En rettferdig dag

Sist lørdag var det duket for Handelens dag. Neida, ikke den vanlige med endeløse køer og tilgang til slåsskamper mellom butikkhyllene. Men derimot World Fair Trade Day. Den rettferdige handelens dag.


Noe så enkelt som å kjøpe en banan eller en t-skjorte har konsekvenser utover det å bli mett og føle seg bra. Du kan vise at du bryr deg.

Fattigdom, klimaforandringer og finanskrise er alle resultater av valg mennesker har tatt. Også produkter vi velger å kjøpe og butikkene vi velger å handle i, er valg som betyr noe. Enten vi vil eller ikke så er valgene våre viktige og utgjør en forskjell for de som står bak produktene vi velger å kjøpe. Hvor langt kan og vil vi da strekke oss for å bekjempe fattigdom, klimakrise, finanskrise og urettferdighet?

Ved å feks velge butikkkjeder og merkevarer som er klimanøytraliserte eller som fokuserer på Etisk Handel, så gir man et viktig signal til de kjeder og merkevarer som ikke er opptatt av dette.

World Fair Trade Day 09 ønsker å settes fokus på rettferdig handel som en løsning og ikke bare et tema. Det er snakk om en rettferdig dag og et etisk forbruk.

Annie Lennox er en av mange kjendiser som går i front for World Fair Trade day. Her kan du se hennes appell:

Kommentarer

Kommentarer

2 Comments
  1. Takk for gode ord, Eirik.

    Og takk for den jobben du gjør til daglig for barn og unge i Ecuador sin slum! Det er den type feltarbeid du gjør som er med på å forhandre menneskers liv.

  2. Føler det er på sin plass å uttrykke litt takknemlighet her jeg sitter i Guayaquil i Ecuador og jobber for og med barn og unge her i slummen som får direkte hjelp gjennom ditt og Stormbergs engasjement.

    Det er både inspirerende og engasjerende å følge bloggen din, og det er ikke tvil om at ditt samfunnsengasjement virkelig er med og gjør en forskjell for de som trenger det mest!

    Mvh Eirik i Mision Alianza, Ecuadpor

Comments are closed.