Derfor sier vi at små turer er også store

For noen år siden flyttet jeg med familien ut av sentrum, og vi var heldige å få et hus like ved markagrensa. Kun ti meter fra huset starter et fantastisk turområde, som familien ferdes mye i alle årstider. Den første turen i det nye området skulle vise seg å bety noe helt spesielt.

Jeg husker vi flyttet inn i slutten av uken, og første søndagen vi bodde i det nye huset, skulle min femårige sønn og jeg ut på tur.

Min lille sønn opplevde masse allerede i løpet av de første minuttene. Han så en sommerfugl med noen fantastiske farger, han la merke til bladene på trærne som lagde noen spennende lyder i vinden, vi veltet en stor stein og betraktet en ny verden under steinen full av krypdyr og biller. Vi lyttet og kikket, og rakk å teste ut flere av Stormbergs Glade Turtips på den lille turen vår.

Da vi hadde vært ute en halvtime, så skulle vi gjøre det som var turens høydepunkt, nemlig å brenne bål og grille pølser.

Mens vi sanket ved, husker jeg at jeg fikk en litt flau smak i munnen, for selv om turen vår hadde vart en halvtime allerede, så hadde vi bare kommet ca 150 meter fra huset og innover i marka. Vi kunne se huset, og naboene, som jeg så vidt hadde rukket å få hilst på, kunne se oss… Selv om jeg aldri har vært opptatt av å ta så lange turer, husker jeg at jeg synes dette kanskje var en litt vel kort tur, som første turen i det nye nabolaget.

Da vi hadde fått fyr på bålet og satt og koste oss med pølsene, så tenkte jeg at; Nei, dette er virkelig ikke noe å være flau over. Det er jo dette Stormberg dreier seg om. Stormberg dreier seg om de gode opplevelsene som man får når man er ute på tur, gjerne sammen med noen man er glad i. Stormberg dreier seg ikke om hvor langt man går, hvor fort man går eller hvilke topper man bestiger. Stormberg dreier seg om å være ute og oppleve turgleden, gjerne på korte turer.

Derfor sier vi at små turer er også store. Dette har blitt slagordet til Stormberg.

StormbergSteinarsBloggFørsteTurNabolag.jpg

Steinar -Stormberger
steinarblogg

Kommentarer

Kommentarer

3 Comments
 1. Ett annet fenomen er om en har unger som skal tas med på tur. Så er lengden av turen avgjørende for ungenes inntrykk av det å være på tur. Har brukt en uteplass med bål og krakker i flere år som bare ligger 10 minutters gange fra bilen. Perfekt avstand.

  Tenker med gru tilbake på vinterferier før hvor vi ble dradd med på turer på noen km. Det førte ikke til ett positivt inntrykk av turene. Det ble mere slit.

  Idag benyttes den første bakken til ake område når vi er på fjellet, ungene elsker det.

  Sannsynligheten for at min jentunge kommer til å trives i naturen er bedre enn mitt utgangspunkt. Jeg brukte over 20 år på å vende tilbake til naturen.

  Så ja kosen er langt viktigere enn selve turen.

 2. Helt enig i det du skriver, Steinar.
  Jeg opplever at mange idag kun legger ut på lange og krevende turer, og dermed blir det sjeldent at man drar på tur. Det er synd, for det er utrolig mye livskvalitet i de korte turene også. Og de har man jo mulighet til å ta mye oftere! 🙂

Comments are closed.