Lettere å være meningsløs..

Fra tid til annen opplever vi som jobber i Stormberg at vi får sterkt kritiske tilbakemeldinger fra våre kunder og interessenter. Disse skarpe tilbakemeldingene er ikke knyttet til våre produkter. De er knyttet til vårt samfunnsengasjement.

Jeg har i en tidligere bloggpost; Jeg blir kvalm av dere, skrevet om reaksjoner vi fikk fra enkelte kunder når vi begynte å bruke også homofile i våre annonser. Vi har fått tilbakemeldinger om at vi «graver vår egen grav» og mister konkurransekraft, når vi aktivt jobber for at fabrikkarbeiderne i Kina skal få en anstendig levelønn. Vi har fått høre at leverandører, kunder og bankforbindelse vil tape tillitt til Stormberg  hvis de får greie på at det jobber mange tidligere kriminelle i virksomheten.

thumbs_down.jpg

Siste runde med kritiske tilbakemeldinger fikk vi når vi aktivt gikk ut og støttet Natur og Ungdom i deres kamp mot oljeboring i Lofoten og Vesterålen.

Her ser du et par eksempler på tilbakemeldinger hentet fra henholdsvis mail og avisnettdebatt:

«hei, er blitt opplyst at Stormberg støtter Natur og ungdom. Det synes jeg var uheldig da jeg ikke ønsker å støtte noen som støtter natur og ungdom. Vil selvfølgelig da ikke kjøpe Stormberg-produkter i framtiden. Kanskje det ikke gjør noe da jeg ikke er religiøs «miljø verner» men klarer å tenke litt selv og derfor ikke passer inn segmentet til Stomberg.
Hilsen Michael xxx»

» Hva Hr Olsen skal støtte Natur og Ungdom med store pengebeløp for er meg ganske ufattelig! Tror han virkelig denne «gruppen» vil bli neste generasjons kjøpesterke individer som skal kjøpe Stormberg sportsklær? Dersom de ikke endrer syn tror jeg det bli det vi kaller «smalhans» på Hr Olsen! Går det virkelig an å bli så naiv som Hr Olsen!?
NB: Jeg kommer ikke til å kjøpe et Stormberg plagg mer!
Odd Haukland, Sjøkaptein MNI

Eksemplene ovenfor, er bare to eksempler på kritiske tilbakemeldinger. I tillegg er det mange i Norge som er enig med de to ovennevnte, som ikke tar seg bry med å sende oss en mail eller delta i en nettdebatt.

Uenighet er greit, og forskjellige synspunkter må man respektere, men man kan spørre seg om det er fornuftig av et kommersielt selskap som Stormberg, å ta offentlige standpunkter i saker som i befolkningen er kontroversielle. Stormberg lever jo av å selge produkter til alle turglade nordmenn, og blir det tilstrekkelig mange tusen forbrukere i Norge som støtes bort som følge av vårt samfunnsengasjement, så vil det til slutt kanskje ikke være noe Stormberg igjen? Er dette virkelig fornuftig av Stormberg?

Det er mulig det ut fra en kommersielle vurdering, ikke alltid er like fornuftig å være åpen om vårt samfunnsengasjement og om hva vi mener.

Kanskje ikke så fornuftig, men vi har i alle år gjort det likevel! Og jeg kan love alle at vi kommer til å gjøre det også i fremtiden, uansett hvilke kommersielle konsekvenser det måtte få for Stormberg som selskap.

Jeg og mine medarbeidere tror på noe, vi mener noe, og vi våger å stå for det vi mener. Verdigrunnlaget, som ble endelig fastsatt på en samling for alle medarbeidere den 13.12.02, betyr noe for oss. Kjerneverdiene til Stormberg: Bærekraftig, Ærlig, Inkluderende og Modig, er ikke bare ord. Det verdier som påvirker måten vi driver virksomheten vår på.

Det kan godt være at et kommersielt selskap vil få det lettere i markedet hvis selskapet ikke mener noe offisielt om samfunnet og om samfunnets utfordringer. Å jobbe i et slikt selskap vil for min del være meningsløst. Det å ikke mene noe gir ingen mening.

Det som gir mening er å kjempe for det man tror på. Det gleder vi Stormbergere oss til å fortsette med også i årene som kommer.

Steinar J. Olsen, Gründer og daglig leder, Stormberg

Steinar.jpg

Kommentarer

Kommentarer

34 comments to “Lettere å være meningsløs..”
 1. Tusen takk for at dere bryr dere i Stormberg. Det finnes alt for mange bedrifter som "gir faen"! 🙂 Miljøet og saken om oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja er den absolutt viktigste politiske saken om dagen! Dere viser et engasjement som er beundringsverdig! Stå på 🙂

 2. Ære være Stormberg
  &
  Engasjement for verdier som ikke uten videre kan omregnes i kr og ører.

  Husk gjerne at alle, i sine forsøk på å si noe om andre, altid sier mest om seg selv.

  Bæste stå på hælsing
  Sigurd Schultz

 3. Huff og huff, jeg kjenner på meg at dette kan bli en lang kommentar om jeg ikke passer på.
  For å holde kommentaren kort kan jeg si hvorfor de to kommentarene du nevnte ble skrevet og sendt, den første:
  Han mener han kan "tenke litt selv", med andre ord, han vil ha godkjennelse fra andre. Han vil egentlig at noen sier "ja, din mening er riktig" eller "ja, du kan tenke". Eller, så er han redd for at hans venner og familie skal tolke hans Stormberg-klær som at han er miljø-forkjemper som venter på å komme ut av skapet. Eller så er han faktisk en miljø-forkjemper som venter å trå ut av skapet. En av delene.
  Den andre, mener fullt og helt at Natur Og Ungdom er en gjeng med latsekker som aldri vil ha penger på konto. Har tydeligvis ikke hørt om en viss Mr. Gates eller hva Facebook er verdt. Har så store tanker om seg selv at han forlanger at andre tar til seg hans meninger.

  Den første er en person med lav selvtillit, en av de som ikke ville vært alfa-hann for 50 000 år siden, den andre er en som trolig ville vært en alfa-hann for 50 000 år siden. Den første søker godkjennelse fra de han tror/mener har høyere sosial status, og den andre mener alle burde søke godkjennelse fra han fordi han mener han selv har høyere sosial status. De er begge ofre for ape-hjernen som enda er i oss alle (gjennom evolusjonen ble hjernen bare større ettersom deler ble lagt til, den mistet ikke deler).

  Synd at vi ikke fatter at de fleste av meningene våre er basert på ape-hjernen (Hvor mennesket er involvert er det aldri absolutte svar, det ovenfor kan være feil, det kan være riktig, men aldri 100% feil eller 100% riktig, ingenting er helt absolutt når det handler om noe ape-hjernen vår er involvert i).

  Stå på, meninger er meningsløse, at man handler etisk fra de er det som teller, og å gi penger til natur og ungdom er da en god ting etisk sett, og vil mest sansynlig komme tilbake i form av mer inntekter (bare at ungdom har hørt om stormberg før de ser en stormberg butikk øker inntektene).

 4. Endelig en produsent med ryggrad og etiske holdninger. Ikke sikker på hvordan en skal tolke disse sure kommentarene.
  JEG STØTTER Stormberg fullt ut og gleder meg til vi får Stormberg her i Skien. Da kutter vi alle de andre. Fini.
  Stormberg. Stå på og la surpompene kjøpe sine dyre merkevarer andre steder.

 5. Synes det er fantastisk med en kommersiell bedrift som tør å mene noe og som er med på å skape mening i et ellers ganske meningsløst marked. Tror dere tjener på dette i det lange løp. Tror flere og flere kunder vil trives med å bruke pengene sine hos noen som forvalter dem på en måte som skaper mening. Så spiller det faktisk ikke så stor rolle om man er enig med dere i absoultt alle enkeltsakene, dere står for så mye medmenneskelighet og gode kjerneverdier som burde være mer enn nok for de aller fleste til å si seg enig og ta seg en handletur til nærmeste Stromberg-butikk, snarest! Dere går deres egne veier og det er jo også markedsstrategisk lurt:) I konkurransen om kunder og markesandeler brennes vanvittig mye penger opp på "ingeting", bare på å holde tritt med konkurrentene i kampen som blir stadig hardere, hvor skal det ende? Dere har valgt å buke noe av disse pengene på helt andre formål. I stedet for å "brenne opp" pengene, så redder dere verden litt:) Og jeg er helt sikker på at dere vinner kunder nettopp på dette. Deres visjon om å "gjøre verden litt bedre" er genial. Det må være fantastisk å jobbe hos dere og vite at det er dette man arbeider for hver dag. I tillegg til å selge gode turklær:) Jeg heier på dere!

 6. Du har nok rett Ragnhild, i at engasjementet til Stormberg gir seg utslag i begge retninger.

  Noen er uenig i det vi står for, feks i forhold til inkludering og holdninger overfor homofile, og velger derfor bevisst å ikke handle fra oss.
  Andre velger bevisst Stormberg, enten fordi de er enige i de verdiene vi står for, eller fordi de har sans for at et kommersielt selskap våger å stå for det de mener.

  Hyggelig å se at du bidrar i positiv retning for oss på denne vektskålen:-)

 7. Dere taper kanskje noen, men jeg tror dere vinner "hjertet" til langt fler. Ikke nødvendigvis fordi at de er enige i sakene dere støtter, men fordi dere er engasjerte og deltar i den politiske debatten. Dessuten så er dere faktisk modige og det er jo noe å se opp til 🙂

  Stå på videre!

 8. Jeg er en Stormberg-medarbeider, og en meget stolt sådan! Det er en helt spesiell følelse å gå på jobb som en Stormberg-ansatt kontra en som er ansatt i en "vanlig" bedrift. Det er en ting at vi selger produkter som vi kan stå for og selge med trygghet og glede, i tillegg kommer alt det andre som jeg som Stormberg-ansatt tar del i hver dag jeg er på jobb! De fleste som leser dette er sikkert klar over vårt felles verdigrunnlag og samfunnsengasjement, og det er helt fantastisk å få ta del i alt dette! Det gir arbeidsdagen mer innhold og mening, så til deg som sa du kunne tenke deg å søke jobb her: Anbefales på det varmeste!
  (Og bare så det er sagt: Vi velger selv vårt politiske- og samfunnsengasjerte standpunkt, selv om nok de fleste er enig med Steinar i veldig mange saker, for tross alt; han er jo en klok og fornuftig mann;-))

 9. SKRIVER SVARENE MINE NEDENFOR, SIGURD, MED STORE BOKSTAVER, SLIK AT LESERNE SAMTIDIG KAN SE DINE SPØRSMÅL:

  Hva er bakgrunnen for valg av politiske partier og nivå på støtten?
  BAKGRUNNEN FOR AT DISSE 4 PARTIENE BLE VALGT, VAR AT VI ØNSKET ET BREDT SPEKTER AV POLITISKE PARTIER, SIDEN DE 80 MEDARBEIDERNE I STORMBERG REPRESENTERER ET BREDT SPEKTER AV POLITISKE STÅSTEDER. BELØPET ER BALANSERT MELLOM HØYRE- OG VENSTRESIDEN.

  Hva skal til for å bli diskvalifisert som mottaker av politisk støtte fra dere?
  PARTIENE VIL IKKE KUNNE GJØRE NOE SOM DISKVALIFISERER DE FOR MOTTAK AV STØTTE FRA OSS. PARTIENE VELGER SELV OM DE ØNSKER Å MOTTA STØTTE FRA OSS ELLER IKKE, OG VI VERKEN KAN ELLER HAR LAGT NOEN FØRINGER ELLER BETINGELSER KNYTTET TIL STØTTEN.

  SOM DET FREMGÅR AV LINKEN PÅ STORMBERG.NO, SÅ ER DET ANERKJENNELSEN AV VIKTIGHETEN AV DET POLITISKE ARBEIDET, SOM ER BAKGRUNNEN FOR VÅR STØTTE, IKKE POLITISKE SAKER.
  REF: https://www.stormberg.no/no/Om-Stormberg/Om-Stormberg/Politikk/

  -Benekte at klimaforandringene er menneskeskapte?
  -Bekjempe homofiles rettigheter? Arbeide aktivt for å undergrave små- og mellomstore bedrifters livsvilkår?
  PARTISTØTTEN ER IKKE GITT UT FRA HVILKE PARTIER STORMBERG ER MEST ELLER MINST ENIGE MED. STORMBERG ER SOM SELSKAP OPPTATT AV POLITISKE SAKER, MEN STORMBERG ER PARTIPOLITISK NØYTRALT.
  PARTISTØTTEN ER GITT UT FRA STORMBERGS ØNSKE OM Å STØTTE DET VIKTIGE POLITISKE ARBEIDET SOM GJØRES (ALTSÅ STØTTE TIL POLITISK ENGASJEMENT OG ARBEID, IKKE STØTTE TIL KONKRETE POLITISKE SAKER).

  JEG HAR TIDLIGERE LAGET EN VIDEOBLOGG OM HVA JEG TENKER OM NÆRINGSLIVETS FORHOLD TIL POLITIKKEN:
  http://blogg.stormberg.no/post/Politikk-og-nc3a6ringsliv

 10. Takk for et godt svar, Steinar. Jeg ble litt nysgjerrig da jeg leste at dere støtter visse politiske partier med pengebeløp – partier som representerer et vidt spenn av politiske ideer. "I 2009 har Stormberg totalt bidratt med kr 120 000,- (AP kr 50 000,-, Høyre kr 50 000,- SV kr 10 000,- og FrP kr 10 000,-)." I tillegg støtter dere organisasjoner som Natur og Ungdom, Bellona etc.

  Jeg registrerer at:

  a) En del politiske partier er utelatt fra listen over politiske partier som mottar støtte fra dere, f.eks KrF, Sp, Rødt, Demokratene etc.
  b) Det er et stort sprik i de økonomiske bidragene til de ulike partiene som blir begunstiget
  c) Dere støtter politiske partier som målbærer en politikk som står i strid med deres synspunkter på f.eks klimanøytralitet

  Hva er bakgrunnen for valg av politiske partier og nivå på støtten? Hva skal til for å bli diskvalifisert som mottaker av politisk støtte fra dere? Benekte at klimaforandringene er menneskeskapte? Bekjempe homofiles rettigheter? Arbeide aktivt for å undergrave små- og mellomstore bedrifters livsvilkår?

  NB: Du må ikke tolke det slik at jeg er prinsipiell motstander av å gi støtte til politiske partier eller ideelle organisasjoner. Snarere tvert i mot.

 11. Du er inne på viktige og interessante poenger, Sigurd.

  Det er riktig som jeg skriver i denne bloggposten at Stormbergs medarbeidere mener noe, og at vi er opptatt av å tørre å stå for det vi mener.
  Det betyr imidlertid ikke at vi er enig om alle saker. Snarere tvert imot, det er mange enkeltsaker vi er uenige om.

  Vi har imidlertid et felles verdigrunnlag som alle står inne for, og som alle medarbeidere var med på å utarbeide når vi hadde en verdiprosess som varte gjennom hele 2002.

  Viser ellers til denne blogg-linken som blant annet omhandler det du er inne på:
  http://blogg.stormberg.no/post/Om-Steinar

  Et utdrag fra denne linken:
  "I bloggen finner du mine personlige synspunkter, og de er ikke nødvendigvis sammenfallende med andre Stormberg medarbeideres synspunkter. Selv om alle vi som jobber i Stormberg står inne for vårt felles verdigrunnlag, har vi stor takhøyde i selskapet, og alle de engasjerte medarbeiderne står for egne meninger og syndspunkter."

  Stormberg som selskap er et partipolitisk nøytralt selskap, og vi som jobber i Stormberg representerer en rekke forskjellige politiske ståsteder. Mer om dette her:
  https://www.stormberg.no/no/Om-Stormberg/Om-Stormberg/Politikk/

 12. Det er prisverdig med et sterkt politisk engasjement, men er du helt sikker på at alle dine medarbeidere deler alle de kontroversielle politiske standpunktene som Stormberg har flagget offentlig? "Jeg og mine medarbeidere tror på noe, vi mener noe, og vi våger å stå for det vi mener." Som bedriftseier står du fritt til å mene hva du vil om miljø, inkludering, skattepolitikk etc. Stormberg som bedrift er også meningsberettiget i det offentlige ordskiftet. Men er det riktig å trekke inn dine medarbeidere som sannhetsvitner for dine politiske utspill? Jeg antar at Stormberg ikke b edriver politisk seleksjon i rekrutteringsprosessen, og at deres ansatte har et bredt mangfold av politiske oppfatninger – oppfatninger som ikke alltid stemmer overens med Stormbergs politisk brannfakler.

 13. Jeg har ikke kritisert næringslivslederne som har sagt nei til å støtte Natur og Ungdom.
  Min kritikk i forhold til enkelte næringslivsledere går på at så mange ikke synes å tørre å ta standpunkt i en kontroversiell sak som oljeboring i Lofoten og Vesterålen.
  Viser til bloggposten pinglete rikinger:
  http://blogg.stormberg.no/post/Klimakrisen-ikke-viktig-nok

  Jeg er ellers helt enig med deg i at kunnskap og engasjement er avgjørende i miljøkampen. Stormberg støtter forøvrig også Bellona, og vi har også hatt et mangeårig samarbeid med Naturvernforbundet.
  https://www.stormberg.no/no/Om-Stormberg/Samarbeid/Norges-Naturvernforbund/

 14. Så om man følger din egen retorikk så står de andre fremtredende og engasjerte næringslivsledere midt i mellom to valg.

  Valg en er å gi en blind støtte til en organisasjon som man er enig med i sak men ikke i metoder. Eller valg to som nesten er like ille, sette begrensninger eller prøve å styre ungdommers engasjement med å begrense hva pengestøtte skal brukes til.

  Jeg har også stor sans for engasjement, provokasjoner og Idealisme. Det er det som har skapt Bellona i dag, som er en maktfaktor i norsk samfunn. Men de vinner frem med sine argumenter fordi de bruker riktige argumenter og fora for dette.

  Fra Alta, via veiutbygginger til gasskraft og nybygg, jeg kan ikke huske en eneste sak hvor sivil ulydighet her vunnet frem. Engasjement og kunnskap vinner miljøkamper. Børge Brende er nok kanskje det sterkeste beviset på det.

  Pr dags dato så ligger det engasjementet med mest kunnskap hos ungdomspartiene, fiskerlaget og den lokale organisasjonen jeg viste til i forrige kommentar.

  Så for å komme til poenget her, jeg er veldig gald for at Stormberg tørr å ta side i en så viktig sak. Jeg er veldig glad for at Stormberg har valgt å støtte arbeidet til engasjert ungdom og vil forsvare den handlingen 100%, ja til og med om de bruker pengene på å kjøpe kjetting. Jeg er derimot veldig uenig i at andre næringslivsledere blir hengt ut i media fordi de ikke velger å støtte Natur og Ungdom, å gjøre det er ikke like enkelt for alle, selv om man deler standpunkt i samme sak.

 15. Takk for en god kommentar. Du er inne på et viktig og interessant poeng, Stian.

  I intervjuet som Dagbladet hadde med meg om bla støtten til Natur og Ungdom sitt arbeid, presiserte jeg at vi støtter Natur og Ungdom i det viktige arbeidet de gjør, men at jeg ikke støtter sivil ulydighet. Jeg ble ikke sitert på dette, men jeg er glad du tar opp denne problemstillingen slik at jeg kan få nyansert dette poenget.

  Vi har imidlertid bevisst ikke lagt noen føringer eller betingelser i forhold til vår støtte til Natur og Ungdom og dere arbeid for et oljefritt Lofoten og Vesterålen. Årsaken til det er at jeg har tillitt til at NU bruker pengene på en god måte i kampen for miljøet.

  Selv om jeg ikke støtter sivil ulydighet fra Natur og Ungdoms side, eller fra noen andre for den sakens skyld, så har jeg stor sans for den rebelle og uredde holdningen som Natur og Ungdom representerer.

  Ja, de utfordrer, provoserer og de er i opposisjon til det etablerte. Men er det ikke slik det skal være med en ungdomsorganisasjon…? Jeg ser på det som et godt tegn, og det gir håp for fremtiden:-)

 16. Bør Stormberg og Næringsliv gi penger til Organisasjoner som jobber mot oljeboring i Lofoten – Absolutt.

  Bør man aktivt gi penger til Natur og ungdom? Absolutt ikke uten sterke betingelser.

  Hvorfor? Dette er noen sitater fra http://www.nu.no og jeg vil gi fullstendige kilder nederst i denne kommentaren.

  "Sivil ulydighet er Natur og Ungdoms kraftigste virkemiddel. Mange synes det er vanskelig å bryte loven. Putsj tilbyr enkle øvelser i mild ulydighet, for dem som vil trene seg opp til ekte aksjon." (1)

  "Gå på rødt lys

  Sentrum skulle vært bilfritt! Alle fotgjengerfelt er en indirekte fornærmelse mot alle oss som drømmer om en by uten biler og eksos. Vis din forakt for all biltrafikk i byen ved å trave over fotgjengerfeltet på rødt lys. " (1)

  ( Kriterier for sivil ulydighet
  For at en handling eller aksjon skal være sivil ulydighet, setter vi noen krav. Disse er de absolutte, som det er stor enighet om:

  1. Det skal være en ulovlig handling. Mange gode aksjoner er lovlige, men da er de ikke sivil ulydighet. Det er også innenfor kriteriene om det er et normbrudd.)(2)

  Man kan også titte på organisasjonens historie: http://www.nu.no/oss/historie/ hvor det blant annet fremgår at Sivil ulydighet blir organisert i all hemmelighet.

  Så om man støtter Natur og ungdom ukritisk i denne saken så kan man faktisk være med på å finansiere kriminalitet om man trekker strikken virkelig langt..

  Ja saken er god, men jeg synes ikke dette er en organisasjon som fortjener å ha en rik onkel.

  Folkeaksjonen oljefritt Lofoten og Vesterålen hadde forresten vært en mer verdig mottaker her og har sterk lokal forankring og representerer de fleste involverte fra fiskere til naturvernere.

  Saken er bra den, men neste gang sett rett adresselapp på konvolutten!

  (1) http://www.nu.no/aktiv/nyheter/art-090625ulydighetstrening.html

  (2) http://www.nu.no/saker/naturvern/skytefelt/art-030616hva_er_sivil_ulydighet.html

 17. Diskusjonen om oljeboring i Lofoten minner litt om diskusjonene om plassering av asylmottak; Det er greit så lenge vi ikke har det i vårt eget nabolag, og i alle fall ikke i våre ferieidyller.

  Jeg mener at Nord-norge er tjent med oljeboring og får ta del i velstandsøkningen som er blitt sørdistriktene til del, helt siden siste verdenskrig.
  Ja, torsken dør eller stikker av som følge av seismiske aktiviteter, i perioder av utbyggingen. Torsken kommer sannsynligvis til å forsvinne uansett, uavhengig av vår egen fiskeriflåte.

  Om vi ønsker befolkning i nordområdene våre, MÅ vi ha andre ting enn idyll og turistattraksjoner å by på. Vi trenger <b>hverdags</b>arbeidsplasser så folk har et livsgrunnlag. <b>Først når annen industri blir lagt til Nordnorge, DA er det rettferdig at man forlanger en ren feriekyst.</b>

 18. Hei igjen. Folk skal selvsagt stå for det de mener, men nettikette messig skal man være veldig forsiktig med å "dra" e-poster og navn ut på internett. Det er sjelden det er nødvendig å gjøre det for å få fram poenget og det er enda sjeldnere at det kommer noe godt ut av det. Jeg tenker at det er et klokt valg i lengden å ta vekk etternavnet slik du nå har gjort. 🙂

 19. Takk for kommentaren din, Undre.

  Avsenderen av mailen som er gjengitt i bloggposten, har ikke gitt utrykk for at vedkommende ønsker å være anonym.
  Tvert i mot er mailen sendt synlig mailadresse og mailen er signert med fullt navn.

  Du har likevel et poeng i det du skriver, så jeg har i dag fjernet etternavnet til mailavsenderen.

 20. Hei, Steinar.

  Jeg synes det er flott at du og Stormberg velger å fronte en klimabevisst politikk. På lang sikt vil dette selvsagt tjene dere.

  Men du, jeg liker ikke at du henger ut folk med navn når de har sendt e-post (med mindre du har fått tillatelse av avsender). Det tar seg ikke helt pent ut altså. :-/

 21. Takk for gode ord og oppmuntrende kommentarer!

  Denne type tilbakemeldinger styrker oss i troen på at vi gjør det riktige når vi er åpne om vårt samfunnsengansjement og praktiserer vårt verdigrunnlag.

  En virksomhets verdigrunnlag har ingen betydning dersom det ikke resulterer i pratisk handling. Ord er viktig, men dersom ordene ikke fører til praktisk handling, så har ordene ingen verdi.

  Når skarpe tilbakemeldinger og kritikk kommer fra enkelte som følge av vårt samfunnsengasjement, så er det ingen problem å stå oppreist i stormen Da oppleves "skyllebøttene" bare som sval bris

  Takk igjen for alle gode kommentarer til oss Stormbergere!

 22. Du er med på å skape en debatt om det å være samfunnsengasjert. Vi trenger å bli provosert for å bli bevisst våre egne holdninger og vår egen adferd. Vi tjener på at menneker blir provosert. De som ikke støtter dine saker har tatt et bevisst valg på det, men de som aldri har tenkt på dette før vil få noe nytt å tenke på.
  Ved å sette fokus på oljeboring i Lofoten og Vesterålen får vi kanskje flere som tar bevisste valg når de skal stemme til høsten. Også andre av dine saker handler om politikk og holdninger til samfunnet generelt. Gjennom det å få se hvordan dere arbeider, får du oss til å tenke, gir oss som arbeidsgivere nye ideer og inspirerer oss til å tenke litt utenom det som er "vanlig".
  Lykke til videre:-)

 23. Du skal ikke se bort i fra at du vinner nye kunder på å faktisk sette kjerneverdiene ut i praksis. Vi er flere kunder der ute som ønsker å støtte opp under bærekraftig, miljøvennlig forbruk.

  Takk for at dere bryr dere og faktisk forsøker å gjøre noe.

 24. Bra! Generelt er det alt for mye feighet både i næringslivet og andre steder der det å ha sterke meninger kan ha en pris. Stormberg er et saftig godt eksempel på at det er fullt mulig å ha meninger, ryggrad og EKTE etiske verdier, og samtidig gjøre kommersiell suksess. Alt for mange selskaper har verdier som er formulert av et reklamebyrå og som når det virkelig betyr noe, ikke betyr en døyt. Stå på!

 25. Et sterkt og tydelig samfunnsengasjement vil alltid støte vekk enkelte. Personlig er jeg helt sikker på at det totalt sett virker i positiv forstand, selv fra en kommersiell synsvinkel. Ved å markere dere sterkt og tydelig i blant annet miljøvern og sosiale rettigheter skaper dere et sterkt merkenavn – og et merkenavn med et ansikt. Jeg, og mange med meg, kan relatere meg til Stormberg. Det blir nesten personlig.

  Gratulerer med mot og ærlighet! Kjerneverdiene deres er fremtidsrettet og gode. På langt sikt er jeg overbevist om at dere vinner med dem.

  (Søren heller, jeg får nesten lyst til å søke jobb hos dere, jeg..)

  Lykke til, både med salget og kampen for verdiene!

 26. Hurra for Stormberg som tør og har mot nok til å være samfunnsengasjert!

  Skulle ønske det var flere bedrifter som turde gjøre det samme!

 27. Hold særdeles godt fast på ALLE kjerneverdiene, og stevn frem på nøyaktig samme måte som dere gjør – og har gjort til nå!

  Det står særdeles stor respekt av det sterke engasjementet på de mange – og viktige, områdene som dere engasjerer dere i, meningenes mot som dere har – og som dere fremragende formidler, samt evnene til omsette fine ord om etikk i selskapsdriften til praksis!

  Keep up the good work! 🙂

 28. Dette er kjempe flott! Jeg synes det er fantastisk at du støtter Natur og Ungdom i denne viktige kampen og jeg skulle ønske flere deler av næringslivet ville gjøre det samme. Stå på videre! Det er verd det!

 29. Det finnes ikke noen vei utenom, du må ha et sandpunkt til disse sakene. Dere har alt å vinne, dette er ingenting.
  Tro meg, har du utnyttet arbeidere i lavkostland, har det stormet for alvor.

  Fortsett som du gjør, lykke til, dette tåler du.

 30. Bra! Stormberg er en av de få selskapene som omsetter fine ord om etikk i selskapsdriften til praksis. Dette er en langt mer framtidsretta og bærekraftig måte å drive business på enn den hensynsløse rovkapitalismen kritikerne dine ser ut til å ønske seg. Hatten av for Olsen og Stormbergerne!

Comments are closed.