Husblind

Forandring er det eneste konstante. I Stormberg minner vi hverandre stadig om dette grunnleggende viktige tankesettet.  Det som var riktig i går, funker ikke nødvendigvis i dag. Det som funker i dag, er ikke nødvendigvis morgendagens løsning.

Fordelen med å være grûnder og daglig leder i Stormberg på 12. året, er at jeg kjenner selskapet inn og ut. Ulempen er at jeg fort kan bli husblind. Det er fort å overse viktige forhold knyttet til virksomheten, fordi «det alltid har vært slik».

tunnelsyn.jpg
Eisenhower Tunnel vision by nalilo. Tilgjengelig under C.C 2.0

Det samme gjelder for mine medarbeidere, hvor mange av de har arbeidet en årrekke i selskapet. Erfaringen gir oss et godt utgangspunkt for å gjøre en god jobb, men det forutsetter at vi våger å stadig stille spørsmål om måten vi driver på.

Vi er åpne og vi har utstrakt dialog med mennesker utenfor selskapet. Dette gir oss viktig input som bidrar til nytenkningen i selskapet. Sosiale medier er en stadig viktigere kanal for oss i denne sammenhengen.

Vi har også hatt et viktig samarbeid med to eksterne rådgivnings- og kommunikasjonsmiljøer gjennom mange år, nærmere bestemt Ordkraft og Agendum. Gjennom disse byråene samarbeider vi med dyktige rådgivere som ser Stormberg utenfra og som kjenner virksomheten godt nok til å komme med kvalifiserte innspill. I tillegg, og dette tror jeg er noe av det viktigste; de våger å utfordre Stormberg.

En av årsakene til at vi har samarbeidet i mange år både med Ordkraft og med Agendum, er nettopp det at de våger å utfordre oss og si klart ifra hvis de mener vi er i ferd med å ta ukloke valg.

Det liker jeg, for det er en god medisin mot husblindhet!

Se også bloggposten: Bryt reglene – utfordre etablerte tankesett

Steinar J. Olsen, Gründer og daglig leder Stormberg

Steinar.jpg

  • http://www.catalyzator.net/ Catalyzator

    Så sant som gull !
    Mulig jeg sporer litt av i min kommentar her men å se at et flott firma i vekst faktisk ser slike detaljer i dybden fikk meg til å sammenligne dette med ensomme menneskers mangel på kommunikasjonsmuligheter. Det er alt for oversett i dagens samfunn hvor alt stresses frem og foreksempel en ufør med ensomhetsproblemer og tilretteleggingsbehov får tre minutter på seg til å komme med en godt begrunnet søknad på en hjelpeordning eller et hjelpemiddel det får lov å søke på og alt skal skje pronto og totalt uten veiledning i hva som er mulig og når en da ikke har noen å diskutere med og finne løsninger sammen med blir en husbling også i sitt eget liv. Et voksende samfunnsproblem som du tok på kornet med din omtale av hvordan du imøtekommer denne faren for husblindhet i din firmadrift selv under fremadstormende vellykket drift :)

    Flott !