Kondisjonstrening utendørs

En trenger verken utstyr eller lokale for å få til en god treningsøkt, og sommeren er høysesong for å flytte treningen ut i naturen. Vi har samlet fire knallgode former for kondisjonstrening som kan gjennomføres utendørs. Vi garanterer deg at disse treningsformene vil gi både høy puls og rennende svette, og ikke minst mye moro!

Løpetur i vakre omgivelser
En av de absolutt beste treningsformene som finnes, er løping. Å løpe utendørs i fantastisk natur er noe av det aller mest frigjørende man kan gjøre. Ikke bare trener du hele kroppen, det er også et mentalt frikvarter hvor tankene får løpe fritt. Løper du regelmessig, vil du også oppleve økt energi og overskudd i hverdagen. Bestem gjerne ruten du skal løpe på forhånd. Da vet du akkurat hvor langt du skal løpe, hvordan terrenget er, og hva du kan se frem til på turen.

_JRE2958

Løping gir både fysisk og mentalt overskudd.


Å sykle er en flott treningsform, som aktiverer de store musklene i beina. Sykkel er dessuten trening som belaster leddene i mye mindre grad enn løping, og er derfor et flott alternativ til deg som kanskje sliter med skader. På sykkeltur kan man gjerne legge bak seg mye lengre distanser enn ved løping, og sykkel er dermed en flott måte å oppleve steder på nært hold.

_JRE1207

Intervalltrening er både effektivt og tidsbesparende.

Trappeintervall/bakkeintervall
De aller fleste bor i nærheten av enten en trapp eller en bakke. Mer trenger man ikke for å få en ypperlig intervalløkt. Intervalltrening er en av de aller mest effektive treningsformene som finnes: man oppnår økt kraft og utholdenhet, øker forbrenningen, det er tidsbesparende, og innebærer mindre risiko for skader grunnet den vekslende intensiteten.

Start med å varme opp med rolig jogg i cirka ti minutter. Deretter starter du på intervallene. Spurt opp trappen eller bakken så raskt du klarer. På vei ned igjen kan du gå raskt eller jogge rolig. Gjenta intervallen 15-20 ganger. En slik økt tar ikke mer enn en halvtimes tid, men vi garanterer deg at du vil få pulsen opp og ordentlig syre i beina på slutten.

Svømming
Dersom du bor i nærheten av hav eller ferskvann, er det ingenting i veien for å legge sommertreningen til vannet. Svømming er ypperlig trening for hele kroppen, og er i likhet med sykling en flott treningsform for deg som sliter med skader, da det medfører ingen form for mekanisk belastning på leddene. En fin økt kan være at du ser deg ut en bøye eller flytebrygge et stykke ut i vannet, og bestemmer deg for antall ganger du skal svømme frem og tilbake til og fra objektet.

Les også:

Marthe – Stormberger

Marthe

Kronprinsparets Fond

I Stormberg har vi en misjon om å bidra til å gjøre verden til et litt bedre sted. Derfor innførte vi i 2003 en 1%-andel, som går ut på at én prosent av all vår omsetning skal gå til humanitære og samfunnsnyttige formål. Takket være denne ene prosenten har nå over 30 millioner kroner blitt fordelt på flere spennende prosjekter som deler denne misjonen med oss.

Gjennom vårt arbeid med inkluderende arbeidsliv har vi sett viktigheten rundt at unge mennesker som av ulike årsaker blir stående litt utenfor samfunnet blir sett og får brukt sine ressurser på en positiv og meningsfull måte. Derfor har vi siden mai i 2014 samarbeidet med Kronprinsparets Fond, hvor hensikten er å styrke satsingen for fellesskapet for unge mennesker.

Vibro

Kronprinsparet sammen med engasjert ungdom i prosjektet VIBRO

Kronprinsparets Fond samarbeider med fire prosjekter som har forskjellige tilnærminger til hvordan ungdom kan engasjere seg, og hvordan det skal tilrettelegges for mestring:

Lærervikaren er ferdig utviklede undervisningsopplegg til bruk i vikartimene. Undervisningen er skreddersydd etter kompetansemålene satt av Utdanningsdirektoratet for å gi hver enkelt elev bedre læringsutbytte.

Trivselsleder er Skandinavias største program for aktivitet for inkludering i barne- og ungdomsskolen, hvor mobbefrie trivselsledere legger til rette for økt aktivitet i storefriminuttene.

VIBRO arbeider for at alle ungdommer skal være samfunnsengasjerte, ha tro på seg selv, og innse sitt eget potensiale. Prosjektet kartlegger og tar tak i samfunnsutfordringer sammen med ungdom, og jobber for et bedre multikulturelt samfunn.

Med UngInvest (AIB) tilbys ungdom alternativ videregående opplæring, hvor det gjennom samarbeid med skoler, bedrifter og NAV tilrettelegges for praktisk og faglig opplæring, hvor elevene fullfører med fullverdige norske vitnemål.

Uansett hvilke årsak det måtte være til at unge skulle falle utenfor samfunnet må vi ikke glemme at dette er unge, flinke og ressurssterke mennesker som skaper vår fremtid, og vi er stolte av å samarbeide med et fond som tilrettelegger for at unge kan skape sin egen.

Les mer 

Martin – Stormberger

Skjermbilde 2016-07-20 kl. 09.56.06

Del din sommerferie med oss!

Endelig er det fellesferie, og nordmenn over hele landet pakker sekker, bager og kofferter. Enten du skal til sør, nord, fjell eller fjord, håper vi i Stormberg at du får en fortryllende ferie, og at du sitter igjen med mange gode minner. Og de minnene vil vi gjerne ta del i.

I hele sommer kjører vi en konkurranse på Instagram, hvor du kan vinne 500 kr i nettbutikken. Det eneste du trenger å gjøre, er å dele bilder av sommerferien din med oss ved å bruke hashtaggen #medstormberg. Vinneren trekkes hver uke på Instagram.

sommerferie2

God sommer fra alle oss i Stormberg!

Les også:

Marthe – Stormberger

Marthe

Ta vare på havet

I 2001 anslo en FN-rapport at en million sjøfugler og hundre tusener av marine pattedyr blir skadet eller drept av marint avfall hvert år, og at plastavfall er den største synderen. Mange dyr setter seg fast i garn og fiskesnører, eller forveksler plastikk med mat. Ny forskning viser at om denne utviklingen fortsetter vil vi ha mer plast enn fisk i havet innen 2050.sel hav

8 millioner tonn plast dumpes i havet hvert år, og av disse er det kun 15% vi finner på havskorpen, og 15% langs strandkanten. De resterende 70% synker ned til havets bunn. Plastforsøpling byr på flere miljøutfordringer. En av dem er de ugunstige effektene dette har på dyr som setter seg fast, eller kveles av å forveksle plast med mat, en annen utfordring er at plast har svært lang nedbrytelsestid. Eksempelvis tar det en plastflaske hele 450 år å brytes ned.

Når plast med tid brytes- eller slites ned dannes det også ørsmå partikler som sprer seg i naturen. Disse partiklene har fått stor oppmerksomhet de siste årene, da det viser seg at flere arter lavere på næringskjeden, som dyreplankton tar dette til Selseg. Miljøgifter forplanter seg da videre til artene som livnærer seg av disse, og med det spres plast også i økosystemet.

I Stormberg tar vi miljø på alvor, og vi jobber kontinuerlig med å redusere klima- og miljøbelastningen knyttet til vår virksomhet. For å få en mest mulig sirkulær økonomi må vi bruke ressursene vi har på en bærekraftig måte. Visste du for eksempel at en resirkulert fleecejakke lages av rundt 40 panteflasker?

Vi er stolte av å stadig tilby flere resirkulerte plagg i våre kolleksjoner. Gjennom resirkulering blir vi kvitt avfall, bruker ressursene vi har på best mulig måte, og utgjør en enorm forskjell for karbonavtrykket vi etterlater oss til den kommende generasjonen.

Les mer:

Martin – Stormberger

Skjermbilde 2016-07-20 kl. 09.56.06

- Jeg ser gjennom å være

Mange spør meg hvordan man kan ha glede av naturen når man ikke kan se den.  I dag vil jeg dele med dere en av mine mest spesielle naturopplevelser.

Etter å ha tilbrakt seks måneder i sykeseng etter trafikkulykken, som blant annet fratok meg synet, satt jeg i en rullestol og skulle trilles til fysioterapi. Pleieren som dyttet meg fremover sa jeg skulle få kjenne på den gryende våren. I det jeg ble trillet ut, slo jeg hånden opp, vernet meg selv mot noe jeg trodde var flammer.  Jeg ble så redd, helt til jeg skjønte at det var solen jeg kjente på huden min. Etter hvert klarte jeg å ta innover meg den fantastiske varmen – det var som om jeg kunne kjenne den livgivende strømmen fra sola. Jeg satt og bare kjente på virkningen disse vidunderlige strålene hadde på kroppen min. Det var som om en tørst etter lys ble slukket. Etter den dagen pleier jeg å si at jeg skal ut å drikke lys.

Rita Vindholmen er godt engasjert i iCare

Rita Vindholmen er engasjert i iCare, som arbeider med å bekjempe unødvendig blindhet.
Foto av Simen Tveitered/www.harvest.as

Jeg kunne høre sykepleieren grave foran rullestolen min, og så kjente jeg at hun tok hånden min og la kald snø ned i håndflaten min. Fra utsiden var det sikkert som å se et barns første møte med snøen. Jeg ble helt satt ut av konsistensen og temperaturen, at det var slik snø ”så ut” når jeg ikke lenger kunne bruke synet mitt. Som jeg husket var jo snø en hvit masse, men det jeg hadde fått i hånden var så mye mer!  Det var så mange nyanser å ”se”. Det myke, våte, kornete, samt luftrommene, og sammensetningene av mykt og hardt.  Det føltes så overveldende at det var vanskelig å finne ord.

Foto av Simen Tveitereid

Foto av Simen Tveitered www.harvest.as

Hun gav meg også en tulipan. Bildet av den kom opp i hodet mitt, og for meg var den nydelig rød. Jeg vet faktisk ennå ikke hvilken farge den hadde, men for en nydelig følelse!  Jeg forsto nå hvor mye jeg ikke la merke til den gangen jeg kunne se med øynene. Nå så jeg tulipanen på en annen måte. Jeg så den ved å stryke fingrene mot de fløyelsaktige kronbladene, ved å lukte og kjenne friskheten i bladverket og å oppleve de mange sammensetningene av levende liv.

Det var i dette øyeblikket jeg ble overbevist om at det faktisk var mulig å kunne få den gode synsfølelsen igjen. Denne lille turen satte i gang et helt følelsesregister, og ble på mange måter et vendepunkt for meg.  Jeg skulle ønske pleieren som trillet meg ut hadde vært klar over hvilken forskjell denne lille turen ut av sidedøren hadde!

Selv om min nyoppdagelse var vidunderlig, kjente jeg naturligvis også på sorgen over at jeg ikke aldri skal kunne se gjennom øynene mine igjen. Jeg ser, men ikke lenger gjennom synet. Jeg ser gjennom å lukte, lytte og berøre. Jeg ser gjennom å skjerpe sansene og åpne opp. Jeg ser naturen gjennom å bare være.

Les også:

Skrevet av Rita Vindholmen – Gjesteblogger

rita 

Viktigheten med solbriller

De siste ukene har det vært et fantastisk vær i store deler av landet, og vi har beveget oss ut til både badestrender, parker og hageflekken hjemme for å nyte det gode liv under en skyfri himmel. Med det gode været må vi ikke glemme at solen i disse dager stråler sterkt, og ivaretakelsen av synet ditt er ekstra viktig.

Sterk eksponering av UV-stråling mot øynene kan over tid skade linsen på øyet ditt ved å gjøre den uklar, stiv og gulnet. Dette fører til at synet svekkes, og at man utvikler hva vi kjenner som grå stær. Det er også påvist at sollys mot ubeskyttede øyne med tiden vil skade netthinnen, og anses nå som en av hovedårsakene til at flere mister skarpsynet og får problemer med fargesynet med alderen.

Solbriller gir både et mer behagelig lys, og beskytter samtidig øynene.

Solbriller gir både et mer behagelig lys, og beskytter samtidig øynene.

Husk derfor å ta vare på synet til deg og dine i sommer, så ikke glem solbrillene på hylla.

Er du på utkikk etter nye solbriller kan vi anbefale solbriller basert på disse kriteriene:

Solbriller Tom

1. Passform – En god passform gir god comfort og økt mulighet for aktivitet uten at brillene blir ubehagelige eller faller av.
2. God beskyttelse – Buede solbriller er gjerne de beste, da de også beskytter mot UV-stråler som kan komme inn gjennom sidesynet.
3. CE-merking - Solbriller med dette merket beskytter 99,5-100 prosent mot UV-stråler. Mørke solbriller uten dette merket kan være ekstra skadelig, da de utvider pupillene uten å beskytte mot UV-stråler.

Les også:

Martin – Stormberger

Skjermbilde 2016-07-20 kl. 09.56.06

Aktivitetssommer for barna i nærområdet

Å legge ferien til nærområdet trenger slett ikke å være kjedelig, verken for store eller små. Det er mye å finne på med barna om sommeren, og det skal ikke mye utstyr eller planlegging til for å skape en opplevelse for et barn.

Pikniktur
Å dra på piknik er en hyggelig sommeraktivitet som er moro for hele familien. La gjerne barna være med å lage maten som skal i piknikkurven. Trakt kaffe, lag saft til barna, pakk ned mat og teppe til å sitte på, og ta turen ut i solskinnet. Man trenger ikke å dra spesielt langt for en piknik. Kanskje en tur til den lokale lekeplassen, hvor barna kan løpe rundt, rutsje, og huske? Eller kanskje til en liten strand i nærheten, hvor dere kan fiske krabber og samle på skjell? La gjerne barna bestemme hvor dere skal slå dere ned.

Lag is
Å lage is er lett, moro, og ikke minst smaker det ferdige produktet veldig godt! I tillegg er det en enkel sak å lage det sammen med barna. For å lage saftis, kan man blande sterk saft i forskjellige smaker, og helle det i isformer. En annen variant er å hive frosne bær, yoghurt og melis i en blender, og kjøre den på full guffe til det blir en myk, kremete masse. Dette er en mindre tidkrevende variant, og det smaker friskt og godt.

Dra på fisketur
Har du hav eller ferskvann i nærheten av der du bor, er det lite som skal til for å skape hyggelige opplevelser med barna. Å dra på fisketur krever verken særlig med planlegging eller utstyr. Har du ikke fiskestang, er det enkelt å lage en selv. Finn en passende gren, og fest en snor med en passende krok på den. Til agn kan man bruke mark, fluer, eller andre insekter. Hvem vet, kanskje dere fanger nok fisk til et par gode middager?

20140904-_JRE5549

Salgsbod
Hvorfor ikke gjøre salgsbod til en sommeraktivitet? En salgsbod byr på mye moro for ungene, og også mye hygge for de voksne. Tegn opp fargerike plakater med priser på det dere selger – saft, vafler, kake eller kaffe er gode alternativer. Sett det opp i nabolaget, eller kanskje i et turområde, så er dere garantert at noen spaserer forbi og vil kjøpe. Pengene som tjenes inn kan gå til et godt formål, for eksempel Røde Kors.

Turist i egen by
Vet du egentlig hva din egen by har å by på? Det er kjempegøy å være turist i egen by, og det er en super familieaktivitet. Man kan vandre rundt og bare titte, eller man kan besøke noen av byens severdigheter. Et godt tips er å ta med barna på nærmeste museum. Dette er både morsomt og lærerikt. Mange museer arrangerer dessuten familiedager med aktiviteter for barn.

Fly drage
Blåser det ute en dag? Da er det en ypperlig anledning til å fly drage. En drage kan flys overalt, og er moro å ta med på stranda, så vel som på tur ut i nabolaget.  Å lage og fly drage er en kjempefin familieaktivitet, som hele familien kan gjøre sammen.

Drager kan fås kjøpt ferdige, men det skal heller ikke mye til å lage en selv. Bruk tynne kvister til rammen, og fest stoff, papir eller plastposer til den for å lage deres egen personlige drage. Lag hale med hyssing, og fest denne godt til dragen. Sørg for at snoren er lang nok. Du kan se en mer detaljert oppskrift på hvordan man lager en drage her.

Les også:

Marthe – Stormberger
Marthe

Ny butikk på Vestlandet

I dag åpner vår nye butikk på Sartor Storsenter utenfor Bergen. Etter utallige timer med innsats kan butikksjef Monica Hansen endelig smile fornøyd og senke skuldrene.

- Nå er vi i mål, og det blir spennende å se mottagelsen vi får fra Kundene. Sartor Storsenter er nå det største senteret i Bergens-regionen målt i antall kvadrat, og det var gøy at Stormberg kunne bli en del av denne satsningen.

De nye lokalene er fylt opp med sports- og turtøy til hele familien

De nye lokalene er fylt opp med sports- og turtøy til hele familien

Sartor Storsenter har åpent fra kl 10 til 24 både torsdag og fredag denne uka. Stormberg-kjeden har nå 53 butikker over hele landet. Du finner en oversikt over alle våre butikker her.

IMG_7414

Fra åpningen torsdag 16. juni.

Les også:

Petter – Stormberger

Petter N Toldnæs 2

Friluftssommerferie

Har du fortsatt ikke bestemt deg for hva du skal gjøre i sommer? Da vil vi sterkt anbefale deg å dra på friluftsferie.

Hvem har sagt at man trenger å dra til Syden på sommerferie? Vi bor i et av verdens vakreste land, og har et flust av muligheter til fantastiske ferieopplevelser rett utenfor døren. Vi har her samlet flere alternativer til en aktiv friluftsferie som er annerledes, spennende, og som garanterer deg minner for livet.

14

Telting
Å dra på telttur er en kjekk aktivitet, enten man drar alene, med kjæresten, venner, eller familien. Teltturer i lavlandet om sommeren krever ikke dyrt og fancy utstyr, og er enkelt å få til med litt planlegging.

Bestem gjerne teltplassen på forhånd. Velg et sted som ikke er veldig vindutsatt, gjerne i nærheten av et ferskvann, slik at man har tilgang til drikkevann til enhver tid. Pakk enkel turmat som kan lages på stormkjøkken eller engangsgrill, for eksempel posesuppe, pølser, posepannekaker, og lapper. Det er også svært viktig å kle seg riktig. Sjekk værmeldingen, og pakk med turklær deretter. Ha med regntøy, ull, og et fullt klesskift med sokker, bukse, genser og undertøy.

Det kan være lurt å skrive pakkeliste.  Du finner et eksempel på en pakkeliste her.FjelltoppBestig en fjelltopp

Norge er et fjellrikt land, og det er mange topper å utforske dersom man ønsker en liten utfordring på turen. Toppene Glittertind og Galdhøpiggen, de henholdsvis nest høyeste og høyeste fjelltoppene i Norge, er klassiske destinasjoner for turgåere. Disse passer også for turvante barn. Her får man en fantastisk utsikt over Jotunheimen, over 2000 meter over havet. Andre populære fjellturer inkluderer Besseggen, Preikestolen, og trekanten i Rondane nasjonalpark.

Brevandring

Flere av disse turene kan gjøres over flere dager, og passer ypperlig som en liten friluftsferie. Man kan da enten velge å legge teltturen til en av disse destinasjonene, eller benytte seg av Turistforeningens hytter.  Du finner en oversikt over Turistforeningens hytter på deres hjemmesider (www.ut.no).

Rafting/brevandring/klatring
Er du av den ekstra eventyrlystne typen, finnes det mange spennende aktiviteter man kangjøre utendørs på sommeren. Det finnes mange turarrangører i landet som tilbyr både fotturer, brevandring, klatring, rafting, og annet. Et godt tips kan være å søke på nettet etter det du ønsker å oppleve. Hardanger Fjord, som holder til i Hardanger, er et eksempel på en slik turarrangør. De har oversikt over alle aktiviteter som tilbys i området, samt hjelper til med bestilling og overnatting.

Les også:

Marthe – Stormberger
Marthe

Hvor er jakken din laget?

I dag kan du risikere å kjøpe et par sko eller en jakke hvor den som har gjort jobben ikke har fått en lønn hun kan leve av og hvor kjemikaliene går rett ut i naturen. Men du har ingen mulighet til å finne det ut, for kjeden du handler av har valgt å holde hemmelig hvor produktet lages. Er det greit at du ikke får vite noe om hvor jakken din er produsert? Og under hvilke forhold fabrikkarbeideren må sy den?

13. juni skal Stortinget stemme over forslaget til ny etikklov. Noen mener Norge har gode merkeordninger allerede, og andre mener at informasjon bør holdes skjult av konkurransehensyn. Vi mener at dagens ordninger ikke fungerer godt nok. Titusenvis av fabrikkarbeidere i lavkostland opplever fortsatt kritikkverdige arbeidsforhold og en arbeidshverdag som ikke tåler dagens lys. Frivillige merker og ordninger gir ikke nok resultater. Det må stilles krav til åpenhet og etiske kjøreregler, ellers kommer vi ikke videre.

Fra en av våre samarbeidende fabrikker i Kina. Foto: Jan Halvor Bransdal

Vi produserer vår sports- og turtøy på samarbeidende fabrikker i Kina, Bangladesh og Myanmar. Vi vet godt at de sosiale forholdene og respekten for rettigheter på arbeidsplassen kan være annerledes der enn i vår del av verden. Vi vet også at enkelte forhold på fabrikkene som produserer for oss, ikke er i tråd med Stormbergs etiske retningslinjer. Da er det godt å ha spisskompetanse til å hjelpe seg. Vi har vært medlem av Initiativ for Etisk Handel (IEH) siden 2002, fordi vi ønsket å øke kompetansen innenfor området etisk handel og bidra til bedre arbeidsforhold på den enkelte fabrikk. Men det ene utelukker ikke det andre.

Som første sports- og tekstilmerkevare offentliggjorde Stormberg navnene på fabrikkene som produserer klærne allerede i 2005. Vi ønsket å bidra til åpenhet på et område som frem til da hadde vært lukket for norske forbrukere. Dessverre har utviklingen blant norske virksomheter gått med små skritt siden den gang. Vi har ikke opplevd at vår åpenhet omkring hvor vi produserer, har svekket oss i forhold til våre konkurrenter. Åpenhet har tvert i mot blitt en konkurransefordel.

Tiden er overmoden for å gi fullt innsyn og gi deg som forbruker og rett til å få informasjon. Både angående selve produksjonen, men også hvordan vi som produsent jobber med etisk handel og hvilke krav vi stiller til vår leverandørkjede. Dårlige arbeidsforhold bør ikke være et konkurransefortrinn.

Les også:

Steinar – Stormberger

image002