Om Stormberg-gründer Steinar J. Olsen

Steinar J. Olsen (f. 1970) er gründeren bak Stormberg AS. Han er i dag eier og arbeidende styreleder. Han er gift og har tre barn. 

Steinar har drevet egen virksomhet siden han var 16 år gammel. Han avsluttet skolegangen etter videregående skole, hvor han tok bedriftsøkonomisk linje. Steinar har som gründer opplevd både oppturer og nedturer. Før han startet Stormberg drev han i en årrekke flere butikker innenfor tekstil og sport. Forretningsvirksomheten mislyktes og Steinar måtte til slutt legge ned butikkene og begjære selskapene konkurs

140514 omdømmedagen steinar j olsen pris utdeling

Fra Omdømmedagen 2015

Fra han var 19 år var han i en 10-årsperiode aktiv i lokalpolitikken i Kristiansand. Han satt åtte år i bystyre og formannskap, og var i fire år leder av Helse- og sosialstyret. I 1998 hadde Stormberg fire ansatte og en omsetning på 3,8 millioner. I 2018 er antall medarbeidere 350 og omsetningen på 368 millioner kroner.

Steinar har siden 2005 vært styremedlem i Vest-Agder Krisesenter for fysisk og psykisk mishandlede kvinner. Han var i 2016 og 2017 nestleder i styret til den offentlig eide attføringsbedriften Varodd AS.

Stormberg-grûnderen fikk i 2006 «Leder viser vei» prisen av Rådet for psykisk helse. Han ble i 2008 av Female Future tildelt Agders første pris for arbeidsglede: «Helter og forbilder». Steinar J. Olsen ble i 2008 nominert til Årets leder av Ukeavisen Ledelse. I 2009 ble Stormberg kåret til Norges mest familievennlige arbeidsplass gjennom tildeling av Gullriset fra Norske Kvinners Sanitetsforening. Samme år ble Steinar J. Olsen tildelt Digital Awards prisen Årets person av New Media Network. Han var i 2010 og 2011 medlem av Nærings- og handelsministerens Strategiske råd for SMB. Han satt i 2010 og 2011 i det regjeringsoppnevnte utvalget som vurderte skjermede virksomheters rolle i arbeidsmarkedspolitikken. Steinar J. Olsen ble utpekt av Arbeidsministeren til å være ambassadør for 2010 Det europeiske året for bekjempelse av fattigdom og sosial eksklusjon.  I 2018 ble han med i det regjeringsoppnevnte utvalget som skal utrede om næringsdrivende bør pålegges en informasjonsplikt knyttet til samfunnsansvar og oppfølging av leverandørkjeder. Steinar J. Olsen var medlem av Nærings- og handelsministerens 2020-gruppe. Stormberg-gründeren var i 2010 og 2011 styremedlem i Hovedorganisasjonen VIRKE sitt Hovedstyre. Steinar J. Olsen har vært medlem av klimarådet til Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (2014-2015), Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (2015-2018) og Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (2018-).

I 2017 kåret Nordic Business Forum Steinar J. Olsen til Norges mest Responsible Leader, og i kåringen av Nord Europas Responsible Leaders ble Stormberggründeren hedret med en andreplass. 

steinar22

Stormberg-gründeren har et brennende samfunnsengasjement og mener at alle mennesker fortjener en sjanse uansett hvilken fortid de har. Derfor har Stormberg også satt seg mål som ikke handler om kroner og øre. 25 prosent av de ansatte skal ha en bakgrunn som av en eller annen grunn gjør det vanskelig å få innpass i arbeidslivet. 1% av Stormbergs omsetning brukes på samfunnsnyttige og humanitære formål.

Stormberg er som selskap partipolitisk nøytralt, men opptatt av politiske saker. Steinar er drivkraften bak mye av selskapets engasjement. Det handler om å ikke forholde seg likegyldig til samfunnet rundt seg. Engasjementet har også ført til at Steinar J. Olsen er en ettertraktet foredragsholder som de siste årene har holdt mange foredrag over hele landet. Stormberggründeren ga i 2011 ut boken Stormberger – Samfunnsansvar fra ord til handling.

steinar1

Steinar J. Olsen er styreformann i Stormberg Group AS, Stormberg AS, Stormberg Konsept AS, Stormberg AB og Leketoy Stormberg Inter AS. Han mottok i 2012 prisen Årets ildsjel fra organisasjonen Initiativ for Etisk Handel for sitt mangeårlig engasjement for å fremme etisk handel.

I 2010 ble Stormberg i Kommunikatøren kåret Norges beste på nyskapende og innovativ kommunikasjon. Kommunikasjonsbransjen tildelte i 2013 Stormberg pris som Norges beste på egenprodusert kommunikasjon. Stormberg ble stemt frem til Lesernes Sørlandsbedrift i 2012. I 2012, 2013 og 2014 ble Stormberg kåret til nasjonal omdømmevinner. Stormberg ble i 2013 kåret til «Growing Star» blant Norges mest respekterte virksomheter. I 2014, 2015 og 2016 ble Stormberg kåret av folket til Norges mest bærekraftige bedrift i en undersøkelse gjort av Sustainable Brand Index, og til den nest mest bærekraftige virksomheten i 2017

I april 2017 fikk Stormberg pris for deres fokus og arbeid for integrering i arbeidslivet, og i oktober mottok Steinar J. Olsen Åpenhetsprisen for 2017. Dagbladet nominerte ham i desember 2017 til Årets navn.

Kommentarer

Kommentarer

10 Comments
 1. Hei Steinar
  Jeg ønsker å takke deg for at du tør å uttale deg om et sårt tema. Vi har sannsynligvis verdens beste arbeidsvern og det bør vi omfavne i stedet for å utnytte de tilfellene en har «vondt i vilja».

  Selv har jeg under i flere år hvordan det er mulig å sykemelde seg med engang man hoster. Min mening er at dette er et samfunnsproblem og de fleste bedriftsledere jeg kjenner vil si det samme.
  Å komme med en offentlig uttalelse selv om man vet at det kanskje ikke blir tatt godt i mot er tøft men nødvendig og tegn på god ledelse.

  Har aldri handlet hos dere før men skal nå kjøpe meg en vinterjakke innen kort tid. Gjett hvor!

  I kjølvannet av denne saken ser jeg det har oppstått et nytt uttrykk som fram til nå var ukjent(i hvertall for meg). Tror det var butikksyken eller noe lignende, dette uttrykket skal du bare drite i for det er kun et tullete påfunn av folk som ikke forstod budskapet ditt.

  God helg!

 2. Tusen takk for en oppmuntrende og hyggelig kommentar, Merete!

  Jeg er stolt av mine medarbeidere. En dyktig gjeng med forskjellig bakgrunn, som sammen har skapt strålende resultater.

  Jeg tror mange ledere ikke ser de mulighetene som ligger i det å bevisst rekruttere mennesker som ofte sliter med å få tillit på arbeidsmarkedet. Jeg håper boken min kan inspirere enkelte ledere til å tenke annerledes:
  http://blogg.stormberg.no/post/Debutantnerver

 3. Hei Steinar!

  Jeg fikk høre om deg og visjonen din om inkluderende arbeidsliv på et ungdomskurs i Fellesforbundet for noen uker siden. Som "avlastermor" til to fantastiske gutter, og ansatt i fagbevegelsen, ble jeg rørt langt inn i hjerterota. Aldri før har jeg vært så stolt over den flotte Stormbergjakka mi! Tenkt om bare 20% av verdens ledere kunne tenkt på samme måte som deg. Da hadde verden allerede blitt et fantastisk mye bedre sted å være.

  Håper mine avlasterbarn en gang i framtiden får en leder som tenker på samme måte om deg, slik at de får muligheten til å bruke ressursene sine til glede for samfunnet.

  Tusen takk for at du er deg!

 4. Jeg har drevet med kampsort og meditasjon i mange år, har vært politiker og politisk fange og mye mye mer!
  Dette sier jeg for å si at jeg har vært sterkt og hardt, men nå må jeg innrømme at jeg bare begyte å gråte når jeg leste noe av Steinars historie og mål!!!!!!!!!!!

  Jeg bare sier tusen takk! og heldigvis at det finnes slike mennesker i denne forferdelige verden!
  Takk,takk og takk…

 5. Jeg ramla innom denne nettsida uten at jeg husker helt hvordan…og nå sitter jeg og lurer litt på om jeg skal TRO helt på alt jeg leser om samfunnsengasjement og miljøansvar, eller om det er mest et fiffig pr-stunt… Jeg velger det første, og det er inspirerende å se at det finnes bedriftsledere som klarer å ha mer enn én tanke i hodet (ikke bare bunnlinja i regnskapet), og som samtidig klarer å uttrykke tanker og erfaringer på en så bra måte. Fortsett med det, så skal jeg følge bloggen videre :)<A

 6. Hei Lene
  Send meg en mail på steinar@stormberg.no, så skal jeg maile over presentasjonen. Angi gjerne datoen den aktuelle presentasjonen ble holdt, så er jeg sikker på at jeg sender dere riktig presentasjon.

 7. Hei!
  Vi i marka barnehage hadde et foredrag med Steinar i Kristiansand i fjor høst. Vi ønsker å dele dette med foreldre og ansatte i andre barnehager, og vil gjerne få til et foredrag på Jæren. Fant ingen andre e-post adresser og håper å komme i kontakt her.

  Mvh Lene Jøntvedt
  Markå barnehage

Comments are closed.