Delta i Stormbergs produktutvikling

Stormberg har et produkt- og designteam bestående av 7 medarbeidere. Vi utvikler årlig en rekke nye produkter innenfor turtøy og fjellstøvler/tursko.

Vi vil gjerne ha dine innspill på produktforbedringer, ting du er fornøyd eller misfornøyd med i forbindelse med våre produkter, farger vi har for mye av eller farger vi mangler, forslag på produktnavn, forslag til nye produktgrupper eller forslag til nye type produkter du mener burde være med i Stormberg kolleksjonen.

Legg inn dine kommentarer nedenfor og benytt muligheten til å bli med og påvirke Stormbergs produktutvikling. 

Her kan du se produktene i de kolleksjonene vi pr i dag har.

Kommentarer

Kommentarer

113 Comments
 1. Hei Per Christian

  Takk for ditt engasjement. Vår produktansvarlig, Eilef Solheim, er interessert i å vite litt mer om denne bedriften i Singapore og deres innovative løsningen på hansker. Det er veldig fint om du kan sende en mail direkte til eilef@stormberg.no så vil han ta direkte kontakt.

  Mvh Hilde – Stormberg

 2. Hei!

  Jeg hadde i vår et prosjekt om Stormberg og deres arbeid i sosiale medier, faktisk sammen med en av dine ansatte; Kristine. Jeg lurte på om Stormberg har hansker som kan benyttes på smarttelefoner eller lesebrett? Har stor respekt for de etiske retningslinjene Stormberg jobber under, og dere er en av de mest suksessfulle norske bedriftene når det kommer til sosial markedsføring. Jeg har fortiden et internship hos en oppstartsbedrift i Singapore som har en veldig innovativ løsning på berøringshansker. Hanskene egner seg for aktiv livsstil i skog og mark, da gjerne skiturer. Det hadde vært kult å få solgt hanskene under Stormberg navnet eller fått til et eller annet samarbeid med en bedrift vi liker godt.

  Brosjyre:
  http://issuu.com/fiett/docs/product_catalog_-_generic?mode=window&backgroundColor=%23222222

  Per Christian

 3. Hei Gustav.

  Takk for ditt engasjement og dine tilbakemeldinger. Når det gjelder å ha en vegg med bambus i Konseptbutikkene videresender jeg idèen din til vår dekoratør for videre vurdering.

  Bambus var ikke like kjent og like lett tilgjengelig tidligere, men forhåpentligvis vil det produseres mer bambusprodukter i fremtiden.

  Når det gjelder sykkeltøy har vi dessverre stoppet videreutviklingen av denne kolleksjonen, men jeg vil likevel videresende innspillene dine til vår produktutvikler.

  Ha en fin turhelg!

  Mvh Hilde – Stormberg

 4. Hei (banbus+sykkel)

  Når får der en bambus konseptvegg i alle konseptbutikkende?

  Slagord: Fremdigens klær nå! Luktfrie klær! Anti baktereie Bambus! No Smell Bamboo! Bruker du Bambusklær? natureTec Bamboo! hverdagssportstøy i Bambus!

  Hvorfor har ikke bambus faset ut bomull for 10 år siden?

  Super skjorte:
  Eivind var inne på noe i 2009, lager dere den i bambus og kombinekombinerer det med http://www.kickstarter.com/projects/1073011275/the-perfect-breathable-dress-shirt?ref=live har dere et super produkt som kan trekke nye kunder og starte et bambus skred.

  Hva slags planer har dere for sykkeltøy?
  Jeg er en lidenskapelig engasjert 23 år gammel transportsyklist.
  Jeg leter etter noramle, hverdagsklær med teknisk-sports-egenskaper og sykkel snitt.

  eks: Super sykkel skjorte kombinert med: http://outlier.cc/main/pivot-sleeve-shirt—an-experiment-in-form.php

  Jeg kunne tenke meg å jobbe med smart sykkeltøy: Små turer og også store, i alle fall hvis du tar de mange ganger i uka. Eks, en sykkeltur til butikken, eller en sykkeltur til en venn.

  Det å sykle og velge en aktiv og klimanøytrel livsstil skal bli mer mainstream, det har jeg bestemt.

  Miljøvennlig hilsen Gustav

 5. Hei Inger Marie,

  Takk for engasjementet.
  Ser du på nettsiden vår så vil du se at vi fokuserer på andre ting enn kun CO2. Svar på dine innspill:

  1 – Vi tester jevnlig for dette. PFOS er ikke tillat og har ikke vært avdekket utover lovlige verdier. PFOA er noe som fortsatt brukes i klær med membraner. Selv om vi beveger oss godt innenfor lovlige verdier så er dette noe vi ønsker og planer å fase ut.

  2 – Vi produserer ikke tøy med nanoteknologi elementer. Det har vi heller ikke planer om.

  3 – Ftalater er vi forsiktige med. Spesielt i forhold til barn og kroppsnære plagg. Viktige ftalater som DBP, DEHP og BBP m.fl er ofte gjenstand for testing uten at det er påvist.

  Mvh
  Jan Halvor – Stormberg

 6. Jeg oppfatter dere som et firma som er opptatt av miljø og synes dette er veldig positivt, men jeg synes dere har et ensidig fokus på CO2 og klimaendringer. Mye jobb gjennstår med miljøgifter som hoper seg opp i oss og i miljøet.

  1:
  PFOS, PFOA og andre PFC har blitt brukt i prosessen med og gjøre plagg vanntette. Dette er stoffer som KLIF ønsker å redusere bruken av. Ser av testen gjort av gronnhverdag.no (http://www.gronnhverdag.no/nor/Tester/Produkter-til-barn/Parkdresser) at et av disse stoffene er funnet i Stormberg parkdress. Jeg finner ikke denne testen i oversikten dere, og ønsker meg en kommentar ang hva som er gjort med dette temaet i ettertid?
  Og hva med pore-tex? Vet at f eks Gore-tex er knyttet til PFC.

  2:
  Jeg ser at noen her ønsker seg mer nanoteknologi (carbon- rør). Nå er det to sider av denne saken, og det er svært begrenset med forskning på negative effekter av disse materialene (carbon- rør er sammenliknet med asbest mht effekten det har i våre lunger ved innpusting). En annen type nano- materiale er nano-sølv som skal virke antibakterielt og hindre vond lukt i treningstøy. Ser at dere har noe tøy hvor det står i teksten at det er antibakterielt, men jeg vil gjerne vite hvordan (bambus og ull er vel naturlig antibakterielt, mens nano- sølv er noe jeg ønsker å ta et bevisst valg om å ikke kjøpe pga at sølvet kan vaskes ut og bli med avløpsvann ut i vann hvor sølv er farlig for vannlevende organismer).

  3:
  Hva med ftalter som mykgjører i plast- trykk/ mønster på div plagg?

 7. Jeg er glad i lange ermer med tommehull i genserne mine, godt å varme fingrene både inne og ute ute når man ikke har hansker tilgjengelig. Har ikke sett det på Stormberg gensere.

  Jeg savner hos Stormberg (og andre klesprodusenter) en skall jakke som er gul og har gode reflekser. Man er nødt til å kjøpe en tung arbeids jakke hvis man ønsker dette. Jeg har kjøpt og bruker arbeidsjakke når jeg går på vei og ser det er flere som har begynt å bruke det der jeg bor. Refleksvest er et dårlig alternativ når det er vind, og når det regner blir det ett plagg ekstra å tørke. En arbeidsjakke er også mer synlig enn en vest.

 8. Hei.

  Tusen takk for tilbakemeldingen din. Vi har allerede utvidet denne kolleksjonen med produkter det har vært høy etterspørsel etter, men vi ønsker stadig å bli bedre, så alle slike tilbakemeldinger tar vi vel i mot. Foreløpig har vi kun det du finner her http://www.stormberg.no/no/Produkter/Dame/Dame/vital/ . Vi venter mer inn på lager i løpet av våren/sommeren, men dessverre får vi ikke inn softshelljakker i disse størrelsene.
  Jeg viderefører fargeønskene dine til designavdelingen, og vi vil etterhvert også skrive lengden på plaggene på nettsiden.

  Mvh Hilde – Stormberg

 9. Hei. Jeg er en dame på 56 år, og str 46-48, og skrev til Stormberg ifjor, for å si noe om klærne i store størrelser som dere reklamerer med. Det gjaldt vel egentlig både det manglende utvalget i lett treningstøy og vinter og sommerjakker.
  Jeg var i Oslo på den store Stormberg butikken, og regnet med å finne noe der, men det var lite å velge i, var utsolgt, eller hadde ikke god passform. Det må være plass til bryst og mage, ha god lufting, og være langt nok. Det holder ikke å forstørre en vanlig jakke fra str small til xxl, og vi vil ikke ha herrejakker !!!
  Jeg har idag sett på nettsiden for klærne for store størrelser, det er en stund siden sist. Ser at antallet er økt, men er det mye av de "samme" klærne som før? Mye svart og rosa eller rødt. Jeg ønsker meg en
  lett sommerjakke, softshell, anvendelig på tur og andre daglige gjøremål, f eks i mørk blå. Et størrre utvalg og mere markedsføring, salg også i vanlige klesbutikker med store størrelser, vil gjøre folk mer oppmerksom på at dere finnes.
  Skjer det noe mer på den fronten hos dere, og kan dere oppgi lengde på jakker på nettsiden?

 10. Hei Anniken. Tusen takk for din tilbakemelding. Jeg videreformidler ønsket ditt til designavdelingen, så vil de ta en vurdering på dette ved fremtidige produksjoner.

  Hilde – Stormberg

 11. Hei, Jeg synes dere har veldig mye fint, men de fleste plaggene er i kalde farger som ikke kler meg spesielt godt. Det er mye blått, lilla og kalde rødfarger. Kan dere utvide fargepaletten og også produsere plaggene i varme farger?

 12. Takk for gode og detaljerte innspill Harald.

  Dine kommentarer er allerede oversendt Stormbergs designteam. Nyttig innspill for de å ha i forbindelse med kvalitetssikring og utvikling av nye modeller.

  Målskjemaene Stormberg bruker, har vi selv utviklet, så de er ikke inspirert av asiatiske mål:-) Snarer tvert om. Vi har utviklet våre målskjemaer over flere år basert på måltaking av store og små nordmenn.

  Vi har hatt noe nikkerst i våre kolleksjoner, men de har ikke solgt godt. Volumene har vært små, og vi har derfor utfaset dette produktet.

  Halser, eller luehalser som vi kaller det, har vi flere modeller av, også i ull:
  http://www.stormberg.no/no/Produkter/Herre/Herre/Hodeplagg/

 13. Takk for interessant kommentar, Jannecke.

  Vanntetthet, fukttransporterende evne, sikkerhet og bevegelighet for barnet er noe vi legger stor vekt på ved utvikling av nye modeller.

  Et norsk barn er i årlig betydelig mer ute enn en gjennomsnittlig voksen, så det er ingen tvil om at vannetthet på barnetøy er svært viktig i det skiftende norske klima. Vi får mange gode tilbakemeldinger på funksjon, deriblant vanntetthet, på vårt yttertøy til barn. Samtidig er det slik at vi har både rimelige modeller med lav vannsøyle og modeller med høy vannsøyle som koster noe mer.

  Vi har nye modeller under utvikling med 15 000 mm vannsøyle (grensen for å kalle et produkt regntøy/vanntett ligger på 3000 mm). Jeg skal imidlertid ta en vurdering sammen med designteamet på om vi også skal utvikle noen parkressermodeller som har 20 000 mm vannsøyle.
  Takk igjen for godt innspill.

 14. Hei

  Dette er generelle betraktninger om turtøy, noe opplevd med Stormberg, andre med andre merker.

  1. For grunne lommer, særlig på jakker. Og sømmer som løsner og gjør lommene utette.

  2. Etter at asiater tok over syingen av klær, er det vanlige norske størrelseskartet ubrukelig. Stort sett er klærne trangere nå, så folk må gå opp minst en størrelse. På ferie i Thailand fikk jeg, tror jeg, svaret på dette da en skredder skulle sy dress til meg. Jeg fikk nesten ikke armene inn i ermene, og måtte insistere på at han utvidet dem. Så også over ryggen. Han så rett og slett ikke problemet. Fabrikkene må gjøres oppmerksomme på at nordmenn er kraftigere en asiater.

  3. Bukser der sømmen under skrittet løsner. Har en forsvarsbukse, aner ikke hvilken nasjonalitet, med en ekstra lapp som dobler stoffet over rumpa og dekker skrittsømmen. En svært god ide.

  4. Bukser med strechstoff over knærne og rumpa ser jeg sjelden. Glimrende å gå med. Gjelder også bukser med en "slitelapp" nede på innsiden der buksebeinet treffer støvelen fra den andre foten ved hvert skritt.

  5. For mange glidelåser setter seg inn i stoffet slik at man må bruke mye tid på å løsne det igjen. Etter noen tiår med dette problemet burde man i 2012 forvente bedre.

  6. For trange hetter. Hetter må kunne dekke hodet med en tykk ullue på, og fortsatt være romslig og lang nok foran mot bremmen.

  7. For trange fingre i venter/hanser. Ikke alle har blyantfingre.

  8. Flere støvler burde hatt uttakbart for (eller sokk) ala "canadastøvlene". Glimrende for lettere tørking.

  9. Selv om man er nærmere to meter på lesten, betyr ikke det at man er formet som spaghetti. Kjenner flere på min størrelse som sliter med å få jakker og bukser vide og lange nok – samtidig.

  10. Hvorfor utvikles ikke nikkersen? Plagget er jo genialt.Det samme med det vi kalte hals før i tiden. I 100% ull.

 15. hei, mitt ønske er at dere kan lage klær til barn som har høyere vannsøyle, opp mot 20000. Jeg har nå testet ut dressene til isbjørn of sweden. Jeg har ikke opplevd maken til flott dress/ jakke og bukse. Vi er ute mange timer hver dag og guttene mine er ikke våte. sist test av isbjørn var regn/slaps og mye vind. Vi var ute i 5 timer. Sønnen min på 4 år satt i vanndammer og satt på huk med knærne nedi slik att stoffet fikk god strekk. vottene til isbjørn er like flotte heller ikke disse ble våte:) Jeg har nå jobbet i barnehage i 15 år og vet hva jeg vil ha av klær. Jeg liker stormberg veldig godt og har testet ut noe tøy for dere. Men vanntettheten er ikke så bra som jeg ønsker??

 16. Vi er dessverre utsolgt for bambusbuksene til voksen og barn. Vi har imidlertid lette og luftige bukser i lin som har erstattet de lette bambusbuksene:
  http://www.stormberg.no/no/campaign/miljo/

  Markedsresponsen på bambusbukser var ikke spesielt god, så vi har ikke planer om produksjon av nye bambusbukser de kommende sesongene.

  Vi kommer imidlertid med flere type anorakker, både i bomullsblandinger og i andre spennende stoffer. Kommer inn i Stormbergkolleksjonene fra og med kommende sommer.

 17. hei.
  dere har , eller hadde en fin enkel bukse til barn i bambus, denne var svært god, og jeg ønsker meg en slik også for voksne! et fint matriale jeg inbiller meg er slitesterkt. kunne dere laget klær, jakker fortrinnsvis i vadmel hadde jeg også blitt glad, samt store bomullsanrakker eller poncholignende variant som samene bruker.
  Mvh
  Halvor

 18. Vi har dessverre ikke planer om å ta inn det mosegrønne ullprogrammet igjen. Salgsvolumene var gode, men ikke høye nok.

  Skal vi kunne holde våre lave priser på de kvalitetene vi produserer, så er vi avhengige av store salgsvolumer på hvert program.

  Vi har imidlertid samme modell på lager i samme SoftWool-kvalitet, men i andre fargekombinasjoner:
  http://www.stormberg.no/no/sok#&&s=rdPRDSEARCHVALjette

 19. Hei,
  For to år siden kjøpte jeg en skog/militærgrønn zip-pologenser i ull , hos dere, til en som jobber i Forsvaret. Tidligere var denne typen tynne ullpoloer mulig å få tak i gjennom Forsvaret som en del av uniformsbekledning-vinter, men har nå blitt erstattet av en tykkere ullfrotegenser som nupper og ofte er for tykk/varm til å bruke under uniformen. Det fine med den jeg kjøpte hos dere var det myke tynne ullstoffet og at fargen var perfekt og nøytral uten kontrastfargede sømmer og synlige logoer på kragen. Etter mye leting på nettet (da den ble kjøpt) kunne jeg ikke finne noen andre som solgte tilsvarende produkt.

  Er det mulig for denne inn i kolleksjonen igjen? Må jo være perfekt for både jegere og forsvarsfolk og andre som foretrekker/er avhengige av bruksvennlige underlagsgensere mer nøytrale farger. (Kanskje aktuellt for enda flere grupper hvis den samme genseren også kan produseres i ren marineblå som alternativ farge)

 20. Takk igjen June for ditt produktforslag.

  Jeg har postet kommentaren din til våre følgere i sosiale medier, men foreløpig har det dessverre ikke vært noen respons, selv om jeg har bedt om tilbakemelding fra andre hundeeiere.

  Konklusjonen min er derfor at vi ikke går igang med utvikling av en slik vott. Det er viktig for oss i Stormberg at vi utvikler sports- og turtøy som treffer en god bredde i markedet og som kan selge gode salgsvolumer. Høye volumer er helt nødvendig for at vi skal kunne holde de lave prisene.

  Igjen, takk for innspillet ditt.

 21. Hei, jeg håper dere kan utvikle en vott som gjør det mulig å trene hund og samtidig være varm på hendene.
  Det er mange hundeeiere som trener målrettet og som er ute mange timer hver dag. Om vinteren er det vanskelig å belønne hunden når hånden din enten er stappet inn i en stor og varm vott, eller at du har på deg fingerløse hansker og fingrene har blitt til stive pinner. Jeg ønsker meg votter der du kan vippe ut tommeltott og pekefinger! Da kan jeg enkelt få opp godbiter eller ball fra lomme, ta enkelt av kobbel, det vil bli lettere å skru opp lokket på termosen, dra ned/opp glidelåser, få opp bilnøkkel av lomme – samtidig holder de andre fingrene seg varme. Jeg vil tro en slik type vott vil være aktuell for turglade foreldre og barnehageansatte også som skal åpne glidelåser, feste strikken på parkdressen og knyte luer.

  Kan Stormberg utvikle noe slikt?

 22. Du er inne på et viktig poeng. Vi har de siste par årene fått flere og flere forespørsler etter romsligere passform m.m. Vi har derfor utvidet størrelseskalaen vår, både på dame og unisexproduktene, slik at de aller fleste passformer og kroppsfigurer skal trives i vårt sports- og turtøy.
  http://www.stormberg.no/no/Produkter/Dame/Dame/vital/

  Mange damer velger også unisexproduktene våre, da unisexproduktene har litt rettere passform, uten innsvinging i livet osv. Kan være et god tips til turglade mødre som ikke ønsker innsvingte plagg:-)

 23. Hei Stormberg.
  Etter tre tette svangerskap ser jeg frem til å ta opp igjen et aktivt liv ute, men møter en ny utfordring på turtøyfronten. Kroppen er naturlig nok ikke like strømlinjeformet som før jeg fikk barn og de fleste damemodeller på markedet er smale og innsvinget i livet. Dette gir en dårlig passform for oss med litt andre former. Må evt opp i størrelse for at plaggene ikke skal stramme over midten. Jeg har sett mange spreke damer som ikke helt kommer til sin rett i klassisk turtøy. Kan det vært en ide at noen av plaggene har en ledigere passform.

  Hilsen tur-glad trebarnsmor…

 24. Hei som mamma til 6 barn ,nå alle over 18.:-)..og bestemor til snart 3 vil jeg ønske der kunne produsere bodyer i flere farger og større str ,:-) Ellers er jeg stor fan av Stormberg ,både kosept og varer:-)

 25. Jeg er på utkikk etter underbuks\trening
  Skal ikke være for stram i livet eller på låret…..
  Den skal brukes som ett plagg i mellom løpebuksa slik at jeg ikke får brannsår på innsiden av lårene når jeg løper…….

 26. Vi selger godt av sports- og turtøy i store størrelser, Irene. Både i denne vår/sommerkolleksjonen og i fremtidige kolleksjoner blir det derfor flere Stormbergprodukter i store størrelser, opp til 3XL i dame og 5XL i herre. Vi skal ta en vurdering på om vi også skal lage dunjakke i 3XL.

  Takk for hyggelig kommentar, Marianne. Vi får flere modeller opp til 3XL i dame og opp til 5XL i unisex/herre, så fremover vil du får mer å velge mellom. Noterer meg det du sier om størrelser og passform til barn.
  Her ser du en av de nye modellene som nå er kommet inn i store størrelser, Kvist programmet: http://www.stormberg.no/no/Produkter/Dame/Dame/Jakker/Fritidsjakker/Kvist-D-jakke/
  Dette er en av modellene vi har til 4XL i dame.

 27. Hei

  Vi bruker veldig mye stormberg til ungeflokken vår og savner bedre passform på vottene til de minste og votter med ullfor.
  Og en del av buksene er veldig smale i bena.
  Dernest ønsker jeg meg å kunne gå på ski eller sykle på tur i turklær, selv om jeg er mange str større enn 3xl.
  Å få tak i en skibukse/turbukse i str større enn 46dame er nesten umulig og mange ønsker å være ute i skikkelige klær, selv om de ikke passer i standarstr.

  Stå på, fantastisk service og veldig gode produkter. Og ikke minst en flott grunntanke!

 28. Jeg ønsker meg en feminin dunjakke/ dunkåpe i størrelse 3xl.
  Det må da være et marked for dette. Vær så snill å lag større dameklær. Da mener jeg ikke stormote, for de er som regel produdusert i en merkelig passform, og skjuler alt av former. I tillegg er de som regel kjedelige eller umoderne.

  Hilsen en kvinne som ikke føler seg feminin i unisex/herre jakker og som ikke synes stormote er pent.

 29. Ønsker meg skoposer/gamasjer for barn og voksne. Kun ei "pølse" som kan tas på og festes oppe m. Strikk lik de vi finner på gamasjer. Det samme nede. Kan da benyttes med høye/lave sko/støvler og er fleksible mht. Lengde på leggen.
  Bør også ha mulighet for strikk under sko. Benytt samme prinsipp som på gamasjer m. Krok.

 30. Takk for interssant forslag, Irene. Dette er en spennende idè som jeg skal ta videre med designetamet vårt. Vi holder nå på å utvikle nye parkdresse for HV12/13 sesongen, så timingen for innspillet ditt er veldig god.

 31. Hei!
  Har ikke lest alle forslagene over, og kommer herved med mitt!
  Jeg jobber i barnehage, og kler daglig på ca 14 barn under 3 år. Barn i denne alderen (og eldre) har tendens til å dra av seg vottene. Derfor bruker vi ta vottene under dressen før vi ta den på. De gangene vi glemmer å ta vottene på først, oppstår det problem. Dressene er ofte så stramme rundt håndleddet at vi må av med dressen igjen for å få vottene under. Det jeg hadde sett som praktisk er en slik glidelåsordning som ofte finnes nede i fotenden. Da kunne vi utvidet armene og strammet igjen etterpå!!!

  Tenk på det!!

  Irene

 32. Hei Steinar,

  Dere har masse flotte klær i kolleksjonen, men som Cathrine sier hadde det vært flott med en heldress for voksne med god slitestyrke og litt røft design. Mer som en barnedress, eller scooterdress, men i nøytrale farger. Vi er nok mange hundeeiere, småbarnsforeldere, ansatte i SFO og barnehage som ville vurdert et slikt plagg som alternativ til termodressen som får oss til å se ut som fiskere eller anleggsarbeidere.
  De beste termodressene koster rundt tusenlappen, så et prisleie rundt 1500-2500 burde være mulig hvis produktet blir bra.

 33. Hvilket lidenskapelig engasjement du har, Catherine. Veldig bra:)
  Vi har en parkas som er utviklet for neste høst/vinter som har mange likhetsdress med termodressen du beskriver.

  Skal vi lage en termodressutgave av denne parkasen, er jeg redd den kan bli for dyr. Vi er opptatt av å gi Kundene våre mye for pengene, og det er viktig for oss å klare gode prispunkter for å kunne selge store volumer av produktene. Mulig vi kan få til et fornuftig prispunkt. Jeg skal ta en vurdering på det.

  Hvilket prisnivå mener du en Stormbergdress med spesifikasjonene du har beskrevet bør ligge på?

 34. Termodress!
  Som hundeeier savner jeg den ultimate termodressen for hundeturer til fots. Har lett med lys og lykte! Ser dere har en ‘parkdress for voksne’ allerede, men den er ikke helt optimal.

  Dette ønsker jeg meg: Lommer! Mykt ‘lydløst’ materiale, men skal tåle endel uten fare for rifter. Damesnitt, romslig med plass i brystet og baken. Refleksbånd og hette. Laget for å bevege seg mer enn og stå. Allikevel et plagg for de kaldeste dagene. Lav vekt. Maskinvaskbar.

  Lommer: Cargolommer nede på låret, Varmelommer på skrå foran med fleece, skrå brystlommer m. glidelås, lomme på armen, innerlommer

  Og så stikkord for designet; Marineblått, retro, litt uniform, ekspedisjon, ‘Canadian Goose’ og gamle skianorakker. Marineblå, refleksbånd, ikke jålete og overdesigna, men ikke felleskjøpet heller. Hette. Fuskepelskant?

  Og dette er egentlig en ønskeliste for en dameparkas også ser jeg, en som er litt lang?

  Og den burde vært ferdig i går, for nå er det kaldt!

 35. PS – har sett på utvalget av luehalser hos Stormberg, og finner ikke noen i ull…

 36. Har funnet ut at luehals er et veldig nyttig plagg, både på jakt, tur eller skitur, og ikke minst under slalomhjelmen og ridehjelmen. Hos oss brukes luehalsen alltid og av alle store og små når vi er ute om vinteren. Den aller beste luehalsen kommer fra Devold og er laget i tynn ull, slik at hodet holder seg varmt under hjelmen selv når temperaturen kryper under minus ti. Håper Stormberg kan vurdere å lage et tilsvarende produkt!

 37. Godt innspill, Gry. Vi skal forsøke å jobbe frem en mer solid løsning.
  Strikkene som trekkes under skoene, er et klassisk slitepunkt. Vi har på endel av modellene våre, lagt ekstra strikk på innersiden av buksebeinet, men det beste hadde vært å finne en annen løsning enn strikk.

  Vi utviklet for noen år siden en gummiert løsning som ble trukket under. Vi var ikke helt fornøyd med den, og gikk tilbake til vanliges strikkbånd. Utfordringen er å finne noe som er tilstrekkelig slitesterkt, helst like sliktesterkt som skosålen.

  Jeg skal utfordre designteamet, så ser hva vi kan få til:)

 38. Parkdress-sesongen har så vidt begynt i barnehagen før jeg må igang med å erstatte strikkene som skal være under støvlene, sy de fast evt. sy i nye knapper som skal holde strikkene på plass. Med tre små i førskolealder er det alltid ei turbukse, en parkdress eller ei regnbukse som trenger nye strikk/ knapper. 🙂

  Dersom Stormberg kan komme opp med en patent som er mer holdbar, skal jeg love å kun kjøpe Stormbergbukser heretter 😀

 39. Det er nettopp dette med beinlengden som for meg er det største problemet. Og her i Finnmark er vi MANGE som sliter med dette! Jeg har snakket med flere om det at det er håpløst å finne turlær som er korte nok i beina. Det er ikke bare å legge opp heller, da risikerer man å ødelegge tøyet. Jeg er ikke superfeit, men smårund med korte bein.

  Så lenge buksene ikke passer i beinlengde, kommer ikke jeg til å kjøpe noe.

 40. Vi utvider Stormberg Vital kolleksjonen. I denne kolleksjonen har vi turtøy i store størrelser, så muligheten for at regntøysmodellene fremover ikke blir for smale, skulle være gode.

  Beinlengden kan nok fortsatt være litt lang på de store størrelsene, så der kan jeg dessverre ikke love så store forbedringer for deg som ønsker korte bein:-)

  Se ellers: http://www.stormberg.no/no/campaign/Front/Vital-dame/

 41. Ønsker meg tur- og regntøy til små, runde mennesker! Håpløst å finne noe for oss på under 160 cm med noen kg for mye! Det blir enten for trangt eller for langt i beina.

 42. Takk for hyggelig kommentar, Tone.

  Vi har dessverre ikke noen heldresser i rødt denne høsten. Til neste år får vi imidlertid fleecegenser og fleeceselebukse i vår klassiske rødfarge.

  Jeg skal ta en vurdering på om vi også skal legge inn en heldress i rødt neste sesong. Takk for godt innspill:)

 43. Hei, vi har mange tynne fleece dresser til barn fra dere (i tillegg til annet!). Den første vi kjøpte var en flott litt mørk rød fleece dress i ca 2005. De siste årene har vi ikke funnet denne fargen, men lilla "til jenter". Vi vil gjerne ha igjen den flotte røde fargen på fleece dressene for den røde vi har er blitt alt for liten…

 44. Takk for interssant kommentar.

  Du er inne på noe viktig, når det gjelder muligheter for å blir sett og funnet på fjellet hvis ulykken er ute.

  Mulig kan radarreflektor eller brikke være løsningen. Jeg er litt usikker på dette, bla på om løsningen fungerer godt nok. Det er bla forskjellige systemer og brikker som krever spesielle søkeløsninger for å kunne ha effekt. En brikke sydd inn i plaggene vil derfor kunne gi en falsk trygghet.

  En enkel løsning som kan være effektiv eksempelvis ved helikoptersøk kan være refleks. Vi har derfor refleks på en del av fjelltøyet vårt og refleksvester som blir levert med enkelte av sekkene våre.

  Det er nok et marked for lakenposer i ull, men siden vi skal ha fokus på turtøy og ikke har soveposer/liggeunderlag og tilhørende produkter, blir det nok ikke til at vi lager lakenpose.

 45. Ønsker meg en sikkerhetsdetalj på grønne jaktklær og klær for fjellbruk .

  Ved ettersøk er det svært vanskelig å få øye på en person er kledd i grønt , og særlig hvis det blir tusmørkt . Foreslår at dere syr inn en radarreflektor eller en reccoflex brikke i klærne . Det vil gjøre f.eks et helikoptersøk mye lettere , og kan redde liv .
  Jeg tror heller ikke at merkostnaden blir avskrekkende hvis dette gjøres på produksjonsstadiet .

  Ønsker meg også et nytt produkt som kanskje er litt på siden av hva Stormberg driver med i dag . Under høstjakta overnatter jeg mye i sovepose utendørs . Jeg ønsker med innerpose/lakenpose i tynn merinoull ved frostnetter .
  På markedet i dag finnes det lakenposer i silke og bomull . Begge holder på fuktighet og isolerer dårlig . En lakenpose i merinoull vil ha en lav vekt og likevel topp varmeisolasjon uansett svette eller fuktighet . Tar dere utfordringen ???

 46. Et godt innspill, Eline. Vi hadde forede heldresser for noen år siden i 8-14 årstørrelsene, men de solgte ikke særlig bra.

  Den dressen vi har solgt mye til 12-14 åringer i år, er denne i str s og xs:
  http://www.stormberg.no/no/Produkter/Herre/Herre/Heldresser/Ute-vattert-dress/

  Jeg regner med at det er denne du har valgt.

  Jeg skal ut fra ditt innspill vurdere om vi skal lage noen 8-14 dresser til neste høst/vinter. Vi har merket mer etterpørsel etter dette sist år, så det er mulig det er på tide å ta denne produktkategorien inn igjen.

 47. Jeg har nå brukt timevis på å lete etter en hel foret vinterdress til min datter på snart 12. Jeg biter meg merke i at mange ønsker og leter etter hel dress til sine barn som er blitt for store, dressene lages stort sett bare opp til 128, men ungene vil jo ha dem etter det også 🙁 Det er liksom forventet at de skal bruke jakke og bukse når de fyller 11 og frem til de blir voksne..

  Så det ønsker jeg meg.. forede vinterdresser i de manglende størrelsene, i friske farger (men ikke barnslige), med refleks og hette med brem og uten strikk livet (slik man har til de minste)!! :):)
  -noe likt den blå modellen dere har til voksne (som jeg nå kjøper selv om den er for stor til henne i år) men likne mer på jibbe dressen i design?

 48. Hyggelig å se, Børge, at du bevisst har valgt å støtte opp om Stormberg!

  Endringene i kolleksjonen er nok likt hos Stormberg og de fleste andre merkevarene i sports- og tekstilbransjen. Vi har to hovedkolleksjoner: Vår/Sommer og Høst/Vinter. Enkelte produkter går videre fra sesong til sesong, men ca 80% av produktene skiftes ut fra sesong til sesong.

  Dette for å kunne tilby våre Kunder nye og aktuelle produkter. Fargerpreferanser og trender endres stadig, og vi utvikler og forbedrer produktene fra sesong til sesong, noe som medfører at nye og forhåpentligvis enda bedre produkter blir introdusert.

  Vi har hatt flere produksjoner av Geilo, dette er en av de seriene som varte i flere sesonger. Noen av produksjonene var med 10-5 membran, andre var med 15-10 membran.
  Geilo har et litt grovere og kraftigere ytterstoff enn Morild. Morild er litt mykere og glattere i overflaten, og vannet preller av denne årsak noe bedre av på Morild.

  Geilo er imidlertid likevel et vanntett plagg. Impregneringen slites etter mye bruk og/eller gjentatt vask, så reimpregnering anbefales. Skulle det imidlertid være slik at Geilo jakken ikke var tett da jakken var ny eller lite brukt, så er det en fabrikasjonsfeil på prodktet, og da omfattes den av vår garanti:
  http://www.stormberg.no/no/Infosenter/Kundeservice/Garanti/

 49. Takk for gode innspill, Martine:-)

  Vi har hittil solgt mer ull enn vi har gjort noen tidligere år, så for øyeblikket er vi litt utplukket. Vi får imidlertid inn nye forsendelser fra våre fabrikker i slutten av neste uke, bla Jette SoftTex-ull som vi bla har i grå til dame. Det er en del av denne serien: http://www.stormberg.no/no/Produkter/Dame/Dame/Undertoy/Ull/Jette-D-ulltights/

  Vi har longs/tights i ull, men dessverre ikke strømpebukser.

  Tur- og løpetights kommer imidlertid inn i kolleksjonen vår fra ca mars måned:-)

 50. Hei,

  Jeg har inntrykk av at Stormberg ofte bytter navn (eller egentlig bytter helt ut) noen av modellene de selger. Mulig alle kjeder gjør det og at det kun er med Stormberg jeg har merket det, men jeg syns det er litt dumt når jeg har kjøpt en jakke, og når jeg går inn i nettbutikken en stund senere så er hele den modellen fjernet fra sortimentet. Men igjen, jeg er åpen for at det er først med Stormberg at jeg har oppdaget denne oppførselen, mulig fordi jeg er mer lojal mot dere? 🙂

  Jeg skulle gjerne sett at modellnavnene ble beholdt, men at den f.eks fikk et nytt modellnummer som følge av oppdateringer (som kan være halvårlig, eller årlig eller hva som er nødvendig ift. farger, egenskaper osv.)

  Jeg kjøpte f.eks en svart Geilo jakke i fjor, og den er ikke å finne igjen i år. Det vil si, jeg har antatt at min jakke er for herre, og den har en 15-10 membran (det har jeg papirene på), mens nå er det kun en 10-5 jakke å finne for dame. Da begynner jeg å lure, hva har jeg egentlig kjøpt? Jeg lurer fordi den etter svært lite bruk, og den har aldri vært vasket, noe jeg har forstått kan tære på impregneringen, ikke er i nærheten av å være vannavstøtende. På min morild bukse derimot (som har like mye bruk og samme behandling som jakken) fester ikke vannet seg, det blir små dråper som lett renner av.

  Liker Stormberg veldig godt, både konseptet og verdiene og jeg ønsker å støtte dere ved å handle hos dere. Skulle gjerne sett flere bedrifter som dere!

 51. Hei!

  Jeg var nettopp inne i nettbutikken for å se etter ullundertøy, men fant ikke det jeg var ute etter. Kunne tenkt meg tynt, mykt ullundertøy i offwhite og lysegrått som kan brukes både på rolige hverdagsturer og inne under vanlig tøy når vinteren kommer. Gjerne også som strøpebuksevariant:-) Dette er noe jeg vet MANGE studenter bruker!

  Savner også klær for løpeturer. Ofte når jeg er i fjellet jogger vi oss en tur, og da er det kjekkere med løpethigts enn goretexbukse.

  Stå på videre!

 52. Jeg savner en tykk og varm fleecebukse til å ha på seg når jeg står stille ute, feks ved lekeplassen i 10 kuldegrader. Selv om ungene er i aktivitet, er det ikke alltid at vi voksne leker oss svette.

 53. Heldress

  Ser at dere har laget en heldress for voksne. Kjempefin ide. Har lenge ønsket meg en slik skikkelig "parkdress" for voksne. Utrolig at det hittil bare er laget til barn. Termodresser blir ikke detsamme. Skal du ut og leke med barna må du kle deg som barna. Skal du beholde barnet i deg må du kunne leke som et barn selv om andre synes du er barnslig. Bevar barnet i deg og lev et lykkeligere og mer harmonisk liv.

 54. Veide ProreTexjakken er en jakke med tynt meshfòr. Det er dermed en litt "lunere" jakke enn Morildjakken. Morild har ikke fòr. Veiviser har samme stoffsammensetning som Veide, så forskjellen mellom Veide og Veiviser går på design og farge.

  Veide er en basis og populær jakke. En god høst/vinter/vårjakke til all slags vær.

  Hyggelig at du har merket deg størrelsespekteret vårt. Vi lager fra riktig små størrelser opp til de største størrelsene innenfor turtøy som er på det Norske markedet.

  Skag ProreTexjakke er en av de jakkene vi har med feminine farger, bla Cerise:
  http://www.stormberg.no/no/Produkter/Dame/Dame/Jakker/Tekniske-jakker/Skag-D-Jakke/

 55. Hei.
  Ser at jakken Veide D er en del av Vital-kolleksjonen. Er det sammenlignbar med Morild eller Veiviser? Prisen er jo så mye lavere. Er ute etter en ordentlig skalljakke som varmer godt med riktig klær under. Men det står mer eller mindre det samme på samtlige jakker på nettsiden deres. Det gir ikke noe rom for en evt sammenlikning.

  Tommelen opp for størrelsesspekteret deres! Fortsett sånn! Gjerne mer i feminine farger! Drømmen er en rosa skalljakke i min størrelse!

 56. det er bra. men hvor lang tid tar det før dere har det på lager? har gått 2uker. men fikk tak i lignende produkt hos konkurent, men håper dere får noe på lager snart. da det hadde vrt mulig og handle litt.hehe.

  ps: anbefaler å ta ferie i femunden:=) vert der nå.

 57. Ja, Atle Magnus. Vi får fremover inn mer turtøy i store størrelser. Vi har en egen kolleksjon, Stormberg Vital, med produkter i store størrelser: http://www.stormberg.no/no/campaign/Front/Vital-herre/

  Dessverre er vi utsolgt for mye av de store størrelsene for øyeblikket, men det kommer inn mye de kommende uker og måneder. Etter hvert vil alle Stormberg Vital produkter komme opp til str 5XL i uni/herre.

 58. er jo bare småstørelser. skulle hatt størelser fra c62 og oppover..leite i alle butikker…finner ingen turbukser..mangel vare i dagens marked

 59. Godt innspill, Håvard! Allerede fra høsten av får vi turbukser med hemper foran. Turbukse og gamasj i ett:-)

 60. Produktutvikling;)

  Noe jeg alltid ser etter når jeg skal ha ny turbukse/fritidsbukse er om de har hemper ("kroker") nederst på beina, dette for å feste buksa i forkant, til skolissene. På den måten hindrer man den i å skli opp.

  De fleste gamasjer har denne hempen og noen få turbukser.

  Om buksen har strikk nederst eller snøring spiller ingen rolle, hempen er det som til syvende og sist gjør at buksen ikke sklir opp.

  Løp og kjøp hemper Steinar;o)

 61. Ja, jeg skal ikke utale meg om salgsvolumet, men konstanterer at heldresser i goretex og fleece er kommet på markedet de siste år. Slik at det er i hvertfall en viss interesse 🙂 En del windsurfere som bruker tørrdrakt og hele fleecedresser under denne..Seilere og kajakkpadlere er vel også en mulig kundegruppe i så måte:)

 62. Enig, Christian, i at den langarmede sykkeltrøya kunne vært noe smalere i halsen. Vi endrer målskjemaet i forkant av neste sesongs produksjon.

  Interessant det du skriver om undertøy heldress. Vi skal ta en vurdering på om vi skal lage et slikt produkt. Personlig er jeg skeptisk til om dette produktet vil kunne få et godt salgsvolum, men vi skal gjerne ta en vurdering på dette.

  Når det gjelder toalettbesøk, så har vi en god løsning med en såkalt "drop seat" løsning vi har utviklet. Vi har brukt den på enkelte av våre selebuksemodeller. En glidelåsløsning som gjør at ikke hele dressen må tas av. Funker bra.

 63. Svar til: "Interessant link du la ved, Christian.
  Vi har utviklet en ulldress noe ala det du har linket til, som trolig kommer i Høst/Vinter 10/11 kolleksjonen.
  Tenkte du først og fremst på en heldress som isolerer, eller en som det er mer "hold i", som stabiliserer og transporterer fuktighet?"

  Jeg er i utgangspunktet på jakt etter en tettsittende fukttransporterende heldress til å ha som innerste lag under trening om vinteren. Ull blir nok da for varmt i de fleste tilfeller under – 15. Men kan og være interressant med noe varmere videre utover, men der vil jeg nok heller bruke plagg som jeg kan variere i større grad. Men er det mer enn – 15 på fjellet så vil en slik ulldress være smart. Utfordringen med disse er toalettbesøk utendørs i så kaldt vær. Helly Hansen har og en variant som jeg har lett etter til en rimeligere penge. Denne bø dere kanskje sjekke ut. Har ikke funnet den noe sted:(

  Har investert i den langermede sykkeltrøya deres. Den er bra men synes den er svært vid i halsen. Litt merkelig design akkurat der. Den blå sykkeljakka derimot, er helt perfekt.
  Er spent på alpin sokkene jeg kjøpte virket bra nok på topptur i plussgrader i helga, men blir spennende å se etter flere vask og flere kuldegrader. Har enda ikke funnet noe skikkelig bra vintersokkprodukt ..

 64. Takk for mange interessante kommentarer på denne bloggposten.

  Astrid, du har rett i at mange modeller er blitt utsolgt raskere enn forventet i de store størrelsene. Det er tydeligvis en god etterspørsel i markedet etter romslig turtøy.

  Vi ha fortsatt en del igjen, og det kommer ukentlig nye leveringer inn på lager. Vi samler turtøyet i de store størrelser i Stormberg Vital kolleksjonen: http://www.stormberg.no/no/campaign/Front/Vital-dame/

  Stormberg Vital kolleksjonen vil bli utvidet med flere produkter, og i denne kolleksjonen vil alle unisexprodukter vil gå opp til str 5XL og dame opp til str 3XL.

  Godt innspill fra deg, Ronny, om sykkelhanske. Vi har allerede utviklet en modell som kommer i VårSommer 2011 kolleksjonen, og vi vurderer også om vi skal utvikle flere hanskemodeller til sykkelkolleksjonen vår. Forøvrig en kolleksjon som er lansert i år og som er meget godt mottatt i markedet.

  Tydeligvis mange som vil ha mye teknisk sykkeltøy for pengene. Sykkeltøy har frem til nå hatt altfor høye priser i Norge. Det har vi bestemt oss for å gjøre noe med!

 65. Angående mulig nytt produkt til sykkel-line-up’en.

  Noe jeg savnet når jeg selv syklet mye var sykkel-hansker som var tynne nok til å ikke holde på svetten, men som samtidig kunne hindre mesteparten av skrubbsår om man skulle gå på trynet i fjell-ura.
  Skal ikke være dyrt å lage noen tynne finger-løse hansker med hull eller bare fin netting mellom hoved-kontakt-områdene (det er 6 hoved-kontakt-områder i håndflaten, se om du finner de 😉

  og jeg husker jeg betalte en hundrings uten å tenke meg om for noe som ville hindre meg fra å måtte være uten hender i en ukes tid etter tryningen ^^,

  Jeg legger fram mitt firma sin logo som farge-tema forslag på disse hanskene forresten ^^,
  http://www.facebook.com/album.php?aid=-3&id=148130716935
  begge er OK, personlig liker jeg kanskje den sorte versjonen best ^^,

 66. Jeg vet at de kan lage karbon-nanorør tøy nå, er vel muligens litt vel dyrt for bruk av stor kvanta, men prisen vil dette ganske fort så det er noe dere må se på i årene fremover. det er ca 100 ganger sterkere enn stål etter vekt, og i fiber/tøy-form kan det være enda sterkere.
  Det er også veldig mange teknologier som utvikles i forhold til karbon nanorør, da de har god elektrisk føringsevne med mange andre spesielle kvaliteter (for eksempel så kan man kjøre strøm i dem for å varme de opp, man kan sende strøm-pulser gjennom de og varme opp og la de kjøle ned og varme opp igjen mange ganger i sekundet så de har laget høytalere som da ikke trenger å bevege seg eller ha bevegelige deler, de holder garantert på med skjermer og en haug andre veldig stilige teknologier også).

  Om ikke annet så er det veldig slitesterkt (kniv-eggen, sko-lisser, strammebånd, stramme-lisser i jakke og bukse (spesielt den saken på endene som alltid detter av) osv er veldig gode eksempler).
  Kanskje til og med noen hjelm-egenskaper på luer og ordentlig støtte-effekt på klær, eller longs med en tynn netting av karbon-nanorør på knær og legger for både å motvirke motorsag skader og generell slitasje. og luer/jakker som ikke slipper skarpe objekter gjennom osv).

  eventuelt, så kan dere lengre frem i tid se inn i flere slike "metamaterialer". Da èn er for eksempel allerede i dag usynlig for mikrobølger (fotonene (lyspartiklene) vrir seg rundt materialet), og de vil snart ha stoffer som er usynlig for synlige fotoner (vanlig lys) slik at dere kan lage jakker som er usynlige (må være jævla god å ha på jakt! 😀 ) eller lignende ^^,

 67. Hei.

  Gleden over å komme inn på Stormberg sine sider var stor da jeg oppdaget at endelig produserte skikkelig turtøy også for oss som ikke er A4 størrelse. Skuffelsen ble bare enda større når det viser seg at alle de store størrelsene er utsolgt i nettbutikken… Her er det tydeligvis noen so har feilvurdert behovet og etterspørselen stort. Håper det snart kommer klær også i store størrelser slik at også vi kan komme oss ut i all slags vær. Nå finnes det nesten ikke klær…….

 68. Hello. Som tidl, hundekjører, Villmarking og naturvenn på min hals, er skogen, sjøen og all natur det som er virkelig noe man opptas i..Dette med vær og klær ,er en stående morsomhet, som er sann.Aktivt bruk av feltutstyr, fritidsutstyr,,o.l. gjør selve BRUKEN interessant.Hvordan våkner man, kald og blaut, eller trøtt men tørr og fin..Tapede sømmer med knapping under glidelås på feltantrekk er noe som holder det våte ute..Tapede sømmer er uhyre viktig,,samt gode sømmer på støvlene deres..Det er nesten alltid der lekkasjer er å finne.Der det står ,,vindtett,vann bestandig, luftning under ermer,,dette MÅ være i orden fra deres side..En god og varm, men luftig skogsantrekk er alfa og omega for en vellykket tur..Men ta en liten tur først..Vass i bekker og pytter, myr og ulende..Utsett ditt nyinnkjøpte todelte markadress for skikkelige påkjenninger..Når man er midt på vidda uten mobil og GPS eller radio,,bør utsrtyret holde hva det sier….men mye bra, bare litt dyrt for meg, som må gå på Militæruts..dumt..men avbetaling går vel ikke, når man er svartelistet for og hos alt ,,,,og alle…B.P.

 69. – Noen sømmer er for dårlige (fks de som fester borrelåser – borrelåsene løsner og faller av)
  – Glidelåser blir for raskt utslitt
  Ellers er utvalg og kvalitet utmerket

 70. Hei Åge.
  For noen år siden så gjennomførte Stormberg en del spesialproduksjoner av arbeidstøy for en av våre forhandlere. Da lagde vi både kjeledresser og arbeidsbukser med kne-innlegg.

  Jeg har tidligere vurdert denne funksjonen på turbukser, men har valgt det bort ut fra to forhold:

  1. En knepute som permanent ligger i buksen vil kunne gjøre det ubehaglig å gå mye/langt med buksen. Skulle det legges opp slik at man legger inn knebuksen ved behov, blir det to "unødvendige" ting man må huske på å ha i sekken når man pakker, kneputene kan lett mistes osv.

  2. Når man går ned på knærne på tur, er det ofte på en mykere underlag enn tilfellet for håndverkere ofte er. Dessuten går de fleste ikke så ofte ned på knærne. Man sitter vanligvis på baken, og dermed vil trolig de fleste ikke ha behov for kneputene.

  Mulig jeg tar feil og at det er et marked her, men slik resonerte jeg i alle fall når jeg vurderte denne funksjonen for noen år siden.

 71. Hei Steinar!

  Jeg arbeider som elektriker. Vi arbeider mye på knærene, så på arbeidstøyet er det lommer på knærene. For kneputer.. Jeg er også mye i skog og mark, på store og små turer. Der koser en seg også mye på knærene, ved bålet, i teltet osv.. Derfor lurer jeg på hvorfor ikke turtøy har en slik mulighet? Kan dette være en ide..
  mvh han Åge.

 72. Hei Rolf
  Morild er en 3 lagsjakke med ProreTexmembran. Den er 100% vindtett, så den holder vinden godt ute.
  Sammenlignet med andre 3 lags skalljakker, så er dette en jakke som er fullt på høyde.

  Jeg ville imidlertid ikke anbefalt Morild som en ideell jakke når det er så kaldt som 10-20 minus. I så kaldt vær er en vanntett membranjakke som Morild ikke det ideelle valget. Her ser du hvorfor:
  http://blogg.stormberg.no/post/Klesfeil-i-kulda

  Jeg har selv Morild, og bruker den mye når temt er fra minus 5 til pluss 20, men til såpass kaldt vær som du beskriver, vil jeg anbefale denne type jakker:
  https://www.stormberg.no/no/Produkter/Herre/Herre/Jakker/Alpint–ski/Adrenalin-ProreTex-Jakke/
  https://www.stormberg.no/no/Produkter/Herre/Herre/Jakker/Alpint–ski/Rusk-Snowboard-Jakke/

 73. Hei Steinar
  Det jeg lurer på er Morild 3-lags ProreTex Jakken jeg har sett på den på netttbutikken og lurer jo på om dette er en jakke som virkelig holder mål i 10-20 minus på fjellet når en er på ski og det er litt vind, har brukt HH klær til nå og vært fornøyd med det, men ser jo på disse fine klærne deres og de til tider fantastiske prisene, så holder det mål mot de dyre konkurrentene deres? Er det gjort noen uavhengige tester av f.eks denne jakken opp mot andre eller alene?

 74. Interessant link du la ved, Christian.

  Vi har utviklet en ulldress noe ala det du har linket til, som trolig kommer i Høst/Vinter 10/11 kolleksjonen.

  Tenkte du først og fremst på en heldress som isolerer, eller en som det er mer "hold i", som stabiliserer og transporterer fuktighet?

 75. Joda, men jeg tåler det, svaret jeg fikk i butikken. Det kan jo hende at min spørsmålsformulering var litt spisset også, jeg dro dit tross alt for å se på den forede skoen og var nok litt skuffet da jeg ikke fant noe for 🙂

  Når det gjelder den aktuelle sko mener jeg som bruker at som en produktforbedring burde "flappen" hatt en fleksibel tetting nedentil (slik som den er del av skoen på fjell/jaktstøvlene deres).

  Det er greit med en vannstoppende membran, men som sagt, med åpningen så langt ned som Vister har hjelper membranen mot vanndråper og fuktig lavt gress, mens større dråper og/eller mengder vann vil renne ned ved skolissene nederst.

  Festes "flappen" 3 cm mot ankel er "problemet" (mitt) løst.

  En skogstur i tørt fint vær vil vel også kunne generere barnåler og tørrkvist ned i skoen også. Under gange har man en del bevegelse i dette området også.

  Men kanskje tar jeg feil :o)

  Uansett, takk for svar!

 76. Takk for informasjon om hvordan du ble møtt i Oslobutikken da du påpekte informasjonsfeilen knyttet til Vister skoen om at den var foret og beregnet for kalde dager. Den arrogante holdningen du ble møtt med kler oss dårlig, og jeg beklager svaret du fikk.

  Når det gjelder vanntetthet og Stormbergs sine forsjellige tursko og turstøvler, så har vi sko som er utviklet for forsjellige type turbruk og værforhold. Vister er vanntett og en av de turskoene som er beregnet for lettere turbruk på grussti, asfalt, kortere turer på fjellunderlag osv. Det er årsaken til at snøringene og åpningen rundt snøringen er utviklet på den "åpne" måten du beskriver.

 77. Det er jo alltid morsomt å "ha rett".
  Dere bør da også sørge for at butikkene får beskjed. Jeg ble nærmest latterliggjort i butikken i Torggata da jeg spurte om de virkelig mente at denne skoen var fóret for varme vinterdager; "..vi må vel anta at Stormberg som en turtøyprodusent vet hva de driver med, er du ikke enig…" Det var jeg da som kjent ikke..

  Jeg er heller ikke enig i at det er en sko for våte dager så lenge skoen er "åpen" på oversiden. Regner det kommer som kjent ovenfra og regnet vil da lett renne ned i skoen.

  Våte dager betyr også en og annen vanndam.
  Stormberg lager vel ikke utstyr som kun tåler "lett duskregn fra et lavt skydekke"?

  Endrer dere frontlappen og lager den som på fjellstøvlene du linket til så er dette en sko jeg lett kunne kjøpt – for designet og fargen liker jeg. Men siden den er åpen helt ned er den totalt uegnet for annet en oppholdsdager og da foretrekker jeg andre sko enn én støvel..

  Fjellsko har jeg forøvrig, det var en pen "bystøvel" jeg var på jakt etter, gjerne fóret

  Og til slutt, våte overflater som du skriver, det kan selv "slipperser" holde deg tør på :o)

 78. Takk for at du gjorde oss oppmerksomme på dette, Håvard.

  Det som er skrevet i forhold til Vister og at det er en helforet sko for kalde dager, er rett og slett en feil fra vår side. Denne skoen er som du skriver, ikke fòret og dermed heller ikke beregnet for veldig kalde dager.
  Det ser ut til å ha vært en kommunikasjonssvikt her.

  Vi har endret produktteksten i dag.

  Når det gjelder membranen, så er det en vanntett membran, men som du sier så er skoen åpen et stykke rundt snøringen, slik at man ikke kan gå i vanndammer med litt dybde, uten å bli våt. Du kan imidlertid holde deg tørr på føttene når du går i regn og på våte overflater, siden turskoen en ProreTex membran.

  To sko jeg har brukt mye i vått og myrete terrent, og sist i romjulen også i kraftig kulde (25-30 minusgrader), er disse to skoene:

  Med disse har jeg holdt meg både varm og tørr på føttene:-)
  https://www.stormberg.no/no/Produkter/Sko/Sko-herre/Sko-herre/Utsikten-fjellstovel/
  https://www.stormberg.no/no/Produkter/Sko/Sko-dame/Sko-dame/Dal-fjellsko/

  Takk igjen for at du gjorde oss oppmerksom på feilinfoen knyttet til Vister modellen.

 79. Dere skriver om Vister tursko:
  "Høy, fòret tursko for kalde dager"

  Jeg går så innom butikken dere i Oslo for å se på denne skoen, som jo er veldig pen.

  Varm og foret for kalde dager? Når jeg fører min hånd ned i støvelen og fremover er det vel strengt tatt kun prore tex membranen mot kuskinnet man kjenner. I tillegg er jo frontlappen (den som ligger under snøringen) åpen helt ned til fronten på støvelen, slik et evnt både snø, kulde og vann vil lett kunne trenge inn og rett den på oversiden av fotbladet.

  Poenget med fòret må jo være å skape det isolerende luftlaget og poenget med et høyt skaft må jo være at man skal beskytte mot snø/fukt?

  Er det jeg eller designerne deres eller produktbeskrivelsen det er noe galt med?

  Når jeg snakker om fòret så sa jeg altså at jeg førte hånden ned i støvelen og deretter klemte jeg så mot yttersiden av støvelen fra innsiden, med fòr burde det da gi litt etter. Det gjorde det ikke.

  -bare på fritidsklær og utstyr bruker jeg nok 10.000 i året.

  Jeg har begynt å lukte litt på Stormberg, men dette er ikke salgbart som en vinterstøvel for meg.

  Men kanskje er den beregnet på kalde sommerdager?
  Uansett virker membranen også litt malplassert så lenge skoen er åpen så langt ned skolissene går.

  Dette bør rettes.

 80. Kunne tenkt meg en egen serie "klassiske, trenduavhengige" turklær, gjerne med litt bredt anvendelseområde, for oss kanskje ikke er spesiellt aktive på sports eller friluftsarenaen, og som ønsker en begrenset friluftsgarderobe vi kan benytte år etter år. Gjerne innspirert av eldre norsk turtøy.

 81. Hei!
  Jeg kunne tenk mg et produkt som dette http://www.houdinisportswear.com/en/products/Base/thechad . I tillegg et produkt som dette https://www.io-bio.com/product/mens-contact-pilot-suit. Men til enr imeligere penge enn det som disse er priset til i Norge(det må vel kanskje la seg gjøre), dette fordi undertøy er noe jeg gjerne vil ha flere sett av. Fordelen med disse er mindre ta av varme, spesielt i ryggen for oss som er over 185. Alt for få "superunderøy" tar hensyn til dette…
  Godt nytt år!
  Mvh
  Christian

 82. Tusen takk for veldig mange gode forslag og innspill! Endel av forslagene og innspillene er allerede oversendt Stormbergs designere og er under vurdering.

  Svarer i denne kommentaren på noen av de konkrete spørsmålene som ble stilt.

  gstene. Enig i at Sydvest hører til i Stormberg kolleksjonene, og Sydvest har vi:-) Her er voksemodellen:
  https://www.stormberg.no/no/Produkter/Herre/Herre/Regntoy/Sydvest/Sydvest-Lofoten/

  Til barn har vi utviklet en Sydvest med en spesiell øre- og nakkeklaff som gjør at Sydvesten sitter stabilt på under lek uten at det må være snøring rundt halsen til barnet:
  https://www.stormberg.no/no/Produkter/Gutt/Gutt-1-7/Regntoy/Sydvest/Sole-Sydvest/

  Enig Kai, i at det er et behov for turtøy i store størrelser. Den nye Vital kolleksjonen vi i høst har lansert, er i ekstra store størrelser, og den vil bli utviklet videre i månedene som kommer, med både nye produkter og enda større størrelser:
  https://www.stormberg.no/no/Infosenter/Produktinformasjon/Stormberg-Vital/

  Eigil Vi har ikke lagt ut noe info ennå om den nye Sykkeltøy-kolleksjonen som er under utvikling. Kolleksjonen blir produsert rundt nyttår, og er klar for levering i butikker over hele landet fra februar/mars 2010. Vi vil i forbindelse med dette legge ut mye info og hele kolleksjonen i nettbutikken vår:-)

  Takk for mange konkrete og gode innspill, Kristoffer!

  Hilde V. Vi har vurdert babytøy, men kommet til at det ikke er det riktige for Stormberg å satse på. Vi holder oss til turtøy fra 1 til 100 år:-)

  Birger. Takk for hyggelig kommentar:-) Vi har nok ikke veldig godt utvalg i løpetøy. Utgangspunket for de produktene våre 6 designere utvikler, er turtøy. Det er imidlertid endel av turtøyet vårt som brukes mye som løpetøy også, blant annet disse modellene:
  https://www.stormberg.no/no/Produkter/Herre/Herre/Overtrekksdresser/
  https://www.stormberg.no/no/Produkter/Herre/Herre/Jakker/Softshell/Nord-Softshell-Jakke/
  https://www.stormberg.no/no/Produkter/Herre/Herre/Bukser/Softshell/Nord-Softshell-Tights/

  Espen. Veldig nyttig med dine konkrete innspill. Vi får om en måneds tid på lager en spennende og ganske stor luekolleksjon. Her kommer det også ull-luer med fleecefòr på innersiden:-) Fra neste høst vinter (august 2010) kommer Stormbergs luekolleksjon i sin fulle bredde.

 83. hei
  her noen forslag til endringer av eksisterende produkter i kolleksjonen, samt noen noe potensielle produkter:

  vigørfleece: synes fargene nå i høst har vært litt for tamme. vårfargene så bedre ut. virker som at det er kontrastfargene som selger best (sort/lime, jord/blå) og kanskje skulle man latt disse være med på alle kolleksjonene, så kan man kryddre med nye og litt usikre farger ved siden av.

  lendebuksa: utrulig bra bukse, som kanskje har tålt å kommet i en ny farge og. mørk skifer eller brun.

  nordlys dunjakke: genial passform, detaljer og prispunkt. men vintergrønn i unisex er for feminin farge. noen damer kjøper den, men for herre blir den for usikker. tror nordlys i unisex hadde gjort seg godt i blåfargen til isvik unisex.

  lia-strech bukse: er det en ide å lage denne også med et tynt fleecefor innvendig slik at man får en bukse man kan benytte sen høst og vinter også. den uten for bør selvsagt gå videre, men egner seg best på vår og sommer. tror mange vil være interessert i å disponere to slike bukser.

  klatrebukse: stb burde hatt en klatrebukse i sin kolleksjon. dette er jo hytte og sofaplagg de luxe og passer veldig godt inn i hva man forventer å finne hos stb.

  tøfler/tova ullsokker: samme som ovenfor. hytte og sofa plagg nr 1 på høsten og vinteren.

  luer: dette er et undervurdert produkt og bredden i stb-kolleksjonen burde vært større. dette er blitt mote og 2-300,- er ikke uvanelig å bla opp for rette lua. tips: ikke lag luer av akryl, klør noen helt for j… bruk ull, bomull og evt. fleece på innsiden.

 84. Hei! Jeg er ivrig løper på fritiden for å holde meg i form. Dessverre er det bare "de store" som tilbyr bekledning til denne hobbyen, og jeg har en sterk mistanke om at brukerene ikke har mye å si for produktene her. Har irritert meg grønn over detaljer som er dårlig gjennomtenkt, f.eks innenfor Nike+-serien.

  Stormberg virker fantastisk "riktig" på alle måter, jeg er spesielt begeistret for at dere forstår hvordan dere kan gjøre kundene deres til evangelister.

  Så – spørsmålet er – vil det være noen sannsynlighet for at jeg noengang kan handle løpetøy som jakker, trøyer, tights etc fra stormberg? Ikke bare hadde jeg hatt mulighet til å påvirke produktutviklingen, men jeg hadde også visst at det var produsert etisk riktig.

  Stå på!

 85. Har kjøpt meg Morild bukse som er behørlig testet i heftig vær. Den er stort sett super, men selv om det heter at den har ‘ tapede sømmer og vanntette glidelåser’ – så gjelder ikke glidelåsen foran på buksen. Denne burde også vært vanntett!

  Ønsker meg også softshell bukser i glade farger, ikke bare sort.

  Gleder meg forøvrig til Vital kolleksjonen kommer; her håper jeg på gode gaveideer til de litt eldre i familien 🙂

 86. Savner en tynn fleecedress til små og store barn (str 80-122) til å ha for eksempel under regntøy eller bare en litt kjølig dag.

  Savner også en parkdress uten for eller løst for i nøytrale farger.

  Ang design. Dere bruker veldig mange farger og mye "dill dall". Noen liker dette, men det kunne vært samme produkt uten alt dette. Noen farger går fort ut av moten.

  Hva med litt kult baby tøy? En egen baby kolleksjon med praktiske hele dresser til inne og ute bruk. Joggedresser, og andre praktiske ting for dem under 1 år.

 87. Kjøpe nylig Morild 3-lags jakke og Geilo XE 3-lags bukse. Foreløpig meget godt nøgd. Jeg synes Stormberg med sin kombinasjon av produksjon av tøy til aktiv livsførsel og turbruk, kombinert med en fantastisk etisk bevissthet og handling er et kjempeforbilde som jeg gjerne støtter. Derfor vil jeg gjerne se at Stormberg blir enda bedre, så jeg kan kjøpe enda mer av turklærne mine derfra. Her er noen tanker:

  1. Løse tråder.
  Har det vært litt for mye av på plaggene jeg har kjøpt. Mest bare småtråder som stikker fram, men på det verste noen få tråder på kanskje 5 cm. Kanskje ingen stor greie, men det svekker tilliten til plaggets kvalitet. Så håper det blir bedre.

  2. Ståltråd burde vært i hetta
  på Morild jakka jeg kjøpte. Hetta har div. strammemuligheter, noe som er veldig bra, men det hadde vært greit med en tråd (som jeg f.eks. har i en turlue fra Stormberg), slik at jeg kunne forma fronten av hetta bedre til mine aktuelle behov der og da.

  3. Bra med stor hette.
  Morild jakka har stor og god hette. Det er egen krageløsning på jakka, noe som er veldig bra. At hetta er stor nok til å få inn en sykkelhjelm er veldig bra. Med tiden håper jeg at den også rommer skihjelmen min.

  4. Kunne se farger på nett når vi klikke på dem.
  En kjempefordel når en bestiller på nett, hadde vært om fargen på plagget skiftet etter som man valgte farge i "fargevelginingsmenyen". Det hadde gjort ting mye greier, og hadde kanskje spart dere (Stormberg) for litt returarbeid.

  5. Mulighet for å få reparasjon på klær.
  Om Stormberg, som Bergans og Norrøna (om jeg ikke tar feil), trolig med flere, hadde et tilbud om reparasjon av stoffskader o.l. hadde dette vært et supert sprang opp på "kvalitetsleverandørstigen".

  Lykke til!

 88. Ah, bare en ting til, som jeg forsåvidt ikke har sett etter. Alle jakker som skal brukes ute i vind bør ha fester man kan feste vottene til slik at når man tar av seg vottene for å tisse, flyr ikke vottene av gårde. Dette er ekstremt viktig for alle aldre, nå er det jo bare barnehagebarn som får nyte godt av det… 🙂

 89. Jeg har stort sett hvert Norrøna-kunde i mange år, og brukte deres produkter på min en-gang-i-livet tur med førstebestigning av Toze Kangri i Tibet. Nå er det på tide å roe seg ned litt, og klær til resten av familien er mye viktigere.

  Norrønas "Stormjakke" er noe jeg alltid vil savne, den gikk ut rett og slett av motegrunner, det er ingen som går ut i dårlig vær lenger påstår dem. I tillegg sies det at for mange lommer gjør at jakka puster for dårlig.

  Nåvel, jeg vet ikke, og jeg snakker med mange som savner den. Så min oppfordring er å ta en titt på denne jakka.

  Jeg har en softshell-jakke jeg bruker en god del nå, men der har borrelåsene i mansjettene gått opp i liminga. Ellers er jeg fornøyd.

 90. Har akkurat lagt inn en stor bestilling hos dere – dere har absolutt masse bra klær allerede.

  * Men kunne tenke meg mere i Neopren – type sko, sokker, hansker osv. Utrolig bra ute i vått terreng.

  * Og skulle gjerne hatt gode "Gore-tex" enkle hverdags tur sko for mindre barn . type førskole/barneskole alder med enkel åpning/lukking. Myke, lette og gode mot fuktighet

  * Jeg ønsker også å se masse mere produkter laget i bambus og andre naturlige og miljøvennlige materialer.

  * Og enig i det med enda høyere rygg på buksene – og likte ideen med å kunne "feste" jakken til buksen med en borrelås.

 91. Hei Steinar
  Ser at det refereres til sykkelklær – Har du en link til blogg/artikkel om det?

  For øvrig vil jeg bare støtte det med tekniske klær til bruk på jobben. Jeg har nemlig nøyktig samme utfordring som Eivind over her.

  Løser du den, så vet jeg hva som står på ønskelista mi.

 92. Personlig prioriterer jeg dette for vinterplagg :

  *Slitesterke, spesielt i skrittet (utrolig mange plagg som jeg greier å slite hull akkurat der).
  *Tynne men fortsatt gode og varme selv om vi er nede på -15 speik.
  *At man ikke blir spesielt klamme ved hverdagsbruk eller ved litt fysisk aktivitet.

 93. Ønsker meg ei regnbukse som er vid nok til å kunne brukes utenpå vanlig bukse når jeg sykler til jobben… Må være i tynt og lett material sånn at den enkelt kan pakkes ned i sekken når det ikke regner. Og så må den enten ha enkel borrelås nederst eller være i så mykt material at den ikke blir liggende i stive folder oppover leggen hvis man har kortere bein enn "normalen". Bukser med glidelås og andre fancy detaljer ved anklene er nemlig helt umulige å brette opp…

 94. Jeg ønsker meg kortermede tekniske skjorter som ser fine ut og kan brukes på jobben etter en sykkeltur (da er jeg varm og svetter fortsatt en del, selv etter dusj).

  De bør være laget i teknisk materiale a la treningsskjorter, men må ha mere diskrete farger og snitt, gjerne brystlomme også.

  Sånne skjorter hadde vært digg hele høsten, da er det ofte lummert og svett ikke bare på sykkel men på toget også, særlig for oss litt fete.

 95. Ønsker meg fin jakke og kuul bukse (skall) som har "snølås" og gamasjer.. gjerne utbyttbare gamasjer, slik at jeg kan bruke samme bukse i alpinbakken som i snøhula.. Hvilket minner meg på at bukså må ha sæler, og VELDIG høy rygg, og kanskje glidlås som kan feste buksa til jakke.. Ønsker meg vel egentlig en parkdress, men for voksne liksom, og som også kan være jakke og bukse…

 96. Støtter forøvrig alle inspill om refleks i klærne.

  Deernest til innspill. Kanskje ikke så mye på design eller annet. Men det savnes endel turklær til de som ikke passer inn i xxl. En facing mot de større kunne være en ide. Slik som f.eks dressmann har gjort på http://dressmannxl.com/no/

  Finner ikke poncho i søk, mulig det er. Men en som er grei å bruke, glidelås i halsen, ikke fult så var for grener osv når en er ute. Enkelt sagt funksjonabel bruksponcho som egner seg til jakt/fiske og tur. Dvs at den også trenger en strikk eller lignende i livet. Selvfølgelig med refleks

 97. Jeg ønsker meg flere solide skalljakker, ensfargede og mørke (lilla, blå, sort, brun). De som finnes i dag har mye snåle farger og fargefelt. Jeg ønsker meg også lang ullkåpe (ala Bergans sine), regnfrakk, korte og kule støvler, sydvest. Ser det har kommet noen jakker og bukser til de som er litt bredere over rumpa enn normalt, utvid gjerne dette til flere produkter.
  Og – fleecegensere, ullundertøy og hettegensere(gjerne med feminine farger og mønstre) med "hull til tommelen".

 98. Steinar J. Olsen`s blåbær-TV for voksne, homoseksuelle svermere. Fyttigrisen så blottet for ånd.

 99. Jeg vil bare ha seilklær jeg. Dvs. klær som virkelig tåler vår-, sommer- og høst- kystseiling. Ikke noe "Proffesional", "Ocean" eller "Regatta" tull til alt for mange penger.

  Men det må tåle vær, vind og fukt. Klær som tørker fort er selvfølgelig smart på fjord og sjø. Glidelås på lommene er lurt – for ting faller fort i sjøen. Stramme/slakke åpninger for å holde tett i regn og vind er lurt. Detter man selv i sjøen , bør klærne ikke ta til seg vann – det blir tungt å svømme i. Farger, veldig lurt å bli sett, reflekser , gjerne diskret, men tilstede. Selv har vi trebåt – og det å være litt heilnorsk er jo litt trebåtaktig, – så designmessig moderne, men med innslag av losjakkeaktig snitt – etc. er nok noe designere vil elske å jobbe med.
  Og til slutt sydvesten – Stormberg må jo ha sydvest i kolleksjonen. Dette plagget er jo undervurdert så det holder.

  Er sikker på at om dere får dette til, har dere høykvalitetsklær for resten av tur- og jaktnorge også.

 100. For ungar: Me saknar fleece-halsar og tynt fleeceundertøy utan glidelås, lette vinterkle med god bevegelighet (med utviding til kraftige vintersko), dunjakker er og på ynskjelista (bur i Finnmark). Her kan det vere -20 til – 35 i fleire veker og ungane er ute og leiker då og..

 101. Noen få ønsker fra en småbarnspappa:
  * Strikken på parkdressen som skal under støvlene og knappene som holder denne, må bedres. De faller alt for fort av.
  * Jeg savner en tykk og varm fleecebukse til å ha på seg når jeg står stille ute, feks ved lekeplassen i 10 kuldegrader. Selv om ungene er i aktivitet, er det ikke alltid at vi voksne leker oss svette.
  * Jeg ser frem til sykkelklærne, men husk at det ikke er alle syklister som er i skogen, noen av oss er i trafikken, og kan derfor tenke oss farger som synes, inkl refleks.

  Det var ikke mye, men kanskje til nytte?

 102. Hei! Her er mine ønsker uansett fabrikant: 1) Parkdresser til barnehagebarn bør ha vide ermer øverst slik at de lettere kan kle på seg selv. 2) Alt tøy som er beregnet å noen gang fungere som leketøy for barn, MÅ ha reflekser – mange reflekser! 3) Det er ikke dumt å også følge ønske nr 2 her for voksne. 4) Skyggeluekant på hettene skjermer godt for barna i vintervær. 5) Tenk om det fantes en slags erstattbare knebeskyttere til parkdressene! 6) Behold de smarte sidelommene på Stormberg-turbuksene – glidelåsen på langs er genial. 7) Lag tynne regnvotter til barna som man kan ha innervotter inni – forede votter blir lett sure. Ok, 7 kjappe tilbakemeldinger fra meg – Lykke til 🙂

Comments are closed.