Turområder som fortjener mer besøk

Det finnes mange flotte turområder som er uoppdaget av det store flertall og som fortjener mer besøk.

Vet du om noen turområder i skogen, ved sjøen eller på fjellet som du mener andre bør vite om, så skriv gjerne tipset ditt inn i denne bloggposten.

Som du vil se, dukket det plutselig opp noe på himmelen mens jeg lagde denne videobloggposten.

I denne bloggposten er jeg i et av de områdene jeg går mest på tur i: Bymarka i Kristiansand, Stormyrvann.

Kommentarer

Kommentarer

13 Comments
 1. Takk for interessante turlinker, Tor Håkon. Jeg ser at du virkelig har hatt noen flotte turer!

  "Trimpostkasser". Det uttrykket hadde jeg ikke hørt før, Hans-Arne. En kjempeidè.

  Takk for link til flotte turer. Inspirerende bilder du har lagt ut. Nå river jeg meg løs fra tastaturet og tar meg en tur! 🙂

 2. Dette var en interessant trå Steiar. Her gjelder det å notere. Har store planer for sommeren som kommer, både i år og årene fremmover hva friluftsliv angår.

  Til nå har jeg gått noen turer som frontes av Tysvær kommune, som er flinke til å prøve å få folk mer ut i naturen. Hvert år gir dem ut en brosjyre med 12 turer hvor det ligger kodeord, og hvor et skjema med 6 eller flere kodeord er med i trekning av en premie. Et glimrende tiltak som flere kommuner absolutt burde være med på.

  Du kan lese mer om det på hjemmesidene ti Tysvær kommune. http://www.tysver.kommune.no/aktuelt/gaa-tur-i-tysvaer-2010-article4406-202.html

  Mine egen beskrivelser, med bilder, av turene kan leses på http://www.torh.net/
  Når jeg har tatt disse turene vil jeg nok bevege meg ut i andre kommuner rundtom, og har alt fått mange gode forslag til turområder som skal testes ut, og skrives om.

  God tur!

 3. Takk for hyggelig kommentar, Lars.

  Flott beskrivelse om turen i Frognerparken den vinternatten! Jeg kunne se det for meg:-)

  Ja, jeg har lest boken til Pategonia-grûnderen. Inpirerende!

 4. Vi lever jo i et helt utrolig fint land Steinar!
  De aller fleste har flotte friluftsopplevelser bare en liten sykkeltur unna hjemmet…

  Å vandre, padle, sykle samme tur dag etter dag virker kanskje lite spennende i vår tid. Men, tenk litt etter. Ingen dager er like. Både dagsform, tid på dagen, lys, være, årstid varierer – slik at ingen tur er helt kopi av en annen…

  Husker da jeg studerte i Oslo. Da gikk jeg ofte i Frognerparken før jeg la meg. En sen vinternatt var det sånn skummel engelsk filmtåke i parken, og da jeg kom frem til monolitten var den glasert med is. Det opplevde jeg kun en gang, og det så ut som om noen hadde helt sjokolade over hele kunstverket!

  Jeg tror det er mye å hente på å fokusere på miljøvennlig friluftsliv – både når det gjelder utstyr og reiseintensitet. Synes det er kjempefint at dere gjør såpass mye for å ta miljøhensyn i produksjonen i Stormberg. (Jeg har til og med begynt å bruke ei jakke fra Stormberg!) Fra før har jeg hatt veldig sans for Patagonia, og jeg regner med at du har lest "Let my people go surfing"? Han har ganske mange like tanker som de du har!

 5. Nærfriluftslivet har fremtiden foran seg! 🙂
  Syklet til kajakklubben på Odderøya i dag, og padlet så rundt Odderøya, Langøya og Bragdøya. En fin tur på ca halvannen time. Før jeg kom ned til klubbhuset samlet jeg underskrifter mot oljeboring i LoVe på torvet. Det må vel kalles en "bærekraftig" lørdag – full av "værekraft"! 😉

 6. Ett nydelig turområde jeg har oppdaget etter at jeg begynte å jobbe på Stord, er Hystadmarkjo. Området er vernet, fordi det er et av de store skogene bygd opp av svartor og sumpskog i Norge – svartorsumpskog, altså. Trærne danner portaler man går igjennom noen steder, og stadig vekk kommer man ut i en lysning og ser utover fjord, hav, øyer som nesten alltid bare er blåne bak blåne, innhyllet i en svak dis fra sjøen. Heftig fulgeliv der, og fordi det ligger helt i sjøkanten, også frodig vekstmessig. Et av mine favorittområder! Bilder her: http://vigdissjtheloophole.wordpress.com

 7. Å – jeg har så mange favoritter, for jeg bor midt i et turområde, nesten. Fra kjøkkenvinduet har jeg utsikt til min "nærtopp" – 560 m høye Austefjellet, en tur opp tar tre kvarter og der oppe er det den herligste utsikt. Og fra stuevinduet ser jeg rett på Ådneburen, en flat fjelltopp, karakteristisk, og med et enda videre utsyn over fjord og innover i Stølsheimen. Eller bare den lille skogen nedenfor skolen der jeg i dag har plukket kantareller. Og jeg kan ramse opp og ramse opp. Men kom til Masfjorden, et Norge i miniatyr 🙂
  Her er en liten tur opp Meisdalen i Andvik: http://spindellett.net/?p=4207

 8. "Mitt" fjellområde er Synnfjellet. Her er det topper fra 1000 til 1400 meter. Variert terreng, lange turer og korte turer. Men det er nesten ikke folk å se. Trenger flere til å holde stiene oppe slik at området blir like fint for mange i åra framover.

Comments are closed.