Jeg er god nok!

«Når jeg sitter helt alene i mitt rom mens dagen dør og jeg kjenner fire vegger kryper nærmere enn før, det er da jeg vet at kvelden blir et møte med meg selv og alle mine våpen dreies langsomt rundt sin akse til jeg selv er deres mål, det er da jeg strekker hender mot et lys mot et håp og jeg smiler ved tanken på at jobben gir meg fri fra mine destruktive tanker». «Jeg vet at jeg skal stå opp til en god kopp med kaffe før jeg forlater rommet og tar min faste plass på bussen, på vei til kjente maskiners during, kjente ansikter, varme smil og gode samtaler» 
(fritt omskrevet Jan Eggum og Bjørn Eidsvåg)

Jeg er hjemme her på jobben det er mine tankers fristed, det er her jeg dyrker vennskapet til kolleger, det her jeg jeg får en bekreftelse på viktigheten av min tilstedeværelse, det er her jeg kjenner på bevisstheten av at «Jeg er go nok!».

Det er medisin i hver svettedråpe, hvert løft, hvert salg, hver pakke som pakkes og sendes, hver skrue som smøres, hvert smil som gis, som fås!

Tenk om vi kunne løfte opp medisinen og terapien som ligger i å stå i jobb, være til stede framfor å søke oss bort i en flukt hvor barndom og tunge tanker skal dyrkes, luftes og analyseres.

Pøbel i trening - street football

Pøbler på kurs i Lier 2014 sammen med Erik Mykland og Streetfotball-gjengen

Verdien av det å være helt og fullt meg selv i den daglige rutinen, verdien av å stå i det med blikket løftet fremover, stå i det kjedelige men trygge, stå i det kjekke men trygge. Verdien av å vite at hvis vi ikke har det kjedelige har vi heller ikke det kjekke!

Verdien av å vite at nettopp på grunn av det som er vondt, vet vi hva som er godt!

Vi er avhengig av begge deler. Alt er et både og.

Når jeg er god nok kan jeg med hånd på hjerte si med full kraft;

Du òg!

Les også bloggen Fire verktøy for flere i arbeid!

Gjesteblogger Eddi Eidsvåg
bilde av Eddi

Fire verktøy for flere i arbeid

I Stormberg har vi gode erfaringer med å tenke utradisjonelt når det gjelder rekruttering. Vi har siden starten i 1998 hatt som policy at 25 % av våre ansatte skal være rekruttert blant mennesker som har hatt problemer med å komme ut i arbeidslivet. Vi har samarbeidet nært med det offentlige virkemiddelapparatet i dette arbeidet, og NAV har vært en meget god samarbeidspartner.

Et viktig kriterium for at vi har lykkes med vårt inkluderende arbeid skyldes at vi har klart å ha to tanker i hodet på en gang. Vi har bygget opp en kultur som innebærer at vi på den ene siden stiller klare krav, og på den andre siden er fleksible, legger til rette og viser omsorg. Begge deler krever en aktiv ledelse som evner å kommunisere og spille på lag med sine medarbeidere.

20140814-_JRE9698

Arbeids- og sosialministeren fikk en omvisning på lageret vårt i Kristiansand, hvor han traff flere medarbeidere som har hatt utfordringer med å komme inn i arbeidslivet.

Under vårt besøk av arbeids- og sosialminister Robert Eriksson presenterte vi det vi mener er de fire viktigste tiltakene for å få enda flere virksomheter til å inkludere folk som av en eller annen grunn har problemer med å få seg jobb. Vi trenger enkle, forutsigbare og ubyråkratiske løsninger som fører til at flere arbeidsgivere ansetter på en inkluderende måte.

Sykelønnsordningen. Automatisk fritak fra sykepenger i arbeidsgiverperioden når IA-arbeidsgivere ansetter mennesker med kronisk sykdom eller nedsatt arbeidsevne. Blir de ikke ansatt, så må likevel det offentlige ta regningen via NAV. Med dette forslag har ikke staten noe å tape.

Nedsatt arbeidsevne. Gi IA-virksomheter fritak for arbeidsgiveravgiften for de arbeidstakerne det gjelder når de ansetter mennesker med nedsatt arbeidsevne.

2+2 modell. Det innføres et nytt inkluderingsverktøy, en 2+2 modell som går ut på at arbeidsgivere med IA-avtale får to års fritak fra arbeidsgiveravgiften for den arbeidstakeren det gjelder, når de ansetter en som har vært utenfor arbeidslivet i minst to år.

Midlertidige ansettelser. Arbeidsgivere bør få lov til å foreta midlertidige ansettelser av de under 30 år i en maksimumsperiode på 12 måneder. Dette vil gi flere innpass i arbeidslivet, spesielt unge mennesker uten arbeidserfaring. Et mer fleksibelt arbeidsliv vil gi flere muligheten til å bevise hvilke evner de faktisk besitter. Målet er ikke å ha flest mulig midlertidig ansatt, men gi fast ansettelse etter utprøving i arbeidslivet.  En endring i lovverket må selvsagt hindre at arbeidsgivere utnytter regelverket, for hovedhensikten er at flere skal få en sjanse til å prøve seg – og sørge for at folk med «hull i CV-en» ikke havner nederst i søkerbunken. Midlertidig ansettelse skal være unntaket – ikke hovedregelen.

 

20140814-2

Steinar J. Olsen ga boken «Stormberger» til statsråden, og den forteller om hvorfor Stormberg inkluderer som vi gjør og om våre erfaringer knyttet til rekrutteringspolicyen vår.

Arbeidsgivers holdninger er det klart viktigste for inkludering i arbeidslivet. Har arbeidsgiver fordomsfrie og sunne holdninger overfor mennesker med hull i CVen, så blir resultatet mer inkludering, uavhengig av hvilke økonomiske incentiver som måtte foreligge. Bakgrunnen for mine fire forslag, er at jeg har erfart at det overfor mange arbeidsgivere dessverre ikke er nok å appellere til de gode holdningene. Mange trenger også økonomiske incentiver for å ta steget ut.

Disse forslagene vil bidra til at flere bedrifter blir IA-virksomheter. Vi må gå fra ord til handling, og da trenger vi konkrete tiltak som bidrar til at mennesker som nå står utenfor arbeidslivet, får den sjansen de fortjener. Det er masse sterk arbeidsevne der ute som ikke benyttes! Tiden er inne for enkle og forutsigbare inkluderingsverktøy – ikke vage løfter og flere utredninger.

Les også:
- Verktøykassa trenger påfyll
-
 Ja til enklere inkludering

Steinar – Stormberger

steinarblogg

Hele folket i arbeid?

På torsdag får vi besøk av arbeids- og sosialminister Robert Eriksson. Vi skal snakke om hvordan det er å jobbe med inkluderende arbeidsliv i praksis, og vi har noen konkrete utfordringer å gi ham. Vi håper at vi sammen gjøre det enda enklere for flere virksomheter å jobbe mot det samme målet.

Som HR-leder i Stormberg bruker jeg mye tid og ressurser på inkluderende arbeidsliv. Stormberg har inngått en avtale med NAV om å være en en Inkluderende Arbeidslivsbedrift (IA), og dette forplikter oss til å arbeide målrettet for å holde sykefraværet på et lavt nivå og å bidra til at mennesker som har problemer med å komme ut i arbeidslivet får jobb.

lager

Helt siden starten i 1998 har vi rekruttert en fast andel av våre medarbeidere blant mennesker som har hatt vansker med å komme inn på arbeidsmarkedet, blant annet mennesker med rusproblemer, tidligere straffedømte, unge menneskers om ikke har trives på skolen og mennesker med psykiske- eller fysiske helseplager. 25% av de som rekrutteres til Stormberg skal være mennesker som har hatt problemer med å komme ut i arbeidslivet.

Stormberg har hatt et mangeårig samarbeid med NAV, arbeidsmarkedsbedrifter og fengsler når det gjelder rekruttering av medarbeidere, og mange av våre medarbeidere har blitt rekruttert gjennom dette samarbeidet. Vår måte å tenke inkluderende på når det gjelder rekruttering, har gitt oss dyktige, lojale og stabile medarbeidere. Alle har bidratt sterkt til at Stormberg har klart seg godt i konkurransen med sterke, internasjonale merkevarer.

Det er gøy, krevende og meningsfylt å jobbe i Stormberg. Sykefraværet har variert en del fra år til år. I snitt har det totale kort- og langtidsfraværet de siste fem årene vært på 6,4% (5,6% i 2009, 7,7% i 2010, 8% i 2011, 5,4% i 2012 og 5,3% i 2013).

Vi tror at byråkratiet kan forenkles ytterligere, og vi tror blant annet at en redusert arbeidsgiveravgift de første årene kan få enda flere virksomheter til å ta sjansen på å inkludere flere. Hva mener du må til for at flere virksomheter skal ansette mennesker som ofte faller utenfor arbeidsmarkedet? Hva ville du spurt arbeids- og sosialministeren om?

Margrete – Stormberger

margrete

To Stormbergere, syv øyer, to ulykker, 16 hjul og en topptur

I våres ble Malin Jacob tildelt et Stormbergstipend for å promotere grønn hverdag og naturopplevelser til en hel generasjon (jepp, det ER en stor oppgave). Hun har vært ute en vinternatt, lært seg å bruke feller på skiene og spist deilig mat hun sanket på tur. Denne gangen er det Lofoten som skal forseres. På rulleskøyter!

IMG_6419IMG_6434IMG_6935IMG_6690IMG_6678IMGA0642bilde44634634634IMG_6854

Markedssjefens favoritter til barnehagestart

Det er barnehage- og skolestart for mange rundt om i landet. Hjemme hos meg har prinsessen lagt klar antrekket til første dag på stor avdeling, for lenge siden. Nyhetene fyller nå opp både butikkene og nettbutikkene våre, her er noen av mine favoritter til de minste.

Skogan trøye og longs er et mykt og deilig undertøy til de minste, som kan brukes som undertøy, pyjamas eller som genser inni Steindalen collegejakke. Prisen er jo også veldig fin, kun 59,- pr del. Neste favoritt ut er fleecedressen, den er anvendelig året rundt. God å ha under en parkdress, og som kosedress inne.

Veldig mange kjøper ull allerede nå, for plutselig trenger de den under parkdressen, og da er det greit at det ligger klar i hylla. Rosendal ull til de minste har vi fast lavpris på, kun 99 pr del.

627-Uke32-Barnehagepakke

Sommerregnet og høsten kommer like plutselig begge to, så regntøy kan være greit å ha med første dag. Drypp regndress har vært favoritten til de små de første årene, da de gjerne sitter mer og bruker regntøyet på en litt annen måte enn de som er eldre. Etterhvert så har Sprute regntøy overtatt som favoritt til regnværsdanser, plaskekonkurranser og froskefanging. Et mykt og godt regntøy, som virkelig er slitesterkt og holder dem tørre også på de lengre utedagene.

parkdress-kun-299

Valg av parkdress får jeg ofte spørsmål om, og svaret er at det er litt avhengig av hva slags parkdress de minste foretrekker og hvor mye tøy de vil ha under. Jeg har varme barn, som gjerne trenger å justere klesmengden under, så derfor bruker de gjerne en skalldress nesten året rundt, i hvert fall fra starten av barnehageåret. Tikkedal parkdress er en slitesterk og rimelig parkdress. Den er vindtett og vanntett. Parkdressen er ufôret, men egner seg til helårsbruk. Vi er tomme for størrelser til de helt minste, men de vil komme på lager igjen i løpet av noen få uker. En annen favoritt som vi har testet i fjor vinter er Vennen parkdress, som er på lager om få uker. En skalldress med avtagbar ulldress inni til kun 999,- Virkelig en vinner hos en 5 åring som ikke har tid til å ta på seg masse tøy før han løper ut!

Og et lite ps til alle som har prinsesser som synes kjole skal brukes året rundt, sjekk ut denne søte nyheten. Den passer kjempefint sammen med Rosendal ullongs.

Fakta om sikkert barnehagetøy

  • Ikke snøring rundt halsen.
  • Godt synlige reflekser på alt yttertøy fra oss.
  • Redusert bruk av knapper, og bruk av sikkerhetssting dersom knapper brukes. Dette for å redusere risikoen for at knapper skal løsne og sette seg fast i svelg.
  • Nikkelfrie knapper for å forhindre allergiproblemer.
  • Ikke fastsydde hetter, men hetter som er festet med trykknapper som åpner seg dersom hetten henger seg fast.
  • Tøy fri for ftalater og andre stoffer som kan være skadelige for barna.

Hege -Stormberger
hege

Sommerens største eventyr (for speiderne i alle fall)

Denne uken samles over 5300 forventningsfulle speidere på Landsleiren i Asker utenfor Oslo. Sammen skal de bygge, nettverke, sosialisere og konkurrere i all verdens av gøye utfordringer. Vi er stolte av å sponse speiderne med uteklær!

I går braket det løs. Speiderleiren som skal vare en hel uke, startet med inntoget av forventningsfulle deltakere og en flott åpningsseremoni. Men i kulissene har det blitt jobbet i lange tider.

IMG_7647

Stormberg har levert jakker som skal holde stab og maur tørre under årets landsleir.

Bak enhver stor mann, sies det at det står en sterk kvinne. Og bak et hvert stort arrangement, står en fantastisk gjeng med sjauere. Landsleiren for speidere starter lenge før deltakerne flytter inn. I tiden før, under og etter leiren arbeider flittige maur med organisering og administrasjon. De som er med på dette kalles Maur og deltar på Maurleir-delen av arrangementet. I år jobber de i t-skjorter og jakker fra Stormberg.

- Hva er det viktigste å huske på når så mange er samlet på leir?

- Det er viktig å huske på å ta vare på hverandre, og passe på at alle føler seg inkludert. Siden man er på leir en hel uke er det også viktig å huske på å få nok søvn og mat. Man trenger mye energi for å få med seg alle de morsomme aktivitetene. Man bør også benytte anledningen til å snakke med alle man ser, og til å prøve å lære noe nytt.

- Hva er det gøyeste med en stor samling?

Speiderne får oppleve gleden av å være mange. Det er fantastisk å få være med på å bygge opp en hel landsby på jorder hvor det tidligere bare var gress. Speiderne får også nye venner fra hele Norge og kanskje til og med fra utlandet.

Lars Røraas 2

Minner, nye venner og godt samarbeid er noe av det som definerer landsleiren. Minner for livet. Foto: Lars Røraas

I tillegg får også speiderne være med på haik. Da skal de klare seg et døgn ute med lite utstyr med seg. Dette gjør de helt uten lederne, og det gir en enorm mestringsfølelse.

Lars Røraas 4

Mange frivillige har gjort en uvurderlig innsats for å få på plass alt før, under og etter årets leir. Foto: Lars Røraas

Vi i Stormberg er litt misunnelige på alt det gøye leirdeltakerne skal få oppleve. Noen skal forelske seg, noen skal lære nye ting, noen skal lengte hjem og noen skal felle en tåre. Alt er mulig! Ta vare på hverandre og gjør uken til et minne for livet.

Hvis du vil følge leiren på Instagram eller Twitter kan du søke på #Asker2014 og #Kmspeider.

Kine -Stormberger
kine_blogg

Sommerintervjuet

Steinar J. Olsen slapper aller mest av når han kan nyte naturen alene uten altfor store strabaser. Gründeren og lederen av Stormberg har brukt sommerens turer til å tenke over hvordan næringslivet kan være med på å løse klimakrisen.

- Vi må finne felles løsninger og vi må alle bidra til at klimakrisen kommer under kontroll. Vi skal ikke stå og drive pekelek, men huske at alle delene av samfunnet som må ta et felles løft, sier Steinar.

presse2

Han er ikke helt som andre næringslivsledere. Med en brennende interesse for å gjøre noe mer enn å bare være en bedrift med omsetning, ville han bevise at det går an å både tjene penger og forsøke å gjøre verden til et litt bedre sted. Miljø- og klimautfordringene er et av områdene hvor han har engasjert seg spesielt. Og det er kanskje ikke så rart at han tyr til skogens ro når han skal koble av.

- Jeg er glad i å gå tur, og helst legger jeg inn et par turer turer hver uke. Da får jeg mulighet til å være alene og reflektere. Jeg nyter skogene, heiene og fjellet, og som sørlending er jeg selvsagt også glad i sjøen. Men det skal ikke være for krevende. Da må alle kreftene brukes på å mestre terrenget. Jeg gikk en tur fra Myrdal til Flåm for litt siden, på deler av den gamle Rallarvegen, men deler av turen var  forferdelig bratt der. Da ble det mindre kreativitet og avslapning og mest fokus på å komme seg trygt ned.

Er det på disse turene de store strategiene og slagplanene legges?

- Det er klart at dette er en fin mulighet til å tenke over strategien vi har lagt, men strategien og de store linjene legges sammen med mine engasjerte medarbeidere, gjennom diskusjoner og samtaler.

Stormberg vokser, i likhet med økonomien generelt, men vi vet at veksten vi har i dag tærer hardt på miljøet. Hvilket ansvar har Stormberg og du som daglig leder?

- Dagens metode for vekst i samfunnet er ikke bærekraftig. Vi må bruke mulighetene som teknologien gir og vi må bli et lavutslippssamfunn. De fleste av oss vil helst puste i frisk luft og benytte grønne lunger. Mange har allerede fått øynene opp for å bruke alternative måter å transportere seg på, og jeg er optimist av natur. Et lavutslippssamfunnet vil bli et bedre samfunn for alle, sier Steinar.

- En vekst i seg selv er ikke skadelig, men det er viktig at varene som produseres blir tilvirket på en bærekraftig måte og at vi får klimavennlige alternativer som blir rimeligere. Hvis vi får CO2-avgifter som fungerer og stimulerer til lave utslipp har vi kommet langt på vei.

Hvorfor gjøres det ikke mer for å bremse klimaendringene? Har vi gått lei?

- Jeg tror ikke alvoret har gått opp for folk flest. Det blir betydelig flere flyktninger, og de fattigste menneskene i verden er de som merker det først. Det vil være en verdensomspennende katastrofe dersom situasjonen ikke blir bedret. Vi må få bremset utviklingen. Vi ser ikke endringene med egne øyne ennå, men det er på tide at alvoret går opp for oss. Vi står foran vanskelige avgjørelser, og kanskje er det sånn at de som burde ledet enda tydeligere an er mer opptatt av de neste fire årene enn de neste hundre.

Er du fornøyd med Stormbergs og egen innsats?

- Vi jobber kontinuerlig med å forbedre oss, og selskapet og alle produktene våre er allerede klimanøytraliserte. Det betyr at klimaeffekten av alle Stormbergs aktiviteter er den samme som om aktivitetene ikke hadde funnet sted. Vi ser at en uforholdsmessig stor del av våre utslipp er forbundet med energi, og vi har satt sterkt fokus på å redusere dette. Det kan gjøres ved å energieffektivisere ytterligere og jobbe for at tekstilene vi skal bruke trenger minst mulig energi.

Sommerminne: Fine båtturer i den vakre skjærgården og lange somre på campingsplasser i skoleferien.
Sommerens lesestoff: Fortellinger fra livet. Et bok skrevet at en psykolog basert på samtaler i 50 000 terapitimer
Sommerens nødvendigheter: Familien, iPhonen og Stormberg-tøyet
Sommerens eposthyppighet: Sjekker mange ganger om dagen. Trives godt med å jobbe innimellom, og det blir litt jobbing hver dag.
Sommerens ufornuftige kjøp: Liker ikke å shoppe, men liker godt å være såpass ufornuftig at jeg kjøper gode middager på restaurant.
Sommerens beste dag: En dag som begynner med overskyet vær og regn, slik at det er masse folk i Stormbergbutikkene, og så skinner solen fra tidlig på ettermiddagen slik at alle kan kose seg ute i naturen.
Sommerens favorittreisemål: Skjærgården, Setesdal og fjordlandskapet. Og når jeg har tid, så oppsøker jeg gjerne kirker. Jeg er ingen kirkegjenger, men jeg liker å ta en tur på den lokale kirkegården de stedene jeg er på reise. Her finner man ro, historie og lærdom. Jeg har sett overraskende mange kirkesteder, når jeg tenker meg om.

Petter – Stormberger

pnt_square

Vær en ekte venn

På den internasjonale dagen for vennskap er det ekstra viktig for oss å sette fokus på ekte vennskap. Vi har alle mulighet til å være en viktig venn og bør være bevisste på hvem man er i forhold til mennesker rundt oss. Vær den som ser, den som støtter og den som blir når det trengs.

Stormbergs samarbeid med Krisesenteret er et av våre eldste og viktigste samarbeid. Vi er utrolig imponert over den jobben som blir gjort år etter år.

Hvert år kommer ca.100 kvinner for å søke tilflukt hos oss på Vest-Agder Krisesenter. Vi har også et tilbud for menn (geografisk atskilt), og der har det bodd 4 menn hvert år siden 2011. Hvis kvinnene eller mennene har barn, er de som regel med til oss. Felles for alle som søker tilflukt hos oss, er at de på grunn av vold fra en som står dem nær, ikke kan bo i eget hjem.

Før de kommer til oss, har de som regel levd med vold over lang tid, kanskje mange år. Og som regel har ingen utenom den lille familien visst hva som foregår. Volden foregår bak lukkede dører. Fysiske skader på kroppen blir skjult bak klær og sminke, de bortforklares, eller kanskje lukkes omverden helt ute, slik at ingen kan se. Psykiske skader er i utgangspunktet kun synlige for den som bærer dem, men de kan komme til uttrykk på mange måter – endring i personlighet, tilbaketrekking, unnskyldninger for å unngå kontakt, atferdsvansker osv.

venner

Så lenge omverden ikke spør, er det enda vanskeligere å fortelle og dermed få hjelp. Vi har hørt mange historier om den ene vennen som spurte «Hvordan har du det egentlig?» og som hadde mot og tid til å lytte. Og som ikke fordømte, men som trodde på det som ble sagt. Disse vennene har hjulpet mange til å våge og orke å se sin egen situasjon og til å søke hjelp. Noen følger våre brukere hit, andre hjelper dem med praktiske arrangementer. Og de støtter beslutningene til den som trenger å komme seg ut fra volden.

Vi som jobber på et krisesenter, gjør jobben vår når vi bistår voldsutsatte. Det kan ofte være lettere å prate med oss, fordi våre liv ikke blir berørt av det som fortelles. Men vennene er viktige. De som tar en med på en kopp kaffe, kino eller en handletur, kanskje kan passe barna eller invitere på middag. Som ikke går lei, og som kommer til å være der videre. Og som gjør at livet uten vold kan synes oppnåelig. Og at den som trenger det, kan føle seg som en helt vanlig person.

Har du en venn som du bekymrer deg for? Spør, gi åpning for å fortelle. Og lytt uten å fordømme eller diagnostisere problemene. Og venner kan også ringe til oss for råd og hjelp.

Gjesteblogger Guri Wold -Krisesenteret

Kjærlighet til firbente

Vi i Stormberg liker å bry oss. Vi stikker snuten vår borti litt av hvert, og FOD er en av de organisasjonene som har fått støtte til å drive sitt viktige arbeid. Fordi vi har venner med både to og fire ben!

Foreningen for omplassering av dyr (FOD) er en ideell organisasjon som tar hånd om og finner nye hjem til hjemløse dyr og dyr som ikke lenger kan tas vare på av andre. FOD-gården på Klemetsrud i Oslo er helt vesentlig i arbeidet og huser til enhver tid cirka 70 hunder og katter. I tillegg til dette har foreningen et stort antall katter i fosterhjem, særlig nå i sommermånedene når pågangen er størst. FOD ble stiftet i 1980 og har siden den gang hjulpet et stort antall hunder og katter. En sentral verdi er at alle dyr er like mye verdt og fortjener den samme respekten og omsorgen, uavhengig av rase, bakgrunn, alder, kjønn, helsetilstand, utseende og nytte for mennesker.

31OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foreningen er tuftet på frivillighet, og et stort antall personer besøker og bidrar på FOD-gården ukentlig. Alle er velkomne på FOD-gården, og gården er åpen for besøkende dag og kveld alle dager hele året. Det er svært gledelig å se at folk kommer tilbake gang på gang for å være sammen med dyrene. I tillegg til de mange frivillige hjelperne har foreningen noen lønnede medarbeidere som organiserer den daglige driften og sørger for at dyrene får den pleien og omsorgen de trenger for å trives. På hundeavdelingen er det etablert en ferieordning, som gjør at frivillige kan ta med seg hunder hjem, på hytta eller andre steder for kortere eller lengre perioder. Dyrene kan bli på FOD-gården så lenge det er nødvendig, og noen av dyrene blir boende der i flere år på grunn av traumatiske opplevelser i fortiden. Disse dyrene bor på egne rom tilrettelagt for langtidsopphold.

Det er svært kostbart å drive FOD-gården, og foreningen mottar ingen offentlig støtte for sitt viktige arbeid for dyrene. Midlene som får hjulene til å gå rundt er hovedsakelig donasjoner fra privatpersoner, bedrifter og stiftelser. Stormberg er en av disse. Ikke sjelden er dyrene i dårlig helsemessig forfatning ved ankomst og har behov for omfattende medisinsk behandling. Antall henvendelser om dyr som foreningen blir bedt om å hjelpe er økende, men heldigvis følger engasjementet og interessen for adopsjon av dyr med i samme retning. Foreningen har en svært aktiv Facebook-side.

Gjesteblogger Sindre Engen -Foreningen for omplassering av dyr (FOD)

En liten ivrig Stormberger om «jobben» sin

Møt Vetle. Han er 8 1/2 år og har en mamma som jobber som designer hos Stormberg. Nettopp derfor er det ikke sjeldent at Vetle må stille opp som «prøvekanin» for nye Stormbergplagg. Noe han egentlig synes er helt ok.

- Jeg har jo sommerjobber. Flere faktisk. Den første er for Stormberg. Da må jeg kle på meg masse Stormbergklær og så må mamma se hvordan de ser ut. Jeg må stå der mens hun drar og rive i dem. Det er en ganske vanlig jobb for meg. Men jeg får faktisk ikke betalt, sier Vetle og ser spørrende på sin mor. -Jo, forresten… Jeg får jo betalt i klær!

vetleVetle bor sammen med mamma og pappa i Homborsund i Grimstad Kommune på Sørlandet. Der har han alltid bodd og trives veldig godt.

- Når jeg ikke jobber for Stormberg, så har jeg sommerjobb hjemme. Da setter jeg på vaskemaskinen, bretter tøy eller rydder i gangen. Det får jeg ukepenger for. Vi har mest Stormbergtøy, men litt fra Hennes & Mauritz også. Og Cubus. Men mest Stormberg.

I sommer har Vetle planer om å besøke bestemor og å dra på hytta på Osen.

- Vi spiller mye kort, og så pleier vi bygge snøhule… Eller… Det er jo ikke så mye snø nå i sommer, så da blir det vel mest kortspill.

Og favorittplagget?

pram

- Jeg har en Pram seiljakke som jeg synes er veldig kul! Den kan jeg bruke ute om sommeren når det blåser litt.

Pram seiljakke er satt ned fra 799,- til 399,- på sommersalget vårt.

Vi ønsker Vetle og alle barn en fin sommer, helst uten snøhuler!

Kine -Stormberger
blogg_sign