Ikke alltid naturen på øret

Mens Jens Stoltenberg har hørt på rifleskudd i helgen, nøt jeg en fjelltur med deilig musikk på øret.

Av og til blir jeg lei av å høre stillheten, mine egne steg eller vinden som suser når jeg går på tur. Da er det godt med musikk på øret som gir en ekstra dimensjon til naturopplevelsen. 

Musikk-klippet du hører i videobloggen er fra den ene ørepluggen på iPoden min, så lydkvaliteten er deretter. Her kan du høre signaturlåten til Chris de Burgh. Bedre lydkvalitet, og lett å forstå at denne mannen har solgt rundt 50 mill CDèr verden over:-)

Kommentarer

Kommentarer

9 Comments
 1. Mulig dere har rett, Hans-Arne og Rune.

  Jeg tvitret spørsmålet og sendte link til bloggposten til Tono tidligere i dag, så får vi se hva de svarer.

 2. Tror nok Tono kommer til å kreve penger for denne låten i og med den er brukt kommersielt.

  Synd men sant.

  Tono har jo prøvd seg på mye rart, et godt eksempel er jo når de prøvde å håve inn penger hos bedrifter fordi de ansatte hadde radio på jobben.

  Vi får se hva som skjer…

 3. Før den nye åndsverksloven trådte i kraft i Norge var jeg i mange diskusjoner rundt om på flere fora på internett om den nye loven. Jeg mener å huske at det spesielt ble diskutert slik bruk av muskikk i egne videoer. Både Økokrim og Jon Bing var av den oppfatning at til bruk i private videoer så var slikt lov, men til kommersiell virksomhet så var det ikke det.
  Din blogg kan nok sees som en del av Stormbergs aktiviteter og det ser man av logoen her også og i så tilfelle vil nok din bruk av rettighetsbeskyttet musikk være i strid med loven. Om man ser på bloggen som en rent privat blogg så er det lovlig (i Norge vel å merke).
  Vil jo mens vi alt er inne på temaet påminne om at det er kun underholdningsbransjen som gjennom et privat advokatfirma har lov til å overvåke norske borgere foruten politiet selvsagt.

 4. Godt det var ment som en spøk, Opphavsrett:-)

  Jeg kjenner ikke reglene så godt når det gjelder opphavsrett, men jeg kan ikke tenke meg at det skulle være ulovlig å bruke musikk jeg har kjøpt på iTunes, på måten jeg brukte musikklippet på i denne videobloggen. Mener imidlertid noen at jeg tar feil og at dette er et brudd på opphavsretten, så lytter jeg gjerne.

 5. Det var selvfølgelig en spøk 🙂 Men det hadde ikke forundret meg om dette hadde skjedd – vi vet jo at musikk og filmindustrien allerede har fjernet mange lignende lydspor fra Youtube i en oppryddingsaksjon de hadde for ikke så lenge siden…

 6. På vegne av musikkindustrien må jeg be deg fjerne lydsporet fra denne videoen med det samme, dette er et brudd på opphavsretten – vi vil ha royalities for dette !! 😛

 7. Fjell og nature er fint. Men å jakte reinsdyr …tja, det blir litt som å jakte sau eller ku, ikke veldig krevende. Åsså han som er statsminister da, drive slik å skyte på uskyldige dyr… skamme seg?

Comments are closed.