Lytter Eniro til annonsørene?

Sosiale medier har på ny vist sin styrke og effektivitet. Send søndag ettermiddag informerte en av mine followers på Twitter meg om at Eniro hadde begynt å offentliggjøre fødselsdatoen til folk.

dialog-på-twitter.jpg

Jeg var ikke klar over denne praksisen. Det tror jeg heller ikke andre annonsører i Eniro sine nettkataloger var. I Stormberg hadde vi i alle fall ikke fått noen forhåndsinfo om at Eniro ville starte med denne praksisen på sine katalogprodukter på nettet.

Å offentliggjøre fødselsdato til hundretusenvis av mennesker uten å få et forhåndssamtykke, er klart kritikkverdig slik jeg ser det. Det er et angrep på personvernet, og det øker risikoen for ID tyveri.

Mindre enn 1 time etter at jeg ble gjort oppmerksom på dette, sendte jeg ut en melding på Twitter om at Stormberg ikke ville inngå nye avtaler om annonsering med Eniro før Eniro stanset offentliggjøringen av folks fødselsdatoer. Vi venter spent på svaret fra Eniro.

Dersom flere annonsører sier klart ifra, vil det bidra til at Eniro endrer sin praksis. Eniro lager tross alt katalogproduktene for å tjene penger og for å få med seg annonsørene.

Stormberg har også tidligere vært kritisk til Eniros forretningspraksis. Nærmere bestemt i forbindelse med måten de forsøker å påtvinge annonsering i papirkatalogene sine. Her ser du bloggposten om den saken og reaksjonene vårt utspill mot Eniro medførte.

Eniros fremgangsmåte knyttet til offentliggjøring av fødselsdatoer vitner om lite respekt for folks personvern. Reaksjonene fra de aller fleste er at de ikke ønsker full offentliggjøring av sin fødselsdato. Eniro lytter tydeligvis ikke til folk flest. Det blir interessant å se om de lytter til sine annonsører.

Kommentarer

Kommentarer

2 Comments
  1. Hei

    Min aktelse for deg / Stormberg steg mot nye høyder etter å ha lest blogginnlegget. Håper at andre foretak følger det gode eksempel i denne saken og også på andre områder der dere ligger foran fx ved å stille krav til arbeidsforhold ved produksjon av klærne.

    mvh
    Magne Salveson, svært fornøyd med produktene og ikke minst dine klare rakryggede holdninger.

Comments are closed.