Homseskudd fra Stabæk fans

Dagens nyhet om at Stabæk Inferno har laget en liste over homofile de aldri vil se på en Stabæk-kamp, er et solid bomskudd.

Initiativet fra deler av Stabæk fansen er for dumt til å bli opphisset av, men samtidig interessant fordi det er et godt eksempel på hva slags holdninger og fordommer en del mennesker har overfor homofile.

Jeg var selv overrasket over de rekordmange kommentarene jeg fikk når jeg under Monsen-debatten, skrev bloggposten «Jeg blir kvalm av dere».  Mange interessante kommentarer, men også kommentarer som bar preg av skremmende holdninger i forhold til homofile.

I «Jeg blir kvalm av dere» bloggposten kan du lese om de sterke reaksjonene jeg fikk på bruk av dette bildet i en annonse:Stormberg_Lær_hund_å_sitte.JPG

Dagens homo-sak fra Stabæk Inferno er ikke særlig skremmende, men direkte pinlig for Stabæk – og trist for alle Stabæk fans som har sunne og inkluderende holdninger i forhold til homofile.

Kommentarer

Kommentarer

7 Comments
 1. De personene det gjelder er redde for å bli oppfattet som homofile fordi de er sosser å prater pent vøttø. Om hele verden hadde blitt "åpne" hadde folk blitt overaska over hvor mange "normale/macho" menn som er homofile.

  Stabæk på vei ned, pila peker opp for Oddrane 😉

 2. Dette var vel bare ironi fra Stabæk-tilhengere.
  Er ingen dialekt i Norge som høres så "homofil" ut som Blærum/Oslo Vest-dialekten.

 3. Slapp av nå… De er uønsket på en inferno-tribune. Det er INGEN TING som heter inferno-tribune, så alle er velkomne n+r som helst og hvor som helst. Disse inferno-folka gjenspeiler ikke engang sitt egne sore ego.

 4. er ikke noe tilhenger av hets, av hva enn det måte være, men når jeg leser at Blomsterfinn ikke kan komme fordi han er motstander av kunstgress så er det jo åpenbart at dette er et forsøk på å være morsomme, og ikke å hetse noen som media forsøker å fremstille det som.

  – Og det er rart at dette kommer fra fotballmiljøet. Det er vel ingen steder det er så feminine, fjollete og jålete menn som i fotballen, sier Juritzen til Dagbladet.

  Om jeg hadde skrevet at alle homofille var feminine, fjålette og jålete hadde jeg med engang blitt kritisert for å generalisere en hel gruppe. Hva er det da Jurutzen gjør? Jo en liten gruppe har gjort narr av han, i værste fall hetset. Så om jeg får bank av en gruppe på 3 homofile menn så kan jeg gå ut i avisene og si at alle homofile er voldelige og hater heterfile blonde menn….

 5. Er helt uforstålig at en slik fillesak får så mye oppmerksomhet. SKANDALE

 6. Pinlig å være Stabæktilhenger, men jeg hadde vært like pinlig berørt av å være Dagblad-ansatt idag! Et hefte laget av en håndfull "gutter" i mars. Dagbladet sjekket ikke opp med disse "guttene" før saken fikk toppoppslag i Dagblad i et par timer. Derimot hadde de spurt Anders Krystad som antok at listen det ble referert til var en liste over pedofile.

  Les forøvrig denne fra Budstikka. http://www.budstikka.no/sec_sport/sec_stabaek/article243948.ece
  Stabæk Inferno’s svar er referert i Budstikka-saken.

  For orden skyld. Jeg støtter på ingen måte "humoren" i heftet, men Dagbladets proposjonering av oppslaget må være månedens storm i vannglass.

Comments are closed.