Tur og varm kakao hører sammen

Har du fått en Rett i Koppen sjokoladedrikk sammen med en pakke du har bestilt fra oss? Denne våren får våre alle som en hyggelig overraskelse når de handler hos oss, for tur og varm kakao er en god kombinasjon.

Nå står påska for tur, og været ser ut til å bli litt kjøligere enn vi er vant til. Med gode klær og varm sjokoladedrikk er du godt rustet til å turer av den kjøligere typen. I samarbeid med TORO og Rett i Koppen sjokoladedrikk håper vi i Stormberg at du tar med deg posen ut på tur. Ta gjerne et hyggelig bilde og del med oss på Instagram, Facebook eller Twitter ved å bruke hashtaggen #medstormberg. Da kan du også vinne et gavekort på kr 1000.

kakao

Bruk gjerne en appelsin som kopp!

Ha en deilig påske, nyt kakaoen – og del den med noen du er glad i!

Petter – Stormberger

pnt_square

 

Stormberg kåret til det mest bærekraftige varemerket i Norge

For andre året på rad topper vi Sustainable Brand Index. Kundene ønsker å ta bærekraftige valg hvis de bare får sjansen og den informasjonen de trenger. Men det er virksomhetenes ansvar at det blir handlet mer miljøvennlige og etiske produkter. Vi ønsker å takke norske forbrukere som har stemt oss frem, og vi håper at enda flere virksomheter går fra ord til handling.

For Stormberg er ikke bærekraft en strategi. Det er grunnleggende for hele virksomheten vår. Vi lever av å lage tøy som folk kan bruke til tur og trening ute i naturen. Da må vi gjøre det vi kan for å ta vare på den.

Sustainable Brand Index er Skandinavias største forbrukerundersøkelse om bærekraftighet. Det er en årlig varemerkeundersøkelse som dekker de største varemerkene i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Merkene blir valgt på grunnlag av markedsandeler, omsetning, antall ansatte og generell varemerkebevissthet. Stormberg vinner for andre år på rad, mens Tine tar andreplassen foran IKEA.

Jeg tror Stormberg topper kåringen fordi vi har jobbet bevisst med noen utvalgte satsingsområder over lengre tid. I egne undersøkelser har vi sett at stadig flere kjenner til at vi bruker 1% av omsetningen til humanitære og samfunnsnyttige prosjekter og at alle våre plagg er klimanøytrale, i tillegg til vårt arbeid med inkluderende arbeidsliv og etisk handel. Panteordningen vi har hatt på brukt sports- og turtøy siden 2007, er en ordning våre norske forbrukere har satt pris på.

Stormberg har vist at folk bryr seg og at samfunnsansvar lønner seg, og jeg håper at flere og flere virksomheter ser at slike satsinger nytter.

Se også bloggposten: Takk for at du hjelper oss å hjelpe

Her kan du lese den offisielle rapporten.

Steinar – Stormberger

Steinar-bloggbilde-0313

Smaken av opptur

Lite er mer motiverende og har høyere smilefaktor enn lukten av nystekte vafler. Om en er på tur i skog og mark eller i asfaltjungelen, om en er dønn sliten etter en lang tur eller virkelig har kjent på at veldig små turer også er store så er vafler en opptur. Både psykisk og fysisk, i fornuftige mengder vel å merke. En av denne rundens mottakere av Stormbergstipend har sett potensialet i vaffelen og fått fram mange smil i flere norske byer.

Vaffelgutta har en enkel visjon. De ønsker å glede enkeltmennesker ved å levere ut nystekte vafler til hjemløse og trengende. Hver uke tar de med seg vafler ut i gatene. Og ikke minst en prat for de som ønsker det. Sammen er det en kombo som fremkaller smil og opptur. Sykler utgjør en viktig del av dette arbeidet og nå trengs det flere sykler for å nå ut til flere med dette. Mer ærlig, modig, inkluderende og bærekraftig initiativ er det vanskelig å få det. Gratulerer med stipend!

Foto: Daniel Zimmel

Foto: Daniel Zimmel

En annen søker som gjorde seg bemerket i denne runden var Fredrikstad Frivillighetssentral Øst. Med et slagord som «drop-in hindrer drop-out» driver det et mangfoldig arbeidet for å inkludere flest mulig og jevne ut sosiale forskjeller. Her er noe for enhver smak, alder og bakgrunn. Tur og friluft står sentralt, men det mangler utstyr til utlån for de som ikke har det som trengs for en tur i skog og mark. Det fortjener et stipend slik at flere som dropper inn kan bli inkludert og ikke dropper ut av samfunnet og en god sosial arena.

Siste stipend ut i denne runden går til Barnas Røde Kors i Hetlevik på Askøy. De starter opp nytt lag i mai. Barnas Røde Kors er en møteplass med aktiviteter for barn i alderen 6-13 år og fremmer moro, mangfold og mestring ute i det fri. Friluftsliv, fjell- og sjøvett står sentralt som arena for aktivitetene. Det handler om å legge til rette for litt lokal magi og utnytte de ressursene som er tilgjengelig i lokalmiljøet. Stormberg ønsker å gi et stipend for å bidra til en oppstartspakke med førstehjelpspose, lommelykt, sitteunderlag m.m. for alle barna. Lykke til!

Gratulerer til alle stipendvinnerne!

Jan Halvor – Stormberger
Jan-Halvor-Bransdal-tw

Gjesteblogg: Gamle klær får nytt liv

I flere år har Halden Røde Kors bistått søsterforeninger i Latvia. De siste årene har vi også vært så heldige å ha Stormberg med på laget. Vi mottar fra Stormberg klær som er pantet inn, overskuddsklær, reklamasjoner med mer. Disse klærne skal brukes igjen og første stopp er Halden Røde Kors hvor alt blir sortert og pakket om, klar for et videre liv i et nytt land.

I et lagerlokale utenfor Halden møtes ukentlig frivillige til pakking av humanitær hjelp til Latvia. Til sammen deltar 32 frivillige i prosessen med mottak, pakking og frakt av humanitær hjelp. I 2014 ble det brukt over 856 frivilligtimer på dette arbeidet. Dette viser at det humanitære arbeidet Halden Røde Kors utfører engasjerer.

Fra lageret

Lageret fylt med klær som skal sendes til Latvia

Før Røde Kors kan sende donert tøy videre, sorterer flittige hender klærne i kategorier som helt og rent, til reparasjon, må vaskes og må kasseres. Klær som er helt og rent pakkes i esker etter barn/herre/dame, alt av emballasje som plast og merkelapper fjernes. Plaggene telles opp, veies og esken får tilslutt et emballasjenummer. Klær som er rene, men trenger reparasjon telles opp og legges i sekker. Klar for reparasjon hos Røde Kors i Cesis-regionen i Latvia.

Hilsen fra Latvia

To latviske jenter som får nytte av klær sendt fra Norge

Elever ved Rudzati spesialskole

For vår søsterforening i distriktet Cesis er disse klærne en kjærkommen gave. De fordeles over 14 lokalforeninger som igjen bistår familier på landsbygden. De vil motta klær fra Stormberg i mai og vi gleder oss til å følge klærne videre på sin vei til de som trenger en hjelpende hånd.

Gjesteblogger Elin Antonsen – Halden Røde Kors

Elin Antonsen

Gjesteblogg: Ta unges valg på alvor

De fleste nordmenn vil mene at yrkesfaglig utdanning er viktig for samfunnet. Grunnleggende viktig. Nordmenn vil i høyeste grad si at folk med yrkesfaglig utdanning fortjener all den respekt de kan få. Ingen vil betvile betydningen av ambulansesjåfører, rørleggere, barne- og ungdomsarbeidere, frisører, helsefagarbeidere, laboranter, apotekerteknikere eller andre yrkesfaglig utdannede. Ingen har problemer med å si at dette er sikre yrker med gode framtidsutsikter, til tross for konkurranse på tvers av landegrensene og modernisering. Yrkene representerer en fin og trygg arbeidsfremtid. Likevel er det noe ved dette bildet som ikke stemmer. Yrkesfagene blir ofte omtalt som utdanninger med ”lav status”. Det henger rett og slett ikke sammen.

Kronikkbilde AiB 1

I dag går søknadsfristen ut for opptak til videregående opplæring

I forbindelse med søknadsfristen til videregående opplæring 1. mars har jeg i mitt møte med både ungdom og foreldre registrert en differanse mellom våre holdninger til de yrkene man får gjennom studiespesialisering, og holdninger til yrkesutdanningene. Jeg tror alt for mange foreldre har en holdning hvor «yrkesfaglig utdanning er flott, men det er ikke noe for mitt barn». Når vi aktivt mener at denne type utdanning ikke er noe for «våre egne» har vi noe som ligner på holdningsproblem. Og det bidrar videre til å senke den statusen yrkesfag burde ha.

Noe av det mest spennende med å arbeide for og med ungdom er at man også lærer mye om resten av samfunnet. Ved å få innsikt i hvordan ungdom opplever at de blir behandlet, ser man resten av samfunnet på en ny måte.

Jeg tør påstå at norske foreldre svært ofte tar feil når de mener yrkesfaglig utdanning ikke passer dere egne barn, og at hovedproblemet er at foreldre ikke besitter nok kunnskap om muligheter yrkesfag gir. Foreldre, foresatte, tanter, onkler, besteforeldre, naboer og andre viktige voksenpersoner gir anbefalinger basert på premisser de ikke vet nok om.

Dårlig rådgivning på skolen, manglende informasjon om muligheten og utfordringer med å rekruttere dyktige lærere til yrkesfagene trekkes ofte frem som årsaker. Gode rådgivere i skole og informasjonen rundt ungdoms valg er selvfølgelig viktig, men jeg tror vi som er voksenpersoner i livene til de som skal ta sitt utdanningsvalg må gå i oss selv. Det er vi som skal gi disse ungdommene råd. Har vi kunnskap og innsikt i hva yrkesfaglig utdanning representerer? Kan vi nok om utdanningssystemet?  Vet vi hva som passer aller best for «våre barn»?

Visste du for eksempel at:

  • Yrkesfaglig utdanning representerer 165 ulike yrkesretninger. Bredden er enorm og mulighetene spennende.
  • Alle, absolutt alle, utdanningene gir mulighet til studiespesialisering i etterkant. Broene til høyere utdanning brennes ikke, og det finnes mange muligheter for påbygning og videreutdanning.
  • Yrkesfaglig utdanning verdsetter kreativitet. Det handler blant annet om å finne smarte måter å koble sammen teori og praksis.
  • Yrkesfaglig utdanning gir unike muligheter til å starte egen virksomhet.

Det er ingen som betviler at studiespesialisering er et flott valg, og det skal ikke snakkes ned. Selv om det er høyere frafall i yrkesutdanning, er det mange som faller fra studiespesialiseringen også. Hvem er disse ungdommene? Hva tenker de om sitt utdanningsvalg? Hvor stor andel av de som faller fra studiespesialisering tenker at de burde valgt annerledes? Hvor mange kunne hatt det bedre og fullført hvis valget var yrkesfaglig?

Undersøkelser viser at foreldrene er de klart viktigste rådgiverne for ungdommene i sine utdanningsvalg. Kan norske foreldre med hånden på hjertet si at de vet nok til å anbefale hvilken av yrkesretningene barnet skal velge?

1. mars er ordinær søknadsfrist for inntak til videregående skole og formidling til læreplass. 10. klassinger skal velge en ny etappe i livet. Kjære foreldre, foresatte, rådgivere, tanter, onkler, besteforeldre og naboer. Bidra til å gi yrkesfagene det omdømmet de fortjener. Ikke av hensyn til faget, men av hensyn til at valget 10. klassingene tar respekteres og verdsettes.

Norge trenger ungdom som fullfører videregående utdanning. Norge trenger ungdom i yrkesfag, ungdom som trives i sin utdanning – og som har tro på egne drømmer og fremtid. For å komme dit trenger vi voksne som bryr seg. Som setter seg inn i utdanningsmulighetene. Godt valg – for ungdommene!

Gjesteblogger Solfrid Flateby – Kronprinsparets fond

Solfrid Flateby 2014

PS! Solfrid Flateby er leder av Kronprinsparets fond. I mai 2014 inngikk Stormberg et samarbeid med Kronprinsparets Fond (KPPF) med det formål å styrke KPPFs satsing på felleskapet for unge mennesker, slik at alle kan føle tilhørighet og delta i samfunnet. Les mer

Alle må få en sjanse

På fredag hadde Stormberg besøk av Gerd Kristiansen (LO) og Trine Lise Sundnes (Handel og Kontor). Vi står sammen om viktigheten av å ha et arbeidsliv som inkluderer alle, både i gode og i krevende tider.

Stormberg er en inkluderende arbeidslivsbedrift. Det betyr at vi jobber målrettet for et lavt sykefravær og for at flere av de som sliter med å komme inn på arbeidsmarkedet, skal bli inkludert. De siste månedene har vi sett at arbeidsledigheten er på vei opp, og dessverre er det ofte de som allerede har en løs tilknytning til arbeidslivet som får enda større utfordringer i tider som dette.

20150220-_JRE9000

LO-leder Gerd Kristiansand, Stormbergs Steinar J. Olsen og Trine Lise Sundnes fra Handel og Kontor

Stormberg, LO og Handel og Kontor er alle enige om at vi må ha et spesielt fokus på å få denne gruppen ut i jobb, uavhengig av økonomiske oppgangs- eller nedgangstider. Siden starten i 1998 har Stormberg rekruttert en fast andel av våre medarbeidere blant mennesker som har hatt vansker med å komme inn på arbeidsmarkedet, blant annet mennesker med rusproblemer, tidligere straffedømte, unge menneskers om ikke har trivdes på skolen, og mennesker med psykiske- eller fysiske helseplager. Her kan du treffe noen av mine kollegaer.

20150220-_JRE8902

Gerd Kristiansen og Trine Lise Sundnes fikk omvisning på lageret vårt i Kristiansand

I Stormbergs handlingsplan for inkluderende arbeidsliv er det fastsatt et mål om at 25% av de som jobber i Stormberg skal være mennesker som har hatt problemer med å komme ut i arbeidslivet. Vi har hatt et mangeårig og godt samarbeid med NAV, arbeidsmarkedsbedrifter og fengsler i forhold til rekruttering av medarbeidere, og til nyttår var 23,5% av våre 396 medarbeidere mennesker som tidligere hadde spesielle utfordringer med å komme inn på arbeidsmarkedet.

20150220-_JRE8992

Gerd Kristiansen fortalte ivrig om LOs arbeid for å få flere bedrifter til å ta inkluderende arbeidsliv på alvor.

Stormbergs måte å praktisere inkludering i forhold til rekruttering, har gitt bedriften dyktige og lojale medarbeidere som har bidratt sterkt til at Stormberg har klart seg godt i konkurransen med sterke, internasjonale merkevarer. Vi anbefaler sterkt andre bedrifter å gjøre det samme, og vi er spesielt glade for det viktige arbeidet LO og Handel og Kontor gjør for økt inkludering i arbeidslivet. Dette handler om å åpne øynene og gi mennesker den sjansen de fortjener på arbeidsmarkedet. Og det handler om å tørre å tenke annerledes.

Se også bloggposten: Du må ikke la det bli kjent

Steinar – Stormberger

Steinar-bloggbilde-0313

Sterk vekst i inntekter – og utgifter

Stormberg selger mer sports- og turtøy enn noen gang tidligere, men kostnadene våre øker mer enn inntektene øker. Derfor har vi startet en omstillingsprosess for å få ned utgiftene.

I fjor hadde vi stor vekst i lønnsutgifter, samtidig som innkjøpsprisene økte med mer enn 20% på grunn av svekkelsen av den norske kronen. Vi må tilpasse oss de nye rammebetingelsene, slik at vi kan vokse videre og styrke vår posisjon i et tøft marked. Stormberg konkurrerer i en bransje hvor nedleggelser og innsparinger er en del av hverdagen.

Denne våren ser vi oss nødt til å legge ned fire butikker i Sverige. Det er ikke tatt avgjørelse om nedleggelse av flere butikker, men det vil både bli åpnet nye butikker i fremtiden – og det vil bli nedleggelser og flyttinger. Dette for at vi skal kunne sikre fortsatt lønnsomhet og vekst, og på den måten trygge virksomheten.

stav2

For å tilpasse oss det nye kostnadsbildet, må vi nedbemanne noe i vår norske virksomhet. Det er utfordrende for hele selskapet, men vi er nødt til å tilpasse oss slik at vi kan møte dagens og morgendagens utfordringer. Vi styrer ikke utviklingen av valutakursene, men vi kan styre de andre kostnadene.

På 17 år er dette vår andre runde med omstilling. I 2009-2010 måtte vi nedbemanne med tre medarbeidere, og i denne runden blir det rundt 12 av 374 medarbeidere som må nedbemannes. Øvrige medarbeidere som er overtallige, vil få tilbud om nye stillinger i andre Stormbergteam enn der de jobber i dag. Slike prosesser er krevende for alle våre medarbeidere, men de er først og fremst krevende for de som er overtallige.

Stormbergs norske butikker solgte i fjor mer enn noen gang. Den norske nettbutikken økte omsetningen med over 20% og den svenske nettbutikken økte i 2014 omsetningen med nesten 60%. Vi tar markedsandeler i et konkurransemessig tøft marked. Den gode mottakelsen fra våre Kunder varmer i denne fasen hvor vi arbeider med å redusere våre kostnader.

Steinar – Stormberger

Steinar-bloggbilde-0313

Kle deg riktig på skituren

Fjellet liker gjerne å vise oss sine forskjellige og skiftende personligheter, om det er varm og smilende, sur og kald, energisk og vindfrisk eller trist og grå. Uansett hvilken sesong det er, kan disse forskjellige værforholdene melde seg. Er du forberedt på å møte fjellet med humørsvigninger?

Husk også på at riktig bekledning for noen, kan være mindre riktig for andre. Som på så mange andre områder, er vi forskjellige når det kommer til bekledning. Man kan altså ikke kopiere turkameraten sin når man kler seg til skituren. Vi har alle ulik toleranse for kulde, vind og varme, samtidig som vi også gjerne har et forskjellig aktivitetsnivå når vi er på skitur.

skismøre04

Fukttransport og tre lag

Noen enkle regler og prinsipper man kan man allikevel ta stilling til. På skituren er det først og fremst viktig at klærne har en god evne til å transportere fukt bort fra kroppen. Om du er i tvil om plagget du kjøper har denne egenskapen, står det tydelig beskrevet i de forskjellige plaggenes produkttekster når du bestiller klar fra Stormbergs nettbutikk.

Husk å se ut av vinduet på vær, vind og temperatur før du kler på deg, og bruk trelagsprinsippet: Velg ett lag med undertøy, ett eller flere mellomplagg og ett ytterplagg. Flere lag med tøy gir luft mellom plaggene, og siden luft isolerer, vil lagene holde deg god og varm. Fordelene med lag er også at hvis du blir i overkant varm, kan du da enkelt ta av deg et plagg og legge dette i sekken underveis på turen. Her finner du nærmere beskrivelse av de forskjellige lagene.

Undertøy

21145_2

Dagali ulltrøye

Undertøyet er det innerste laget mot kroppen, og bør være tynt og tettsittende. Det viktige med dette laget er at det transporterer fuktighet vekk fra kroppen. Ull- og superundertøy er best egnet. Ull varmer selv om det er fuktig, så selv om en svetter vil det ikke bli kaldt og vått. Ullplagg er ofte laget av finere ullslag og klør derfor ikke. Superundertøy er best egnet ved høy aktivitet slik at fuktigheten transporteres vekk fra kroppen.

Mellomlag

10062860013_6

Issvelldal

Akkurat som undertøyet burde også mellomlaget være fukttransporterende. Med andre ord, ikke bruk bomull (dongeribukse og collegegenser er ofte laget av bomull). Ullklær eller fleece er veldig gode alternativer. Syntetisk fleece transporterer fuktighet, og er myke med god bevegelighet.

Et godt alternativ som mellomlagsplagg kan være Issvelldal til dame og Fløyen til herre.

Ytterlag

Det er mange typer jakke og bukser på markedet, så hva skal man velge? Igjen så er det individuelt med hensyn på aktivitetsnivå og bruk. Har man to lag med klær under som beskrevet over, holder det fint med en tynnere teknisk jakke over. Friluftsmagasinet Ute skriver at varmeproduksjon hos en person i hard fysisk aktivitet kan faktisk bli så mye som 1000 watt, mens en normal person som sitter rolig produserer rundt 100 watt. Av denne grunn er det viktig å velge klær som er tilpasset ulik varmeproduksjon. Ved høy aktivitet bør klærne transportere ut mye fuktighet, slik at man ikke blir fuktig fra innsiden.

Ved lav aktivitet må klærne beholde den lille varmen man produserer. Plaggene skal være merket med hvor høy vannsøyle plagget har (vanntetthet) og hvor mye fukt plagget kan transportere ut av plagget. Denne kombinasjonen avgjør ofte hvilket plagg som er best egnet for ditt bruk. For eksempel vil en ProreTex 15-10 membran ha både høyere vannsøyle og fukttransporterende evne enn en ProreTex 5-3 membran. Betjeningen i butikkene kan hjelpe deg med dette, og på Stormberg sine sider står det under hvert plagg hvilken membran plagget har.

Ikke glem hode og hender!

Skal du holde på varmen som stiger oppover i kroppen, så den ikke forsvinner ut fra et bart hode, bør du ha lue, uansett vær. På skituren bør lua være fukttransporterende, tettsittende, og gjerne vindtett om du ikke har hette.

Også med votter, bør du tenke lagprinsipp, som beskytter mot vind og vær. Bruk gjerne et lag som varmer innerst og et lag som beskytter mot vind og fukt. Om planen er en litt lengre og mindre aktiv skitur, kan du tenke på at votter varmer bedre enn hansker fordi fingrene og luftlaget varmer hverandre.

Vil du unngå kalde føtter og gnagsår på skitur?

Nederst på kroppen er vi ekstra utsatt for å bli kalde på skiturer. Føttene skal først og fremst holdes tørre for å forhindre nedkjøling.

Her kommer lagprinsippet inn igjen. Lagene med luft i mellom, isolerer og holder deg varm. Sokker av finstrikket ull eller annet materiale som både transporterer fukt og holder på varme. For å unngå unødvendig mye friksjon mellom føtter og skisko, kan det være lurt med doble sokker på lange skiturer. Et par ekstra sokker i sekken tar ikke mye plass – ta med litt ekstra i tilfelle du eller en av dine skikamerater trenger litt ekstra i løpet av turen.

Med disse tipsene med dere, ønsker jeg dere noen flotte og opplevelsesrike skiturer i vinter, og håper at fjellets humør holder seg på topp!

Karen – Stormberger

karen-bilde.

 

5 tips for en kreativ og morsom vinterferie

Vinterferie for mange betyr gjerne noen etterlengtede turer i herlig vintervær, lek ute og kanskje et par late dager med innekos. Uansett hva planene for ferien er, er det vel alltid rom for noen litt gøyale påfunn?

Mitt varmeste vinterferietips er å ta en tur, uten ski og staver vel og merke, innom vår ferske turtipsside som er spekket av kreative og turglade turtips. Her vil du kanskje oppdage at en morsom vinterferie ikke avhenger av noen voldsomme planer eller et rikholdig budsjett. Det skal være enkelt å ha det gøy, er du ikke enig? Vi Stormbergere sier ofte at små turer også er store. Da føyer jeg gjerne til at små påfunn også er store om du greier å engasjere en eller to utenom deg selv.

Turtips_div_butikk

Her er 5 av mine favoritttips, som kanskje kan hjelpe deg på vei eller gi deg litt inspirasjon:

1) Skal vi leke butikk?

- I dag er det salg på boller, sier Mamma. - Det koster bare tre kongler og fem småstein, – løp og kjøp! Hvorfor ikke gjøre hytta om til en aldri så liten kiosk, og la lunsjpausen i vinterferien bli både morsom og lærerik?

- Hvor mye blir dette til sammen da? Det krever litt hodebry når man bestiller både saft og to boller i hyttekiosken. Lek og læring hører er en god kombinasjon, og hvor er vel bedre å starte med hoderegning, enn sammen med storesøsken som gjerne hjelper til med å telle sammen “pengene”, så man får råd til det man skal ha.

Så er det kanskje på tide å bytte rollene og la barna styre sjappa. Det er ikke bare det mamma lager av ekte mat man kan ha i butikken. La barna finne på sine salgsobjekter. Barkekaker, konglegodteri og steinsuppe er kjempepopulære retter hos de voksne. Men dette er ikke billig, så de voksne får grave dypt i lommene etter de fineste steinpengene sine. Les mer om dette her.

2) Lag ei pen snødame

Har du noen gang tenkt på at Snømannen Kalle kanskje fortjener en kjæreste?
Neste gang du leker i snøen kan du lage en snødame i stedet for en snømann. Kjæresten til Kalle fortjener kun det beste. Gi henne for eksempel et fyldig granbar- hår, en pen pinnemunn og store, flotte steinøyne. – Bare fantasien setter grenser!

3) Spre litt glede!

Det er alltid gøy å være kreative og lage ting inne, men ekstra morsomt når det vi lager skal brukes til noe spennende. Kanskje det er bestemor, tante eller naboen vi skal overraske med noe fint i dag?

Dette er en superenkel aktivitet til fridagene. Det man finner i skapene, sammen med en god håndfull fantasi, kan gi utrolig flotte resultater.

Start med å skrive en liste over dem man ønsker å overraske. Kanskje det er er tre personer barna mener fortjener litt ekstra oppmerksomhet? Hvis disse bor i nærheten, kan barna selv ringe på døra til dem de vil overraske eller levere overraskelsen på døra, kanskje sammen med en god klem?

Les mer om aktiviteten her.

4) Lek en morsom innelek eller to

Innetid foran peisen trenger ikke å være kjedelig. På turtipssiden har vi samlet et knippe morsomme og engasjerende inneleker man kan kose seg med på fridager inne, eller bruke i hyggelige samvær med gode venner. Reglene og vanskelighetsgraden kan tilpasses til aldersgruppen som deltar og hvilken sammenheng man leker i.

Se reglene for lekene: Jeg tenker på en person, Mitt skip er lastet med, 4 i soafen, og flere slagere her.

5) Prøvd laggjemsel?

En spennende og morsom variant av vanlig gjemsel. Dette er leken som engasjerer hele familien på tur. Lær de enkle reglene her.

Har du andre forslag til inne- eller uteaktiviteter? Send det til oss da vel, så får vi det med på turtipssiden vår!

Ønsker dere alle en super vinterferie med flotte opplevelser- både inne og ute!

Karen – Stormberger

karen-bilde.

Ronjas røverkjøp

Vi har mange gode tilbud på varme vintervarer, og Ronja har plukket ut sine forslag til røverkjøp i nettbutikken. Her får du gode tips på hvilke plagg som er ekstra gode tilbud.

Hverdagene er dagene vi har flest av. Da passer det perfekt å ha et bredt utvalg av deilige og komfortable basisplagg som man vet passer til det meste. Her er tre gode valg. Sokna kommer i både singlet og t-skjorte, mens Ribben singlet er et basisplagg som holder seg svært godt og passer til flere typer bruk.

Ronja2

Undertøysfavoritten min er Beito sømløs hipster. Den er god å ha på trening, da de er sømløse, elastiske og nesten ikke merkbare under. Hipsteren har kun et lite utvalg av størrelser igjen, men et annet godt tips er Loholt boxer. Den sitter godt og er også god å ha på.

Føle seg vel og «fresh» på trening

På utetrening og styrketrening er de langarmete genserne i serien Hellerdal et supert valg. Et pluss er de forfriskende fargene som setter en ekstra ”piff” på treningslysten.

Det betyr så mye å føle seg litt «fresh» på trening. Veiv hettejakke er en knallfin treningsgenser som er laget av et ekstra mykt og komfortabelt materiale. Dette er en nydelig treningsgenser som jeg bruker ofte. Det beste med treningstøyet vårt er at de sterke fargene sitter godt i vask etter vask.

Tur eller avslapping –  plaggene som passer til alt

Vil man ha genseren som også er et deilig valg å ha på mandags morgen, er denne genseren en like klar hverdagsfavoritt som den er knallgod å ha på trening.

Om planen for helgen er ettermiddagen er avslapping på sofaen, tur eller begge deler, er denne myke og deilige fleecen god å ha. Den er like behagelig å ha på under aktivitet som den er når man er i ro.

Ønsker man et plagg som passer til alt – hvorfor ikke velge et plagg som også er utrolig behagelig å ha på? Her er en luftig og deilig t-skjorte i et utrolig behagelig bambusmateriale.

Berrefjell strikkehals gjør meg bare godt. Den holder meg varm og er dessuten veldig fin å ha på, både ute og inne.

Skal du ha en perfekt bukse å ha i snowboardbagen, er Bretind selebukse et klart valg. Med justerbare seler trenger du ikke å uroe deg over deg over at den ikke holder seg på plass.

Storfavoritten

Havglimt stretchbukse er favoritten av alle favoritter. Det er en utrolig deilig bukse å ha på, og den passer til det meste og sitter fint på.

PS! Hele salget finner du her.

Ronja – Stormberger

ronja_web