Papirkatalog i 2009?

tlfkatalogen.jpgGule Sider og Eniro følger tydeligvis ikke med i klima-timen. Hadde de gjort det, ville de ikke hatt en policy på å tvinge kunder til å kjøpe oppføring i en papirkatalog som stort sett havner i søppelkassene.

De aller fleste av oss bruker internett og mobiltelefonen for å finne telefonnumre. Det er enkelt, det er effektivt og – ikke minst – det er miljøvennlig. I Stormberg har vi en klimahandlingsplan som gjør det umulig å forsvare oppføring i en katalog som stort sett går rett til resirkulering. Vi ble derfor overrasket når utgiveren av Gule Sider, Eniro, ikke hadde produkter tilpasset denne virkeligheten.

Kjøper man oppføring i Gule Siders nettutgave blir man automatisk oppført i papirkatalogen. Velger man å ikke stå oppført i papirkatalogen, må man allikevel betale for å stå der. Vi valgte å takke nei til videre annonsering og bransjeoppføring på Gule Sider nettutgave, når det ble klart at en forutsetning for å kjøpe nettjenestene var at man også betalte for oppføring i papirkatalogen. Eniro har ikke fulgt med i utviklinga, og de ønsker tydeligvis å tviholde på gamle privilegier.

Tidligere i år ble det kjent at Telefonkatalogen i papirutgave heretter må bestilles. Vi håper at dette også blir tilfellet med Gule Sider og de andre telefonkatalogene. Når selskapet selv ikke tar virkeligheten innover seg, må andre fortelle dem ett og annet om å redusere miljøbelastningen.

 

Kommentarer

Kommentarer

5 Comments
 1. Hovedpoenget med blogginnlegget er at Stormberg ikke ønsker å være med på å bidra til en papirkatalog som Gule Sider. Det er nettopp dette man gjør dersom man kjøper en oppføring, selv om oppføringen i utgangspunktet kun ønskes for nettkatalogen til Gule Sider.

  I artikkelen ”Vil ikke betale for ”søppel” – http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.6566939 der denne saken tas opp, kan det oppfattes som om vi bryter alt samarbeid med Gule Sider. Dette er ikke riktig ettersom vi har et samarbeid knyttet til kjøp av annonseoppføring på gulesider.no. Vi har imidlertid ikke ønsket å fornye samarbeidet knyttet til katalogoppføring.

 2. Hei,

  Når man kjøper en oppføring i Gule Sider, kjøper man en databaseoppføring. Det vil si at all kontaktinformasjon for bedriften, blir lagret i en database, som blir spredd ut i følgende kanaler: internett, mobil.gulesider.no, papirkatalog og opplysningstjenesten 1880. Det er samme pris for denne grunndataen (kroner 1970 pr. år), uansett hvilken kanal man kjøper i. Dette er grunnkjernen i merkevaren Gule Sider og innebærer at uansett når du bruker Gule Sider, finner du riktig informasjon og samme grunninformasjon om bedrifter. I hver kanal (feks internett) kan man deretter kjøpe rangering, annonsering og økt synlighet, for å løfte og profilere din bedrifts kontaktinformasjon. Du velger selvsagt selv hvilken kanal du ønsker å kjøpe en annonse/rangering i.

  Vi jobber mot at Gule Sider skal være førstevalget når man ønsker kvalitetssikret og relevant informasjon om bedrifter, produkter og personer. Noen bruker nett, noen bruker katalog og noen bruker begge deler. Norsk Gallups Forbruker og Media-undersøkelse fra Q4, 2008 viser at det er 390 000 personer som bruker Gule Sider papirkatalogen hver uke, så det er åpenbart et hjelpsomt verktøy for en stor gruppe mennesker.

  Vi er alle forskjellige, og ønsker å tilegne oss informasjon på den enkleste måten. Det er også Gule Siders jobb å spre den informasjonen vi besitter, i de kanalene som preferes av den norske befolkningen.

  Jeg gjør også oppmerksom på at katalogene er laget av 100% resirkulertbart papir. Gule Sider-katalogen kommer ut en gang i året og står for et papirforbruk tilsvarende ca en ukes avisabonnement med reklamevedlegg. Eniro er opptatt av miljø og klima. Les gjerne mer om dette på: http://www.eniro.no/no/Norge/Eniro-Norge/Telefonkatalogen-og-miljoet/

  Vennlig hilsen

  Unni Strømstad
  Gule Sider

 3. Jeg kan nesten ikke huske sist jeg brukte en av disse tunge blekkene, til å finne adresser eller tlf nr. Men sender de ut gjør de, jeg er usikker på om de egentlig vil holde en miljø profil som følger med utviklingen.
  Ha en eller fin Påske!

 4. Det er jeg veldig enig i…. Er lei av å få disse kolossene med papir på trappa når jeg egentlig aldri har bedt om det..Benytter samtidig muligheten til å si at jeg syns engasjementet til Stormberg er veldig bra, og jeg kjøper ikkeno andre sportsklær enn Stormberg nå… Billig er det også! Da er det kos å være samfunnsbevisst!

Comments are closed.