G20: Midlertidig børsfest?

Krisepakken fra toppmøtet viser hvor alvorlig den økonomiske situasjonen er. Børsen er ikke stedet for Ola og Kari Normann akkurat nå, for vi kan stå foran en ytterligere kollaps. 

Så har G20-toppmøtet i London innfridd markedets forventninger. Obama og lederne for verdens øvrige 19 største økonomier har blitt enige om å bruke svimlende 1 000 000 000 000 dollar, eller 1 000 milliarder dollar om man vil, for å stimulere verdensøkonomien.

Det er igjen feststemning på Wall Street og på verdens børser. Frykten er erstattet av grådighet, og investorene kjøper aksjer igjen. Yoyo-børsen i Oslo steg mer enn 5% på torsdag. Jeg håper ikke det er Ola og Kari Nordman som nå kjøper aksjer, for det kan bli dyrt.

penger.png
All that’s left by pfala. Tilgjengelig under C.C 2.0.

Det at verdens 20 største økonomier nå har blitt enig om en historisk kraftig stimulans, er i virkeligheten ingen god nyhet. Isolert sett er det riktig av G20-landene å stimulere, men det at de går til et så drastisk steg som dette, forteller hvor alvorlig situasjonen er for verdensøkonomien. G20-landene er tydeligvis oppriktig redde for en fullstendig kollaps både i finansnæringen og i verdensøkonomien.

Når markedet skjønner dette, så vil børsene verden over falle dypt igjen, og eiendomsprisene vil fortsette sin tur sørover.

Jeg eier ikke en eneste aksje på børsen. Børsen er ikke stedet for Ola og Kari Normann når finansnæringen og verdensøkonomien står i fare for å kollapse. 

 

Kommentarer

Kommentarer