Om Stormberg-gründer Steinar J. Olsen

Steinar J. Olsen (f. 1970) er gründeren bak Stormberg AS. Han er daglig leder, eier og styreformann. Han er gift og har tre barn. Steinar har drevet egen virksomhet siden han var 16 år gammel. Han avsluttet skolegangen etter videregående skole, hvor han tok bedriftsøkonomisk linje. Steinar har som gründer opplevd både oppturer og nedturer. Før han startet Stormberg drev han i en årrekke flere butikker innenfor tekstil og sport. Forretningsvirksomheten mislyktes og Steinar måtte til slutt legge ned butikkene og begjære selskapene konkurs.

140514 omdømmedagen steinar j olsen pris utdeling

Fra Omdømmedagen 2015

Fra han var 19 år var han i en 10-årsperiode aktiv i lokalpolitikken i Kristiansand. Han satt åtte år i bystyre og formannskap, og var i fire år leder av Helse- og sosialstyret. Steinar har siden 2005 vært styremedlem i Vest-Agder Krisesenter for fysisk og psykisk mishandlede kvinner. Steinar ble i 2016 valgt inn som nestleder i styret til attføringsbedriften Varodd. I 1998 hadde Stormberg fire ansatte og en omsetning på 3,8 millioner. I 2016 var antall medarbeidere 360 og omsetningen rundt 350 millioner.

Stormberg-grûnderen fikk i 2006 «Leder viser vei» prisen av Rådet for psykisk helse. Han ble i 2008 av Female Future tildelt Agders første pris for arbeidsglede: «Helter og forbilder». Steinar J. Olsen ble i 2008 nominert til Årets leder av Ukeavisen Ledelse. I 2009 ble Stormberg kåret til Norges mest familievennlige arbeidsplass gjennom tildeling av Gullriset fra Norske Kvinners Sanitetsforening. Samme år ble Steinar J. Olsen tildelt Digital Awards prisen Årets person av New Media Network. Han var i 2010 og 2011 medlem av Nærings- og handelsministerens Strategiske råd for SMB. Han satt i 2010 og 2011 i det regjeringsoppnevnte utvalget som vurderte skjermede virksomheters rolle i arbeidsmarkedspolitikken. Steinar J. Olsen ble utpekt av Arbeidsministeren til å være ambassadør for 2010 Det europeiske året for bekjempelse av fattigdom og sosial eksklusjon.  Steinar J. Olsen var medlem av Nærings- og handelsministerens 2020-gruppe. Stormberg-gründeren var i 2010 og 2011 styremedlem i Hovedorganisasjonen VIRKE sitt Hovedstyre. Steinar J. Olsen har i 2014, 2015, 2016 og 2017 vært medlem av Klima- og miljøministerens klimaråd.

Stormberg-gründeren har et brennende samfunnsengasjement og mener at alle mennesker fortjener en sjanse uansett hvilken fortid de har. Derfor har Stormberg også satt seg mål som ikke handler om kroner og øre. 25 prosent av de ansatte skal ha en bakgrunn som av en eller annen grunn gjør det vanskelig å få innpass i arbeidslivet. 1% av Stormbergs omsetning brukes på samfunnsnyttige og humanitære formål.

Stormberg er som selskap partipolitisk nøytralt, men opptatt av politiske saker. Steinar er drivkraften bak mye av selskapets engasjement. Det handler om å ikke forholde seg likegyldig til samfunnet rundt seg. Engasjementet har også ført til at Steinar J. Olsen er en ettertraktet foredragsholder som de siste årene har holdt mange foredrag over hele landet. Stormberggründeren ga i 2011 ut boken Stormberger – Samfunnsansvar fra ord til handling.

Steinar J. Olsen er styreformann i Stormberg Group AS, Stormberg AS, Stormberg Konsept AS, Stormberg AB og Leketoy Stormberg Inter AS. Han mottok i 2012 prisen Årets ildsjel fra organisasjonen Initiativ for Etisk Handel for sitt mangeårlig engasjement for å fremme etisk handel.

 • Abdoulai Secka

  Hei Steinar
  Jeg ønsker å takke deg for at du tør å uttale deg om et sårt tema. Vi har sannsynligvis verdens beste arbeidsvern og det bør vi omfavne i stedet for å utnytte de tilfellene en har «vondt i vilja».

  Selv har jeg under i flere år hvordan det er mulig å sykemelde seg med engang man hoster. Min mening er at dette er et samfunnsproblem og de fleste bedriftsledere jeg kjenner vil si det samme.
  Å komme med en offentlig uttalelse selv om man vet at det kanskje ikke blir tatt godt i mot er tøft men nødvendig og tegn på god ledelse.

  Har aldri handlet hos dere før men skal nå kjøpe meg en vinterjakke innen kort tid. Gjett hvor!

  I kjølvannet av denne saken ser jeg det har oppstått et nytt uttrykk som fram til nå var ukjent(i hvertall for meg). Tror det var butikksyken eller noe lignende, dette uttrykket skal du bare drite i for det er kun et tullete påfunn av folk som ikke forstod budskapet ditt.

  God helg!

 • http://blogg.stormberg.no/ Steinar

  Tusen takk for en oppmuntrende og hyggelig kommentar, Merete!

  Jeg er stolt av mine medarbeidere. En dyktig gjeng med forskjellig bakgrunn, som sammen har skapt strålende resultater.

  Jeg tror mange ledere ikke ser de mulighetene som ligger i det å bevisst rekruttere mennesker som ofte sliter med å få tillit på arbeidsmarkedet. Jeg håper boken min kan inspirere enkelte ledere til å tenke annerledes:
  http://blogg.stormberg.no/post/Debutantnerver

 • Merete

  Hei Steinar!

  Jeg fikk høre om deg og visjonen din om inkluderende arbeidsliv på et ungdomskurs i Fellesforbundet for noen uker siden. Som "avlastermor" til to fantastiske gutter, og ansatt i fagbevegelsen, ble jeg rørt langt inn i hjerterota. Aldri før har jeg vært så stolt over den flotte Stormbergjakka mi! Tenkt om bare 20% av verdens ledere kunne tenkt på samme måte som deg. Da hadde verden allerede blitt et fantastisk mye bedre sted å være.

  Håper mine avlasterbarn en gang i framtiden får en leder som tenker på samme måte om deg, slik at de får muligheten til å bruke ressursene sine til glede for samfunnet.

  Tusen takk for at du er deg!

 • http://blogg.stormberg.no/ Steinar

  Takk for gode ord, Medya.

 • Medya Kaweh

  Jeg har drevet med kampsort og meditasjon i mange år, har vært politiker og politisk fange og mye mye mer!
  Dette sier jeg for å si at jeg har vært sterkt og hardt, men nå må jeg innrømme at jeg bare begyte å gråte når jeg leste noe av Steinars historie og mål!!!!!!!!!!!

  Jeg bare sier tusen takk! og heldigvis at det finnes slike mennesker i denne forferdelige verden!
  Takk,takk og takk…

 • http://blogg.stormberg.no/ Steinar

  Takk for link til interessant sak, Helene!

 • http://www.mojomagasin.no/ Helene

  Hei!
  Mojomagasin har publisert en artikler om miljøgründere, og Stormberg blir spesielt trukket fram. Del gjerne artikkelen med andre som er interesserte i miljøvennlig ressursbruk og bedrifter som tør å tenke nytt mht ressursbruk og miljøutfordringer!
  Mvh,
  Helene
  http://www.mojomagasin.no/arbeid-og-penger/s%C3%B8ppel-finnes-ikke-det-er-bare-ressurser-pa-avveie/

 • http://www.djiihaa.com/ djiihaa

  Jeg ramla innom denne nettsida uten at jeg husker helt hvordan…og nå sitter jeg og lurer litt på om jeg skal TRO helt på alt jeg leser om samfunnsengasjement og miljøansvar, eller om det er mest et fiffig pr-stunt… Jeg velger det første, og det er inspirerende å se at det finnes bedriftsledere som klarer å ha mer enn én tanke i hodet (ikke bare bunnlinja i regnskapet), og som samtidig klarer å uttrykke tanker og erfaringer på en så bra måte. Fortsett med det, så skal jeg følge bloggen videre :) <A

 • http://blogg.stormberg.no/ Steinar

  Hei Lene
  Send meg en mail på steinar@stormberg.no, så skal jeg maile over presentasjonen. Angi gjerne datoen den aktuelle presentasjonen ble holdt, så er jeg sikker på at jeg sender dere riktig presentasjon.

 • http://www.markaa.no/ Lene Jøntvedt

  Hei!
  Vi i marka barnehage hadde et foredrag med Steinar i Kristiansand i fjor høst. Vi ønsker å dele dette med foreldre og ansatte i andre barnehager, og vil gjerne få til et foredrag på Jæren. Fant ingen andre e-post adresser og håper å komme i kontakt her.

  Mvh Lene Jøntvedt
  Markå barnehage