Kennedy jr tar feil

miljoverndag.jpgI dag er det verdens miljøverndag. Temaet for årets miljøverndag er Din planet trenger deg – gå sammen for å gjøre en innsats mot klimaendring. 

Det er denne doble betydningen som er så viktig i klimakampen – at vi både som enkelpersoner og som selskaper har et ansvar for å bidra til å motvirke klimaendringene, men også at storsamfunnet gjennom internasjonale klimaavtaler setter nærmere rammer for hvordan vi bør opptre.

Jeg mener derfor at Robert F. Kennedy jr. derfor tar feil når han i Aftenposten uttalte at en internasjonal klimaavtale ikke er viktigst, men at markedet vil ordne opp i klimaendringene. Markedet har til nå vært helt håpløse i å håndtere jordas miljøproblemer. Vi har bare gått fra vondt til verre. Dagens sak om et selskap som ønsker å dumpe store mengder giftstoffer i Førdefjorden, er et godt eksempel på at markedet trenger strenge miljøreguleringer.

Samtidig kommer vi ikke utenom at markedet er en helt sentral aktør hvis vi skal få til endringer – og det er lyspunkter. Stadig fler bedrifter skjønner at de ikke kan sage av den grenen de sitter på.

I Stormberg har vi i mange år hatt et offensivt miljø- og klimaarbeid. Mange spennende tilbak er gjennomført, men mye gjenstår. Hva mener du vi kan gjøre bedre? Siden jeg selv har bursdag i dag, hadde jeg satt stor pris på slike gavetips:-)

 

Kommentarer

Kommentarer

3 Comments
 1. Takk Alexander og Kate for hyggelige ord og nyttige innspill.

  Når det gjelder Storbergs formilding av vårt engasjement, så kan vi nok være flinkere på nettopp det. Vi har mye informasjon på http://www.stormberg.no, på bloggen og vi skal også se på muligheter for å formidle mer av vårt samfunnsengasjement gjennom butikkene.

 2. Grattulerer med dagen da, kos deg!

  Miljøet må vi tenke på hele tiden.
  Parkere bilen, sotere søpla ikke kjøpe alt det derre søppel-leketøyet til ungene.
  Nei til billige paraplyer som virker 2 ganger osv
  TENKE miljø i alle gjøremål, lærer vi også ungene våre det, er det håp for vår jord.

 3. Jeg synes Stormberg har et utrolig bra konsept hvor man tilrettelegger for salg av produkter på sosiale og naturens premisser. Dette er en tankegang som jeg føler er veldig rett. Derfor har jeg bestemt meg for at når jeg begynner å bli rik igjen (Akkurat nå har jeg 50kr og en kuppong på kaffi hos COOP), så vil jeg prioritere å handle Stormberg produkter.

  Kanskje burde Stormberg jobbe for å bli mer synlig i media og få denne filosofien ut i butikkene? For meg var Stormberg kun et av mange produkter inntil jeg snappet opp bloggen din ved en ren tilfeldighet.

Comments are closed.