jeg da heldig? Eller er det de mennesker rundt meg som er heldig, som slipper samme faenskapet? Muligens begge deler.

  Selvsagt er homofile mobbere værre enn heterofile. Leser du opp og i mente om støtteerkæring til hetero mennesker?
  Kvinnekamp, og kampen for at de homofile ska gidfte seg og få barn derimot.

  Men så til svaret på hvorfor det er langt meget værre:

  De homofile er så høyt hevet i førersetet i dagens Norge, etter at de i likhet med kvinner, blir båret som "helter" etter at landet Norge angrer på sitt heller enkle menneskesyn. Kvinner har kommet langt fra kjøkkenbenken, som er bra, bare det ikke er under kvotering. Og de homofile sidestilles med andre mennesker. Helt greit. Men jeg kan fortsatt hevde at det er feil at de skal få adoptere og gifte seg. Riktig? Ja, at man trenger ikke på død og liv like alt.

  Da bør oppføre seg av et helt annet kaliber. Ja, tar nå alle over en kam, siden homofiles rettigheter var over en kam. Burde de da ikke lært av alt det vonde, å skape noget godt? Stopp mobbing av homofile, av hva lærte de så selv?
  Er det ikke skremmende å lese? At så mange av de som får støtte og hyllest til en rettmessig plass i dagens verden, ikke har lært en eneste en ting om hvordan man skal behandle andre? Når så mange av de homofile skriker opp om likeverd og respekt? Når en gruppe med mennesker har fått så mye oppmerksomhet for sin rettigheter over så mange år, at det viser seg at … De er jaggu meg ikke det spor bedre selv! Når Dagbladet ikke tør trykke den undersøkelsen, så sier det sannelig sitt.

  Har, eller har ikke de homofile spilt på at de har blitt akk så mobbet? Riktig, kaller det ikke skuespill, men sakene er frontet med at de ble så mobbet. Hvor i alle dager var så da advarselens lampe, når de selv spyttet på andre mennesker? Burde det ikke vært det? Hvor mange paroler, folketog og lesning har det ikke vært til støtte for de stakkars homofile som har blitt mobbet?

  Betyr det egentlig at de homofile ikke bryr seg stort om andre, bare seg og sin sak?

  Eller betyr det at mennesker er selv sin egen herre. Det er nyttesløst å skylde på alt og alle andre enn seg selv? Samme hva du har opplevd i tid og utide, så er det bare deg selv som menneske som kan gjøre noget med deg selv og livet?

  Har mange traumer selv, men jeg skyter ikke andre. Jeg legger ikke skylden for mine traumer over på andre. Det ville vært så faens enkelt, ikke sant?
  Mennesker søker ofte det enkle. Men det blir ikke mer rett for det om. Og å legge skylden på alt og alle, det er dørgende feil. Nei, ikke "Åh, de har hatt det så vondt, stakkar …dere skal nå få frikort og mer trøst". Av slik holdning så kommer det ikke noget bra. Ansvar for egne handlinger.
  Du sier at du forstår hvorfor de homofile mobbet andre, fordi de selv var blitt mobbet.

  Forstår du sexovergripere som forgriper seg på barn? Det eneste ene de lærte som små var at det var greit. Så da kan man gjøre det selv? Fordi man lærte så? Ulike tema, virkelig, men tanken forblir den samme. Det man lærte, og den trang til å ta igjen. og det man lærer nå. Mennesket har rett til å forsvare seg, men fortsatt ingen rett til å gå på uskyldige. Retten til å forsvare seg tar jeg i bruk både titt og ofte. Men jeg hopper ikke på uskyldige mennesker grunnet traumer eller "det vonde fra min fortid".

  Det blir derfor faktisk værre at de homofile, som har selv satt et slikt søkelys på likeverd og kamp mot mobbing og fordommer, viser seg å være ikke det spor bedre selv. Værre fordi søkelys og tale mot mobbing har vært så stor over flere år. Så mange år med media som medhjelper, sosialisthyllest og evir rørende taler verden over.
  Dagbladet tok ikke i saken. Dabladet som er de homofiles venn tørte ikke skrive noe om undersøkelsen. Det var slik jeg kom her til denne bloggen. Svakt av Dagbladet, virkelig. Hvor er så likeverd? Når Dagbladet gang på gang har satt søkelys på traumer og vond fortid hos de homofile? Så nekter de plent å vise når det er omvendt.

  Fortsatt værre når en homofil mobber sett i forhold til en hetero mann eller kvinne. År på år med kampagner mot mobbing av seg selv og alle de andre homofile. Og så, hva skjer?

  Det ville vært som om Kjell Magne Bondevik skulle tatt deg med i et trangt kitt, og skreket deg huden full over hvor mindre av verdu du innehar. Det rett etter hans tale om mot mobbing i dagens Norge. Værre når man kjemper mot mobbing, får så mye cred og oppmerksomhet ….. Når det viser seg at de selv ikke klarer seg det spor bedre.

  Hjertens godt med en diskusjon som går på sak, og ikke person.

 22. Wow. Jeg leste ikke en gang at Manfred sa det var greit at homofile mobbet, fordi de selv var blitt mobbet en gang. Kun det at han forsto hvorfor de gjorde det. Der ligger det en vesentlig forskjell.

  Vi er vel alle enige om at mobbing, uansett årsak ikke er greit? Hvorvidt man er homo, hetero, svart eller hvit.

  Det nevnes at homofile og heterofile skal likestilles. Hvordan kan du påstå dette, ukjent, når du til stadighet påstår at homofile er "værre" enn heterofile?

 23. Akk… Jeg syntes så tydelig jeg sa noe om ladd argumentasjon, men det gikk visst hus forbi.

  Jeg har nevt saken flere ganger, men det presterer du å overse, fordi du er mer opptatt av å vri på alt jeg sier, legge ord i munnen min og gulpe opp ladde argumenter.

  Jeg tror vi bare lar dine sure oppgulp ligge som et trist vitnemål om menneskeheten…

  Jeg har aldri jugd i denne debatten, jeg har forsøkt å komme med et nyansert bilde, men nyanser trenger tydeligvis ikke gjennom. *sukk* Og det står da vitterlig Manfred Bjørlin på mitt visittkort.

  Jeg håper du noen gang kommer deg videre fra å være en som er bitter på verden. Lykke til!

 24. *faller om og strigråter* Du er med andre ord ikke Inge Manfred Bjørlin?

  Veldig til juksemakerpipelort!

  Sympatisk? At du setter deg selv høyt, det får stå på egen regning.

  1 av fire homofile som blir mobbet forsøker å ta sitt eget liv. Tragisk. Men hvor mange av de som blir mobbet av homofile går med et ønske om å dø? Hvor mange av mobbeofferene går til grunne?

  Fortsatt ikke nevnt saken med ET dørgende ord. Du forsvarer og forsvarer, og nekter å gripe tak i undersøkelsen.

  Ellers så ser jeg at navnet mitt ikke er så viktig som det først så ut. Er du mann til å skrike opp om feighet, så får du ha baller til å gjenomføre et møte. Men det var som resten av det du skriver: Uten viktighet, og langt unna selve saken.

  Hvor medmenneskelig er du mot de som blir mobbet av homofile? Hvor er dine "sympatiske trekk" mot mobbere i sin helhet? Nei, male sin egen kake. Skrike høyest og mest. … mener, det er jo de homofile som står i høysete. Ingen andre gjelder eller teller, det er deg, dine og saken. Om så andre lider og har det helt jævlig spiller ingen rolle. Ikke EN gang gikk du til motmæle mot mobbere når det ikke dreide seg om "deg og dine". Du er virkelig en hedersmenneske.

  Ja, JEG snakker om argumentasjon. Jeg har drøftet sak helt til du blander usakelige ting inn i det hele. Går på person, og vrir det hele unna. Ai, er det ikke flaut, en mann i din stilling? Raknet det litt? Du er høyremann grunnet pengene, men ellers? Så er du like høyre som jeg er Krf.

  Unnasniker, men å hevde andre menneskers feil? Gjenomgående trekk i alt av det du skriver.

  Kjedelig. Jeg har skrevet om saken, forsøker fortsatt.
  På toppen av alt, så lyver du om eget navn, når det var så viktig for deg?
  Feighet. Elsker når mennesker drar inn ordet feighet. Nå har du muligheten til å ta det virkelig som en mann. Eller var det hele bare nok en asvporing for å ikke se fakta tale deg midt imot? At homofile, som har fakkeltog i ryggen, er like ynkelige, med like meget bruk av ondskapens mobbing.

 25. Jeg må si det også er imponerende å plutselig være sosialist bare fordi man er medmenneskelig og sympatisk 🙂 Men jeg må nok skuffe deg, jeg er høyremann. Det er litt latterlig å måtte ty til ladde utsagn for å forsøke å styrke sin sak. Hadde du vært saklig skulle jeg gjerne diskutert med deg, men makan til ladde argumenter og påstander skal man lete lenge etter.

  Og DU snakker om å vri argumentasjon?

  Det er da jeg som sier det er nyansert, så ikke prøv å kast ensidigheten over på min kappe.

 26. Jeg gir helt opp!
  Men stiller ansikt til ansikt, om det er så revnende viktig med å få navnet mitt.

  Siste sak; ALDRi sagt at homofile er slemme av natur. Det er du som presser din vridning den veien. Men å diskutere med vensresiden er som å pisse i motvind.

  Selvsagt er ting sammensatt. ALT henger sammen. Men betyr det at en hver handling som bugner i noget vond, kan forsvares når de kommer ut i en vond handling? Men IGJEN:Så tar du ikke til motmele mot ugang gjort mot andre, så lenge de kan påberope seg offerrollen som er skapt av media og mennesker som har det for godt. Du er med andre ord homofiles venn, helt blottet for å se det fra andre siden. Hvem er enkel?

  Så får du heller si om du ikke har utlevert det hele og fulle navnet. Er du Inge Manfred Bjørlin, så skal jeg finne deg, dele med deg min ID…. Selv om det jo ikke har noe med saken, så får du om ikke annet navnet mitt. Navnet mitt var jo særs viktig for deg under hele debatten. Nå får du muligheten til å bli kvitt den biten med å svare for deg. Så kan jeg glede deg med hele mit åsyn og usympatiske vesen. Awh, det blir nesten så vakkert at jeg lurer på om jeg må kjøpe med blomster

 27. Din verden er tydeligvis enkel, mye enklere enn den verdenen vi andre lever i. Du sliter tydeligvis med å se at handlingsmønstre kan ha kompliserte og sammensatte bakgrunner. Såklart skal man jobbe for å fjerne mobbing, men da må man se på årsakene og fjerne disse! Jeg ber deg også vise til hvor jeg sier at enhver ikke har ansvar for egne gjerninger!

  Dine utsagn baserer seg på at homofile er slemme av natur, og det blir en anelse banalt.

  Og jo, jeg mener navn er relevant, fordi jeg mener det er feigt å spre galle om medmennesker og ikke tørre å stå for det offentlig.

  Og jeg vet ikke helt hvem som er usaklig her, når du avslutter med den smakfulle "piss meg i øret".

  For all del, jeg skal ikke nekte deg å ha usympatiske holdninger, og du tør tydeligvis ikke å stå for de offentlig heller, så det virker som om enkelte her har noen skjeletter i skapet.

 28. Jeg er ikke feig. Jeg sier at jeg stiller opp på jobben din en dag. Ansikt til ansikt, om du på død og liv på ha navnet mitt.

  For navnet mitt føler jeg har null relevanse for selve saken. Så da gjør vi det heller på min måte. Ansikt til ansikt, så skal jeg ta med alt jeg har av ID-papirer…. Bare for å glede deg. Men da må du hete Inge, og vise deg fra din beste side langt utenfor sakens kjerne.

  Riktig, du står for at det er ALLE andre sin feil. Det er alle andre sin feil om jeg stikker ned noen med en stor kjøttkniv. For jeg mener, jeg ble jo så mobbet (derav bitterhet og hissige tone som du så mener)…. Jeg er også skillsmissebarn, også der kan jeg legge skyld på andre. Mobbing er en uting, samme hva. Men du forsvarer den ene parten, som har skreket så høyt, gått i fosterstilling og fått pressen med seg på lag. At du i det hele tatt forsvarer mobbing, og legger alt av skyld over på verden, og de traumer de ble pushet på viser så meget med ynkelighet.

  Rosa skyer, hvor du har det for godt. Du klarer jo ikke å si at det er feil, ta oksen med hornene. Lar det homofile "raseriet tråkke ned uskyldige mennesker"… Det spiller for deg liten eller ingen rolle. Du nevner jo det ikke med annet enn forsvar. Og så skal man beskytte de homofile? Når i helvete fikk de rett til å tråkke på andre? Når det er vel i sakens natur å fjerne begge deler, alt av mobbing?

  Overgripere har ofte blitt utsatt for det samme. Uskyldige offer som blir utsatt for det samme, de forsvarer du. Det er jo samfunnet og verden rundt sin feil?

  Ekkel holdning. Nei, hvorfor gå i seg selv, når man kan skylde på alle andre. ALT er alle de andre sin feil. Vel, piss meg i øret!

 29. Du sier jeg ikke diskuterer sak, men som jeg sa: Har du ikke lest mitt første innlegg? Så det er altså langt over mitt hode, med tanke på at jeg var den første som kommenterte det her? Du underholder meg virkelig 😀

  Les hva jeg skriver før du anonymt og feigt sprer rundt deg med galle, du 😉

  Ha en flott dag! 😀

 30. Om herren heter Inge Manfred Bjørling, så skal du få den store ære av å få mitt navnen av de kommende dager. Du ser det, jeg har lært av at man skal være forsiktig med navn og å spre det ut på slike sider. Ansikt til ansikt, da blir vel verdien av å dele ut navn den samme? Eller er det for krenkende? For opp av dage? Unders dagens lys, ansikt til ansikt, så skal jeg si deg ditt navn. Eller er det ikke like nødvendig lenger?

  Steinar har om ikke annet sagt sitt syn. Et syn jeg ikke helt deler, men er her fortsatt for å diskutere sak. En sak du holder deg gang på gang unna. Er man troll når man har en mening som ikke er lik din, eller når man til stadighet faktisk belærer en mann i din stillng? Hersketeknik, nedlatende talemål ….. Det er jo heller bare å svare på hvorfor din sjel ikke klarer å gripe fatt i den biten med å kommentere hvorfor det er helt greit at mobbeoffer kjører andre til grunne med samme mynt? Nei, det er langt over ditt hode, i din rike verden ser det ut som, ellers hadde du jo svart til gangs på selve saken, og ikke lagt deg ned i fosterstilling som du gjør på slutten.

 31. Du gjentar at du ikke er redd for å si ditt navn, men like fullt er du fortsatt så feig at du ikke tør å skrive. Og det å si at jeg ikke har svart på noe av det du har skrevet? Du har tydeligvis ikke lest mitt første innlegg her, for der skrev jeg om nettopp det. Så ikke anklag noen andre for å ikke følge med når du ikke gjør det selv.

  Det er også relativt underholdende å se du sitter og forteller om hvordan mitt liv er uten et fnugg av bakgrunn. Og så er jeg visst også belærende. Kommer fra en som slenger ut galle i alle retninger. Hvordan blir man så bitter på verden?

  Beklager, men de latterlige hersketeknikkene dine og nedlatende talemåte gjør at du ikke fortjener et svar. Troll finnes tydeligvis overalt 🙂

  Som jeg også skrev til Steinar: Jeg er imponert over at toleranse og medmenneskelighet kan vekke så mye harme og sinne 🙂

 32. Navnet kommer fra Mamma, og deles ikke ut til bermen som går på personer og ikke selve saken.

  Men om du har så trang til å vite mitt navn, så skal du se jeg slenger innom en dag på jobben din.

  Forfinende? Først er det galt å prøve å nå samme talemønster. Når det ikke er dugende nok, så er det gramatiske bomber som feller meg.
  Ai, de gode har det bra, ikke sant?

  Belærende tone. Ai, den var akk så ny. Liker godt når mennesker som har det så altfor bra skal belære meg om hvordan verden egentlig er.

  Ikke EN gang svarte du på noget som hadde med selve saken å gjøre når det kom til linken jeg refererte til. Er ikke det et aldri så lite behov for å gå på person? Leser og leser ditt skribleri, men … jommen sa jeg ikke smør!

  Hvordan er det på din høye sky, der du belærer og taler så fjongt? Skal du redde verden?

  Si meg, vasser du i blod fra HIV-smittede mennesker? går flere dager uten mat? Bor under tak som skrangler bra bråkete narkofreaker? Kranler med sosialkontoret om penger du har krav på? Nei, så ikke snakk til mennesker du ikke har peiling på med slik en nedlatende holdning. Takk.

  Så til selve poenget:Saken som man diskuterer.

  Har jeg vært nedlatende mot de homofile? Nei. Men, jeg krever likeverd. Et ord og mening du ikke aner noget ting om! Du sitter på din rosa sky og presser på meninger. Hvorfor må alle på død og liv hevde og leve etter det du mener? Hvorfor er det mer rett?

  Jeg skilter igjen til at en undersøkelse viser til at mennesker av homofil legning ikke er det spor bedre. De er faktisk værre på mange punkter. Er ikke det litt skremmende når man ser på all den støtte de homofile får i pressen?
  Det er det som vi drøfter her, er det ikke? De homofile? Som viser seg å være som skitne hunder i sin oppførsel. En oppførsel de selv vil til livs? Er det ikke et tankekors?

  Sak, gå på sak. Så kan du få mene hva faen du vil om meg. Det bryr meg midt på nesen. Hei, jeg sa faen, virker det støtende, eller var det mer i samsvar med skrivemåten du hadde forventet av en semi-dyslektiker?
  Sak, det var sak. Og hvorfor skulle jeg ikke få mene saker og ting? Fordi jeg ikke er ditten eller datten, så er jeg opptatt av hva som skjer i verden, og da også lille Norge.
  Selv konger på haugen har ikke copyrighten på den biten.

  Fordømmende? Jeg mobber ikke noen. Men jeg setter et søkelys som ikke de homofiles venn nr.1:Dagbladet, ikke tok opp.
  Vi leser side opp og side ned med forsvarstaler av de homofile. Men du har ikke baller til å røre sannhetens ansikt når det ikke smaker for deg bra? Flaut, og direkte kjedelig.

  Nina Karin Monsen, hvilket helvete fikk ikke hun? Har hun i likhet med meg ingen rett til å mene noe? "Siden det ikke er like kultivert og rett"? Jeg bare undrer.

  Hisse meg opp? Jeg har like meget rett til å følge med i tiden som alle andre. Og det på tross av at jeg ikke er et flokkdyr som deg selv. Liker meg godt, selv uten penger og den maniske trang til å følge strømmen, med nedlatende holdning som var langt utenfor selve saken.

 33. Jeg er imponert, "nei, men skulle du ha sett…". For det første synes jeg det er en anelse feigt å ikke skrive ditt eget navn en gang, men nok om det.

  Det er flere ting som imponerer meg. Du mener tydeligvis at høyremenn ikke kan være sympatiske og medmenneskelige. Da har du litt lave tanker om oss.

  Jeg er også imponert over hvor mye du klarer å hisse deg opp over noe som antageligvis ikke berører deg på noen verdens måte 🙂

  Det slår meg på et generelt grunnlag at de mennesker med slike holdninger aldri tør stå frem med eget navn. Det er også litt påfallende at det også er personer med slike holdninger som forsøker å forfine språket sitt, og klarer å feile fullstendig både når det kommer til ordforråd og grammatikk.

  Jeg tror vi kanskje kan komme litt videre med å bry oss litt mindre om hva andre gjør og heller bry oss litt mer om hverandre som personer. Det må da være slitsomt å skulle være så sint og fordømmende mot alt og alle 🙂 Ønsker dere alle en god kveld videre.

 34. kanonkue: Oi, du kan skrive meget med store bukstaver…. så flink du er!

  Så til litt mer diskuterbare saker. Dagbladet har ikke nenvt saken en eneste gang. Dagbladet er vel den blekken som i tid og utide drar opp hvor viktig det er å huske på de homofile. Da kommer det i to former: "Buhu, la de homofile ta over, de har jo ikke hatt det noe bra" … Eller, å markedsføre de homofile som strålende vinnere av verden.

  Med andre ord: Det er da vitterlig ikke bare mennesker som meg, som mener det er skandaløst at samme kjønn får stifte famlie, gifte seg og få/kjøpe barn.

  Jeg er imot denne galskapens hyllest av homofile. Om de er som alle andre, ja, hvor er da likheten? Det er aldri noe likhet eller lov om man er imot sosialistenes syn.

  Og det er et sosialistisk syn fra ytterste venstre. Muligens bloggmannen sier han stemmer Høyre grunnet svulmende lommebok. Men det synet? Med at er rosenrødt, og de som ikke mener det samme er ondskap som skal fordrivet? Det er ikke meget med Høyre`s politiske bilde i den pakken.

  "Homofile forhold mellom kvinner ser det ut som om heterofile menn ikke har mye problemer med. Irrasjonelt spør du meg."

  FEiL! Ikke ta alle over en kam. De fleste som sier at det er greit med kvinner som velger kvinne, er hardt rammet av pornoens oppvekst. Verden er en annen. Å respektere? Selvsagt! Noget annet har jeg ei heller sagt. Men denne "Du må like, du må godta, ellers kommer vi å tar deg"-mentaliteten? Nei, takk.

  Ellers er det sukkersøtt at Steinar spør så din pode om kjæresten er gutt eller jente. Rosa skyer, ja, livet må være akk så meget bedre på rosa skyer enn blandt de nederste nede, som ikke har samme slagkraft over syn og tanker på livet. Det er da ikke for ingenting at man kan mobbe Freppere. De innehar jo ikke livets rett da de som oftest er imot homofili. Det samme gjelder da Krf-velgere. De sier de setter menneskers verd og ve i høysetet. Det lar seg jo ikke gjøre, da pressens brannfakel om at homofili er toppen på ekte lykke.

  Hvor mange ganger har man ikke lest om homse-sex må prøvest ut i tenåringsblader? Hvorfor dette presset? Hvorfor vinkle alt inn mot de homofiles rettiigheter? Når det viser seg i siste undersøkelse: AT de er ikke det spor bedre mot andre. De er faktisk værre til tider. Det tier man ned. Ikke et fnugg å lese om i Dabladet! Hvorfor det mon tro?

  Sosialistene går over lik for å fremme sin egen sak. Noen høyrefolk biter på, men ikke alle. Jeg sier det igjen: Hvor er likheten? Er homofil mobbing greit? Aha, for det virker da slik. På lik linje med mennesker som begår drap her i Norge, så er jo svaret: Men, dakar, de har jo opplevd så meget med traumer fra tiden som var. Og nå er det altså de homofile som får god klem, borte glemt alt det vonde.

  Står ikke mennesker til ansvar, uten å måtte skylde på noget? Bare for å slippe unna, så er det ofte lett å hevde skyld på alle de andre.

  Og skulle gjerne sett en undersøkelse på hvor mange av de som blir mobbet av homofile, hvor ofte de tenker på å ta sitt eget liv?
  Men det skjer ikke. Nå har de homofile overtatt kvinnekampens gunst. Alt av urett som de ble påført før, skal nå rettes opp med en utvikling som er riv ruskende feil! Hva med å jevne ut, få likhet? Nei, man kan drømme. Det er til en homofil blir mobbet igjen, så er det dramaet igang igjen.

  Nisseluefaktoren på sosialister er forunderlig. Om en utlending voldtar, så er det altså samfunnets feil. Ble ikke iveraretatt og integrert godt nok. Når en homofil mobber, så er det fordi han ble mobbet selv at han skal gå fri for rettferd.

  Lykke til videre med bloggen. Men høyresidemann? Nei, du er bare rik, har muligheter til å spre det "det riktige budskap" siden du har alt av det du trenger. Da må du selvsagt sette deg i en posisjon hvor du kan støtte "det rette"…uten selv å oppleve urett på så mange andre måter selv.

  Takk.

 35. Vårt Land skriver i dag at ord som "homo" og "hore" må ut av skolegården. Det skal slåes ned på.
  Jeg tror ikke dette er veien å gå. Løsningen ligger heller i å frata disse ordene deres injurierende kraft.
  Denne prosessen er i gang: Jeg vet om flere som kaller seg selv "homo", og dette tar brodden av ordet.
  "Hore" er egentlig bare en yrkesbetegnelse, og vi må komme dit at "di hore!" blir like meningsløst som "din snekker!"

  Btw, jeg har forøvrig aldri skjønt at navn på kjønnsdeler blir brukt som skjellsord, heller. Jeg mener, de fleste av oss setter jo stor pris på kjønnsdeler, egne og andres, så det burde jo egentlig være positivt ladede ord?

  *klør seg i hodet*

 36. Hei Steinar.

  Leser med stor interesse din blogg innlegg og kjenner meg igjen i mye av det du skriver, dessverre 🙁

  Har ikke noe imot homofile, men sliter med at det skal være en menneskerett å få barn og er veldig redd for at barna til homofile skal bli mobbet. Men er vel full av disse fordommene som du skriver om.

  Jeg skjønner hva du skriver men sliter med å "godta" det. Skulle ønske jeg klarte å være så inkluderende at jeg også klarte å se det som en selvfølge at homofile skal ha rett til å adoptere. Klarer ikke helt å venne meg til tanken om at barn skal ha mor og mor eller far og far ikke far og mor.

  Mange homofile er jo veldig ressurssterke og flott personer så de burde jo ha alle muligheter til å gi barna et godt liv, men så er det disse fordommene eller fryten for barn som jeg og mange andre har. Men slike som deg og andre får oss kanskje til å skjønne bedre etterhvert.

 37. He he, jeg liker Steinar for han greier å dytte litt på fordommer av og til. Over tid gjør det at grensene flyttes og vi får normalisering av både homofili, inkluderende arbeidsliv, bæredyktig utvikling etc.
  Morsomt at Steinar som er erklært høyremann igjen blir stemplet som sosialist.

  Jeg er ikke enig i at vi (samfunnet) er modne for at homofile får adoptere, ikke fordi homofile ikke er egnet som foreldre, men fordi alt for mange fortsatt er fulle av fordommer og irrasjonelt hat. At den dagen kommer hvor vi er klare for dette er jeg sikker på. Kreftene som jobber for å få til dette er sterkere enn de som holder igjen.

  Det er litt interessant å se hvordan noen reagerer på homofili og til og med bare snakk om homofili. Det er fristende å tolke "oppgulp" som kommer som religiøs fundamentalisme, frykt for noe man ikke kjenner og irrasjonelle kulturelt betingede fordommer (stor takk til Martin Luther) som f.eks. mannlig frykt for å bli knyttet opp mot det som framstår som feminine verdier. Merkelig nok er det helst homofili blandt menn som stigmatiseres sterkest. Homofile forhold mellom kvinner ser det ut som om heterofile menn ikke har mye problemer med. Irrasjonelt spør du meg.

 38. GAY!
  POOP PUSHER!
  SEPTICTUBE STALKER!
  ENDCANAL SHUFFELER…

  NASTY GAY!
  MORE NAST GAY!
  MOST NASTYEST GAY!
  UGH!!

  SHIT PULLER!
  COCKSUCKER!
  ANAL SLIDER!

  GAY!

  NASTY BROWN SHITTYSMELLY STICKYICKY GAY!
  ÆÆÆÆÆÆÆÆÆSSSSSSSSSSSJJJJJJJJJJ!!!!!!

  GAY!
  FARTFACE!
  FARTANALTUBELOVER!
  NASTY MANLOVER!
  G A Y!!!!
  GAYYYYYYYY!!!!
  ÆÆÆÆSSSSSJJJJJ!!!!

  GAY´S in the air, GAY´S on the street,GAY´S EVERYWHERE SPREADING AIDS!

  GAY!
  GAY TAKING HIV SAMPLE WITH COCK FROM POO IN OTHER MANS ASS!

  THEN SUCK WHITE MANS BROWN DICK!
  GAY!

  YOU TAKE MY POINT?

 39. Min store undring er hvorfor homoseksualitet i det hele tatt skaper reaksjon hos andre? Det er iallfall "none of MY business"! Når voksne mennesker frivillig blir glad i hverandre og/eller vil ha sex med hverandre, så er det noe å glede seg over i denne sørgelige verden.
  Hilsen hetero

 40. Sproget til forgjenger klinger vel ei heller som best, men … Si meg, kjære Steinar :"Du representerer heldigvis en utdøende rase."

  Så du er da imot alt som ikke er likt ditt rosenrøde syn? Du mener at det er galt å ikke kunne ha motsetninger mot homofile? Bør man like alt? Eller, er det slik at man bør like alt så lenge det er forenelig med venstresiden sitt syn på mennesker?
  En venstreside som sammen med pressen presser på den ene homofile saken etter den andre. Nå ser du jo selv, at siste forskning viser at dine venner er ikke noget bedre enn andre. Hvor er så søkelyset da?

  Det er sikkert lett å finne troll. Men hva med egne troll?

  "Dette høres helt grusomt ut og overrasker meg veldig, sier Tor Andreas Bremnes, styremedlem i Skeiv Ungdom."

  Opsh! Så da lyser jeg med min lykt, som jeg hevder i motsetning til deg, at den ikke er noget bedre. Men jeg er for likhet. Så det blir spennende å se hvor meget av pressen gidder å ta tak i denne undersøkelsen jeg viser til.
  Tviler egentlig på at så meget kommer ut. Det er jo ikkke forenelig med det bildet som er dannet i pressen, så da er det nok best å skyve det under teppet.

 41. Språket ditt, KanonKula, er like fryktelig som de holdningene du formidler. Du bommer imidlertid fullstendig med "kula di."

  Fristende å slette kommentaren din, men jeg har en policy om at det skal være meget høyt under taket på bloggen:
  http://blogg.stormberg.no/post/Der-dreit-du-deg-ut

  Du representerer forhistoriske holdninger, og folk som deg bør få komme frem i lyset med holdningene deres. Nok lys på trollene, så sprekker de til slutt. Du representerer heldigvis en utdøende rase.

 42. Fuck Homsejævler og jøder og! Forpulte muslimersvin og skittene prompluktende østeuropeere. ÆÆ ÆÆÆSSSSJJJJJ!!!!!
  til dere homser: Jævla Endetarms-Stakere!!!!!

 43. Jeg synes egentlig ikke det er så rart at homofile ungdommer mobber andre. Man får fokus bort fra seg selv, og etablerer seg på en måte i en mindre sårbar stilling.

  Så jeg tror også at de store årsakene til dette ligger i andres fordommer og meninger. Hadde det ikke vært problematisk å være homo, og man ikke hadde blitt stigmatisert for det, så hadde nok heller ikke dette vært et så stort problem.

  Det handler om å ta problemet ved rota, og som i mange andre tilfeller med mobbere, så er det nok ikke nødvendigvis bare hos de problemene ligger, men også i miljøet.

Comments are closed.