Bli med oss inn i fremtiden

Ingen dager er like i Stormberg, noe som gjør at jeg synes jeg har norges mest spennende jobb. Vi jobber hver eneste dag med å se på hvordan vi kan gi dere en enda bedre kjøpsopplevelse, og det er viktig for oss at Kundene våre opplever nettbutikken vår enkel og oversiktlig. Men det er ingen tvil om at det er en spennende bonus at vi også blir trukket frem som finalist til Posten Norge sin e-handels kåring, som kåres under LOAD, Postens logistikk- og netthandelsdager. Vi er i år stolte av å være nominert til Årets Netthandel samt Cross border-prisen.

I fjor hadde Stormberg gleden av å dra fra LOAD som Årets nettbutikk, og i år har vi allerede blitt kåret til Årets nettfavoritt, takket være dere som har stemt oss frem. Tusen takk! Det setter vi så uendelig stor pris på.

Finalistene ble i forrige uke invitert inn til Posten for en speedpitch på 10 min for å fortelle om folkene bak butikken, hva som gjør Stormberg unik og de største utfordringene og mulighetene nå og framover, og vi hadde gleden av å fortelle om våre spennende planer til en entusiastisk og kunnskapsrik fagjury.

bilde20140813_12491720140813_141713

Under presentasjonen fikk vi vise litt av våre spennende fremtidsplaner, og den har vi lyst til å dele med dere også.  Vi pleier å si at det eneste konstante i Stormberg, er forandring. Og nå blir det forandringer!

catwalk

Vi vokser og trenger mer plass. Så nå skal vi skal utvide servicekontoret vårt med nesten 800kvm og introduserer i samme slengen en helt ny måte å presentere våre produkter for Kundene. Vår husfotograf Jan Rune dobler størrelsen på sitt studio og får nå en spesialbygd catwalk. På den skal våre modeller snurre og vandre og kose seg mens de viser både passform og brukervennlighet.

Målet vårt er å gi våre Kunder den aller beste opplevelsen av produktet før de handler. På den måten skal du vite hva du får. Vi ønsker at filmen skal gi deg en følelse av å holde produktet i hånden, gi en ende bedre følelse av hvordan det vil passe deg. Vi gleder oss stort til å sette i gang!

Hva tror du om film av alle produkter? Er det andre måter vi kan forbedre din handleopplevelse på?

Hege – Stormberger
hege

Tryll med sopp

Forrige helg begynte sopphøsten for oss. Vi tok med oss valp og barn ut i skogen og fylte kurven med sikker fangst. Mandagen gikk med til tørking, og denne helgen blir det mye snacks på kjøkkenet.

Først og fremst tørker vi sopp. Etter å ha rensket og kuttet i tynne skiver, tørker vi i en dehydrator på 50 grader over natta. Du kan gjerne bruke vanlig komfyr også. Spre soppskivene utover og bruk vifte mens komfyrdøren står på gløtt. Når soppen er godt tørket kan den oppbevares i flere år. Fine glass med tørket sopp er også kjempeflotte smågaver til venner og familie.

alma

Alma er strålende fornøyd med fangsten.

Når du skal bruke den tørkede soppen, legger du den i kaldt, rent vann i 30-60 minutter. Ikke bruk for mye vann, bare dekk soppen lett. Når soppen er helt myk, er den klar til bruk. Hvis du ønsker å bruke sopp i tørket form, kan du male den til soppmel og bruke som smakstilsetning i sauser og supper.

burger_sopp_2

Bloggen ENEstående Mat disker opp med en deilig oppskrift på soppstuing med blåmuggost. Vi anbefaler dere å teste den norske blåmuggosten «Kraftkar». Foto: Anne Cathrine Gulbrandsen/enestaaendemat.no

Vi er glad i risotto med stekt sopp oppå, soppstuing eller soppsuppe og har fått smaken på denne deilige paien.

Det finnes masse flotte oppskrifter der ute på fantastiske ting du kan trylle frem av skogsopp i alle mulige fasonger. Sopp man har plukket selv funker også flott i hverdagsretter som spagetti, lasagne og på pizza.

Har noen av våre kreative følgere spennende oppskrifter med skogens gull eller andre delikatesser?

Del gjerne matturtips med det beste fra naturen. Krabber? Grillede kamskjell med gaukesyre? Kanskje en av dere til og med kan være gjesteblogger i løpet av høsten?

Ha en deilig sopphøst og lykke til med tryllingen.

Kine -Stormberger
kine_blogg

 

 

Produksjonssjefens høstfavoritter

Etter denne fantastiske sommeren synes jeg personlig det er godt å kjenne antydning til den klare høstlufta og vite at vi hører til de privilegerte som har årstider. Høstfargene venter på oss i skog, mark og på fjell, og hva er mer fantastisk enn å bevege oss ut i naturen denne vakre årstiden.

Enten det er korte eller lange turer, så er det viktig å kle seg riktig. En av favorittene er Farvatn turbukse med høye tekniske egenskaper som gjør den motstandsdyktig mot vann, den puster og er vindtett. I tillegg har den en 4-veis stretch som gjør den utrolig myk og behagelig å ha på seg.  Vatnedal skallbukse er et godt alternativ dersom man liker spreke farger. Denne har også høye tekniske egenskaper og er en god allround bukse.  Som vanlig er vårt utvalg stort på fleece i alle varianter, og Trolldal samt Myrdal kan anbefales når det gjelder fleeceplagg med litt tykkelse.

farvatn

Etter hvert som høsten blir kaldere, så vil jeg anbefale 3-lagsprinsippet.  På fjellet starter ofte turen med motbakke, og da er det fornuftig å regulere påkledningen etter aktivitetsnivå. For mye klær ved starten av turen kan fort føre til at man må stoppe for å ta av seg klær. Pakk med ekstra i sekken. Jeg starter gjerne turen med merino ull innerst mot kroppen. En god og isolerende genser er Sota i 100% merinoull. I år kommer den også i nye fine farger. Utenpå dette så kan Holfossen jakke og bukse anbefales. Teknisk jakke og bukse med høy funksjon for vannmotstand og fukttransport, samt at det er vindtett.

Jeg har med mellomlags plagg i sekken i tilfelle jeg begynner å fryse når man er kommet opp i høyden og vinden tar mer tak. Personlig foretrekker jeg tynn fleece som fyller lite ala Vigør mens for andre passer det bedre med tykkere fleece. Jeg liker også å ha med en packable dunjakke som er god å ta på som mellomlagsjakke dersom man skal ta en pause med å rigge til stormkjøkken eller nyte medbrakt nistepakke. Her har vi mange alternativer som Skartind med hette, Stavskar og Stavberg (tofarget) som er veldig lette jakker med packable løsning. Tar lite plass og funker godt som mellomlagsplagg under ytterjakke samt at den kan brukes som ytterjakke.

Husk også å ta på våre gode ullsokker. Fagerli ullsokk som man får kjøpt i 3-pakk løsning eller den tykkere Romsdal ullsokk som er min favoritt på fjellet. Ha også med lue og hansker i sekken. Her kan jeg anbefale Lyseren hanske med fleecefôr og Greina eller Vigør lue. Fyller ingenting, men kan være avgjørende for om turen blir en god opplevelse.

Husk at det finnes ikke dårlig vær – kun dårlige klær!

GOD TUR :)

Eilef – Stormberger
eilef

Veien til topps

Vi som jobber i Stormberg synes det er utfordrende å sitte inne i helgene. Og når vi skal ha samlinger, er det ikke vår stil å ha det på et hotell med konferanserom – uansett hvor flotte de er. Vi vil ut på tur, og denne gangen var det Kyrkja, Tverrbytthornet og Bøverbreen som stod for tur.

Alle disse toppene ligger i Jotunheimen, og her finner du også de høyeste toppene i Nord-Europa (Galdhøpiggen og Glittertinden).

 

Terrenget er ikke bare bratt, men underlaget av store og små stein er krevende.

Terrenget er ikke bare bratt, men underlaget av store og små stein er krevende.

Det er et vakkert og bratt landskap.

Det er et vakkert og bratt landskap.

Gleden er stor når en når toppen på 2032 moh.

Gleden er stor når en når toppen på 2032 moh.

Veien opp var tung, men veien ned krever også sin mann og kvinne.

Veien opp var tung, men veien ned krever også sin mann og kvinne.

Et møte med snøen i august.

Et møte med snøen i august.

Stormbergerne er klar for dag to av ekspedisjonen.

Stormbergerne er klar for dag to av ekspedisjonen.

Veien opp til Tverrbytthornet er bratt og lang.

Veien opp til Tverrbytthornet er bratt og lang.

Christina setter pris på å endelig være framme. Her i Lone jakke og Lone bukse, som kommer for salg i september.

Christina setter pris på å endelig være framme. Her i Lone jakke og Lone bukse, som kommer for salg i september.

Sikkerheten står i høysetet.

Sikkerheten står i høysetet.

Christina viser frem piggskoene og breøksen.

Christina viser frem piggskoene og breøksen.

Bøverbreen har både vakre farger og fine formasjoner.

Bøverbreen har både vakre farger og fine formasjoner.

En del av turen var lagt gjennom sprekker i breen.

En del av turen var lagt gjennom sprekker i breen.

Slik ser en gruppe brevandrere ut på avstand.

Slik ser en gruppe brevandrere ut på avstand.

Petter – Stormberger

pnt_square

 

It’s time for sopptur

Høsten er over oss, enten vi vil det eller ei. Og enhver årstid har sin sjarm. For oss er soppturer i høstfarger en av livets store gleder. Men husk å være ekstra kritisk. Sopp kan være lumske saker!

Vi nordboere er heldige. De aller færreste av oss har lang avstand til marka. Selv midt i Oslo, Stockholm eller København kan man ta seg til område egnet for sopptur i løpet av veldig kort tid.

Sopp er en flott og naturlig matkilde, men kan være en lumsk ulv i fårepels. Helsedirektoratet kan hjelpe deg med en brosjyre du kan ha hengende (feks på innsiden av en skapdør på kjøkkenet) og de fleste bokhandlere har også hendige små bøker som er fin-fine å ha i lomma når man er ute på skogstur.

sopptur

Vi foretrekker å spesialisere oss på et par sikre medlemmer av soppslekta -og holder oss til dem. Bedre føre vàr, som bestemor alltid sa.

I vår familie er det steinsopp, kantarell (vær obs på falsk kantarell) og piggsopp som er safe-soppene. En tommelfingerregel er at det ikke finnes giftig rørsopp eller piggsopp i Norge! Ikke alle er spiselige eller smaker godt, men giftige er de ikke.

Men selv om man er sikker, kan det godt tenkes man tar feil (selv om akkurat det er vanskelig for oss å godta). De fleste steder i landet finnes det soppentusiaster som er ute på tur samtidig som deg. Ikke vær redd for å spørre! Er man en erfaren sopp plukker, gir man gjerne råd. Men husk å ikke gi råd om du ikke er erfaren. Det kan fort bli villedende.

I sesongen blir det også satt opp kontrollstasjoner i populære områder. På websidene til Soppgleder.no finner du en fin oversikt over når og hvor det er kontroll i ditt fylke. Kontrollstasjonene er en stand hvor du kan stikke innom før tur for tips eller etter endt tur for sjekk av fangsten. En fin måte å se om du har vurdert rett.

Og når kurven er full og trygg, er det bare å kommer seg hjem og planlegge de lekreste retter! Spennende oppskrifter får du her på bloggen neste helg. I mellomtiden kan du jo ta et fint soppturbilde og vise oss på instagram? Tagg bildet med #stormsopp! 31. august trekker vi fire heldige vinnere som får en lue i posten!

God sopptur og husk at små turer også er store.

Kine -Stormberger
blogg_sign

Jeg er god nok!

«Når jeg sitter helt alene i mitt rom mens dagen dør og jeg kjenner fire vegger kryper nærmere enn før, det er da jeg vet at kvelden blir et møte med meg selv og alle mine våpen dreies langsomt rundt sin akse til jeg selv er deres mål, det er da jeg strekker hender mot et lys mot et håp og jeg smiler ved tanken på at jobben gir meg fri fra mine destruktive tanker». «Jeg vet at jeg skal stå opp til en god kopp med kaffe før jeg forlater rommet og tar min faste plass på bussen, på vei til kjente maskiners during, kjente ansikter, varme smil og gode samtaler» 
(fritt omskrevet Jan Eggum og Bjørn Eidsvåg)

Jeg er hjemme her på jobben det er mine tankers fristed, det er her jeg dyrker vennskapet til kolleger, det her jeg jeg får en bekreftelse på viktigheten av min tilstedeværelse, det er her jeg kjenner på bevisstheten av at «Jeg er go nok!».

Det er medisin i hver svettedråpe, hvert løft, hvert salg, hver pakke som pakkes og sendes, hver skrue som smøres, hvert smil som gis, som fås!

Tenk om vi kunne løfte opp medisinen og terapien som ligger i å stå i jobb, være til stede framfor å søke oss bort i en flukt hvor barndom og tunge tanker skal dyrkes, luftes og analyseres.

Pøbel i trening - street football

Pøbler på kurs i Lier 2014 sammen med Erik Mykland og Streetfotball-gjengen

Verdien av det å være helt og fullt meg selv i den daglige rutinen, verdien av å stå i det med blikket løftet fremover, stå i det kjedelige men trygge, stå i det kjekke men trygge. Verdien av å vite at hvis vi ikke har det kjedelige har vi heller ikke det kjekke!

Verdien av å vite at nettopp på grunn av det som er vondt, vet vi hva som er godt!

Vi er avhengig av begge deler. Alt er et både og.

Når jeg er god nok kan jeg med hånd på hjerte si med full kraft;

Du òg!

Les også bloggen Fire verktøy for flere i arbeid!

Gjesteblogger Eddi Eidsvåg
bilde av Eddi

Fire verktøy for flere i arbeid

I Stormberg har vi gode erfaringer med å tenke utradisjonelt når det gjelder rekruttering. Vi har siden starten i 1998 hatt som policy at 25 % av våre ansatte skal være rekruttert blant mennesker som har hatt problemer med å komme ut i arbeidslivet. Vi har samarbeidet nært med det offentlige virkemiddelapparatet i dette arbeidet, og NAV har vært en meget god samarbeidspartner.

Et viktig kriterium for at vi har lykkes med vårt inkluderende arbeid skyldes at vi har klart å ha to tanker i hodet på en gang. Vi har bygget opp en kultur som innebærer at vi på den ene siden stiller klare krav, og på den andre siden er fleksible, legger til rette og viser omsorg. Begge deler krever en aktiv ledelse som evner å kommunisere og spille på lag med sine medarbeidere.

20140814-_JRE9698

Arbeids- og sosialministeren fikk en omvisning på lageret vårt i Kristiansand, hvor han traff flere medarbeidere som har hatt utfordringer med å komme inn i arbeidslivet.

Under vårt besøk av arbeids- og sosialminister Robert Eriksson presenterte vi det vi mener er de fire viktigste tiltakene for å få enda flere virksomheter til å inkludere folk som av en eller annen grunn har problemer med å få seg jobb. Vi trenger enkle, forutsigbare og ubyråkratiske løsninger som fører til at flere arbeidsgivere ansetter på en inkluderende måte.

Sykelønnsordningen. Automatisk fritak fra sykepenger i arbeidsgiverperioden når IA-arbeidsgivere ansetter mennesker med kronisk sykdom eller nedsatt arbeidsevne. Blir de ikke ansatt, så må likevel det offentlige ta regningen via NAV. Med dette forslag har ikke staten noe å tape.

Nedsatt arbeidsevne. Gi IA-virksomheter fritak for arbeidsgiveravgiften for de arbeidstakerne det gjelder når de ansetter mennesker med nedsatt arbeidsevne.

2+2 modell. Det innføres et nytt inkluderingsverktøy, en 2+2 modell som går ut på at arbeidsgivere med IA-avtale får to års fritak fra arbeidsgiveravgiften for den arbeidstakeren det gjelder, når de ansetter en som har vært utenfor arbeidslivet i minst to år.

Midlertidige ansettelser. Arbeidsgivere bør få lov til å foreta midlertidige ansettelser av de under 30 år i en maksimumsperiode på 12 måneder. Dette vil gi flere innpass i arbeidslivet, spesielt unge mennesker uten arbeidserfaring. Et mer fleksibelt arbeidsliv vil gi flere muligheten til å bevise hvilke evner de faktisk besitter. Målet er ikke å ha flest mulig midlertidig ansatt, men gi fast ansettelse etter utprøving i arbeidslivet.  En endring i lovverket må selvsagt hindre at arbeidsgivere utnytter regelverket, for hovedhensikten er at flere skal få en sjanse til å prøve seg – og sørge for at folk med «hull i CV-en» ikke havner nederst i søkerbunken. Midlertidig ansettelse skal være unntaket – ikke hovedregelen.

 

20140814-2

Steinar J. Olsen ga boken «Stormberger» til statsråden, og den forteller om hvorfor Stormberg inkluderer som vi gjør og om våre erfaringer knyttet til rekrutteringspolicyen vår.

Arbeidsgivers holdninger er det klart viktigste for inkludering i arbeidslivet. Har arbeidsgiver fordomsfrie og sunne holdninger overfor mennesker med hull i CVen, så blir resultatet mer inkludering, uavhengig av hvilke økonomiske incentiver som måtte foreligge. Bakgrunnen for mine fire forslag, er at jeg har erfart at det overfor mange arbeidsgivere dessverre ikke er nok å appellere til de gode holdningene. Mange trenger også økonomiske incentiver for å ta steget ut.

Disse forslagene vil bidra til at flere bedrifter blir IA-virksomheter. Vi må gå fra ord til handling, og da trenger vi konkrete tiltak som bidrar til at mennesker som nå står utenfor arbeidslivet, får den sjansen de fortjener. Det er masse sterk arbeidsevne der ute som ikke benyttes! Tiden er inne for enkle og forutsigbare inkluderingsverktøy – ikke vage løfter og flere utredninger.

Les også:
- Verktøykassa trenger påfyll
-
 Ja til enklere inkludering

Steinar – Stormberger

steinarblogg

Hele folket i arbeid?

På torsdag får vi besøk av arbeids- og sosialminister Robert Eriksson. Vi skal snakke om hvordan det er å jobbe med inkluderende arbeidsliv i praksis, og vi har noen konkrete utfordringer å gi ham. Vi håper at vi sammen gjøre det enda enklere for flere virksomheter å jobbe mot det samme målet.

Som HR-leder i Stormberg bruker jeg mye tid og ressurser på inkluderende arbeidsliv. Stormberg har inngått en avtale med NAV om å være en en Inkluderende Arbeidslivsbedrift (IA), og dette forplikter oss til å arbeide målrettet for å holde sykefraværet på et lavt nivå og å bidra til at mennesker som har problemer med å komme ut i arbeidslivet får jobb.

lager

Helt siden starten i 1998 har vi rekruttert en fast andel av våre medarbeidere blant mennesker som har hatt vansker med å komme inn på arbeidsmarkedet, blant annet mennesker med rusproblemer, tidligere straffedømte, unge menneskers om ikke har trives på skolen og mennesker med psykiske- eller fysiske helseplager. 25% av de som rekrutteres til Stormberg skal være mennesker som har hatt problemer med å komme ut i arbeidslivet.

Stormberg har hatt et mangeårig samarbeid med NAV, arbeidsmarkedsbedrifter og fengsler når det gjelder rekruttering av medarbeidere, og mange av våre medarbeidere har blitt rekruttert gjennom dette samarbeidet. Vår måte å tenke inkluderende på når det gjelder rekruttering, har gitt oss dyktige, lojale og stabile medarbeidere. Alle har bidratt sterkt til at Stormberg har klart seg godt i konkurransen med sterke, internasjonale merkevarer.

Det er gøy, krevende og meningsfylt å jobbe i Stormberg. Sykefraværet har variert en del fra år til år. I snitt har det totale kort- og langtidsfraværet de siste fem årene vært på 6,4% (5,6% i 2009, 7,7% i 2010, 8% i 2011, 5,4% i 2012 og 5,3% i 2013).

Vi tror at byråkratiet kan forenkles ytterligere, og vi tror blant annet at en redusert arbeidsgiveravgift de første årene kan få enda flere virksomheter til å ta sjansen på å inkludere flere. Hva mener du må til for at flere virksomheter skal ansette mennesker som ofte faller utenfor arbeidsmarkedet? Hva ville du spurt arbeids- og sosialministeren om?

Margrete – Stormberger

margrete

To Stormbergere, syv øyer, to ulykker, 16 hjul og en topptur

I våres ble Malin Jacob tildelt et Stormbergstipend for å promotere grønn hverdag og naturopplevelser til en hel generasjon (jepp, det ER en stor oppgave). Hun har vært ute en vinternatt, lært seg å bruke feller på skiene og spist deilig mat hun sanket på tur. Denne gangen er det Lofoten som skal forseres. På rulleskøyter!

IMG_6419IMG_6434IMG_6935IMG_6690IMG_6678IMGA0642bilde44634634634IMG_6854

Markedssjefens favoritter til barnehagestart

Det er barnehage- og skolestart for mange rundt om i landet. Hjemme hos meg har prinsessen lagt klar antrekket til første dag på stor avdeling, for lenge siden. Nyhetene fyller nå opp både butikkene og nettbutikkene våre, her er noen av mine favoritter til de minste.

Skogan trøye og longs er et mykt og deilig undertøy til de minste, som kan brukes som undertøy, pyjamas eller som genser inni Steindalen collegejakke. Prisen er jo også veldig fin, kun 59,- pr del. Neste favoritt ut er fleecedressen, den er anvendelig året rundt. God å ha under en parkdress, og som kosedress inne.

Veldig mange kjøper ull allerede nå, for plutselig trenger de den under parkdressen, og da er det greit at det ligger klar i hylla. Rosendal ull til de minste har vi fast lavpris på, kun 99 pr del.

627-Uke32-Barnehagepakke

Sommerregnet og høsten kommer like plutselig begge to, så regntøy kan være greit å ha med første dag. Drypp regndress har vært favoritten til de små de første årene, da de gjerne sitter mer og bruker regntøyet på en litt annen måte enn de som er eldre. Etterhvert så har Sprute regntøy overtatt som favoritt til regnværsdanser, plaskekonkurranser og froskefanging. Et mykt og godt regntøy, som virkelig er slitesterkt og holder dem tørre også på de lengre utedagene.

parkdress-kun-299

Valg av parkdress får jeg ofte spørsmål om, og svaret er at det er litt avhengig av hva slags parkdress de minste foretrekker og hvor mye tøy de vil ha under. Jeg har varme barn, som gjerne trenger å justere klesmengden under, så derfor bruker de gjerne en skalldress nesten året rundt, i hvert fall fra starten av barnehageåret. Tikkedal parkdress er en slitesterk og rimelig parkdress. Den er vindtett og vanntett. Parkdressen er ufôret, men egner seg til helårsbruk. Vi er tomme for størrelser til de helt minste, men de vil komme på lager igjen i løpet av noen få uker. En annen favoritt som vi har testet i fjor vinter er Vennen parkdress, som er på lager om få uker. En skalldress med avtagbar ulldress inni til kun 999,- Virkelig en vinner hos en 5 åring som ikke har tid til å ta på seg masse tøy før han løper ut!

Og et lite ps til alle som har prinsesser som synes kjole skal brukes året rundt, sjekk ut denne søte nyheten. Den passer kjempefint sammen med Rosendal ullongs.

Fakta om sikkert barnehagetøy

  • Ikke snøring rundt halsen.
  • Godt synlige reflekser på alt yttertøy fra oss.
  • Redusert bruk av knapper, og bruk av sikkerhetssting dersom knapper brukes. Dette for å redusere risikoen for at knapper skal løsne og sette seg fast i svelg.
  • Nikkelfrie knapper for å forhindre allergiproblemer.
  • Ikke fastsydde hetter, men hetter som er festet med trykknapper som åpner seg dersom hetten henger seg fast.
  • Tøy fri for ftalater og andre stoffer som kan være skadelige for barna.

Hege -Stormberger
hege