Vi trenger dine glade turtips

Gjennom annonser og www.stormberg.no har vi i en årrekke formidlet Glade turtips til hundretusenvis av nordmenn.

Nå trenger vi flere turtips. Skriv ditt turtips i kommentarfeltet nedenfor, gjerne turtips på mindre enn 140 tegn, men lengre turtips mottas også med stor takk.  

Noen av turtipsene vil bli trukket ut og brukt av Stormberg på nettet, i nyhetsbrev og i annonser, og når på denne måten ut til hundretusener av nordmenn. Si ifra hvis du ikke ønsker at navnet ditt oppgis i forbindelse med turtipset du sender inn.

Kommentarer

Kommentarer

34 Comments
 1. Hei, på hjemmesiden min http://www.misje.com legger jeg ut kommentarer, bilder og informasjon fra turer jeg har gjennomført alene, med min sønn eller med venner og kjente. Alt fra kjente turere som Preikestolen, Kjeragbolten og Trolltunga til enkle teltturer ved et tjern. Sjekk ut og se om du kan la deg friste.

 2. Jeg vil anbefale en tur i Ekebergskogen i Oslo. Du kan starte i Gamlebyen og gå kjærlighetsstien bratt opp mot Ekebergrestauranten, eller du kan følge stien til venstre og komme opp til stedet der Munch malte Skrik. Fortsett oppover til sletta, her er det kjempefint å ha piknik. På sletta ligger også EKT rideskole, med hester, geiter, påfugler med mer… Moro for store og små! 

  Ekebergskogen har mange fine stier, der du kan nyte utsikten mot øyene i Oslofjorden. På hundesletta kan du underholdes av mange forskjellige hunderaser. Like ved arrangeres det også hestestevner hvor du kan se på flotte dyr.

  Krysser du hundesletta, kommer du til en fin liten bekk i enden av Jomfrubråtveien. Herfra går det en asfaltert vei som ender opp ved Ekebergrestauranten. Er du heldig, kan du få øye på ekorn eller rådyr. Nyt stillheten og fuglekvitter bare et stenkast fra Oslo sentrum. 

 3. Rundtur på Oscarsborg. Båten fra Drøbak eller Aker Brygge. Nistepakke eller spis på resturant. Rundtur på øya, besøk museet, fisk krabber, bade osv

 4. Jeg har alltid likt å legge ut små skatter og sånn som ungene kan finne når vi er ute på tur. Det er alltid populært. Jeg har akkurat funnet ut at det allerede finnes mange skatter klare til å bli oppdaget; Geocaching. Dette er noe jeg har tenkt til å prøve oftere, ikke minst så kan det bli en pådriver til å besøke nye steder.

  NRKbeta har en fin innføring: http://nrkbeta.no/2009/08/10/fritidsmoro-for-hele-familien/

 5. Slik har jeg ikke sett på det før, Jon Arne! En positiv og god innstilling kan gi de fleste turer mening skjønner jeg nå:-)

  Skal tenkte på historien din neste gang jeg skal på shopping. Legg merke til at jeg nå skriver "skal" og ikke "må". Kanskje har jeg lært noe allerede:-)

 6. Men Steinar, da, du må ikke være redd for shopping. Vet jeg ikke er sammenligningsgrunnlag, jeg er en naturstridig hann i denne sammenheng, en kløpper til å shoppe til kjerring og unger med eller uten unger med på shoppingtur, men du må bestemme deg for at ting er spennende. Som med barna i skogen: er det noe spennende rundt neste sving. Og man behøver langt fra å plukke alle ting med hjem. Jeg har til og med vært på storshopping i regn med 8-åringen (også en hann) med hver vår tursekk på ryggen. En legendarisk tur.

 7. Prøv øyhopping på Haugalandet; 4 herlige små levende øysamfunn ønsker deg velkommen på dagsbesøk eller overnattingsbesøk hele året; Røvær, Utsira, Feøy, Espevær. Friske, flotte naturopplevelser; her kan du rusle på tur, dykke, padle, fiske. Lett å nå med buss, båt eller fly til Haugesund.

 8. – Blekksprutpølse på bål –

  Ta en tykk kjøttpølse. Lag ett kryss (snitt) i begge ender med en kniv. Stek/varm pølsen på bålet med en pinne.
  Pølsa "åpner" seg i raskt i begge ender slik at hele blir varm, også i midten. Den blir lettere å spise og det blir enklere å ta på tilbehør som løk, sennep og ketchup. I tillegg blir pølsa morsom å se på. Nyttig og godt å gjøre på tur.

 9. Ta med et par poser på tur og gjerne en enkel "søppelklype", og plukk med deg andres etterlatenskaper. Rydd favorittutfluktsstedene dine. Trim, frisk luft, og god samvittighet samtidig. Alle må bidra! Og ta med deg ditt eget skrot hjem igjen (men det tar jeg som en selvfølge at alle her gjør 🙂

  Hilsen HeiaNaturen.

 10. Ta med kokeutstyr og lag mat ute! NB: Du behøver IKKE å gå langt…

  Ta på støvler og regntøy (fra Stormberg) når det virkelig høljer ned! Etterpå er det varm dusj og god bok under pleddet…

  Følg med i kalenderen, og gå/padle på fullmånesafari.

  Overnatt på ett av de mange fyrene der dette er mulig! Kombiner gjerne med tipset ovenfor.

  Bad på et litt uvanlig tidspunkt (fx vintersolverv). Husk å ha varme klær/drikke på land.

  Gå på tur i skogen med hodelykt.

  Mulighetene er uttømmelige! Dørstokkmila må overvinnes!!! 🙂

 11. Nokre tips for dei som drar på tur med ungar.

  – Korte turar kan bli ekstra spennande med eit forstørrelsesglas. Studer kvar stein, bille, tre, blad osb. Du treng ikkje gå lengre enn til hagen for å oppdaga ei heilt ny verd.

  – I nærleiken av vatn? Lag ein undervasskikkert av ei brusflaske (1,5 liter, kutt av botn og topp slik at du får ein sylinder, kan dekkast med plast nederst) Kor mange dyr/vesen finn du? Sjekk under steinar, tang og tare.

  – Picnic i eit tre. Ta med niste og drikke, få heile familien opp i eit tre og nyt nista der. Store tre er kanskje best eigna?

  – Tau. Eg har alltid med meg tau på tur, då kan ein gjera mykje spanande som t.d. å laga ein gapahuk, hoppa tau, laga kunst, slepa noko, løfta noko osb. Gi ungane eit tau og sjå kva dei finn på…

  – Jekkestropper er ofte med på tur her i huset. Spenn dei fast mellom nokre tre og du har balansetrening/slakkline

  – Botanisk skattejakt: gå på tur og prøv å finna t.d. fem blomar, fem steinsortar, fem dyrespor, fem tresortar, fem sopptypar osb.

  – Spikking. Spikking er ein undervurdert aktivitet. Ein kan spikka barkebåtar og senda dei ned elva eller ut på sjøen. Ein kan spikka eige bestikk, former, eller anna. God og skarp kniv er smart.

  Det var nokre utvalgte tips. Stavanger Turistforening har samla mange gode idear her:
  http://www.turistforeningen.no/article.php?ar_id=6206

 12. Jeg tar meg den frihet å retvitre meg selv her på bloggen din jeg – håper det går greit.:)
  Kan jeg tipse deg om min fantastiske mamma? http://bit.ly/xwzRi – hun har ME og gikk Jotunheimstien. I flere etapper riktignok, men hun gikk fra Oslo til Jotunheimen. Kan noen med ME klare det, kan hvem som helst klare det. 🙂

 13. la ungene bestemme tempoet og bruk deres nysgjerrighet, de nære ting får en spesiell betydning

  og frykt ikke at de skal være late og bruke tiden og energien på å tilkjennegi at de kjeder seg, ikke før tenårene, bare sørg for å ha med kakao og småkaker i tillegg til vanlig turnæring

 14. Spennende side du har laget, Martin. Flott å dele ideèr omkring turtips, turutstyr m.m. Håper du får mye trafikk.

 15. Er du i oslo er det fantastisk å gå langs Akerselva 🙂

  ***

  Fra Sandvika går det en koselig båt som heter Rigmor – den stopper på herlige små øyer som feks Brønnøya og Langåra. Her er det superfint å gå en tur – eller bare ta et bad om været er fint!

  http://www.rigmor.no/

  ***

  god tur !

 16. Dette er turtips mottatt på Twitter i dag:

  @aregh: @SteinarJOlsen #turtips Ta alltid med et tau! Lag huske, armgang, klatrevegg, liane å slenge seg i, hoppetau, osv.

  RT @squirrelonmars: @SteinarJOlsen Lutvann rundt, til fots eller på luftmadrass! 🙂

  Takk for turtips mottatt så langt:-)

 17. Du trenger ikke dra langt for å slå opp et telt! Planlegger å sykle 20-30min neste helg med 7åringen neste helg. Har med telt, sovepose, stormkjøkken, kakaopulver og litt mat.

 18. Bo i et hus ved elva. Hentet i båt utenfor stuedøra. Ha med nistekurv. Morgenbad i sjøen. Fiske. Grill fisken. Eller røyk den

 19. Ta med et kamera og let etter fine motiver, insekter og planter, men en går. Artig å prøve forskjellige perspektiver og "lyssettinger". Blir en annen måte å gå i skogen på, der en leter etter detaljer

Comments are closed.